Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 46

• 31 091
  • 799
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна

Наемателката, която съдя, също е GenZ - проста, нагла, неграмотна и с претенции. На 30 години…
30 годишните не са от генерация Z, а милениъли. Аз съм от тази геренация (на 30 и малко съм) и се имам за адекватна.

# 241
  • Бургас
На финала на милениълите е, то и без това казват, че няма точно разграничение между отделните поколения, 1-3 години разлика не е съществена.
Друга ми е думата, от моето поколение и от по-възрастните също имам богат материал за наблюдение - кофти хора има във всяко поколение.
А тик токът ако знаете как е разпространен сред ромското общество от всички поколения - вече няма ром без тик ток Simple Smile

# 242
И аз мисля, че дезориентирани има от всяко поколение. Имах едни - семейство, да речем началото на милениълите, интелигенция, с две малки деца. Ами тези хора не знаеха, че ако не си платят тока, ще им го спрат. Не знаеха, че трябва да проветряват. Ей такива дребни неща. В същия имот веднага след козметичен ремонт след тези от предишния пример - техни набори, пак интелигенция, второто им дете се роди там, наематели като слънце - отговорни, сериозни хора, образец за коректност, да ти е драго, че са ти в имота.
Две семейства с много сходства и в края на краищата коренно различни по линия на отговорност и надеждност.

# 243
  • Варна
Взех капаро за двустайния в Изгрев (Варна). Ще е с наем 450 € и един наем за депозит, плюс опция за проверки на състоянието на жилището. Една девойка с малко кученце (на размери, не бебе) много държеше веднага да го капарира и в петък да подпише, плати и нанесе, че се разделила с гаджето и бързаше. По принцип не процедирам така, но в случая отхвърлих всички други кандидати, няма интерес от нови, и се съгласих.
Тя беше видимо разстроена, леко под афект, не можах много да я преценя. Набор 99 (в духа на темата за ген. Z го казвам Grinning )
Пита само дали може да си сложи неин телевизор в спалнята и допълнителни рафтове в гардероба.

# 244
Didi168, честито за новата наемателка.  Дано  само гаджето не си я потърси, дано си е вляла акъл в главата и пожевее година-две сама. На мен за Варна ми се струва висок наемът за един човек, но пък има опция да си вземе съквартирантка сигурно.

# 245
  • Варна
Ако реши да се върне, ще си загуби депозита. Жилището не е подходящо за съквартирантки, има само една спалня с двойно легло, а диванът в дневната е неразтегателен и неудобен за спане за повече от една нощувка инцидентно. 
Реално жилището е за двама. Неин проблем е, че е сама. Има едностайни по-евтини коолкото щеш. Тази цена е нормална за хубав двустаен в добър район. Моята локация е малко по-кофти, но компенсирам с това, че разрешавам куче.

# 246
@Didi168, девойка с малко кученце, наемаща добре обзаведен двустаен апартамент срещу само един депозит, не е ли много рисково Simple Smile

# 247
  • Варна
Да, рисково е. Опитала съм се да си калкулирам риска в размера на наема.

Искам да вярвам, че не всеки наемател кучкар е палачор, така, както нашите великотърновски хазяи повярваха в мен, ММ и кучето ни, и ни пуснаха в жилището си, което също е ново и добре обзаведено. И ние си плащаме висок наем като за там.

# 248
Хич не са много 450 евро за нормално жилище във Варна. Който не харесва наемите да си купи. Едно боядисване на такъв апартамент е двойно пари.
Честито, и дано дамата е коректна а кучето възпитано.

# 249
Какво работи дамата, знае ли се...

# 250
Имах предвид от гледна точка на доходите,че с 1 заплата на 25-6 годишен човек ми се струва много. По темата с GenZ и надценяването на възможностите. За двама с 2 дохода вече дали ще е 450 или 550 евро няма такова значение,но за 1 доход ми е рисково.

# 251
Наистина зависи от професията на дамата, но аз смятам че щом е решила да се изнася сама на квартира, не работи на МРЗ.

# 252
  • Варна
Аз не отдавам минимално годно жилище, че да се съобразявам с МРЗ... Никой никъде не те пита колко ти е заплатата, като си предлага продуктите и услугите.
Девойката работи custom support в международна компания.

# 253
Имах предвид от гледна точка на доходите,че с 1 заплата на 25-6 годишен човек ми се струва много. По темата с GenZ и надценяването на възможностите. За двама с 2 дохода вече дали ще е 450 или 550 евро няма такова значение,но за 1 доход ми е рисково.
Размера винаги има значение, така да се каже. Особено ако заплатите им на двамата са в рамките на стандартните за Варна заплати, то 100 евро разлика може да са решаващи при избора на квартира.
Всъщност доходите са много важни, не само като размер, а и като сигурност(стабилност на професията).

# 254
Аз си питам какво работят.
Възрастната дама - двете дъщери и помагаха, и тя малко от пенсията.
Другите работеха...
Имаше и неработещи кандидати, които на въпроса как ще посрещат сметките и наема, мълчаха. Останаха си кандидати само.
Директно или индиректно....си подпитвам аз.

Общи условия

Активация на акаунт