Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 46

• 31 107
  • 799
  •   1
Отговори
# 270
Втора наемателка с котка е при мен.Първата живя 4 години с нейната (последната година бяха и котка и куче). Тази сега година и половина вече, след като се нанесе попита и си взе малко котенце. Щети няма никакви, от нито една от двете.

# 271
  • Бургас
Котки сме имали, откак се помня. Майка ми без котка не може да живее Joy
Ако мога да избера наемател без котка, бих предпочела такъв, отколкото с котка.
Дъщеря ми е наемател с котка, ами диванът е в потресаващо състояние, въпреки че отгоре има калъф и тя е обещала да го подмени, когато напуска. Един депозит има само за котката.
По пердета не се катери, за щастие, но е факт - котките дерат.
А когато хигиената не е на ниво - и миришат.
Косми има и ще има дълго след котката.

# 272
  • София
Имала съм и котка, и куче, от котката никакви поразии, но си имаше косми навсякъде, колкото и да чистех. Кучето докато беше бебе и енергично беше страшно…после вече не.
Затова не бих взела наематели с животно и аз, колкото и да обичам животни.

Може ли някой да си спомни и да пусне линк за едни трансформиращи се мебели - диван в спалня - такъв тип, пускал е някой тук линк преди, сега обаче не мога да намеря точно това. Има сайтове, но онези мебели бяха много яки, точно тях не намирам.

# 273
Наемател с котка ще остане дълго, точно защото няма кой да го вземе после с нея.
Щети ще има, какви вече зависи и от котката и стопаните. Трябва да се прецени дали дългосрочен наемател би компенсирал това.

# 274
Кучета съм гледала - далматинка за 3-4 г. - изгриза столове, крака на маса, ъгли на шкафчета, кабела на фризера /как не я удари ток, не знам/. Второто кученце - Кавалерче за 14 г., абсолютно никакви щети /само цветята трябваше да са на малко по-високо/. Приятелка цял живот гледа котки /мъжки, кастрирани, породисти/. Миризма няма толкова много, но бели..... Виждала съм как се катери по високи секции, скача от ниво на ниво - ако има нещо по рафтовете, отива на земята. Ако котката си е твоя - приемаш го, но за жилище под наем, в което възнамерявам да имам наематели за по-дълъг период след котката, не бих си го причинила. Собствениците на животни си ги обичат /естествено/ и някак си може да приемат това, което правят. А космите..... И малкото кученце пълнеше къщата с такива и нямаше дреха, по която да не ги виждам, както и меката мебел я минавах с четки, с ръка, с прахосмукачка и пак си имаше. В такъв момент и аз много-много не му се радвах, но все пак това беше поправимо. Не бих си причинила в жилище под наем някой да е с домашни любимци.

Сетих се - ако някои наематели са с йорки - те не се скубят, не си сменят козината по период, техния косъм е като човешкия. За съжаление това го научих по-късно, вече си имахме нашето и си го обичахме.

# 275
Наемател с котка ще остане дълго, точно защото няма кой да го вземе после с нея.
Щети ще има, какви вече зависи и от котката и стопаните. Трябва да се прецени дали дългосрочен наемател би компенсирал това.

Как точно да го смениш този наемател, ако трябва да сменяш всичко опикано от котката - под, мека мебел, завеси и всякакви текстили. НЕтекстилни неща като стени, ПДЧ-та, врати и т.н. изискват многократно миене (включително с разни ензимни препарати срещу котешка миризма, които за толкова повърхности хич няма да са евтини), редуваш с препарат, проветряваш дълго (с дни), пак миеш с нещо друго, пак дълго проветряваш. Чак след това стените можеш да ги минаваш вече с грунд и да ги боядисваш. А и таваните. Всеки един предмет в помещенията, до последния. Дори само трудът за многократно миене и времето за проветряване струват много повече от самия ремонт/освежаване. За климатиците трябва да викнеш фирма да го свали изцяло и буквално да го окъпе, само с чистене на филтри няма да се мине.

Наемател с котка можеш да смениш само с освежаване само с друг наемател с котка.

# 276
Хич не съм сигурна колко ще останат, защото хора с добри професии си купуват. И ако се задържат като двойка, което им го пожелавам, ще се изнесат в свой собствен дом.

# 277
На Драго апартаментите " са пипнати" професионално строително и с мерак.

Не откривам причина, поради която да се налага, Драго да прави компромиси - неясна двойка с бъдеща котка.

Ако беше стар ремонт и мебели, тип " на доизживяване", разбирам, да има дилема, но в конкретния случай - дилема няма. Поне за мен.

Последна редакция: вт, 09 дек 2025, 15:35 от Deborana

# 278
Точно идвах да кажа, че на Драго имотите са добре направени и оборудвани, не стават за котка според мен.

Скрит текст:
Аз съм израстнала със сиамски котарак, не кастриран. Наш си беше и го гледахме 17г , обаче след кончината му родителите ми направиха основен ремонт на целия апартамент, изцяло се подмениха всички настилки, интериорни врати и всички мебели включително гардероби и секции, легла. Дивана който беше скъп за времето си през 90-те, беще тотал щета през 2005та. В коридора имахме тапети, бели сатетени. Тоя котарак им видя сметката, всичко беше надрано. Персийски килим замина за боклука. Колко пердета се смениха в хола за тези години вече не помня.

Котките са много териториални към дома, те го чувстват като своя собственост. Нашия не обичаше гости. Правеше пакости, когато някой дойде в нас. Криеше се зад дивана, и си вършеше там скришно номер 2, докато се размирише. Или уринираше в обувка на гост. Дори на баба ми беше се спуснал и издрал главата от зад (носеше се кок)...

# 279
  • София/Търново
https://www.facebook.com/reel/1780753469312081
Не се сдържах...

# 280
  • Бургас
Olive, "Фейдом"?
https://feydom.bg/produkti?gad_source=1&gad_campaignid=116574548 … EZYMaAobsEALw_wcB

Вкъщи имам Cloods, много удобен, с противокучешка и противокотешка дамаска Simple Smile

# 281
Имала съм и котка, и куче, от котката никакви поразии, но си имаше косми навсякъде, колкото и да чистех. Кучето докато беше бебе и енергично беше страшно…после вече не.
Затова не бих взела наематели с животно и аз, колкото и да обичам животни.

Може ли някой да си спомни и да пусне линк за едни трансформиращи се мебели - диван в спалня - такъв тип, пускал е някой тук линк преди, сега обаче не мога да намеря точно това. Има сайтове, но онези мебели бяха много яки, точно тях не намирам.
Падащо легло ли, което е скрито и пред него има диван или разтегателен диван/модулен диван, какво имаш предвид?

8Eos8, право в десетката.

# 282
# 283
  • София / Пловдив
Извинявям се, сигурна съм, че е коментирано, назад във времето но... бихте ли споделили спрямо актуалната обстановка: наематели украинци... млада двойка, търсещи уж дългосрочен наем... разпитват подбробно какво ще бъде обзавеждането в новоремонтиран апарамент с изцяло нови мебели и техника. Депозит наем и договор пред нотариус, това ми е ясно. За какво още да внимавам?

# 284
Извинявям се, сигурна съм, че е коментирано, назад във времето но... бихте ли споделили спрямо актуалната обстановка: наематели украинци... млада двойка, търсещи уж дългосрочен наем... разпитват подбробно какво ще бъде обзавеждането в новоремонтиран апарамент с изцяло нови мебели и техника. Депозит наем и договор пред нотариус, това ми е ясно. За какво още да внимавам?
Разпитват значи. Държат ли на висок клас уреди (лесни за изнасяне и продаване)?

Изобщо няма нужда от нотариална заверка на договора. Излищни пари за нотариуса, който ако избягат и ви оберат, няма да се стече на помощ.

Аз на украинци не бих отдала, има достатъчно други наематели, но вие ако се решите разберете:
- от колко време са в България, къде са живяли до момента
- с какви професии и доходи са
- задължително вземете снимки на паспортите им ако наемат
- 2 наема и половина депозит, ако жилището е чисто ново и напълно оборудвано
- задължително пазарен наем, никакви сълзливи истории да не ви трогват

Общи условия

Активация на акаунт