Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 46

• 28 785
  • 757
  •   1
Отговори
# 630
"4-ти жилищен, но реално е 5-ти, поради магазините на ниво "0"!
Входът (общи части) е сумрак. Тесни стълби и мънички площадки. Ако си Дарт Вейдър ще продължиш след втори етаж. 🙃 "

Monist бъркате етажа,ние сме под този който сте показали на снимката така че си е 4 ти от 6,не е таванско и входа си е нормален с лампа която се пуска още от долу...мислех да не ви отговарям като видях неточността от снимката ви, но вие продължавате да правите неверни внушения...айде да говорите с по малка категоричност за неща за които няма как да сте сигурни...
[

# 631
Жената каза че височината е 2,60, това е съвсем стандартна височина. И етажът ѝ четвърти не е последен. На снимката от Гугъл мапс се видя, че отгоре има още един етаж. Вероятно той е мансарден и по-нисък, и леко дръпнат навътре. Моят е такъв и чистата ни височина е 2,45, но извън нея има ламинат, под него - плочки, лепило, и подово, което са правили първите собственици навремено и нямам идея колко сантиметра е изяло.

Заради законите тези кооперации се строят с мансардно ниво 1 (с ателиета) и мансардно ниво 2 (т.нар "склад",  но си имат санитарен възел, партида и тн).
Нещо си се тригърнала и умираш да спориш, но аз в тия работи съм врял и кипял, десетки години вече.
Всичко, което съм написал от самото начало е 100% точно както съм го написал и стоя зад всяка дума. Да, по-нисък е тавана, да това е 1то ниво на 2 нива мансарди, да, чист север е, да голяма част от апартамента отгоре се пада открита.
Скрит текст:

Забиването в кое е лунички и кое ивици изобщо не е било предмет на дискусия. Изобщо не споря, че лентовите осветления са още по-модерни и от луничките.

Все още чакам пример за истински апартамент от обява, без окачен таван от висок клас и такъв с окачен, дето е демоде и са на ниски цени.

# 632
Дани и вие сте много категоричен.но и на вас казвам ние сме на 4 ЕТ.от 6, никакви мансарди, а апартамент с високи тавани 260 Мин. и изолирани от горният апартамент...и неговата остъклена тераса...

"Всичко, което съм написал от самото начало е 100% точно както съм го написал и стоя зад всяка дума. Да, по-нисък е тавана, да това е 1то ниво на 2 нива мансарди, да, чист север е, да голяма част от апартамента отгоре се пада открита."

Не не е открита!!!

# 633
https://m.imot.bg/obiava-2c176622090037235-dava-pod-naem-dvustae … -sofiya-druzhba-1 Дори не очаквах че мога да видя такъв окачен таван. 600 е

Vs.
https://m.imot.bg/obiava-2c176604432587163-dava-pod-naem-dvustae … -sofiya-druzhba-2 без окачен 550 е

Напоследък хубаво изглеждащите имоти нямат окачен таван. Поне в последните 2 години според мен. Или ако има е нещо много фино по краищата на стаята, в никакъв случай с луни, или скрито в декоративен корниз осветление.

# 634
ок, 4ти от 6ти и не е мансарда. Не е и открита плочата отгоре.
Извинявам се.

Ужасен пример за окачен таван.

# 635
Дани, относно изолацията на тавана. Ако не е последен етаж мислиш ли, че е важна?

# 636
Е Дани, искаше пример. Потърсих заради теб. В случаен квартал, за който бях сигурна че ще намеря пример. Сега не си доволен.
Не са актуални вече таваните, лампичките, лилавкото и зеленко променяне на светлината.

# 637
Дани, относно изолацията на тавана. Ако не е последен етаж мислиш ли, че е важна?
Супер важна е. Особено в студени апартаменти, 1ви етажи, северни и които имат други топлозагуби.
Друг е въпросът дали за инвестиционен апартамент под наем си струва, всеки си преценява.
Но ако не се прави, това е заради по-малък бюджет, труд и разправия, а не защото било по-красиво и "модерно".

Дори и тия абсурдни примери пак с окачения таван му искат повече пари, при 100 пъти по-лошо обзавеждане.
Та не знам какво показва примерът. Аз очаквах обратния пример. Да ми намерите тука за 300Е апартамент със скрити лентови осветления и окачен таван, и друг за 2-3к, където е гола плоча с полилея на баами.

Под "окачен таван" в жилище имам предвид шпаклован и боядисан окачен таван, а не висящи, някакви картонени плочи, дето се правят за лесен монтаж/демонтаж, да може инженерите да пускат нови трасета с кабели.

# 638
Разберете, че не всеки се умилява от окачени тавани. Поне за мен са отживелица.

# 639
Растерен таван е такава отживелица от 90-те и няма място в жилище за мен.

Магнитни релси има и за повърхностен монтаж, не е нужно да се вграждат. Мисля в Дианабад на Tintina бяха такива. Сега това е на мода, не вградените луни. Аз лично предпочитам луните за външен монтаж.

# 640
Аз гледам кое за какви пари се продава. Предложих и вие да дадете някакви примери. Не съм аз този, дето се умилява.
Повечето ми апартаменти нямат окачени тавани, но това им смъква цената. Де да я вдигаше, щях да се радвам. И новите щях така да направя. Само по една шпакловка и готово.

# 641
Липсата на окачен таван не смъква цената. А базовото оборудване и липсата на уют. Това принципно, не към теб. Примерно алуминиеви щори вместо пердета, раховец вместо прилична фурна, хладилник плеснат на средата на стаята, вместо в реда на кухнята(независимо дали е свободно стоящ или не), най-евтината закачалка в коридора..

# 642
Аз продадох без актуални снимки даже. И то в разумен срок.
Все си мисля,че ако имаше достатъчно желаещи за двустаен център на 600 евро във Варна,за 1 месец все щеше да има огледи. Колкото и да са лоши снимките, все щеше да има интерес. Едно нещо може и да струва повече по принцип,но зависи кой колко е готов да даде за него в момента. Разбира се,ако се изчака май месец,вероятно ще има върволица от желаещи на тази цена.

# 643
В морето от фалшиви и набирателни, хората не могат да пресяват. За това ползват изпитани брокери. Този имот се предлага от немотивиран брокер, и там е проблема.

# 644
  • Варна
Сигурно ще го напиша за пети път, но като направят новите снимки, качи и сама обява във фейсбук групата. И поеми ти комисионата на наемателите, щом толкова държиш. То е ясно, че пак брокерката ще проведе огледите, можеш да оставиш нейния номер за връзка, да се уговарят директно с нея, но така апартаментът ще достигне до повече потенциални наематели. И идеята за обява на входа, която дойде от Дани, всъщност е отлична. Кажи на брокерката си да залепи един лист.

Също в текста на обявата да се допълни нещо от сорта на "първи наематели след ремонт" - това си е голямо предимство, което не е споменато. Да се напише, че леглото и матракът са чисто нови и никой не е спал на тях. За втори път споделям - моята наемателка точно затова хареса моя апартамент. Да се изброят и чисто новите електроуреди в гаранция , ако има такива.

Между другото в района е бъкано с богати руснаци и украинци, които имат приятели и роднини, които търсят в същия район, за да са си близо. Може и в разни групи за чужденци във Варна да се публикува.

Общи условия

Активация на акаунт