🌊 ТОВА МОРЕ ЩЕ ПРЕЛЕЕ/Taşacak Bu Deniz 🌊Teмa 2

• 39 881
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте!
По повод Оруч.
Аз не мисля, че той на този етап търси прошка. По скоро дотолкова вече е затънал в мръсотията на семейството си, че смята, че няма право на щастие. Но с това си решение той не наказва само себе си. Както преди години Есме е взела решение от името на Адил, така и Оруч постъпва с Елени. Но Есме разбра, че това не е верния път, докато Оруч все още не е разбрал, че тези действия само усложняват нещата, а не премахват чувствата, въпреки примера от историята на Адил, Есме и Шериф.

Сетих се, че Зарифе обеща да отсее хората на Шериф и да остави при Оруч само верни на него хора, но във фрага всички видяхме, че това някак си изобщо не се е случило. Всички хора на Оруч се обърнаха срещу него. Дали толкова е "дълга" ръката на Шериф или Зарифе отново е застанала на страната на силните на деня. Оруч поне за сега няма силата да застане начело на Фуртуна.

# 541
Аз пак се замислих за прокурорката. С описанието, което направиха на героинята се впуснахме да се чудим в кого ще се влюби. А явно не това е важното в нейната роля в историята.
Ако делото на баща и е свързано с Шериф, още поече с продажбата на деца /да обединим нашите предположения Blush/, прокурорката по-скоро би могла да помогне в изобличаването му. И по този начин да освободи и Адил, и Есме, и Елени от примката. И да накаже злосторниците в цялата мрежа от продажба на деца, тя може и да продължава да действа. Ако се докаже такова тежко престъпление, на Шериф затворът не му мърда. Е, не знам как стои въпросът с давността.
Та всъщност е възможно прокурорката да има много положителна роля в сериала и за добрата кауза. Продължавам да не мисля, че би помогнала на Мелина. Първо, защото Мелина също е извършила престъпление, купувайки дете и едва ли би искала това да се разбере. Второ, нали прокурорката е пристигнала, за да продължи делото на баща си, който е или убит, или отстранен- това още не го знаем. Та каква обща работа има с Мелина в  това отношение не виждам. Струва ми се, че въпреки екстревагантността и, в работата си е принципна. И очевидно бързо се сдобива с информация. И мен ме учуди, че знаеше за връзката на Есме и Адил отпреди 21 години. Значи работата не е само в заложения взрив от Адил на конака Фуртуна, тя го е проучвала за други неща години назад.
Ще се влюби в някого като бонус. Grinning По-добре да не е Адил, нека не е нещастна любов. Пък може да искат да ни покажат, че несподелената любов може да бъде и нормална, не както при Шериф, кой знае.
Малко объркани мисли, но да не ги подреждам, вие сте умнички. Blush

# 542
Именно заради задълбочената информация, която прокурорката има и е проучила си помислих, че може да е от хората на Мелина. Мика бе направил много задълбочено проучване. Той току изчезва на някъде и се появява като "фокусник" с много подробности от миналото. Той реално си води разследването напълно не обезпокояван и най-голямото му предимство е, че умее да бъде като "невидим", никой от враждуващите не му обръща внимание, ако самия Мика не иска това.

От тук насетне си мисля, че любовните истории ще са ни само като бонус.

# 543
Е, да де, ама Мелина реално е извършила престъпление, участвайки в търговията с деца, тя няма интерес да помогне на прокуратурата да разкрие тази мрежа. Освен ако в замяна на информация от нея  може да и се размине някак. Чудя се дали може да го използва да свземе Ели. Но и това не виждам как ще стане, Ели е пълнолетен човек и никой не може да я накара да направи нещо против волята и. Само ако заплашат живота на Есме и Адил, друг начин не виждам. И е напълно възможно Шериф и това да пробва, а Мелина да му съдейства.
Според мен силния човек, за който спомена Мелина, е Шериф.
Мика явно има способностите да води проучване незабелязано. Очевидно има опит, помня, че спомена, че е бил войник.  Може да е усвоил разни неща.

# 544
Момичета, от няколко дни в туитър се разнасят разни задкадрови с евентуална сватба, по-точно един от джиповете украсен с балони.
Дали пък все пак Оруч няма да се ожени за Севджан.

И време е вече сценаристите да ни покажат причината поради която Мелина и Григорий са купили Елени.

# 545
Ако следваме логиката на Мелина, тя ще противопостави двата рода и ще се самоунищожат - това беше заявено при първото й посещение още в Трабзон. Премълчавайки истината, до която с Мика са стигнали в своите си разследвания, тя допринесе за  войната, но Елени не замина за САЩ. Напротив, привърза се още по-силно към биологичните си родители. При сегашната поява, заявява: "Аз съм по-силна, отколкото си мислите. Ще ви унищожа. Както казвате вие, турците - не цапайте ръцете ми с кръв". Това, след като Адил ("тоя разбойник" Stuck Out Tongue Winking Eye) е пуснат от ареста и няма предявено обвинение. Това ме кара да мисля, че Цвети е права, има някаква връзка с тая прокурорка, което не изключва, че самата прокурорка има своите си амбиции в нещо. А освен това, има заявка и за проливане на кръв...
Цвети, според мен причината е ясна - не са имали деца, а Мелина е толкова амбициозна в професията си, че иска безсмъртие и ... така е отгледала Елени.

# 546
Изгледах серията,прочетох Ви
Благодаря за прекрасните постове
Катя:hibiscus:
Само не мога  да разбера,как така на никой друг на думите не вярва съда,изведнъж Шериф се появява,казва пет приказки и обвинението е свалено.../като на филм,разбира се/
Това задържане на Адил беше крайно необходимо.Надявам се да се отрезви малко,защото в противен случай се превръща в "разбойник",както каза Мелиса
Много истини се казаха в тази серия и всеки беше прав за себе си
Оруч постъпи според своите разбирания,с оглед на това,да се спре най-накрая това кръвопролитие,в името на бъдещите деца на двата рода.
Разбирам мотивите му,но съм против начина,по който го направи
Няма предател след редиците на Кочари,Шериф се усъмни в Гьокхан.Когато уби Балу,той се осмели да му направи забележка/това си припомни Шериф/.
Затова не се върза на съобщението

Последна редакция: пн, 22 дек 2025, 22:06 от VAL*

# 547
  • Кърджали
Ще прелее това море, еп 12, фр 2 бг превод
https://videa.hu/videok/film-animacio/.-12-2-IBipmea8wc2sJ6mE

# 548
Значи,Оруч все пак се жени.А дано да каже не

# 549
Уау, че фраг.
Оруч на сватбената маса. Изглежда сякаш жив ще го погребват. Поредния от Фуртуна, който ще се ожени за убиец (за мен Севджан е точно такава).

# 550
  • Кърджали
Да ходи да си чупи главата. То бива да си магаре, бива, ама...

# 551
Оффф, и Адил стреля...

# 552
  • Кърджали
Не се знае дали ще стреля. Едва ли баш сега ще го вкарваме в затвора.
На мен ми се иска това да се окаже някакъв сън, кошмар. Мечтата ми е да разведем Есме. На Адил 5 минути му трябват за да я вземе за жена. Все пак 20 години е чакал

# 553
Благодаря за превода на фрага Flowers Tulip

Оруч или ще се откаже от брак, или е принуден да сключи такъв. Видяхме как реагира, връщайки пръстена в първият фраг... нещо е станало.

Когато Адил влезе в затвора,  си мислех, че нещо такова трябваше да се случи, за да се опомни Адил, да престане да върши глупости, провокиран от гнева си. За съжаление, това не се случи. Сега отново постъпва безразсъдно, с желанието да убие Шериф, примирявайки се да лежи 20 години в затвора...
Шериф е неспасяем случай. Вероятно само смъртта ще го спре. Но не и от ръката на Адил, нещо друго да измислят сценаристите...

# 554
А Севджан защо не я съдят за опит за убийство?Все пак това беше показано публично.
Къде е справедливата прокурорка?

Общи условия

Активация на акаунт