Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 46

• 31 067
  • 799
  •   1
Отговори
# 210

В обявата има адрес, има наем, писала съм “свободно паркиране”. И пак - таз чак на място решава, че не ѝ харесва локацията. Другата ме пита какъв е наемът?! Третата ме пита кое било паркомястото, че не разбрала?!?

Когато за пръв път взех да гледам обяви за наем и видях "свободно паркиране" първо си помислих че означава нещо като "гарантирано място, но без конретна клетка" или нещо подобно. Терминът който ползваме в БГ не ми подсказва с нищо че паркирам само ако има място. В чужбините на това му казват "улично паркиране" и понеже всички сме го практикували знаем, че означава "ако си намериш място".

# 211
  • Варна
Не съм се замисляла, че някой няма да е наясно с терминологията. Как да го напиша, за да е ясно за всички? “Улично паркиране” няма да е съвсем коректно, тъй като може да се паркира освен на улицата, също и върху територия, която е към парцела на блока, но няма разчертани индивидуални паркоместа.

# 212
Според мен нищо не променяй, повечето хора у нас си знаят какво значи "свободно паркиране". Споделих собствената си конфузия щото ми изглежда забавна Simple Smile

# 213
Didi аз на това му казвам, четене без разбиране. Често срещам и слушане без разбиране.

Все по-често се среща в поколението на компютрите. Докато другите деца гледаха филмчета на книжките, които трябваше да четат, моето книги четеше. Сега и едните и другите събират плодовете.
ПС: Извинявам се за отклонението

# 214
Свободно паркиране си означава точно "ако си намериш място на улицата или на безплатен паркинг" (до нашия блок има такъв обособен паркинг). Обратното на свободно паркиране го разбирам като синя зона, зелена зона или забранено спиране на близките улици.

# 215
Извинете, че и тук питам, но се налага закупуване на парочистачка.
Основно за външни первази, отходи от гълъби, но и за вътрешно почистване на помещенията.

Моля за препоръки от ползващите.

Предлагат голяма Цептер малко ползвана.
Нови Керхер има с гаранция.
Други модели по ваш опит ?

# 216
Имам Керхер. Доволна съм.

# 217
  • София
Аз имам от 20 г. стара, испанска Солак. Но като видях как работи лидълската  сега ще дебна да си купя. Лошо, че не е в постоянния асортимент.
Иначе от горните бих предпочела нов Керхер с гаранция.

# 218
Имам Керхер SC3, на фона на тези скъпите от по 3-4 бона е доста слабичка. Приставките бързо се захабиха,продават се и резервни.
Има на Керхер професионални, с тях съм викала фирма за почистване,но и момчето се озори да почисти след наематели.

# 219
  • Бургас
Имам лидълска, много съм доволна, нищо пари, работа върши.
Единствен минус, че е шумна и резервоарът не е много голям.

# 220
Я дайте да я видим тази лидълската парочистачка.

# 221
Имам Керхер SC3, на фона на тези скъпите от по 3-4 бона е доста слабичка. Приставките бързо се захабиха,продават се и резервни.
Има на Керхер професионални, с тях съм викала фирма за почистване,но и момчето се озори да почисти след наематели.

Какви са тия по 3000 лв?

# 222
  • Варна.
Аз и С2 на Керхер бих препоръчала, върши ми много добра работа. При нея трябва да се изчака малко след като свърши водата в резервоара, за да може да се налее нова. Парочистачката я вадя за основно почистване на гранитогрес и за банята. Много лесно изчиства капки от боя. Последно чистих с нея пода на магазина преди да го дам, стана като нов.

# 223
Разликата между двойка и тройка на керхер беше 20 лева( поне когато аз купувах от Баухаус). За външни дограми, тераса и тн е полезна. Аз за банята не можах да й намеря приложение и ще се радвам за съвета ви, но някак не мога да си представя, че изчиства така, както с препарата и търкане на ръка. Пода навсякъде по апартаментите е винил или ламинат и за там не мога да я използвам. Пак казвам, че за тераси и дограми ми влиза най- много в употреба. Имам всякакви дайсъну, тинеко, миле, екстрактори.. но жестоко попадение ми е един робот за прозорци от тему.. За 120лв, чисти жестоко.. Имам недостъпни от външната страна прозорци почти във всеки апартамент... Справя се невероятно за цената си.. Остава ми най горното и далечно ъгълче неизчистено, но разбрах, че и скъпите не се справяли с ъгълчетата.

# 224
Teta75, бяха идвали вкъщи да промотират такава невероятна. Цената й тогава беше в този порядък. Марката беше EV, на принципа на едно време прахосмукачките Рейнбоу ги предлагаха. Определено беше доста по-мощна от Керхера,но на десеторна цена.

Общи условия

Активация на акаунт