Всякакви въпроси за пералнята - тема 22

• 10 689
  • 321
  •   1
Отговори
# 315
Вълнените завивки са изключителен акумулатор на прах и само с тупане е доникъде. Затова е хубаво да се перат. Най-добре да се дадат на фирма.  Помня когато имахме китеници колко повече прах имаше вкъщи в сравнение със сега. Днес почти нямаме и вълнени дрехи, прекалено сложни са за поддръжка, свиват се, хващат топченца и прочее.

# 316
Вълнените завивки са изключителен акумулатор на прах и само с тупане е доникъде. Затова е хубаво да се перат. Най-добре да се дадат на фирма.  Помня когато имахме китеници колко повече прах имаше вкъщи в сравнение със сега. Днес почти нямаме и вълнени дрехи, прекалено сложни са за поддръжка, свиват се, хващат топченца и прочее.
Това са звивки с вълнен пълнеж, което няма нищо общо с китениците. Няма прах. Спя на възглавница с вълнен пълнеж (чиста вълна). Вълната е в калъф с цип и понякога го отварям да я наместя. Ами няма нищо прашно, което да излиза или да се вижда.
На китениците се сяда, търкат се директно от седящия, съответно се отделят влакна и затова е имало прах, а при юрган/възглавница с пълнеж не е така.

# 317
# 318
  • Велики Преслав
Вчера ме помолиха да избера пералня до 650 лв.
Понеже аз не бях ходил до магазин за битова техника скоро реших с купувачката да се разтъпчем до магазините да видим какво е положението с евтинджосите.
Минахме през Зора преди Шарповете що годе ставаха, сега са ги осрали. В Технополис Кандита и Бекота….подминахме.
В Техмарт имат Ариелита. Чиста китайка, производство на един завод дето навремето правеха главно хладилна техника и докато си мисля как да го изпиша, ще ми се опетлаят малкото мозъчни гънки. Някой ако иска да знае ще му пратя линк.
Та там сега имат нови серии Ариелита. 9 кг пералня с барабан 65 литра. На три амортисьора, на две пружини. Мотора е 700 вата, което за тоя клас пералня е цяло постижение. КАЗАНА СЕ ОТВАРЯ.
Програмите и са заложени да са кратки.
Може да се регулира колко пъти да плакне от 1 до 5.
Всяко едно плакнене е с много вода. Прилича на Перла 05. Водата е до половината люк.
Самото пране също е с доста вода, защото тече обилно при основно пране. Само при памук и еко програма е твърдо заложена на 1400 оборота. Има една програма, която са я кръстили storm wash. Има копирани движения от LG. Преди да нагрее развърта барабана над номинална скорост за да разпени прането и от там нататък пере много интензивно. Също е кратка. С три плакнения на 40° и 1400 оборота е 1ч и 16 мин. Тази е заложена на 1000 но се вдигат до 1400. На 20° също може. Май и на бебешката. Има лампа в барабана.

Пералнята е много тиха и стабилна. Корпуса и е от дебела ламарина. Люка е масивен и пантата му е дебела. При Беко и Whirlpool това е пълна противополжност. Тежи 72 кг. Тежестите са като на АЕГ по цялото протежение отпред и отгоре.

Чекмеджето и е леко паянтово. Ако някой с по-резки движения я ползва, може и да му види сметката. Иначе е от дебела пластмаса. Малко е недосмислено. Отделението за омекотител е зад това за предпране. Когато се сложи омекотителя, не трябва да се отваря, защото всяко пълнене започва от отделението за предпране и ако го отворите в този момент, ще глътне омекотителя, когато не трябва.

Люка и е малък. Неприятно, но се преживява.

Помпата и е много шумна, въпреки, че е Аскол. Може да е някакъв нисък клас. Изпада в резонанс.
Сравнително на високо е и има маркуче, от което да се източи и да не прави наводнения при евентуално отваряне.

Барабана като вид перфорация също е копиран от ЛГ с много дупки на гърба. В страни прилича на Самсунг едни стари диамантени барабани.

Махната е на разпределяне на прането. Това нето е плюс до толкова нито минус.
Не е плюс, защото чак толкова взискателно следене на баланса може да се компенсира от окачването, а сега е съпроводено от удължаване на времето.

Не е минус защото пък това значи, че няма да тресе и ще се амортизира по-бавно.

л

https://techmart.bg/peralnq-arielli-awm-90416ds-inv

# 319
Някъде попаднах на негативен отзив за пералня Бош , серия 6 ,защото текла вода от чекмеджето, но понеже на потребителката не й се занимава със сервизи, си я ползва така.
Ако дамата все още следи темата- да си смени чекмеджето.

Нашата също протече още с първото ползване.

Мислех, че аз  не съм внимавала  при наливането на водата и пуснах пак с дрехи- пак течеше. Веднага отидох до Зора за да ми кажат как се процедира ( никога до сега не съм имала нужда от сервизно обслужване, пу пу), предложиха ми да сменим касетата с налична пералня. Днес извъртях две перални и теч няма.

Последна редакция: сб, 31 яну 2026, 16:50 от Vayallete

# 320
  • Велики Преслав
Преди вече повече от 10 години, когато излязоха първите директ-драйв Whirlpool-и все страдаха от това. Някои даже течаха навътре без да си личи отвън обаче имаха дъно и на 10 пранета аквастопа даваше грешка. Бяха много яки перални, а сега оле мале. Хубаво, че тек има по-бързо решение.

# 321
Честно казана, не вярвах, че ще има ефект смяната, защото и двете изглеждаха еднакво ( като сглобени с евтина пластмаса от ученици в 3 клас) .
Дано занапред не ми създава проблеми.
Не очаквах такова "качество" от Бош.

Общи условия

Активация на акаунт