🌊 ТОВА МОРЕ ЩЕ ПРЕЛЕЕ/Taşacak Bu Deniz 🌊Teмa 2

• 39 811
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
Резюме на 12 епизод
В епизод 12 на TaşacakBuDeniz (Това море ще прелее): Ден преди изслушването за развод на Есме, Адил завежда Хиджран и Елени на вечеря, за да обясни на Есме болката от завръщането ѝ в имението. Но неочакваният отговор на Есме ще удари Адил право в сърцето. Сърцето на Елени е разбито, когато Оруч решава да се ожени за Севджан. Но нещо, което Оруч прави преди сватбата, дълбоко разтърсва и двамата. Сега сватбата е съдбовен момент за Оруч. Той или ще се ожени за убиеца на Елени, за да защити семейството си, или ще пожертва собственото си семейство, за да позволи на Елени да се събере отново с нейното. Есме работи неуморно за деня, в който семейството ѝ ще се събере отново. Тя се завръща в имението, за да победи Шериф. Шериф постига голяма победа срещу Адил и Оруч. Адил е решен да накара Шериф да плати за тази победа с живота си. Но тази сватба ще бъде съдбовен момент за всички тях.
/автоматичен превод/

# 571
Цвети даже го е превела, благодаря! Hug

# 572
Май ще има обрати.
Без съмнение Севджан ще изнудва. И какъв брак очаква след всички тези подлости.

# 573
  • Кърджали
Закъснях с озета, ама важното е, че го има (аз бях по други задачки)
Севджан не иска бракмс любов. Тя иска парите на Фуртуна, щото нали семейството до сега седя и нея чака и се моли да им стане снаха. Но в момента съм на принципа да се взимат с Оруч, малко ми е черен, та баш си пасват. Като е решил докато се самонаказва да разбива няколко живота....

Аз тия дни съм малко неактивна , но съм в съседното им село -Сюрмени. Какво ми трябваше да си припомням една сцена и сега не мога да излезна от "Ти разкажи, Черно море". Голяма любов ми е и това е.. Улаш в някой предишен живот е бил Черноморец, толкова да са негови тези роли

# 574
То пари, пари, ама в един момент нали и дете ще и потрябва. Или Оруч с опрян пистолет пред олтара, после с опрян пистолет и в леглото ще го вкара.

# 575
Алекс, до коя серия в "Ти разкажи, Черно море" са онези жестокости спрямо главната героиня от съпруга и? Когато го даваха нямах и много време, но и четох за издевателствата и затова не го гледах. Знам, че я много хубав сериал. И мисля при повече свободно време или лятото, когато Морето почива да го гледам. Та може да попрескоча някоя серия или сцена.😊

# 576
  • Кърджали
Онче - до четвърти епизод /Е, и по-нататък не става много лек, но чак такова насилие като в първите епизоди няма/. Но, честното ми мнение е, и че без него няма как, трябва да се разбере през какъв ад е минала героинята. Сцените с насилието в първите два епизода особено може и да ги пропуснеш, наистина са жестоки. Но самите епизоди - не, те трябва да се изгледат. Епизод 4ти е онзи с просволутият рейтинг от 21 и нещо в категория тотал, който все още нито един друг сериал не може да доближи.  И знаейки епизода наизсуст, заслужил си е рекорда, даже е бил малко  Но сериалът наистина е много добър, много много добър. Два или три пъти съм го гледала досега. За мен лично насилието не е толкова в центъра на тази история, повече е история за силата на една жена и за един мъж и една любов, които са способни да излекуват и най-нелечимите рани.  Първия сезон е страшно силен, аз го минавам почти на един дъх. Вторият е също добър, но има какво да се желае. Със втория сезон за мен приключва сериала, третия сезон е блудкав буламач, там са нови сценаристи и честно казано като изключим някои сцени го гледах горе - долу колкото все пак да видя как ще завърши историята. При второ и трето гледане този, третия, сезон го пропусках.
Но ако питаш заслужава ли си гледането сериала, ЗАСЛУЖАВА си. За мен като сериал, а и героят като герой са сред най-добрите, които са писали турските сценаристи.
Дано само и превода, субтитрите /препоръчвам да е все пак със субтитри/ да са добри, защото има доста  хубав хумор в репликите. Общо взето, особено в първите 10-15 епизода бях като биполярна - както плачех /ама аз съм ревла/, така изведнъж започвах да се хиля. Понякога и двете едновременно.  Сега превеждам някои /доста/ сцени на една приятелка, че я зарибявах, та пак си преживявам тази биполярност.
Ей така, обичам мъже, които знаят какво искат и не се занимават да правят глупави грешки от инат.

Извинете за офтопика...

Последна редакция: ср, 24 дек 2025, 17:48 от Aлекcандрa

# 577
Алекс, много ти благодаря!🌹 Не е офтопик, нашият Улаш е главен герой.
Много благодаря за подробното обяснение! 🤗 Подготвена съм вече и при възможност ще го гледам, най-вероятно лятото.

Нашият режисьор си разменя шегички с Дениз под неин пост.😊

Светла празнична вечер на всички!🌲

# 578
Честито Рождество Христово!!

# 579
Честита и благословена Коледа! Christmas Tree
Всички да сте здрави и щастливи! Sparkling Heart

# 580
Весела Коледа!

# 581
Честито Рождество Христово! Flowers Hibiscus

Бъдете винаги много здрави, щастливи, обичани, радостни и с безброй сбъднати мечти, мили момичета!

Излезе откъс от предстоящия 12-ти епизод:

# 582
  • Кърджали
Трейлър към 12ти епизод, откъс от сцена

Ах, бе, Оруч, ах бе, момче... Ах бе...
с Бг превод:
https://videa.hu/videok/film-animacio/.-12-3-15456JZatj0spGtz

# 583
Елени много отдавна не практикува професията си
Бива ли да се затрива такъв талант?
Не знам как да изразя мисълта си
Ако беше обикновен лекар,какъвто е Оруч,тогава въобще не бих обърнала внимание
Но по сценарий,тя е гений,тя е уникален учен
Знам,че  търси семейството си,знам,че го намери и се привърза,преди още да знае,че това е нейното семейство.....
Но нещо не ми достига,нещо ми липсва
Принизиха образа на това гениално момиче до буфер,до човек,който е взел страна в тази крамола и нищо повече
Не одобрявам образа и действията,още по-малко безчувствеността на Мелиса,но в едно е права...бъдещето на Елени
Разбира се,в живота най-важният приоритет е семейството.
Но,тук става въпрос не за нормален човек,който търси и намира семеството си,а за учен,който може да донесе благо на цялото човечество
Затова ми се иска да покажат поне,в спокойните от дразги дни и часове,как тя твори,как нещо създава,как и липсва академичната дейност,или поне лекарската практика
В противен случай, изобщо нямаше нужда да казват и показват колко е гениална....
Малко объркано го написах,дано да сте разбрали мисълта ми

# 584
Алекс, благодаря за превода, намерила си време в този празничен ден! Hug
Вал, не си го написала объркано, но не се притеснявай, не вярвам да зарежат тази линия. Просто според мен в момента историята с истинските родители е ключово важна, тя всъщност е ядрото на сериала и се фокусират върху нея. Няма да спрат да се разива Елени истинските и родители, Есме и Адил толкова се радваха на разказа и за Нико. Адил е направил лаборатория на Илве, на Елени и преди да разбере, че му родна дъщеря може и цяла изследователска болница да направи. Освен това няма проблем Елени да пътува до Харвард, да учи там някой семестър, да прави дистанционно задачите си и т.н. Така или иначе ползва изкуствения интелект в научните си изследвания, няма нужда да е непрекъснато в САЩ. Тя е само на 20 години, тепърва ще се развива, сигурна съм в това. Пък и ни чакат още сезони, дай боже. Blush

Да ви разсмея.  Дениз е споделила в интервю вчера, че от няколко години неуспешно се опитва да качи 2-3 кг, но откакто е дошла в Черноморския регион, вече има 4 кг плюс. Grinning Между другото е посетила някакъв център за подкрепа на жени с проблеми, не разбрах точно какъв, но полезен.

Хубава празнична вечер с позитивни снимки на Дениз и Улаш. Blush

Общи условия

Активация на акаунт