Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 46

• 31 098
  • 799
  •   1
Отговори
# 255
  • Бургас
Е как неработещи, па жилище търсят???
От кое поколение това Grinning

Аз за девойката също си помислих, че утре гаджето като свирне, да не се съберат пак...

Честито, дано да е на късмет.

# 256
Че и две бяха. Не знам...отсвирих ги.
Пробват се явно.

# 257
  • София
То пък като ги питаш - всички са софтуерни специалисти с високи заплати + доп. доход. А като им взема данните да попълване на договора и ги проверя в НАП и НОИ друго излиза и като длъжност, и като заплата.
Но най-големи палачори и бавещи плащания бяха семейство към 50 годишни, работещи в известна верига за горива. Той - един от изп. директори, тя гл. експерт ЧР. Уж сериозни, улегнали, препоръчани вече 20 г. не можем да им оправим поразиите по имота. Добре, че с Биг боса им бяхме близки от деца и директно му звънях да подписва и да ми пращат наема и режийните. Сладурите не смееха да му поднесат разходния ордер за подпис - как щял да ги погледне, дали днес е на кеф, няма го в БГ и подобни оправдания.

# 258
В чужбина е нормално да се изискат доказателства за платежоспособност. Фишове от заплати за последните 6 месеца или банково извлечение. За да ти дадат жилище, гледат дали наема е 1/3 от месечения нетен доход. Така са отсяват рисковите играчи на наемния пазар.
Вярвам, че постепенно и в България ще навлезе. Така като дойдоха и двойните депозити.

# 259
Как се разви историята с наглата брокерка - наемател, за която пускахте линк ?

Не мога да намеря нищо.

# 260
Добро утро! Сън не съм спала и сега да ви подхвана от сутринта, моля да ме извините. Какво мислите за котките?
Имаме кандидати млада двойка, която иска да наеме единия апартамент, НО в бъдеще да имат котка...

# 261
Добро утро! Сън не съм спала и сега да ви подхвана от сутринта, моля да ме извините. Какво мислите за котките?
Имаме кандидати млада двойка, която иска да наеме единия апартамент, НО в бъдеще да имат котка...
Твърдо не от мен.
Може да е кастрирана, възпитана на приказки може да е образцова котка, или котарак. Обаче имат ноктенца, много сладки. Обичат да драскат по дивани, или мокет ако има има е топ любимо.
Също и пишкат не където трябва ако са раздразнени. Освен това жилище в което живее котка придобива една миризма, как да го кажа без да дойдат от защита на животните...

По добре двойка с дете отколкото с котка.

# 262
Твърдо НЕ за котка. Миризма, космаци, драскотини. Катерене по первазите, т.е. по щори и пердета, за да се кюфнат на прозореца да гледат. Виждала съм и какво кече от косми се събира по филтрите на климатиците. Каквото и да правят собствениците да са изрядни и колкото и да е научена котката. Тръгваш да целуваш при среща собственик на котка - и той/тя си мирише. А сухата храна за котки как вони - не е истина направо.
Собственик на котка така ми описа разликата между котка и куче - котка никога не можеш да дресираш.

# 263
И котешката тоалетна мирише, подобно на гранулираната храна.
Сега има съвременни посипки за тоалетна, обаче не се ли сменя след всяко ходене, усеща се от човеци които нямат котка.

# 264
Дали котка, дали куче, понеже съм имала и от двете - въпрос на характер е.
Особено изпълнено с енергия малко коте - иска да играе, да си точи ноктите, да гризе, да се катери по вертикалните възможности, а това включва и мебели, и пердета, завеси. На ден има по едни десетина часа само и скучаещо вкъщи, нощем докато хората спят - също. С годините някои развиват навик да маркират.
Всичко останало зависи от хигиената на собствениците.
Но тези хора няма как да знаят предварително какъв психологически тип Satisfiedкоте ще им се падне.

# 265
Имах наематели със стара котка. Щети нямаше, но косми имаше навсякъде. 3 години след тях и 2 мои основни почиствания след наематели (а и наемателите са си чистили), когато махнах первазите да боядисвам, имаше набити косми там.
Мъжът ми, пък, който е с алергия към котки, като влезеше в апартамента и драматично се закашляше, така че цялото чистене ди го отнасят аз.
Накратко - не!

# 266
drago_2008 и аз имах такива кандидати за последния имот, който отдадох - на огледа младежа беше целият в бели косми т.е. имаме намерение да си вземем котка= имам котка, просто тестват нагласата на наемодателя. От мен получиха едно сочно НЕ!

# 267
Котката я нямат. Хипотетична е във времето - след 3-4-5 месеца. Тогава ММ обсъжда с тях предварително изнасяне на меката мебел от имота. Иначе момчето ще работи от вкъщи, но няма да я варди нон стоп, то е ясно. Ясно им е и на тях, че не знаят какъв ще е характерът на котката.

Благодаря ви за съветите!

# 268
  • София
Котката на близки си играе, като се засилва и се катери по стената до тавана. Те са с тапети там, но не мисля, че ако беше латекс щеше да е различно. Постоянно се качва върху кухненските шкафове /гардеробите са до горе/. Избира си врата на гардероб, застава пред нея и започва да я драска с лапа, а ако не и я отворят и с нокти. За дивана няма да казвам. Та котка по-скоро не.
Аз като знам един нищо и никакъв хамстер какво направи у нас, а за декоративния заек не искам и да се сещам.

# 269
  • Варна
Котката я нямат. Хипотетична е във времето - след 3-4-5 месеца. Тогава ММ обсъжда с тях предварително изнасяне на меката мебел от имота. Иначе момчето ще работи от вкъщи, но няма да я варди нон стоп, то е ясно. Ясно им е и на тях, че не знаят какъв ще е характерът на котката.

Благодаря ви за съветите!

Още по-зле! Значи ще е малко котенце с един господ знае какъв характер. Правилно  казват, че котка не можеш да възпиташ. Те са си диви и никога не знаеш какво мислят. Кучето може и да е палаво първите две години, после уляга и предимно спи, ако е правилно гледано. И да съсипе нещо в бебешкия период, ще е в ниското. Котките хвърчат по тавана - буквално. Виждала съм съборен ширм и пръснат котлон от котка. За мен котката има категорично НЕ.
Сладички са, грижила съм се за такива. Ако стопаните поддържат добра хигиена, не мирише. Има например био тоалетни,  с разградими и ароматизирани гранули, които се обвиват около акото и могат да се изхвърлят директно в тоалетната. Храната ако се съхранява правилно затворена, също не мирише. Просто характерът им не е квартиросъвместим. Харесват си място за точене на нокти и нищо не може да ги спре да го правят цял живот именно там. Ще си изнесете мебелите, но ще останат врати, стени…

Общи условия

Активация на акаунт