🌊 ТОВА МОРЕ ЩЕ ПРЕЛЕЕ/Taşacak Bu Deniz 🌊Teмa 2

• 39 252
  • 737
  •   1
Отговори
# 705
Едва ли ще отровят Шукрие. По-скоро ще си остане в затвора. То не е задължително героя да умре, за да напусне актьора. Севджан е толкова самовлюбена, че едва ли ще  отиде да посети майка си, а и за посещенията може само да  се разбира в разговор без да ги дават.
Обаче Шериф успя да ме изненада  с  искането си към Исо да убие Фадиме. Няма грам чест в  този човек, все на жени и деца  посяга.

# 706
Е, Шериф си е социопат/психопат, не знам кое взема превес. Предполагам, че Исо ще се обоснове с това, че женейки се с Фадиме, пак наранява Адил. Но дали Шериф ще се "върже" на това обяснение? Не виждам как иначе Исо ще излезне от ситуацията.

# 707
Е, Шериф си е социопат/психопат, не знам кое взема превес. Предполагам, че Исо ще се обоснове с това, че женейки се с Фадиме, пак наранява Адил. Но дали Шериф ще се "върже" на това обяснение? Не виждам как иначе Исо ще излезне от ситуацията.
jfjallen, обяснението е правдоподобно. И като виждаме как Адил отреагира, може и Шериф да се хване. По-интересно е, как е убедил Фадиме да се съгласи на женитбата. Това повтаряне "обичам го" на мен хич не ми се връзва с Фадиме, та се чудя Шериф как ще повярва... Театър разиграват всичките ми се струва. За Есме съм сигурна, че знае какво се случва.

# 708
Катя, във фрага мисля, че дадоха как разговарят Фадиме, Исо и Ширин,и тя май я убеди за женитбата. Иначе и аз мисля като теб, че всички реакции са театър за пред Шериф. Може би Еюпхан не знае и бе естествен.
Но Шериф как ще го убедят да повярва и на мен ми е любопитно.

# 709
Тази серия беше като игра на котка и мишка. Всеки е наострил сетивата си до краен прeдел, никой не вярва докрай на никой.
Аз пък си мисля, че Исо е разказал на Фадиме какво поиска Шериф от него и единственият начин да не го направи, е бил да я убеди да се оженят.
Шериф няма да поиска от него да убие жена си. А Фадиме по този начин помага на задругата срещу Шериф.

Последна редакция: нд, 11 яну 2026, 22:52 от NeZ_9

# 710
Есме - не, но баба Ширин е в заверата по уговорката на брака вижда се от фрага. А и когато Фадиме обяви „ние се оженихме” само тя се подсмихва доволно. Сигурно Исо като взе Фадиме да говорят е потърсил Ширин за помощ. Със сигурност бракът ще попречи Шериф да изпрати друг да убие Фадиме, но как ще стане доверен човек идея нямам.

Обаче аз нещо не можах да оправя времевата линия. Преди 20 години Есме и Адил се влюбват, женят и разделят. Адил го задържат - по какво обвинение? Когато дават Фадиме и Ширин преди 17 години, Адил пак казаха че е в затвора - все още, по друго обвинение, грешен превод. Есме на автогарата беше отишла да види Адил и още беше бременна, а той явно освободен. Нещо не ми се върза тук.

А Оруч изпусна страхотна възможност да разкрие истината и пред Елени и пред Адил (докато беше зает да опази Есме от влизане в затвора, щеше да слуша повече и да гърми по-малко).

# 711
ExKely,не мисля,че Есме бременна,когато го чакаше на автогарата

# 712
  • Кърджали
ExKely, Есме мисля че не беше още бременна /ще се поровя из откъсите вютуб за да видя със сигурност/. Той е бил мисля че две години в затвора.
Адил първо е бил арестуван за отвличане на Есме / явно още не е била съвсем пълнолетна/. Бързо го освобождават, но след като излиза от затвора е сватбата на Есме и Шериф. Той отива да я види как се омъжва за друг и след сватбата ли, не знам кога точно, скача на бой на Шериф. И съответно лежи мисля че бяха две години за нападението над Шериф /в един разговор между Адил и Есме се спомена това ,че е бил в затвора заради побой над Шериф./

Исо е казал на Фадиме какво е поискал чичо му. Защото докато той и баба Ширин я убеждават, че няма друг изход, освен този брак, Исо казва "Ние ще се оженим, ти ще си жива".

Но тия сценаристи често малко се оплитат в писането си, та ...

# 713
Аз преди малко изгледах епизода и още не съм видяла фрага.
Сега ще го потърся.

# 714
  • Кърджали
Аз преди малко изгледах епизода и още не съм видяла фрага.
Сега ще го потърся.

https://videa.hu/videok/film-animacio/.-14-1-XcJ23vpNcJOfOYS2
Ето го фрага.

Някой сеща ли се от коя серия беше този откъс с младите на автогарата....
Търся го из откъсите в ютуб ама не мога да го намеря. Пък ми стана сега и на мен любопитно дали помня и аз правилно...

# 715
ExKely, когато Есме чакаше Адил на автогарата да се върне от затвора, вече беше родила мъртвото /според лъжата/ дете. Мнали са 2 години вероятно.
Иначе и на мен времевата линия ми е малко объркана. Като показаха флашбека с Фадиме и Ширин пишеше "Преди 17 години", а доколкото си спомням, Адил е бил 2 години в затвора, т.е. би трябвало да е преди 18 години. Но както и да е.
И аз мисля, че само Ширин бе запозната с плана на Исо изцяло. Есме реагира просто интуитивно, закрилнически. Не съм сигурна, че гневът на Адил бе театър. За гнева спрямо Исо говоря, иначе- че край на мира и т.н.- да, това може да е театър пред Шериф. Още се чудя обаче как ще понеса появата на Шериф под ръка с Есме в дома му.
Алекс, не мога да си спомня, ще потърся в Youtube- там има откъси от сериите в канала на сериала. Но скорошна серия беше.

# 716
Алекс, 12 еп., след 1.35ч. Пак пише след 20години. Трябва да е първото освобождаване на Адил след „отвличането”. Или е още малко бременна преди да замине за Истанбул или след раждането, което значи, че Адил е откарал поне 6 месеца в затвора.
А това, че е набил Шериф и за това е бил затвора съвсем съм го изпуснала.

# 717
  • Кърджали
Вярно, че беше като флашбек когато Адил заведе Елени и Хиджран "на вечеря".
Аз там забих само на това как всички в ареста пеят песента на Есме /много любим момент/

Не е била бременна там на автогарата. И е след излизането от затвора на Адил /след изтърпяване на присъдата за побоя над Шериф/. Защото първото, което казва Гезеп като я видя /преди да дойде автобуса на Адил/ е "Оооооо, след две години, селям алейкюм, Есме"....
Както казах, понякога се оплитат във тези флашбеци /и не само там/ малко с времевата линия....Та не е преди 20, а преди 18-17 години.

# 718
Мерси Алекс!

# 719
И  така, правилно ли съм разбрала времевото развитие.
Адил  "отвлича" Есме  преди около20-21 години(9  месеца  бременност, раждане, Елени е на 20) Интересно Адил за кой бой е лежал, когато удря главата на Шериф в решетките на ареста или е имало друг бой след сватбата на Шериф и  Есме.
Шериф убива баща му в периода, когато Адил е в затвора. И пак, когато е бил в затвора майка му умира.
На автогарата посрещането е поне преди 17-18 години, зависи кога точно е  вкаран  на  топло Адил.  Есме вече  е  родила  и  Елени  продадена.
Ами напълно е възможно преди 17 години Фадиме да е лекувана от Ширин. Разликата идва в допълнителните месеци, които могат да са дори повече от 5-6.

Общи условия

Активация на акаунт