🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"UYKUCU"-"СЪНЛИВЕЦ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-38

• 24 014
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
Добро утро! Coffee
Тази сутрин нося Инстаграм стори на Кубилай Тат, сценариста на Uyukucu.
От вчера

От днес- числата растат

Измина един месец от премиерата на филма на екрана.
Честно казано ми се искаше да има по-голям зрителски интерес. Sad

Но, както ви казах и преди, „Uykucu“ не е от онези филми, от които излизаш лек и ги забравяш след час. Това е филм, който остава под кожата. Зад екшъна, тайните общества и напрежението се крие една болезнено човешка история за доверието, самотата, предателството и страха да се отвориш пред другия. Той не разказва просто за агенти и заговори, разказва за ранената душа на човека, за нуждата да бъдеш разбран и за риска да повярваш на някого. Ебру изкуството, вплетено в историята, не е просто визуална красота, а символ на крехкостта на човешките избори, защото само едно движение е достатъчно, за да промени всичко.
„Uykucu“ не утешава, не предлага лесни отговори и щастливи илюзии. Той боли, обърква, кара те да се съмняваш и да мислиш. И точно затова е истинско кино, защото не е просто забавление, а преживяване.
Знаете ли след колко време свалят даден филм от екраните?
Защото подозирам, че едва след това ще има шанс да се появи на някоя платформа и за чуждестранните зрители.
Желая ви прекрасен ден! Hug

# 136

Добро утро!
Нези, не знам до кога ще се излъчва, но и аз се замислих до кога?
Много ми се искаше да го гледам този филм. Нямам пропуснат  проект на Чаатай до сега. "UYKUCU" ли ще е!?
Ако го спрат по кината и след това го пуснат на платформа, дали е възможно това?
Трябва да го пуснат някъде. Надявам се след Нова година. Ако не го пуснат...😏
Много ще ме яд, ако не го изгледам.
Ако не отивам до Истанбул и го гледам, ако имаше с кой бих отишла след Нова година.
Идват празници и хората не ходят на кино много, много. Освен ако не си подаряват билети за подаръци под елхата. С удоволствие бих направила такъв подарък ако живеех в Истанбул.

Приятен почивен ден!

Последна редакция: нд, 30 ное 2025, 12:24 от eliet

# 137
  • Ямбол
Здравейте момичета ! ☕
Нези и според мен филма заслужава определено много повече успех. Аз лично нямам търпение да го изгледам дано да го качат в някоя платформа за да може да е достъпен до повече зрители,а не само по кината и то в Турция.
Отностно Eshref Rüya дали днес че ни пуснат фраг 🤔?
Ешреф наистина прави план за да разбере дали Нисан е предател. 🙄 Епизода сигурно ще  бъде доста напрегнат. Нямам търпение вечеее... искам да знам какво ще стане 😄.
Както казах аз на фрагове доверие нямам та в тази насока файла,който получи Ешреф на тела си може въобще да не е запис от Нисан. 🤨
Ето линк от снимачната площадка : https://x.com/i/status/1994832937507066037

# 138
Гери, за мен също Якуб Баба не е светец. Имаше нещо, може би, в маниера му, което ме караше да не му вярвам сляпо. Сигурно негативните ми нагласи идват и от това, че не позволи на Ешреф да оглави Сираците и да е с Нисан едновременно.
Нямам спомен дали Якуб Баба знаеше, че един от двамата е син на Хъдър. И онази снимка с Ешреф и Кадир, на която отзад пише еди кой си и сина на Хъдър, откъде се взе?

# 139
Здравейте, момичета,

Аз бавно напредвам със серията. Ще споделя това, което ми направи впечатление до този момент.
Само факти.
До момента Кадир и Кенан имаха други отношения. Не съм особено впечатлена от хумористичния момент с прострелването на Кенан. Направо не го искам в този сериал. Малко ми напомня на пълнежите в Гаддар. Лош спомен явно. Тук нямам нужда от това. Иначе попаднах на видео в Х с Кенан в колата и надпис мъж с температура 36,9. Сега разбирам смисъла. Да, забавно, но ненужно.

Ешреф и пиян не можеш да го съблазниш. Тук смешката ми хареса. Стоя зад думите си, че мина през Чийдем, за да иде до тоалетна. Много ми беше забавно как я пита дали не се опитва да се възползва от него в това състояние. Свободен цитат. Първо тя не крие какво иска, по директно казано в този сериал не е било нищо. Правила е опити и като е бил трезвен. Второ, не си представям някой да може да се възползва от Ешреф.

Пиянската сбирка на жените ми беше забавна, но има пропуски. Ърмак е старо кучете. Как тя не се усети, че Нисан е неадекватна в приказките си за Чийдем. Другата и тя е адвокатка. Трезви, пияни, акъла трябва да им сече. Дори не се сетиха за това като тръгнаха да търсят предател.

Онази на Хадър чак сега разбрах, че му е нещо като приятелка, а не просто помощница. Но явно много чувства тям няма. От страна на Хадър де.

И нещо което не съм сигурна дали коментирахте. Предател на първо място е Ешреф. Той издаде, че са намерили Туфан. Много глупава грешка. Довери се на тази Чийдем и попадна лесно в капана. После обвинява другите.

Ешреф на пиянската сбирка на момчетата не се сърдеше на Нисан. Знаеше, че тя го обича. Дори разбираше избора ѝ. Просто много го болеше, че тя го е направила. Той беше предал своята детска мечта. А тя не беше предала своята за него. Но и тя така му го каза, унижи го пред онзи плазмодии, та да не може после да се защити.

До тук толкова.

Хриси, някой е знаел защото на снимката пише, че е синът на Хадър.

# 140
Много хубав коментар, Гери!
Уважавам хора, които изразяват мнението си, когато са наясно с това, което са гледали, а не си правят свободни съчинения по картинки. А ти си много наблюдателна  влизаш в детайлите. Аз по-скоро се отдавам на емоцията и цялостното чувство и впечатление, което серията ми предизвиква.
От продукцията са сподилили:
"Нашият Ешреф е разстроен, защото си мисли, че е изневерил на Нисан с Нисан."
🫠

Ешреф трудно ще приеме това, че се подаде на нещо, с което наруши принципите си.
Да, Ешреф без да иска сам издаде на Чийдем къде е Туфан, но зрънцето съмнение попълва в него още от обаждането на Чийдем. Както казахме и преди, за него само мисълта, че някой се е съгласил да бъде доносник е достатъчна. Така че, не знам дали, когато разбере, че всъщност Нисан не е издала нищо, това ще бъде достатъчно да и прости.
Но първо трябва да прости на себе си.
А след това ще дойде и прозрението, че всъщност не е имало какво да си прощава.

Ще пиша за Uykucu в друг пост, защото не искам да смесвам двата проекта. Wink

# 141
  • Ямбол
Гери много хубаво си се обосновала с впечатленията си много ми харесаха 🥰 . Бързо оздравяване и скорошно приключване на ремонта.🙂
Криси в ЕП.18 в 02.18.52 ч Неджля казва на Хадър,че е намерила снимката от Джемил довереният приятел на покойният  Якуб баба.Ходила  в дома му и намерила снимката в архива. На гърба на снимката е почеркът на Якуб баба.Под неговата опека са две сирачета единият е твой син.

Последна редакция: нд, 30 ное 2025, 16:18 от roxy94

# 142
Благодаря, Рокси! Помних, че не беше точно от Якуб Баба снимката.

Значи съм напълно съгласна с Гери относно Якуб Баба. Щом Джемил е знаел, значи и Якуб Баба е имал информацията, че синът на Хъдър е попаднал при него. Жестоко е да караш човек да се чувства сирак, като знаеш, че баща му е жив и здрав, дори може би го търси, както и да даваш бащина закрила на това дете/ младеж.
В миналия сезон спекулирахме, че може Якуб Баба да е истински баща на Кадир, затова да си затваря очите за грешките му, по тази логика, може би той е сина на Хъдър?

Гери, бързо оздравяване ти желая!

# 143
Момичета, благодаря да пожеланията. Ремонтът не ми позволи да боледувам. Stuck Out Tongue Winking Eye Вече съм много по-добре. Ама ремонтът не свършва…

Якуп Баба не може да се оправдае, че се е опитал да предпази момчето по този начин. Държи го на едно от най-опасните места, обрича го на престъпен живот, лишава го от семейство. Това не може да се оправдае. Но ми е странно, че самият Хадър сякаш не е ядосан от това. Само аз го преживявам явно.

Аз подозирам, че е Кадир, защото на Якуп той му беше много скъп. И си затваряше очите при всяко негово провинение. Ешреф само веднъж си помисли за друг живот и го наказаха. Той дори не стана ясно какво би избрал. Е, заряза всичко, когато чу за Руя, но ни оставиха да гадаем.

# 144
  • AMS
Привет и благодаря за споделеното и реакциите!!!
И на мен ми харесва обсъждането на сериала тук.
Едни за емоциите, други за детайлите, всеки с каквото може.
Гери, права си. Ешреф пред Чийдем се издаде, като му звънна Хъдър за Туфан.
В смисъл Чийдем разбра, че Туфан е в ръцете на Ешреф, но не знаеше точното място.
Якуп баба и на мен не ми беше ясен, но искам да се разкрие убийството му.
Нещо нямам търпение не за следващ фрагман, не за постно резюме,
а направо искам епизода. Тези флашки, папки, изострят любопитството ми.
И все се връщам на стената на Динчер.
Някои от снимките и изрезки са познати и излъчени до еп. 23.
Да, картинки са, но носят доста инфо и потвърждават реплики.
Това за Ататюрк беше споменато, че Нисан е пяла
на училищното тържество при срещата с учителката.
Но виждам и някакъв пожар в хотел в Истанбул, за което не се сещам.
Вие може да видите, да разчетете и да си спомните и друго.

ПП: Благодаря за споделеното за Спящият!!!
Според мен е нормална гледаемостта.
Това, че някой го е надминал по гледаемост също.
Все пак е носител на iemmi Халук Билгинер.
А  кога ще бъде качен на платформа или в нета - след 6 месеца най-късно,
ако не го купи някой по-рано.  

Последна редакция: нд, 30 ное 2025, 16:57 от *RozaDiva*

# 145
Много интересно, момичета!
И напълно логично, отношението на Якуп баба може да се дължи на това, че той е знаел, че това е детето на неговия приятел.
Интересното тук е, че и самият Хъдър не си зададе нито веднъж въпроса, защо Якуп баба не му е казал, че сина му е жив и е при него...Thinking

И сега искам да ви споделя за нещо, на което посветих часове тези дни.
Срещнах в подфорума, че Кубилай Тат, сценаристът на Uyukucu е отговорил на фенове по повод сценория, финала на филма и евентуално продължение.
Ето за този коментар става въпрос.
"Сценаристът на филма "Uykucu" Кубилай Тат, отговори на коментари за филма. В отговор на коментарите на зрителите, че не са разбрали напълно края, той отговори: Уважавам критиките към сценария. Но ще говорим за това, когато видим пълния филм в дигитален формат. 🙏

В отговор на коментар за надеждата за втора част, той написа: Само 2?

А в отговор на критиките, че филмът завършва зле, той написа: Никоя от историите на Кубилай Тат не завършва зле, успокойте се..."

След което следваше твърдение за това, че ще има разлика в дигиталната версия и тази, която е излъчена по кината и как това е много хитър ход от тяхна страна, за да си подсигурят повече зрители.
Стана ми любопитно, защото ми се стори малко вероятно и реших да потърся къде и на какво Кубилай Тат е отговорил по този начин.
Проверих всичките му публикации, касаещи Uykucu в Инстаграм и X( те не са чак толкова много) и съответно изчитох всички коментари към тях.
В интерес на истината не открих нито един коментар, на нито един пост или фенски коментар, по нито един повод, който да е направен от Кубилай Тат.
И, да съм още по-сигурна, попитах Chat GPT дали може да открие къде е направен този коментар и получих отговор, че не се открива такъв да е правен официално никъде, както и не се открива никаква официална информация, че ще има дигитална версия на филма Uykucu.
Споделих, какво съм открила и, че това най- вероятно не е вярно, както и споделих, че съм гледала филма и според мен вероятността за продължение е много малка, но станах обект на грозни подигравки.
Днес отново срещнах същата публикация в подфорума.
Повторно направих проверка, за да не би за съм пропуснала нещо и я споделям с вас.
(не запазих първата)
https://chatgpt.com/share/692c3cb9-2850-8011-b6fb-e7a58a62565e
Докато няма реален източник (интервю, официален пост, медия), тези реплики не могат да бъдат приписвани на сценариста.
В момента това е дезинформация, дори и да не е с лоша цел. И не разбирам защо продължава да се разпространява!
Търси се внимание, искат да „знаят повече от другите“,изграждат фалшив авторитет?
За мен това е не етично, най- малкото защото думите са приписани на реален човек, засягат неговия професионален образ
и създават погрешна представа и очаквания у хората.
Това е форум, в който четат много хора, включително и не веднъж съм попадала през годините на информация, преписана в медиите от bg-mamma.
Затова няма да е лошо да се проявява и малко медийната грамотност, която в момента липсва на много хора онлайн.
Когато изразяваш своето мнение е едно, но, когато разпространяваш неща, казани от някой друг е съвсем друго.
Онзи ден ви спестих драмата, но повторното публикуване отново ме провокира и реших да го споделя с вас, в случай, че и вие го прочетете.

И докато рових попаднах на тази публикация в Х, направена от Кубилай Тат

Музиката е в Spotify, ако някой иска да я чуе.  

Последна редакция: нд, 30 ное 2025, 19:21 от NeZ_9

# 146
  • Ямбол
Нези благодаря ти за проучването и информацията,която донесе 🤗.Факт е,че наистина има много лоши хора,който не осъзнават как могат да навредят на даден проект,на имидж,на усърдната работа на човек.Най-силното оръжие на човек били думите,стига обаче да знае как да борави с тях за да не  вреди на останалите и определено има много не грамотни хора в интернет пространство.
Обаче като се замисля педистала на Якуб баба може да се окаже,че не е заслужен.Всички си мислят,че той е давал всичко за сираците,помагал е,закрилял е нуждаещите се,изградил е ясни правила в организацията им.Но това,че той самия отглежда дете,което знае,че е на негов приятел и не му е казал,не се е свързал с него,а точно обратното това е долно.Това за мен е грях.Как достойнството ми и чувство му за справедливост са позволили това да се случи въобще? Не знам аз искам по- бързо развитие по тази тема.Нещо ме гложди отвътре.Искам отговори защо нещата са се случили по този начин? 🙎

Последна редакция: нд, 30 ное 2025, 17:03 от roxy94

# 147
Ще се съглася. Неграмотните са много. Аз самата не претендирам, че пиша правилно, граматиката ми не е блестяща. Нямам оправдание, но поне се старая. Слагам точки в изречението, някоя друга запетайка и тн. Старая се. Повечето ми грешки се дължат на дебелите ми пръсти.

А критичното мислене е нещо съвсем различно. Надявам се, че много от нас притежават такова. Надявам се за едно по-добро бъдеще за децата ни.  

Нези, за мен не се притеснявай. Аз предпочитам да съм заблудена овца и чета само в тази тема. Не могат да ме заблудят с техните истории. Сега разбирам какво каза днес след моя коментар. Дори ще те допълня. Коментираш само ако си гледал. Аз даже съм го гледала целия. Обаче не коментирам, защото не съм го разбрала. Коментирам само това, което съм гледала и което съм разбрала. Разсъждения по картинка мога да правя, но няма да са обективни.

А за резултатите на филма не се притеснявам. Аз втория не съм го и чувала. Виждам афиш с по-ниско качество и прилича на комедия. Това е разсъждение по картинка. Нямам време да го проучвам. Турците получават 2:30 часа страхотен филм, с невероятно качество, заснемане, екшън, известни актьори и тн всяка сряда. По телевизията. Безплатно. Защо да дадат пари да гледат кино. А и малко са тези, които ще гледат нещо, което да ги натовари. Да ги накара да се замислят. Масата народ не обича да мисли. Че и да плати за това.

Ще гледам е така изпод вежди.

Аз бих платила, за да ме разплачат и да помисля. И ако искате да помислите изгледайте Don't look up. Препоръчвам го и на съседните теми и на тези от балкона. Ако не обичате да мислите, поне ще изплакнете очите с Брат Пит. Който разбрал, разбрал. Ако не го разберете, сте във филма и не поглеждате нагоре.

# 148
Гери, благодаря за препоръката, ще го гледам. Hug

Само да допълня, че филмът „Uykucu“ беше номиниран за „Най-добър филм на годината“ на наградите на университета Eyk.

Само студенти, възпитаници и служители на университета Eyk_Sabancı имат право да гласуват.
Университетът Sabancı (на турски: Sabancı Universi) е частен изследователски университет в Турция, разположен недалеч от Истанбул. Университетът е основан през 1994 г., открива първите си студенти през 1999 г. и предлага уникално образование в областта на либералните изкуства, известно с интердисциплинарния си подход. Той включва 3 факултета: Факултет по инженерство и природни науки, Факултет по изкуства и социални науки и Бизнес училище Sabancı.
Успех на екипа на Uyukucu! Green Heart
Roxy, замислих се дали изобщо това със Хъдър и сина му е било първоначално в замисъла или е добавено в последствие.
Ако Якуп баба е знаел, че детето всъщност е живо и е едно от „сираците“, тогава мълчанието му вече не е просто пазене на тайната, а съзнателно лишаване на баща и син един от друг , вероятно с някоква цел.
Интересно дали това е бил първоначално замисъла или героят на Хъдър е вкаран допълнително и се разчита, че зрителите няма да се задълбочат толкова.
Възможно ли е Якуп баба да не е знаел къде да открие Хъдър и просто да е решил да отгледа неговия син.
И не е казал на никого, защото в момента, в който едно дете стане „син на Хъдър“, то вече няма да е като останалите, вече ще има корен и по- специален  статут.
А Якуп баба все пак се е опитвал да изгради точно обратния свят,такъв, в който всички са равни чрез липсата си, не чрез произхода си.
И ако беше казал истината щеше да се  появи „привилегировано“ дете...
Ох, не знам.  Май се опитвам да го оправдая.
А може просто да е  бил човек, който е правил ужасни избори с добри намерения.
Нови снимки на Чачо с фенка

# 149
  • Ямбол
Един красив Чаатай/ Ешреф ❤️🥵

Общи условия

Активация на акаунт