Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 46

• 31 286
  • 799
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Имала съм и котка, и куче, от котката никакви поразии, но си имаше косми навсякъде, колкото и да чистех. Кучето докато беше бебе и енергично беше страшно…после вече не.
Затова не бих взела наематели с животно и аз, колкото и да обичам животни.

Може ли някой да си спомни и да пусне линк за едни трансформиращи се мебели - диван в спалня - такъв тип, пускал е някой тук линк преди, сега обаче не мога да намеря точно това. Има сайтове, но онези мебели бяха много яки, точно тях не намирам.

Нещо такова? https://www.mebeliarena.bg/%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%82%D0%B5%D0%B3% … D0%BA%D0%B0-38064
Да, това е идеята, но доста по-голяма беше трансформацията.

# 301
Olive това като основно легло за спане ли го искаш?
Аз все си мисля, че ще амортизира бързо, особено от наематели ,които не познаваш. За собствено ползване е ясно, че ще се трансформира с внимание. Ако е за обзавеждане на едностайно жилище все си мисля, че спалня тип ,"Приста" е по-удачен вариант.  Ако не се прибира всяка сутрин с всичките завивки ще изглежда разхвърляно жилището. При пристите ми е по-лесно да сложа всичко в раклата . Мое мнение.

# 302
  • Бургас
Olive, пуснах ти сайта на мебели "Фейдом" по-горе, техните се трансформират в повече варианти.

# 303
Легла тип "Приста" толкова много ги ненавиждам, просто не мога да ги понасям.
За мен са един голям сандък, в който си удряш пръстите на краката, когато се опитваш да оправиш леглото.
В "раклата" над главата как се предполага, че можеш да стигнеш багаж, който е на дъното?
Като дизайн пък за мен са синоним на соц.мебел.

# 304
  • Варна
В едностайно жилище - боксониера, тип еднопространствено, се предполага, че ще живее сам човек, със спорадично нощуване на гадже някоя друга вечер. Затова бих сложила обикновено легло, широко максимум 140 см.
Предполага се и че в такова малко апартаментче няма да се канят кой знае колко гости, а ако някой все пак дойде, ще е достатъчно близък на обитателя, че да не е драма да му види леглото. От кого точно ще си го крие, че да се занимава с повдигащи механизми за хиляди левове? Разбирам да е за свое жилище - да се поглезиш, ама за наемател - защо? Никой няма да ти плати повече за тази екстра. Няма и да я използват. Сутрин човек като стане, опъва си завивката, мята едно шалте отгоре и готово - подредено. Пространство за съхранение - под самото легло. Кеф ти - повдигащ механизъм на матрака, кеф ти изтеглящи се чекмеджета, кеф ти кутии за съхранение, ако е на високи крачета. Има дори специални такива ниски и дълбоки, на колелца. Кому е нужна тъпата ракла, която само ще заема ценни сантиметри площ и както Мандаринка отбеляза - е супер непрактична мебел. За да вземеш нещо от дъното, трябва да извадиш всииичко.

# 305
Съгласна съм с Диди.
За раклата само да кажа - единственото удобство е че може да се ползва като нощно шкафче, вечер да си оставиш алото там да речем, ако наблизо няма къде. ЛамБа някоя, туй онуй....

# 306
  • Бургас
В Юск в момента има безплатна доставка, до 17 декември, на всички онлайн поръчки.
Ако някой още обзавежда.

# 307
На ъгловата приста по времето на соц-а в раклата слагаха 2-та юргана/родопски одеяла, сутрин. А вечер ги вадиш и се завиваш. Защото са обемисти.
В хипотезата на жилище за отдаване под наем аз не мисля, че някой потенциален наемател или наемодател ще ползва юрган или родопско одеяло, които са толкова обемисти, че да трябва ракла за прибиране.

# 308
Като ви чета - имате право за раклата. В къщи най- отдолу слагам неща в пликове, които рядко ползвам. Възглавници и завивки прибирам сутрин и вечер вадя.
Стаята на сина ми има и кът за гости с диван и маса и също всичко сутрин си прибираше в раклата. Сега,в квартирата ракла няма и възглавницата и завивката ги прибира в гардероба. В старата квартира обаче гардероба беше малък, нощно шкафче нямаше и си беше голямо умуване кое как да организираме. Най- малкото се чудеше къде да си остави очилата. Една декорирана щайгичка с капак пригоди - вътре прибираше зарядните, отгоре - очила и телефон.

# 309
Аз за лична употреба купих преди години от Икеа едно доста паянтово като нощно шкафче, 10-15 лв. беше, точно за очилата и телефона. Но шише с вода - на пода, че нямаше да издържи толкова тежест.
 Един стол или табуретка също вършат работа за телефон и очила. Цяла ракла не е необходима за нощно шкафче.

Скрит текст:
Има едни легла от 50-60 гг., които на гърба на леглото по дългата страна има рафтове, дори и със стъкло. Много са удобни - за очилата, телефона, някоя книга, лекарство и подобни. Но са толкова демоде като дизайн.

# 310
  • София
Да не би да става дума за леглата Мърфи?
https://www.google.com/search?sca_esv=b338e4d9bf6df8e5&rlz=1CDGO … 390&bih=669&dpr=3

# 311
  • Варна
...Но шише с вода - на пода, че нямаше да издържи толкова тежест...
Уау... От вестник ли е било? За лично ползване докато си купим нощни шкафчета, една година ползвахме кашони от Икеа - от тези, в които слагат дребните онлайн поръчки. Една година седяхме с тях, вечно затрупани с по една камара книги, нощна лампа и разклонител с по 3 включени зарядни...

# 312
Не, за тези става дума - като напишеш "тип Приста" и излизат много картинки
https://www.mebeliestilo.bg/produkt/siti-2043/

# 313
Имаме класическа панелна гарсониера в Дружба-2, до 150-то училище, саниран, 5 ет., вътрешен. В прилично състояние е, но за момента още не сме правили ремонт. Банята има само една душ кабина за смяна (вероятно ще я махнем, в краен случай ново корито), иначе банята е правена с качествени плочки и санитария. Мебелите са качествени, дърво или фурнир, но не са с модерна визия. Остъклен балкон с дървена нова дограма, вътрешни дървени дограми към кухня и стая. Чудя се освен една освежителна боя, заслужава ли си да се инвестира в друго - например по-модерно изглеждащи (реално обаче по-некачествени) мебели? Има климатик и парно, реално може и без отопление, мног е топъл. Имате ли идея за какъв наем може да се даде? Идеята е да са нормални хора за дългосрочно ползване.

# 314
Ако пуснете снимки, може да Ви дадем по-адекватни съвети. Като цяло Дружба-2 има потенциал заради бизнес сградите срещу ИнтерЕкспо.

Общи условия

Активация на акаунт