Всякакви въпроси за пералнята - тема 22

• 9 437
  • 280
  •   2
Отговори
# 150
  • Велики Преслав
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-sas-sushilni/Peralnya-sas- … -9EWS-EU/p/682398

Нека по-запознатите да кажат какво производство е - турско или италианско ?
Последните Индезити от ниския клас бяха турски. Говоря от периода 2015-2023. Тази по-скоро е полска, не е изключено да е турска. Италиянска не вярвам.

# 151
  • Другата България
Добре, че понякога чета и скритото в текста, тоест, да коментирам част от един изтрит пост, и с право - ето това
Цитат
Някои тук имаме такива перални,  други само ги коментирате.
Изключително грозно и високомерно изказване, което не ме изненадва всъщност.
Както и другото - че тук се пишат “глупости“.
Това е тема за въпроси, мнения и съвети, не е задължително след всеки пост едни и същи да ги давате по гореизложения начин. Аман от “разбирачи“, които си мислят, че така помагат.
Изненадах се, че получих доста предложения и обяснения на въпроса си за АЕГ и Бош на ЛС, явно е имало защо. Чудех се и защо хората питат по другите теми за електроуреди - явно и това е имало защо.
Всеки знае какво иска, какво търси и с какъв бюджет разполага. За да зададе въпрос, явно е преценил и трите неща. Ако не можете да помогнете - подминете. Писането не е задължително.

Благодаря на Петя за предложението за Електролукс, но на мен ми идва скъпа за това, което търся.
Иначе е много добра.
Все още се колебая между АЕГ и Бош, последно утре ще реша на място с консултанта. Основното изискване за мен е сервизното обслужване, както и това пералнята да е здрава, по възможност с най-малко електроника, не държа на някакви допълнителни екстри. Ние сме двама 50+, перем дрехи на едно обличане, дори не държа да има прословутата пара. Категорично не искам автоматично дозиране или WiFi.

# 152
  • София
Аз не виждам какъв е проблемът за “бюджетно и здраво за 1000 лв.”, та скочихте така на жената. (bebcheto). Има промоции на такава цена и на Bosch и на АЕГ и то не на БАЗОВИТЕ им модели. Голяма работа, ако нямат програма с пара, автоматично дозиране или WiFi..Това по-малко здрави и качествени ли ги прави, при все, че и двете марки са ВИСОК КЛАС? Като не може да е Miele, има и други варианти. Simple Smile

Последна редакция: ср, 10 дек 2025, 11:37 от Skiorche

# 153
Скрит текст:
Тук започнаха да се пишат глупости.  Търси се нещо здраво, но бюджетно. Кокошка която да дава мляко?!
И другата глупост Миеле и нисък клас. Миеле сама по себе си е висок клас техника. Ако не можете да си я позволите не пишете глупости, а просто си купете Горение.
Виждам, че сте тънък познавач, включително и на имущественото състояние на потребителите във форума.
Естествено, че и Miele, както всички останали производители, имат нисък, среден и по-висок клас перални машини. Тук не става дума за качество - предполага се, че производителят има достатъчно високо реноме, а за възможностите, които предлагат различните модификации от една серия - WWA120 WCS 8kg Active (серия W1) предлага базовите възможности на всяка пералня, докато WWB380 WCS PWash&Steam&8kg (серия W1) предоставя допълнителни възможности (по-малка консумация на електроенергия, PowerWash, свързване с приложение, парно почистване и пр.).
П.С. И......, ще Ви помоля да не ми поставяте определения. Фактът, че самочувствието Ви (за да ме разберете по-лесно - самочувствието означава самооценката, която прави човек за себе си) не отговаря на покритието (отново, за да ме разберете без прекалено напъване - имам предвид съдържанието под формата) не е проблем на ни един потребител във форума.
petiaivanov, жената търси бюджетно решение. Дал съм предложение. Дали конкретната пералня ще изкара месец, година, декада, това нито аз, нито Вие можем да знаем. Хубаво е, че сте посочила връзки към немски сайт - нека потребителите гледат мненията на закупилите уреда хора. Мисля, че са преобладаващо положителни.

Скрит текст:
Васил Василев, дадох пример за производители от т.нар. "бръшлянова лига". Сравнението ми е съвсем коректно - Asko (шведски производител, който към момента е собственост на Gorenje, които от своя страна са притежание на Hisense) и Miele (които и до момента са собственост на основателите си - фамилиите Miele и Zinkann). Собствеността, в случая, няма връзка с качеството на изработка, техническите решения, вложените материали и пр.
Ок. Съгласна, но аз си имам и своите мотиви и резерви и ги написах. Междудругото, година и половина използвах Bauknecht  Германия, т.е. купена от там. Беше преди десетина години пералнята работеше на 1400 оборота и беше нова. За пране, ами переше някак си, но това беше далеч от моята представа за добър уред, защото имаше груба регулация на градуси и обороти и звучеше като фуражомелка, без да е развалена. Сега, когато Беко сложиха ръка и върху тази марка, изобщо не вярвам, че нещата са отишли към по-добро. 
Жената да си избира и купува каквото ѝ е на сърце. За мен най-важното при покупка на уред, на фона морето от скъп боклук, с който се залива пазара, е да се гледа максимално добро съотношение цена/качество.

# 154
  • Велики Преслав
Bauknecht в Германия е марка която там се води бюджетно решение с екстри. Там по акции може за 250 евро да се вземе луксозен модел от марката. Немците ги взимам за наематели, закърпване и други. Това говорим за марката от както започнаха да са към Индезит груп. Когато се влезе в Ибея им, е пълно с такива- Privileg, Indesit, Bauknehct, Whirlpool и Hotpoint Ariston по-рядко но то е същото. 70% са с разбити лагери, 30% електроники. Направо ги хвърлят. Чел съм мнения. Рядко може да се види лошо мнение, но те описват впечатления в процеса на работа. Рядко се вижда мнение за следгаранционен период. Ако има пък, рядко е добро.

Поне моделите от Индезит груп перат добре.

А и е важно да се спомене, че там моделите съответстват на скъпите наши Индезити и Аристони. Даже не е задължително да са скъпи а само капацитет и обороти да съвпаднат. А тук мнението за тях, е толкова добро-ужасно

# 155
  • София
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-sas-sushilni/Peralnya-sas- … -9EWS-EU/p/682398

Нека по-запознатите да кажат какво производство е - турско или италианско ?
Ще си позволя да напиша нещо не по зададеният въпрос - категорично НЕ препоръчвам уред 2в1 в по-нисък ценови клас. Сушилнята няма да върши работа. Ще суши, но ще мачка много.

# 156
Кои модели ще препоръчате за комбинирани уреди?
Нямам лимит на бюджета, но не искам два отделни уреда.

# 157
АЕГ 9 серия 1600 оборота.

# 158
Благодаря, вече е в списъка ми.

# 159
  • София
Аз мога да кажа каква не препоръчвам - моята. Simple Smile https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-sas-sushilni/Peralnya-sas- … DR510S1W/p/652142
За пране, пере. Първи недостатък - няма отделна центрофуга, комбинирана е с изплакване.
Сушилнята има много функции и настройки, но която и да се ползва, дори с 4-5 кг пране, излизат смачкани. Ползвам я само зимата, като вадя дрехите около 30 мин преди края на програмата и ги досушавам на сушилник...

# 160
Слагай и тази в кошницата-почти еднакви са:
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-sas-sushilni/Peralnya-sas- … W9WN249W/p/657172

# 161
  • София
Забелязвам, че след последния ми пост има още доста интересни, полезни и "различни" коментари и затова ще споделя какво решение взехме ние на база на всичките ни критерии и вашите безценни съвети и коментари по темата.

Както вече бях споменал няколко пъти се колебаехме от измежду няколко модела:
  • Bosch, Серия 4, 8 kg, 1400 rpm на цена от 999 лв до 1059 лв.

Изборът ни беше Bosch WAN28270BY, тъй като беше на много добра промоционална цена от 899 лв. и нямаше как да не се възползваме (а за късмет се бяхме спрели точно на него още в самото начало от 4-те модела по-горе):
  • Капацитет на зареждане: 8 кг
  • Скорост на въртене: 1400 rpm
  • Ниво на шум при центрофуга: 72 dB
  • Тип контролен панел: Механичен и Дигитален
  • Клас на енергийна ефективност: Клас A
  • Ефикастност при центрoфугиране: Клас B
  • Консумация на енергия / 100 измивания: 46 kWh
  • Функции: регулиране на скоростта на въртене, предпране, отложен старт, добавете елементи, Iron Assist, Speed Perfect, избор на температура
  • Защитни функции: Заключване за деца
  • Технология: EcoSilence Drive
  • Гаранция: 2+3 години

За нас тази пералня покри всичките ни задължителни изисквания (поне на хартия) и се вмести и в желания бюджет. Едно от останалите важни неща при избора беше, че Bosch също така имат доста сервизи в България и при проблеми (дано да не се случва, ама все пак), ще имаме и възможности за отремонтирането му.

Напълно разбирам, че пералнята няма място за сравнение с високия клас на Bosch, AEG, както и Miele, но искрено се надявам да си върши добре работата и най-вече да е здрава.

Благодаря на всички, че ни помогнахте толкова много!
Страхотна и успешна седмица от мен!

Последна редакция: ср, 10 дек 2025, 16:10 от zdravko.nestorov

# 162
  • Велики Преслав
София, причината да сушат лошо тези комбита е високата температура на сушене, комбинирана с термична центрофуга. Аз имам комбиниран Аристон и на памук суши ужасно, но на синтетика бива.

# 163
  • Другата България
Петя, понеже виждам, че препоръчваш Електролукс, за този модел какво мислиш?
https://zora.bg/product/ew6f3494e-1400-obmin-900-kg-a-byal

# 164
Петя, понеже виждам, че препоръчваш Електролукс, за този модел какво мислиш?
https://zora.bg/product/ew6f3494e-1400-obmin-900-kg-a-byal
Ще кажа, че е един доста добър уред на марката, който предлага разнообразие от програми и добро изпиране.
Като надеждност е сравним с Бош от серия 4, например.
Мисля, че за такъв бюджет е добър избор.
Погледнете. На някои програми предлага и 50 градуса.
https://www.youtube.com/watch?v=2zwIO0PmEak

Последна редакция: ср, 10 дек 2025, 18:13 от petiaivanov

Общи условия

Активация на акаунт