🌊 ТОВА МОРЕ ЩЕ ПРЕЛЕЕ/Taşacak Bu Deniz 🌊Teмa 2

• 39 778
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
Алекс, ако не е нахално- може да преведеш сцената на зкуската им, на тримата. Hug
Всъщност не знам дали беше закуска, все още не съм гледала серията изцяло, но беше много хубаво . Heart Eyes

Аз може да съм "гледала" само в Туитър, но разбрах нещо важно. Както и предполагах, са заплашили младата Есме с живота на Адил, за да се съгласи да се омъжи за Шериф. Очаквах го, някак беше слабо само заради онази глупава снимка с Хиджран да разруши връзката си с Адил. Да видим кога ще го разбере Адил, тогава и под земята ще ги намери онези шейтани.

# 151
Да, oncee, точно така . Затова и Шериф каза,че ще го убие, ако тя се разведе с него.
Оруч тогава открито застана на тяхна страна, като насочи пистолет към Шериф и му каза, да не го прави убиец на чичо си.
Постъпката на Оруч беше може би най-силният му морален жест до момента. Насочвайки пистолет към собствения си чичо, той направи нещо много по-трудно от това да излъже, той наруши родовата йерархия. За миг Оруч избра човешкото пред родовото
А Адил, както винаги, инстинктивно застана пред Есме. Това не беше поза, не беше героизъм за показ, това е неговият естествен начин да обича, чрез защита, чрез саможертва. И точно тук ясно се видя разликата между любовта и притежанието-
Шериф заплашва, за да я подчини, а Адил застава отпред, за да я пази.

# 152
Ох, момичета, здравейте! Чета ви и нямам търпение вече за превода! За всичките анализи, които правите; статиите, които споделяте; снимките зад кадър... Много, много благодаря ❤️

Любимата ми двойка са Есме и Адил, младите засега не са ми толкова интересни, но със сигурност те първа предстои да се задълбочават нещата и там. Не ми се мисли какво са ни подготвили. Едва 8 епизода, а няма нито един слаб.
В седми епизод много се ядосвах, когато излязоха отново фалшивите ДНК тестове, почувствах се и аз предадена... След това влязох в темата и вие ми дадохте утеха и се съгласих с написаното от вас – ето за такива моменти е хубаво, че ви има (и не само за тях ❤️)

Оставям ви екранни снимки от видеото, което сподели Ава Яман и ви пожелавам хубав уикенд. След като изгледам епизода ще ви прочета още по-подробно. ✨

# 153
Благодаря на всички за всичко!!! Flowers Four Leaf Clover
Преди дни четох в темата, нямах време да пиша. Днес влизам- над 30 непрочетени мнения... едно кафе не ми стигна да изчета всичко Joy
Рейтингът е повече от прекрасен Hands Clap
Дългоочакваната двадесет годишна прегръдка, събрала копнеж, сълзи, сънища, любов  е най- хубавото нещо, дано не се забавят и с достоверният ДНК тест. Всичко се развива закономерно, в сравнение с  други сериали, в които пореден сезон не се случва нищо...

Нямам търпение да излезе серията с превод! Blush

Зад кадър Blush

# 154
Серията беше като по учебник за сериал с толкова висок рейтинг. Хем емоционална, така че да не се отлепяш от екрана – със забавни и тъжни моменти, хем с разкриването на сърцераздирателна тайна точно накрая и хем с отлагане на най-интересните събития за следващата.. Определено от началото сюжетът е много добре подреден. Аз се надявам този успех да е плод на добре премислена дългосрочна страгетия, а не на налучкване на точната формула, така че да продължат все така успешно да ни приковат към екраните.
Не знам дали сте го обсъждали назад, но се замислих, нали Елени е дадена часове след раждането й, т.е. нейната рожденна дата реално не е променена. Есме също знае отлично милата кога е родила. Такова съвпадение вече ще е прекалено, за да ги излъжат отново. Беше ли изчистена тази подробност някак, та да не се усетят от нещо толкова елементарно, че нещо нямам такъв спомен?

# 155
Имаше в последната серия един момент, в който искрено ме разсмяха Кочари. Там, над пропастта с Хиджран. Тя: Нали вие мъжете от Кочари не посягате на жени. Гезеп: Да, ама забраната не важи за жени Кочари. И Фадиме на арената... Smile

# 156
Джеси, за рождената дата и 50 хил.(цената на продажбата) още не са изчистени. В един от епизодите Есме попита Елени за датата, но точно в него момент ги прекъснаха и така остана висящо.
А Шериф тези пари ги е дал на Есме и тя е започнала да строи пансиона с тях, така че ако някъде се спомене точната сума пак от Есме зависи да навърже нещата.

Катя, на мен това ми е любим момент, макар и в този епизод както в предишните, почти всичко ми е любимо.
Където мъжете не могат, "малката мафия" е насреща. Спомням си как в един от началните епизоди Фадиме обясняваше как братята на другите момичета им подарявали парфюми, рокли.., а нейния  склад за подпалване.

# 157
Момичета, добър ден!
Страхотни сте с коментарите, изключително точни и прозорливи!
Истинска наслада е да ви чета, почти като роман Flowers Hibiscus
Този фраг ме изтощи емоционално, но го гледах поне десет пъти.
Актьорите се раздадоха без остатък, не знам как се издържа на това напрежение.
Не съм гледала серията, но вашите коментари са пътеводната ми светлина и ми носят спокойствие, за да приема евентуални изненади с неприятен вкус.

Желая ви ползотворна почивка Smiley

# 158
Джеси, за рождената дата и 50 хил.(цената на продажбата) още не са изчистени. В един от епизодите Есме попита Елени за датата, но точно в него момент ги прекъснаха и така остана висящо.
А Шериф тези пари ги е дал на Есме и тя е започнала да строи пансиона с тях, така че ако някъде се спомене точната сума пак от Есме зависи да навърже нещата.

Катя, на мен това ми е любим момент, макар и в този епизод както в предишните, почти всичко ми е любимо.
Където мъжете не могат, "малката мафия" е насреща. Спомням си как в един от началните епизоди Фадиме обясняваше как братята на другите момичета им подарявали парфюми, рокли.., а нейния  склад за подпалване.

Явно пишман стретезите още в миналото не са се подсигурили и сега е просто въпрос на време всичко да се разплете. Напоследък много съчувствам на Есме. Като боксува круша между Кочари и Фортуна е, а и вероятно това ще продължи и занапред. Когато ни показват ретроспективни сцени, ми става тъжно за това жизнерадостно и емоционално момиче, което са превърнали в самотна и потисната жена.

# 159
Новият епизод е качен с български субтитри 🎉❤️ Няма да успея да изгледам целия, но ще го започна. Приятно гледане! ☺️https://playtube.tv/watch/%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BC%D0%BE% … hsFGzVPmmlwB.html

# 160
Още не  съм изгледала целия епизод  с  БГ, но минавам  да напиша  едно предположение.
Елени, по-скоро Нико разясни, че тя отива в Харвард, за да напише втората половина от програмата. Тази, която ще отчита мозъчните вълни или както го нарече Емоционален ЯМР.
Може би Елени ще се върне, когато Нико е завършен, това предполага някакъв малък скок във времето. Тогава Нико може да разбере за подмяната на майките.
Оф, не знам дали се изразих разбираемо...

# 161
Да, Цвети, добре се изрази.
Така или по друг начин, най-вероятно Елени ще открие истината. С такъв висок коефициент на интелигентност и с Нико просто няма начин да я заблудят. Вече знае, че Адил и Есме имат починало дете на нейната възраст. И е близко до ума, даже да не е умът на Елени- неколкократния опит за убийството и е силно съмнителен. Да е толкова мотивиран Шериф заради Хиджран- как пък не.
Освен това Ели е много наблюдателна. Възможно е да е забелязала някои особености в поведението и обясненията на Илве. Особено се забелязваше когато на сбогуване и каза, че съжалява, че не и е намерила майка, която харесва. А и други неща вижда супер умното момиче. И хакерче се оказа. Smiley Във всякакви база данни може да влезе.
Феновете предполагат, че е взела косъм от Есме когато се сбогуваха на летището. Имаше едно движение, и аз се зверих да видя. Grinning Предположения- всякакви. Но мисля, че по друг начин ще е, темата за ДНК едва ли ще повторят отново.
А може Гьокхан да допусне моментна слабост и Илве да си вземе детето. Забелязах наченки на съчувствие у него спрямо Илве. Хайде, силно казано съчувствие, но показа нещо човешко. И и прати видео с детето по време  на сватбата. Та може и някакво пропукване там да има.
Но клоня към нашето генийче. Досега всякакви проблеми е решавала Елени- с помощта на Нико или без него. И този ще реши.
Епизодът много ми хареса- топъл, с моменти на хумор, със сближаване на Есме и Адил- имаха доста сцени, и то много дълбоки. Продължават да си говорят, казват си някои важни неща, защитават се един друг. Това, че той накрая каза на Ели, че няма надежда за тях - не му вярвам, нали със същата убеденост казваше на Есме, а и тя на него, че няма да се видят и на погребението си, а няма ден без да са заедно. Blush
Между другото, забелязах нещо- в края на серията, когато Ели каза на Адил, Есме разбра за това. Ели беше вече на стълбичката и  я погледна по начин, по който Есме разбра. Реакцията и бе очевидна. Погледна с напрегнато очакване Адил. Очакваше всичко друго, но не и прегръдка. Очакваше ярост и обвинение, а получи прегръдка с двадесетгодишна сила.

Оруч е направо трагичен герой. В темата чудесно описахте ситуацията и поведението му. Аз само искам за пореден път да си кажа колко съм бясна на родители, баби, дядовци назад във времето- заради техните убийства , отмъщения и така в кръг тези млади хора са принудени да правят невъзможни избори. И на Исо не му е лесно, доста сериозно беше унижението и за него. Но като по-малък поне тежката отговорност на Оруч засега му се разминава. Изобщо трудна е тяхната работа, а и с момичетата, които са им на сърце е още по-трудно, на този етап- невъможно. Но нека първо съберем Есме и Адил, пък по-нататък ще видим. Smiley И други двойки чакат реда си. Гезеп евентуално с къдрокосата, в никакъв случай не го искам с онзи червенокос змей. А Илве може и да преживее невъзможна любов с Гьокхан- защо не. Но всеки по реда си, първо- Есме и Адил. Blush

В тази връзка има шегичка в туитър- че само Чакър е намерил любимата се в своето село, не във вражеското. Smiley

И още шегички от феновете- как Есме гледа танца  на Шериф и как на Адил. Satisfied

Последна редакция: сб, 29 ное 2025, 18:48 от oncee

# 162
  • Кърджали
Един от актьорите от сериала. (Забравих как се казва героя му)

# 163
Сетих се за още нещо, което да добавим в кошничката от наблдения и впечатления на нашето генийче, с които да върви по пътя на истината. Когато Оруч беше дошъл да се сбогува с нея в конака на Кочари, каза нещо такова: "Ако бях довел друга майка..." и Ели го погледна особено. Тя умее да сканира хората.
И това, и останалите наблюдения, съмнения, впечатления ще ги преработи нашата умна главица, ще вкличи може би Нико, ще влезе в някоя база данни, сигурно още нещо ще направи, за което сега не можем и да предположим и ще изненада всички. Blush
И мисля, че Оруч ще развали сватбата преди Ели да се върне. Така е по-добре, нека не е заради нея. А може и преди него булката Севджан да го направи, че то не останаха имоти на Фуртуна, които да я блазнят. Joy

Последна редакция: сб, 29 ное 2025, 19:34 от oncee

# 164
Изгледах серията. Дори се върнах да видя колко е дълга - 2 часа и 45 мин., не ги усетих и исках още.
Емоциите са ми още доста силни и мислите ми летят от едно на друго, но ще се опитам да ги напиша.
Хитър ход с Хиджран на скалата. Малката мафия беше един път. Исо ще е в приключение ежедневно ако наистина се ожени за нея. Но както се  казва "целта оправдава средствата", баба Ширин и Оруч чуха истината(е не пълната, но все пак) от устата на Хиджран. Ширин ми хареса как заплю Хиджран и отказа да я вземе във Фуртуна. В нейното село няма място за жена продала  детето си. Силна и  справедлива е бабата, не  случайно  крият много неща от нея, в същото време я виждаме колко ранима е тя. Достойна за уважение. И не случайно Адил й каза, че я уважава.
Шериф  отново се показа като перфектния манипулатор, но този път не успя да заблуди Оруч. Мака че сигурно е истина, че баща му го е отгледал, за да отмъсти, но не го е научил, че има граници. Закърмен от най-ранна възраст със злоба и омраза, дори и да иска той не знае кога да спре, няма морал, няма състрадание. Определено не го чака добра съдба.
Зарифе - хитра и опитна в играта, видя, че Шериф не й върши работа, не я брои за човек едва ли не и се насочи към свекърва си.
Оруч в тази серия чак го съжалих. Почти през цялото време ми приличаше на "бездомниче". Сякаш не иска да е Фуртуна, но няма къде другаде да отиде. Не можа да получи и прошката на Елени. Дано се откаже от брака със Севджан, че както чухме в това семейство разводи няма.
Двата най-любими момента са ми ресторанта и сбогуването. Като  гледах Адил как се гордее с Елени, ама така  драго ми стана. А Есме милата какво каза - тя ще спаси човечеството, а мъжът ми и сестра ми се опитаха да я убият(нещо в този смисъл беше). Това ми прозвуча сякаш отново искаше да поеме нечия чужда вина.
А сцената със сбогуването, уау, едва ли има сърце, което да е останало безчувствено. За толкова кратко време Елени бе грабнала всички, всички плакаха, дори Илве и братовчедката на Хиджран, а те реално я познаваха от 2-3 дни.
За сега стига толкова, че май много се олях.

Общи условия

Активация на акаунт