🌊 ТОВА МОРЕ ЩЕ ПРЕЛЕЕ/Taşacak Bu Deniz 🌊Teмa 2

• 39 763
  • 737
  •   2
Отговори
# 615
  • Дубай
Здравейте, мили момичета! Честита нова година на всички-живи и здрави и много щастливи!
Алексче, може ли да те помоля за един линк на програмата-това нали къде играят  благотворително Ава и Борак, Ердем и Зейнеп и пр...

# 616
  • Кърджали
Заповядай.
Нашите започват след 1:28:30, преди това са екипа на друг сериал на ТРТ

# 617
За много години, момичета! Tada
Да сте здрави и да постигате с лекота това, ча което мечтаете! Sparkling Heart

Нашите Ава и Бурак с едно сладурче от друг успешен сериал този сезон. Детето също участва в  новогодишната програма на "O ses Türkiye".

Акаунтът на сериала в Туитър ни развеселява. Blush
https://x.com/tasacakbudeniz/status/2006661056764993967?s=20

# 618
Добро утро във втория ден на 2026 година, момичета!
Желая на вас и семействата ви здраве и удовлетворение от дните, които идват! Hug
Аз си дадох бая почивка, не съм изгледала и 12 еп., затова се обаждам само по повод размислите на Младия вълк върху образа на Оруч.
Като се абстрахираме от неточните термини (или превод) и залитането в противопоставянето на действие и НЕ-действие (НЕ-разбиране) на Оруч, тя е казала верни, според мен, неща. "Отказът" да видиш и разбереш не определя, само отрича, той няма собствено съдържание, не предлага нищо и не прави нищо.
Та кои са ценните тези в разсъжденията на Младия вълк?
1. Мирът без справедливост се превръща в господство.
Оруч иска предотвратяване на родовите конфликти, но в случая изравнява вината на Шериф и Адил. А това е морална грешка. Защото Кочари искат справедливост, а Шериф - да запази откраднатото, което се измерва в загубен 20-годишен живот на трима души. Не може да има морален баланс, защото моралните категории са добро и зло. Няма как да се изгради истински и стабилен живот с малко добро и малко зло.
2. "Моралната зрялост"  изисква отговор на въпроса: защо криеш истината за Елени, Есме и Адил, защо продължаваш да защитаваш семейство, което от Шериф, през Ширин до Зарифе и Хиджран, е причинило насилствена раздяла на едно семейство. Той не може да съчувства на Есме, че Елени не може да я нарече мамо (по неговите думи). Защото това е минало. И защото иска да запази стария ред. Без Шериф и Адил. Е, няма как да стане, защото единият е причинил и продължава да причинява зло. Тук неутралността по същество е продължение на войната.
3. Дистанцирането на Оруч от Елени и "саможертвата" му, приемайки сватба със Севджан, е лъжа - той лъже себе си, лъже Севджан, лъже Елени, лъже всички. И самооправданието му, че и Севджан не го обича заради него самия, е само защитен механизъм, който не разрешава, а задълбочава драмата на всички, и на него самия.
Накрая: Оруч се опитва да живее чисто в свят, построен върху лъжи и насилие. При това, съзнавайки вината на своите роднини. Да елиминираш Шериф, но да си останеш привързан и да защитаваш майка си, която не само е участвала в продажбата на Елени, но продължава да крои планове как ще унищожи Кочари, като се съюзи с тях чрез бракове... е най-малкото наивност.
Изходът е ИСТИНАТА! С полуистината се става съучастник на злото. Е, Оруч е избрал да стигне до този извод бавно и болезнено...

# 619

Изчетох всичко, което сте споделили, мили момичета 😀
Благодаря на Александра за превода.
Вие така обстойно сте коментирали, че няма какво да добавя. Съвпада напълно с моите емоции и усещане.
Благодаря, че ви има ❤️

Последна редакция: пт, 02 яну 2026, 13:05 от Dimeto_M

# 620
Честита нова година!
Да е благословена със здраве и късмет!
Нека всичко ви се случва с лекота!

Очаквах арести и затвор, но явно Шериф е жив и не е дал показания срещу Адил и Есме.
Отново ли ще ги изнудва?!
Адил и той не се спря, импулсивно и безразсъдно се втурна към саморазправа, без да мисли за последиците...

Оруч се оказа един от най- сложните, непредвидими и интересни образи, Бурак се справя чудесно!
Katya_I, благодаря за анализа на характера и действията на Оруч. Flowers Tulip

# 621
Привет и от мен в новата година!!
Нека за всички хора по света бъде мирна,нека животът ни дари със здраве,нека търсещите намерят това,което търсят,нека тези,които нямат да имат!!Идеален свят няма,но нека доброто да е повече от лошото и нека има светлина.В душите,в сърцата,в домовете и в умовете ни!
Сега да кажа за Оруч...
По принцип,положителните герой винаги са най-харесвани,предпочитани и обичани от всички
Само,че,изцяло положителни герои в истинския живот няма.Поне аз така смятам
Всички ние сме изтъкани както от добри,така и понякога да не кажа лоши,но не дотам добри помисли и действия
Ето,затова за мен образът на Оруч е пълнокръвен,естествен,жив,абсолютно истински
Кой от нас не се е разкъсвал между родови връзки от една страна и новосъздадени отношения от друга?
Кой от нас неистово е желал да не бъде на мястото,на което се е намирав момента,поради някаква причина?
Кой не е жертвал нещо,в името на нещо друго!
Не знам дали аз съм единствената в темата,която харесва Оруч,но не само,че го харесвам,но и го разбирам напълно.
Не разбирам Есме,например
Колкото Оруч крие истината и причинява болка,толкова повече това същото прави и Есме
С тази разлика,че той е страничен човек,а тя е майка и любима
Кой от двата образа е по-негативен в тази ситуация?
За Илве и детето и и до сега не знае Адил..
За чувствата на Гезеп към Хаджиран и това,което е предизвикал/без да иска,разбира се/ заради тези чувства,също не знае Адил
Дълго стана,извинете
п.с.Много искам да спрат да целуват Адил и Есме Елени едновременно от двете и страни.Създават ми впечатлението за малко момиченце,а тя е пораснала млада дама,вече има чувства,да не кажа,че дори е пред женитба

# 622
Вал, аз също харесвам Оруч. Това, че понякога  му  се ядосвам,  не  означава, че не го  разбирам. А и  то няма как да не му се ядосаш още повече като не е постъпил според очакванията ми
Лично аз не съм привърженик на изцяло положителните герои, обикновено  са толкова  положителни, че чак глупаво наивни.
Тук най-положителен образ е Елени, но тя  сама  си казва, че може  да  е  академичен  гений, но в  живота  е глупава.
Чисто отрицателен ми е Шериф и онези двамата Бехчет и Четин. А забравих и Шукрие и Севджан, за мен на този етап също са ми  чисто отрицателни.
А Илве  така и не можах  да й разбера  действията.  
Всички  останали са ми съвсем  нормални образи, с плюсове и минуси.
Есме в стремежа си да защити Адил прави  толкова  не правилни ходове, че може би надминава и Оруч в неговия стремеж да  защити семейството си.
Не харесвам и това, че Адил е взел "закона" в свои  ръце под формата на справедливост. Не че не  е  прав да я търси, но си има и други начини, освен взривове и  т.н.
Мелина също ми  интересен герой. Предполагам, че тепърва ще научаваме  и  нейната история.

Редактирам  се да сложа и изпълнението на Бурак Йорук в новогодишната програма на  Гласът

Последна редакция: пт, 02 яну 2026, 19:46 от cvetansk

# 623
  • Дубай
Здравейте, Бурак с годеницата-певицата Туана.

Аз също харесвам Оруч, но не разбирам действията му понякога.... И смятам също като Цвети. Няма изцяло положителни герои.

# 624
Да, съгласна съм зо Оруч,че  се превърна в един от най-сложните и непредвидими образи в сериала.
Той не е нито чисто добър, нито откровено лош. И затова е интересен. В него постоянно се сблъскват няколко роли- ту е син, ту лекар, влюбен мъж, част от род с тежка история. И всеки път, когато трябва да избере, той губи нещо от себе си.
Оруч знае кое е правилното, но често не намира смелост да го направи навреме. Това го различава от Адил, който действа директно, и от Шериф, който действа без морални колебания. Оруч стои по средата. Затова решенията му са непредвидими- днес изглежда готов да каже истината, утре отстъпва под натиск.
Той е интересен и защото плаща вътрешна цена за всяка лъжа. Не печели нищо, нито спокойствие, нито любов, нито уважение към себе си.
И може би най-силното при него е, че все още има съвест. Тя не му позволява да бъде щастлив, но и не го оставя напълно да пропадне.

# 625
Нашите актьори поетапно се завръщат в Трабзон след кратката ваканция. Някои почиваха на черноморското турско крайбрежие. Като Ава, която с баща си е в курорт в Ризе.  
Снимки с посетители на курорта.

И на нея са подарили такова червено украшение за главата, подобно на това, което подариха на Дениз Байсал в центъра за подкрепа на жени в Трабзон. Явно е характерна част от традиционното облекло на местните жени.

Има много симпатични клипчета в мрежата.
Тук учи баща си как се яде куймак на терасата, на фона на прекрасна гледка. Blush
https://x.com/apollonveperik1/status/2007462311905075683?s=20

Тук пее и свири на китара, заедно с почиващи, край печката- уютно и приятно.
https://x.com/beklenenkral/status/2007405383107969528?s=20

Много ми харесва това дете- задълбочено, интелитентно, без грам показност, естествено, сърдечно. В мрежата пише, че Ава живее с баща си. Разделени са с майката. Добре я е възпитал човекът.

Група от екипа- Улаш, актьорите в ролите на Исо, Фадиме, Севджан, Гьокхан и други са отишли в Грузия преди да се върнат в Трабзон за снимките. То е близо, така че защо пък не. Радвам им се, че се разбират добре и правят много неща заедно и в свободното време. Това без съмнение се отразява на екипната работа в сериала.
В мрежата има снимки от там на Улаш и Зейнеп /Фадиме/ Blush

Засега толкова ваканционни новини, то няма и нужда повече. Вече чакам новини за фрагове, промо снимки и най-вече серията. Стига им толкова почивка. Grinning

Последна редакция: сб, 03 яну 2026, 21:09 от oncee

# 626
  • Дубай
Здравейте, малко клюки.
Зейнеп Атълган и Али Онер бяха забелязани отново заедно...

И още една клюка, Ердем Шанлъ и Ханде НурТекин също ги спрягат за двойка.

# 627
Ето една нова  дестинация, на която са снимали Морето вчера. Не гарантирам за пълна достоверност, защото инфото идва от фен акаунт. Но за нови  дестинации се споменаваше  официално още края на миналата година, затова съм склонна да повярвам.
Ваканционно селище Гафулук

https://x.com/i/status/2008118023178305901

# 628
cvetansk,благодаря за споделеното
Страхотна природа.
За мен обаче,ако реша да изпадам в дълбока депресия,,или да стана пациента на психиатрията,тук му е мястото:yum:

# 629
Цитат
Много ми харесва това дете- задълбочено, интелигентно, без грам показност, естествено, сърдечно. В мрежата пише, че Ава живее с баща си. Разделени са с майката. Добре я е възпитал човекът.
А аз съм удивена от съвпаденията в живота на Ава и сценарния на Елени. Случайни или нарочно търсени? Но и Елени е била по-близка с приемния си баща, Грегори Миряно...

Общи условия

Активация на акаунт