Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 46

• 28 698
  • 757
  •   5
Отговори
# 750
Simple Smile Много добре е станал бившият х-л Мусала. Самата сграда е с интересна история, предполагам, че на част от отсядащите им е интересна и по тази линия.

# 751
Стига бе, как ще спиш в стая с още 7 души?   Само туристическите спални са по-голям кошмар.

Сега, ние на тези години няма как да си го представим. И аз съм спала в тур. спалня в Пловдив даже най с 15-20 в стая ( класът ми ) И в хижа Иван Вазов даже и мъже имаше в стаята Wink

Но тук става сума за краткосрочен престой, какъвто на тази цена във Варна - няма друг вариант. 350-400 лв е стая под наем дългосрочно от споделен апартамент в квартира без режийните. За някой, който идва на лекции задочно обучение е напълно възможно да ползва.
Зад ФК също има хотел в който можеш да си наемеш стая на месечна база - 650 Евро е цената

# 752
  • Варна
Оф, тез “журналисти” като почнат да хвърлят едни голи числа в пространството… Като пишеш процентно увеличение винаги трябва да уточниш спрямо коя година, иначе не даваш некаква реална информация. Четейки статията, трябва да гадая по пътя на логиката и да използвам пазарните си познания, за да се досетя, че говорят за една година. Ама някой незапознат ако чете, какво ще разбере - нищо.  А моите проценти, които бях споменала по-рано, бяха спрямо 2021 и 2022 г - от когато отдадох апартаментите за първи път. Беше ми интересно да видя личните числя на всеки от вас, иначе средни стойности за една година мога да си ги прочета навсякъде.

Осемте спални очевидно са в хостел. Обявата е коректно написана и дори има линк. Това е може би най-хубавият хостел във Варна, в сграда архитектурен паметник. Не разбирам защо се дава за пример в темата за наеми и какво се очаква да сравняваме?? Хостелите не се наемат дългосрочно като квартира. Това са места за млади пътешественици, които обикалят света с една раница на гърба си и имат нужда просто да нощуват някъде, тъй като по цял ден изследват дестинациите си. Аз лично не съм ползвала, но са чудесен вариант да спиш в историческия център на Амстердам или Париж примерно - за 20€, при нощувка от 120€ в хотел на по-лоша локация. Няма нищо срамно и не е вярно, че има само наркомани. Много международни приятелства се създават по такива места.

# 753
  • Бургас
Добре, ама защо има месечни цени в този хостел?
Дългосрочно да живееш с 1 човек в стая, разбирам. И аз съм живяла тъй. Ама със 7...

# 754
Не се вижда в скрийншота, който е публикуван тук , но в обявата пише:
Цитат
ХОСТЕЛ МУСАЛА предлага бюджетно пренощуване на студенти, работещи и туристи.

т.е за дълъг престой - най евтиното самостоятелно, което може да намерите в този сезон е 1200 лв. за месец.
значи почти 850 лв. по ниска цена - сигурна съм, че има хора за които тези спесени пари са от по-голямо значение, отколкото самосточтелността.

Не знам защо въобще го обсъждаме толкова, това че някой от нас не би спал, не означава, че няма да има търсене.

Последна редакция: чт, 15 яну 2026, 12:59 от Casual

# 755
  • в пералнята
За Варна не знам как е, но в немските градове е популярно, защото дават временна адресна регистрация. И понякога хората като дойдат да си търсят работа е удачен вариант за тях. Защото за работа ти трябва адресна регистрация, а тук пък за квартира под наем ти трябва трудов договор. И хостелите са едно решение за този параграф 22.

Това е добро решение и за хора, които искат да ползват по-кратък срок от стандартните 12 месеца, в линка има и самостоятелна стая.

# 756
Да, фокуса ми беше върху цените на “споделения” дългосрочен престой със споделени санитарни помещения тип общежитие. Не дали бих спала за една нощ под формата на травъл експириънс.

# 757
  • Варна
Вижда се в скрийншота. Има сайт - hostelmusala…

Извън летния сезон няма туристи във Варна и очевидно търсят варианти за някаква заетост в студените месеци.
За работници, които са в града заради определен обект за ограничен период от време също е подходящ избор.

Общи условия

Активация на акаунт