Нормално ли е бебето ми да спи толкова много

• 169
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте. Имам бебче на 2 месеца и от известно време, около седмица - две ми се струва, че спи прекалено много. Храня го и спи по 5 часа понякога. Или докато го храня заспива и не си изяжда всичко. Нощно време прави по 8-10 часа пауза. Не винаги е така, но нещо ми се струва, че е прекалено много да го нахраня и да спи 5-6 часа непробудно. Моля ви дайте мнение, сблъсквали ли сте се с подобно нещо?🤷‍♀️😄

# 1
Да, дъщеря ми беше така. В началото се шашкахме и навивахме аларма да я будим нощем за хранене, докато педиатърката не ни наруга. Спеше спокойно по цяла нощ и ядеше много по-малко от нормите. Сега е голям човек, висока и стройна. Продължава да яде, колкото едно врабче, но няма никакви здравословни проблеми. Говорете с Вашяи педиатър, ако имате някакви тревоги. Следете теглото. Дори малко да наддава, значи е добре.

# 2
Да, дъщеря ми беше така. В началото се шашкахме и навивахме аларма да я будим нощем за хранене, докато педиатърката не ни наруга. Спеше спокойно по цяла нощ и ядеше много по-малко от нормите. Сега е голям човек, висока и стройна. Продължава да яде, колкото едно врабче, но няма никакви здравословни проблеми. Говорете с Вашяи педиатър, ако имате някакви тревоги. Следете теглото. Дори малко да наддава, значи е добре.
Аз за през ноща не се притеснявам толкова, но за деня ми е странно да прави паузи по 4, 5, 6 часа...

# 3
Синът ми на 4-5 месеца възраст, заспиваше вечер в 19 (лятото при това) и се събуждаше в 6:30 чак. Къпех го на обед , а вечерното хранене към 22 беше докато спи. По-късно започва да се буди нощно време за вода или чай. И през деня си поспиваше доста и то до двегодишна възраст някъде.
Ако имате някакви притеснения, говорете с педиатъра.
Ако е гладен и му се спи, заспиваше гладен, но не отлагаше сън, за да яде.

Общи условия

Активация на акаунт