Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 46

• 28 818
  • 757
  •   1
Отговори
# 600
  • в пералнята
Аз честно казано не разбрах защо чак така го наредиха апартамента, тук сме виждали какви ли не неща. Според си изглежда чистичко и новичко, нито му трябват окачени тавани, нито пък луни. На това балконче, човек може да си пие супер кафето с приятелка Wink
Брокерката ви е кофти обаче, защото снимките наистина не са хубави. Вие давате комисионната точно, за да има някой, който да ги направи тези неща вместо вас, а не да го подсещате. Но за съжаление, в България, тази професия не е регулирана и който не става за друго...
Аз ви пожелавам свестни наематели, които да оценят труда ви, да пазят и да обитават дълго.

# 601
Апартаментът имаше претенции да е в топ клас, все едно в София 2стаен за 900 Евро.
Иначе, какво да му е. Шпакловани са стените, има теракот, има ламинат. Ами браво.
Никой не казва, йок зле е, а "като за цената/претенциите си е зле".
Това е.

Също се усеща една наивност, хората вероятно не са живяли във Варна, някаква брокерка ги е омотала, свалила им е един чувал звезди и после "ама що така стана". Ми, познайте що.
Иначе, пак казвам, като оставим всичкото това настрана, не гледаме град, локация, цена, супер си е апартаментчето.

# 602
не лукс( никъде не съм го твърдяла)а казах модерно в смисъл че не от соца или овехтяло,...............
да обзавеждането е базово,защото все си мисля,че наемателите биха искали да си персонализират малко от малко,поне аз бих искала да имам тази възможност,ако желая....
Мисля точно като теб , ще си намерите хората да го наемат с които вибрирате на една честота

Аз честно казано не разбрах защо чак така го наредиха апартамента, тук сме виждали какви ли не неща. ....... нито му трябват окачени тавани, нито пък луни. На това балконче, човек може да си пие супер кафето с приятелка Wink

# 603
  • Варна
Окачени тавани и лунички отдавна не са на мода. Напротив - даже крещят за период отпреди 15 години. Странно, че на някои хора това им е представата за лукс. Беше, но отдавна.

В коридора има лепени декоративни елементи по стените. Не е просто на шпакловка. Личи си, че някой е искал да направи нещо красиво с имота, не просто да сложи легло и два шкафа и да го пусне на пазара.

Няма какво да ѝ се молите на брокерката за по-добри снимки. Изискайте! За парите, които искат да заработят, поне за това да си мръднат пръстите. И ѝ кажете да смени основната снимка на обявата с такава от дневната или от гледката. И да допише, че няма асансьор. И си пуснете и вие обява във фейсбук!

# 604
Лунички и окачени ПВЦ-та са от началото на века!
Лукс е  - мебели по поръчка, индивидуален проект по дизайн на целия ап. и т.н. Икеа и подобни са бюджетен вариант.

# 605
В кое е по-смислено да инвестирам- два маломерни двустайни по 40 квадрата (чиста площ) или тристаен 80 квадрата (пак чиста площ).

# 606
Зависи и от района и разпределението им, но аз не бих се замислила, и бих взела двата малки.
Ще ми е интересно тези с повече опит и повече жилища какво ще кажат. Simple Smile

# 607
Да разбираме, че става дума с цел отдаване под наем?Двата по-малки.

Последна редакция: сб, 10 яну 2026, 00:14 от Silverstone

# 608
Да, за отдаване под наем.

# 609
Както стана дума по-горе зависи и от района, но си вървят маломерните.Освен това по-лесни ремонт и подръжка за собственика.

# 610
2 е по добре от едно.
Двустайните са по лесни за отдаване, а и разликата от наем на двустаен до тристаен не е двойна. Така, че разбира се два малки, пред един голям.

# 611
И да допише, че няма асансьор. И си пуснете и вие обява във фейсбук!
4-ти жилищен, но реално е 5-ти, поради магазините на ниво "0"!
Входът (общи части) е сумрак. Тесни стълби и мънички площадки. Ако си Дарт Вейдър ще продължиш след втори етаж. 🙃

# 612
  • Бургас
В кое е по-смислено да инвестирам- два маломерни двустайни по 40 квадрата (чиста площ) или тристаен 80 квадрата (пак чиста площ).

Категорично два маломерни, освен ако не предвиждане да ползвате вие тристайния след време.
Кой е градът и районът?

# 613
2 е по добре от едно.
Двустайните са по лесни за отдаване, а и разликата от наем на двустаен до тристаен не е двойна. Така, че разбира се два малки, пред един голям.
Че къде казах ПВЦ?
Във Варна може да е друго, в София почти няма ремонтиран апартамент, без окачен таван, вътре изолация и ЛЕД осветление, скрито, открито, ленти, лунички.
Без окачен таван няма как да поставиш вата на тавана за изолация.
Също в окачен таван се монтира вентилация, отходни тръби от аспирацията.
Обратното е, стана модерен последните години, именно заради по-високите цени и бюджети.
Никакъв шанс лентовите осветления да са от началото на века, защото могат да са само LED и дойдоха на пазара преди по-малко от 10г. Луничките навремето може и да е имало с нажежаеми жички и халогени, но съвременното разбиране е за LED.
Като има огромно разнообразие. Има с различна ширина на ъгъла на осветяване, насочени надолу или с разпръскваща светлина.
Има различни цветове, има и превключващи. Има и димиращи, смарт и всякакви други. Абсурд е да кажеш, че били модерни преди 10г, а сега не, като тия технологии навлязоха точно последните години.
Скрит текст:

# 614
За отдавяне под наем бих купила двата малки апартамента.
В бъдеще могат да се продадат и с парите да се вземе по-голям.

Общи условия

Активация на акаунт