🌊 ТОВА МОРЕ ЩЕ ПРЕЛЕЕ/Taşacak Bu Deniz 🌊Teмa 2

• 39 794
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
  • Кърджали
Весели празници на всички и от мен.
/ние не празнуваме, като изключим подаръците под елхата за децата, та за мен си е ден като другите... С малко повече емоции сутрин/

# 586
Алекс, да се радват много на подаръците децата!💝 Това е най- важното- децата да са щастливи.🥰

Последна редакция: чт, 25 дек 2025, 22:29 от oncee

# 587
  • София
за феновете на "озвучка" на руски език
https://turkrutv.net/eto-more-perepolnitsya-12-seriya.html

# 588
  • Кърджали
Епизода беше много хубав. Балансиран.
Есме каза че няма да позволи Адил да убие Шериф  и не го позволи. Ся как не го позволи... Адил ако не иде и да поеме вината сега... Или да го довърши, та и двамата да са по 20 години в затвора... Магарета.
Оруч е идиот, магаре, диване, но поне не се ожени накрая. Много хляб има да изяде докато стане достоен за Елито ми... Но поне не направи голямата си грешка.
Елито ... Елени е дъщеря на мама и тати. Истинско Кочари момиче. Сърце не ми остави Ава днес.
Сцените с Адил и Есме бяха много хубави. И забавни и хубави, емоционални.

# 589
Gugutka52, благодря за линка! Наканих се днес да гледам с озвучката и тя взе че пак закъса. Satisfied
Алекс, някъде писаха ли колко седмици ще е паузата за Нова година?

# 590
  • Кърджали
Другият петък няма да го има. Така че може би на 9ти.
Но понякога нещата се объркват и заради преговори с рекламодатели, каналите продължават почивките на сериалите малко по-повече време /случвало се е почти до края на януари да няма/. Но ТРТ е национален канал, не е толкова зависим от приходите от реклами, та сигурно наистина на 9ти ще се върнат.

# 591
Весели празници! 

ТОВА МОРЕ ЩЕ ПРЕЛЕЕ, ЕПИЗОД 12 /С БГ ПРЕВОД/

https://neronbgbezplatno.blogspot.com/2025/12/12-neron-angelov_26.html

# 592
И да не я бях гледала тази серия, нищо нямаше да изпусна...
Не знам какъв е рейтингът но на места ми беше скучно.Леко спадна зарядът от предните серии
Даже се напрегнах кой ще изпие сокът с отровата-през цялото време очаквах служебното лице дето женеше Оруч и Севджан да го изпие.Т.е.,това ми беше по-интересно
А най-лошото при мен е,че не виждам никаква химия между Елени и Оруч
Предпочитам повече екранно време с Фадиме и Исо

Последна редакция: сб, 27 дек 2025, 21:08 от VAL*

# 593
  • Кърджали
За мен миналия епизод беше по-скучен, този го гледах с голямо удоволствие.
Рейтинга има лек спад, но спад има при всички сериали от снощи.

# 594
Рейтингът е спаднал малко- и в трите категории, но не е страшно, достатъчно висок е. Освен това са празници, очаква се да има спадове при сериалите.
На мен серията ми хареса и я гледах днес вече с превод с удоволствие. Да, не е като първите четири, но няма как да държат същата динамика. Нали трябва да поразтегнат. И аз искам например вече Адил да разбере за Елени, тя също. Особено много го исках, когато Адил отиде на гроба. Засега планът на Есме да го омилостиви, пък след това да му каже не се получава. А аз продължавам да си мисля, че по-добре да му каже и това може и да го укроти.
Надявам се в следващите серии да разрешат въпроса с развода, че е много тегаво това.
Отношенията между Адил и Есме все повече се развиват, няма значение, че редовно се карат. Вече никой не поставя въпроса ще бъде ли другия с него- това се разбира от само себе си. Само трябва да се отстрани пречката. Даже на онова решение на Адил да излезе на вечеря с Елени и Хиджран първоначално се ядосах, но после като видях как Есме обърна колата и се прибра, че и сготви,  разбрах и ми мина яда. Есме много добре знаеше, че Адил ще страда от постъпката си, не само няма да хапне хапка, но и няма да стои в ресторанта. И взе, че му сготви любимите сарми. Grinning
Хареса ми и развитието на отношенията между Есме и Фадиме. Май Фадиме започва да разчита на Есме за вразумяването на брат си. И най-вече- започва да разбира нещата в дълбочина.
Исо и Фадиме са големи сладури. Имат си някакъв фолклор помежду си и хем се дразнят, хем им е интересно един с друг. Много беше сладък, като я пазеше от Шериф, чак тя се удиви.
Добре е, че Оруч накрая каза "Не" - не само на Севджан като съпруга, а и на заплахите.
Друго важно развитие, много важно- промяна в отношението на всички Фуртуна към Шериф. Вече всички знаят, че е психопат, че е опасен и искат да се отърват от него. Добро бе предложението на майка му да се махне, но разбира се той няма да го направи. Ходи по тънък бръснач Шериф, и не само заради Адил. Мисля, че ще си намери майстора, т.е. ще го убият и със сигурност това няма да е Адил. В Туитър ходят предположения за Гьокхан. Той нали каза, че е изхвърлен на боклука от майка си. Вероятно Фуртуна са го прибрали, затова е толкова верен на Шериф. Но истината може и да е съвсем различна. И като я разбере Гьокхан, не се знае какво ще стане. Само теории са това, които избуяха след като каза, че е изхвърлен от майка си.
Важен и неясен въпрос е откъде Шериф е намерил пари. Имаше предположения за Мелина. Но откъде пък та ще има толкова пари. По-скоро е новият враг.
Един друг момент ми хареса- най-после Есме каза ясно на майка си какво мисли и чувства.Отдавна съм и набрала на тази жена, добре, че си го получи. Да, не се трогна както се видя, даже се изрепчи, че няма да приеме внучката си, че от Кочари. Глупава жена, освен че е меркантилна. Някой ще те пита тебе... Нарани за пореден път Есме, но нашето момиче поне си каза нещата. Радвам се, че Емине е до Есме.
Това, което не ми допадна - резките думи на Елени към Мелина. Да, студена е, не е била обичаща майка, но все пак я е отгледала. Просто можеше с по-малко патос и по-нормален тон да го каже и да не я подминава, все едно е никой. Но в сериалите всичко е преекспонирано, та не се учудвам.
А когато тримата вървяха под дъжда- макар и за кратко, беше чудесна картина. Веднага се появи асоциация с втора серия, когато Адил бе ранен.

Последна редакция: сб, 27 дек 2025, 21:34 от oncee

# 595
  • Кърджали
Аз разбирам думите на Елени.. Тя е дете, което само се целуваше в прозореца, само се е прегръщало. Пациентите винаги са били с предимство. Била е отгледана като проект, да, има гениално IQ но това дете не е изживяло детство. Не е била на завършването на Елени (познато ми е това разочарование). Елени бе оставена сама и преди да замине уж за Америка, въпреки че от километри личеше че е много разстроена. Бе наречена произведение, продукт. Отгледала я, да, но едно дете няма нужда  само от храна, дрехи и образование. Липсата на обич не може да замести нищо
И Елени откри обичта първо в лицето на Адил. Бе обичана и подкрепяна, разбирана и закриляна. После Есме. Дори Оруч въпреки всички глупости, в началото бе някаква искра за нея. Елени за първи път се почувства обичана, за първи път получи пространството да се чувства като дете. Казват че когато се чувства обичан, когато получава обич, човек се превръща отново в дете.
Да, думите ѝ може да са били малко резки, но бяха това, което е трупала с години в себе си.

За майката на Есме бях меко казано отвратена. Това е човек, който няма капка човечност в себе си.

# 596
Здравейте,момичета!
Честита Коледа на всички! Joy
Аз малко изостанах. Едва снощи изгледах 11 серия. Честно казано на няколко пъти заспивах. Доста скучно ми беше.
Гледах някъде в мрежите, че е имало среща със сценаристките. Хората доста ги критикуваха за смъртта на Балъ, даже критикуваха е меко казано. Wink
Имаше и въпрос за продължителността на сериала и отговора беше, че ще има и втори, а защо не и трети сезон.
(Не го запаметих, защото мислех,че сте го отразили.
Ако пак ми попадне ще го донеса.)
Ами, няма да се учудя, ако така се влачи действието да има и повече сезони...
Ще изгледам и 12 епизод и тогава ще коментирам, ако има какво.
Съгласна съм с Val, за образа на Елени. Hands V

# 597
Много празници, много нещо 🧑‍🎄🎉🥳🧑‍🎄
Изгледах и аз най-сетне епизода, ииии не сте ми приятелки 🤗 Минахте, написахте вся и всьо и никой дума не обели, за края. Не че през цялото време не си мислех, че така ще стане и пак ми дойде неочаквано. И докато през цялото време се ядосвах на Есме, че продължава да крие истината за Елени от Адил и се чудех как точно ще се спасява от справедливия му гняв, си мисля че може би този край ще даде началото на всички разкрития. Трябва да се започне с изкарването на тайните, защото криенето им вече става невъзможно. Всеки изнудва всеки с нещо и се вижда, че историята е в застой. Сега като почне разследването сигурно ще изскочи всичко - кой, кога, какво е свършил и какво заслужава. Може би най-интересното тепърва предстои - Нова година, нов късмет.

# 598
Разбира се, че предстои интересното. Blush
ExKely, аз много не се учудих на финала, защото очаквах нещо такова. Из мрежите се коментираше, а и има логика Есме да не остави Адил да попадне в затвора, това е линия на поведението и, тя продължава да го защитава. Ще видим после дали Адил все пак няма да настоява, че той е я застерял. Или Шериф, ако е в съзнание, да не остане назад, ще повтори това, което направи Адил в 1 серия- ще каже, че той сам се е прострелял. Satisfied Но прокурорката е там, та може всичко да е видяла.
Другото очакване от 13 серия е някакво разкритие защо Кочари уважават Ширин. Също така- кой изпи в крайна сметка сока?  И най-важното - верни ли са слуховете, че ще има неочаквана сватба. Четох всякаки предположения в Туитър.
За тази вечер обещават фрагман за новия епизод, да видим. Снимките все още продължават. Вероятно ще имат малка почивка от новогодишната нощ до другата седица.

Много симпатична снимка зад кадър- Улаш прави тостове за дъщерите си, т.е. Адиловите. Blush Така е написала Зейнеп /Фадиме/: "Някой, който не оставя дъщерите си да гладуват". Blush

И още нещо хубаво зад кадър- двамата главни герои със свои рисунки от почитател.

Хубава новина- сериалът е спечелил наградата „Най-добър телевизионен сериал“ на платформата Onedio.
Според мен напълно заслужено. Даже и да намалява динамиката в някои серии, за мен си остава наистина най-добрият. Лично мен продължава да ме вълнув и да очаквам всяка серия с нетърпение.

Нещо интересно прочетох в Туитър, което затвърждава наблюдението ми досега, че са внимателни към всеки детайл. Става въпрос за символиката на цветето, които Адил е отнесъл на гроба, за който все още не знае, че е празен.  
Цитирам: "Анемонията е цвете, което се асоциира с преходността; с живот, прекъснат твърде рано; с невинността; с болката, носена в мълчание; с крехкостта и очакването на нещо, което знаеш, че няма да дойде.“

# 599
  • Кърджали
Принципно, от екипа бяха казали на една среща по време на Кинофестивал в Трабзон, че в 13ти епизод ще се разбере от къде това уважение на Кочари към баба Ширин и обратно. Много  се вълнуват от този 13ти епизод, дано не останем с /полу/празна кошница...

Общи условия

Активация на акаунт