Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 46

• 28 690
  • 757
  •   5
Отговори
# 690
Аз като наемател пиша - харесва ми банята. Най- голямото ми притеснение са течове и запушени сифони и канали.

Сега обаче друго ме човърка. Синът ми с колега вчера са гледали мезонет за колегата му. Познат район е. След огледа момчето е прочело коментари, че тока е промишлен. Наистина ли помещения със статут на мезонет и ателие може да са с промишлен ток. Или тези статути се представят от агенцията и умишлено се премълчава за промишления ток.

Очаквам увеличение на наема след март месец, но с колко незнам. Нова квартира с депозити и т.н ще е разход така ,че младежът там ще си стой.

# 691
  • София
Не бих хвърлила 10-15к евро за изриване само защото не е дърво и мрамор.

...който след 5-6 години ще е "вехт" и "тая мода мина, личи си кога е правено" отгоре на всичко. Добре е банята, класическа, синя, какво да ѝ е демоде, освен ако не се целиш в някакъв ултра нишов лукс сегмент. За снимките аз бих махнала звездите, кантарчето и постелката. За себе си бих махнала и ъгловото шкафче и бих сложила хубав шкаф вместо огледало над мивката, но за наематели не си струва местенето и дупченето.

# 692
Димис, аз ако знам адреса, бих отишла в офис на енергото и ще питам какъв е тока.
Или да агледа електромерите долу..ако са видими и се ориентира, може да са надписани...
Може и да е промишлен. Може и да е сменен на битов чрез процедура по реса на чл 147а от ЗУТ. Гадаем.
Колегата да си иска кл.номер и да си провери в ЕРПто.

# 693
Аз като наемател пиша - харесва ми банята. Най- голямото ми притеснение са течове и запушени сифони и канали.

Сега обаче друго ме човърка. Синът ми с колега вчера са гледали мезонет за колегата му. Познат район е. След огледа момчето е прочело коментари, че тока е промишлен. Наистина ли помещения със статут на мезонет и ателие може да са с промишлен ток. Или тези статути се представят от агенцията и умишлено се премълчава за промишления ток.

Очаквам увеличение на наема след март месец, но с колко незнам. Нова квартира с депозити и т.н ще е разход така ,че младежът там ще си стой.
Ако е само мезонет, не би трябвало да е с промишлен ток, освен ако цялата сграда не е с такъв. Относно ателиетата и тока - много е писано и има най-различни ситуации. В нашата сграда от 20 ап., 5 се водят ателиета /включително и моите/, нормални апартаменти са, с нормално изложение /не само север - северозапад/ и от самото начало, отпреди 20 г. са си с нормален ток. За цитирания мезонет трябва да се види /пита/ какво е положението. Доколкото знам, промишлен ток се ползва, ако няма изграден трафопост, но това става още в началото или /не знам всъщност кога и как/.

Дописвам - Тета е дала конкретен съвет.

# 694
Всички ателиета в нашият блок са с нормален ток.
И аз не бих пипала банята, само шкафовете и аксесоарите, евентуално. Със сегашните цени на баните, няма избиване такъв ремонт.

Само аз май не съм вдигала наема последната година и половина.

# 695
Цитат на: vaychka link=topic=1832436.msg50696233#msg50696233
И аз не съм, но беше доста надпазарен.

А защо младежа не е попитал брокера/собственика? Къде ще ходи да търси, след като е бил на място.

# 696
Всички ателиета в нашият блок са с нормален ток.
И аз не бих пипала банята, само шкафовете и аксесоарите, евентуално. Със сегашните цени на баните, няма избиване такъв ремонт.

И аз не съм, но ще го направя през септември, когато подновяваме.

# 697
Днес ми се освободи в Бургас един 3стаен, с отделна кухня, 100квм чисто. Сами си оставиха депозита и освободиха седмица по-рано. Беше 900лв, сега ще го мъчим 500Е. С доверен брокер Wink Дано да се вземе бързо и лесно. За утре вече има един оглед.

Банята е ок, колкото се вижда от снимката.
Ако на човек му се занимава може да се префугира.
Също, ако му се занимава на човек може да сложи шкафче с мивка. Но съм виждал много такива, оставени с полуботуш. Този, дето сега ми се освободи и той е така.
Етажерката вероятно ще е кофти. И разбира се звездите и постелките.

# 698
second  после е прочел. Аз се замислих, че и това трябва да имам в предвид. Знам ли може и аз да търся квартира. Всичко става - може да решат да го продадат, да живее в него някой внук. Засега са се разбрали, че взаимно се искат.

# 699
Ама прочел в обявата или някъде другаде за сградата твърдения? Ако е в обявата сигурно е така, ако другаде - да вдигне телефона и да се обади на брокера и да пита.

# 700
Ама прочел в обявата или някъде другаде за сградата твърдения? Ако е в обявата сигурно е така, ако другаде - да вдигне телефона и да се обади на брокера и да пита.
Прочел е коментари към обявата. Сигурно няма да наеме мезонета. Но за мен е нещо на което не бях обръщала внимание. Колко още неща ще науча с това студентство?!. Аз като студентка живях с хазяйка и бях измислила как да заключвам хладилника, защото стаята не се заключваше и сладките ни изчезваха. Поне такса "баня" не плащахме , но бойлера се включваше на нощна.

# 701
  • Бургас
Като гледам как растат цените, живеенето с хазяи може пак да излезе на мода Simple Smile

# 702
  • Варна
Мезонетът е с промишлен ток най-вероятно защото сградата още няма Акт 16.

Банята си е много добре и е лудост да се разбива само за едната визия, освен ако не е в някакъв мега намазан апартамент и не го дърпа надолу. Ако сте си наумили да подобрите нещо - ново голямо огледало с лед осветление ще я ъпгрейтне приятно.
По принцип винаги казвам, че пластмасовите аксесоари придават евтин вид, но конкретно тази ъглова етажерка ми се вижда в отлично състояние и е бая голяма, събира доста неща. Не бих купила такава, но вече като я има и съм си я платила, не бих я сменила.
Гледайте да печелите възможно най-много от апартамента, а не как да го направите така, че да ви харесва най-много на вас. Нали това е целта на отдаването. Предполагам си имате друго жилище за лична употреба, което да ви радва с дизайна си. За всяка промяна се потайте - това ще ми донесе ли повече пари или някакви други плюсове.

# 703
Много добре казано, Диди!
+1.

# 704
Подкрепям мненията за банята - без ремонт, само смяна на дребни аксесоари, вече посочените. И онова пластмасово кошче ли е, що ли до мивката. А отгоре една гъба ли се мъдри, не мога нещо да си увелича снимката. Та само ей тия дребни неща сменяте и сте готови със свежа нова визия. Да, личи си, че плочките са стар модел, но не са се изхвърляли с декори, като са я правили, така че си е съвсем прилична.

Общи условия

Активация на акаунт