🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"UYKUCU"-"СЪНЛИВЕЦ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-38

• 23 912
  • 736
  •   1
Отговори
# 15
  • AMS

Привет и благодаря за интересните постове!!!
Flowers Four Leaf Clover Честита да е малката Надежда!!!
Нези, разбирам те какво казваш за ER.
Да, това е преди всичко драма на главния герой.
Но тази драма включва много екшън,
включва мафиотска сага, и малко романтика.
Любовта е представена в кримито и вплетена в екшъна.
Наистина Ешреф слиза надолу към собствената си смърт,
но искам да разбера защо и как става това.
Всеки детайл от миналото, всяка ситуация от сегашното,
има значение, за да си обясня края му.
Нали мисията му е да живее, за да защитава.
Мен именно кримито ме държи залепена за екрана,
защото всичко друго, и любовта в това число,
е на фона на престрелките и убийствата. 
И когато след три години и половина Ешреф разбира, че Нисан е Руя,
той ще си спомни онази нощ, когато бяха в изправителния дом.
Там, където пак имаше големи престрелки, и много спомени.   
Благодаря за резюмето!!!
Ето и в него се вижда повече екшън, отколкото любов.
Любимото оръжие на Ешреф >>>

"Плаването с лодки и ловенето на риба в пристанището са забранени."

# 16
Здравейте Момичета,
Благодаря за новата тема, прекрасна е!
Да я изпишем с насторние и много хубави новини!
Рокси,
Честит празник на дъщеричката ти, да ти е здрава и много да те радва!

# 17
Diva, разбирам добре, това, което казваш ти и още много други.
Хубаво е, че сме различни и възприемаме нещата по различен начин.
За мен " Eşref Rüya " e психологическа драма, с елементи на екшън.
И ето защо мисля така:
Психологическата драма е гръбнакът на сериала.Историята е движена от травми,
потиснати спомени, вина, болезнена любов,
мотивации, които идват от минали рани, повече.вътрешни борби повече, отколкото външни.
Главните конфликти тук са емоционални и морални, не физически. Най-интензивните сцени са сблъсъците между Ешреф и Нисан,
травмите на Нисан, дилемите на Чийдем,
вътрешният мрак на Ешреф, лоялността между мъжете (Ешреф, Фарук, Мюслюм, Гюрдал).
Тук екшънът е само фон, истинските „битки“ се водят вътре в хората.
И в центъра на всичко това, стои невъзможната, разрушителна, но истинска любов между Ешреф и Нисан.
Това е история, която би съществувала и без престрелките. Защото тя е съдбовна, пълна със саможертви, болезнена, красива и разрушителна.
Това е почти романтична трагедия в рамките на криминалния(мафиотски)свят.
Може би затова моите забележки не са толкова мното, защото аз получавам това, което искам и възприемам останалото за фон.
Изключвам действията на Чийдем- те трябваше да бъдат разкрити. А може би това предстои.
В резюмето виждам един Ешреф, който се връща към студения си режим - методичен, подозрителен, опасно спокоен.
Търсенето на информатора означава, че той вече е много близо до истината и не вярва на никого.
Сцената с Чийдем, разбира се, няма да е любовна, а чисто стратегическа.
Но Нисан, разбира се, ще го възприеме емоционално. Това, че не може да контролира гнива си е показателно, че тя вече го обича твърде дълбоко, за да е рационална.
Очаквам с интерес и  първото сериозно физическо противопоставяне между Ешреф и Динчер.

В следващ пост ще донеса, обичайния анализ на предишната серия, който ви нося и, който е по- близо до мнението на Diva  и повечето фенове, отколкото до моето.

Последна редакция: вт, 25 ное 2025, 13:41 от NeZ_9

# 18
Здравейте,

Честита да ти е дъщеричката, Рокси!

На мен ми прави впечатление, че това резюме не е никак подробно. В първите епизоди направо ни разказваха серията, само конкретните реплики ни спестяваха. Сега дори не всичко от фраговете ни разказаха.

Прави сте, че целувката с шут първо я мислехме като проявена агресия. Може и сега това да стане. Но Чийдем ще стане още по-зла.

# 19
Гери, имаше един кадър, зад камера, който изтече и там Нисан се гушна в Ешреф.
Така че, и аз не знам какво да очакваме...

Анализът, който ви обещах
Това, което трябваше да бъде най-дългоочакваният епизод в любовната история на Ешреф Руя... се провали. След едноседмична пауза, зрителите имаха по-високи очаквания за първата любовна сесия на главната двойка. Но реалността е, че с нарастващите лъжи между тях, всеки съюз между Ешреф и Нисан в този момент не е устойчив. Запеченото лице на Чигдем, което се появява многократно между интимните сцени, е символ на това как нейните неразкрити манипулации са като трън между нашите влюбени птици. Въпреки това, това е лош артистичен избор, след като зрителите търпеливо чакаха 22 епизода, за да се съберат главните двойки.

Нисан все още не се е измъкнала от последната си мрежа от лъжи с Ешреф относно това, че е информаторка, и вече плете друга. Докато си спомня откъси от детството си и започва да открива връзката на Динчер с младостта си, тя крие всичко това от Ешреф, въпреки че знае неприязънта, която той изпитва към него.  Думите ѝ за любов и душевна връзка звучат кухо, ако не може да му се довери достатъчно, за да сподели тези важни части от информацията за себе си.

Демет е малко прекалено добра в превъплъщението си в тази нещастна девойка в беда, което тя направи с комедиен апломб и в #ErkenciKuş. Нейните повтарящи се решения, предназначени да държат Ешреф в неведение, я карат да изглежда като корк в океана, отиващ там, където теченията я отвеждат. Липсата ѝ на самоопределение в живота ѝ, започвайки от загубата на родителите ѝ по време на земетресението до сега, макар и разбирана, не е привлекателна. Надявам се, че нейният герой ще се свърже с вътрешната си сила и ще остане вярна на това, което иска да бъде.

Потиснатите ѝ спомени оформят настоящата ѝ дилема и е добре, че имаме терапевтични сесии като сюжетно средство, за да ги разкрием. Но това е друг начин, по който тя изключва Ешреф, докато иска неговата всепоглъщаща любов, въпреки многото му противоречиви отговорности. Темпото на разказване на истории сякаш е спряло и винаги се дразня, когато продуцентите предприемат тази тактика, за да увеличат максимално рекламните си приходи и/или да увеличат потенциала за приходи.  Злото остава ненаказано, героите гонят собствените си опашки, а сюжетът няма дълбочина. Въпреки голямото ми уважение и възхищение към актьорския състав, не мога да се преструвам на ентусиазъм за сценарий, който сякаш е загубил фокуса си.

Наистина се надявам Етем да ускори темпото на историята и да предложи истински, задълбочен конфликт, който надхвърля незнанието на Ешреф и Нисан за истинската им самоличност. Убийствата на Афра, Якуп Баба и Атиф са се превърнали в забравени артефакти, но въпреки това те са герои, които обикнахме. В реалния живот е толкова трудно да се премине от такива дълбоки загуби, а лошо написаната художествена литература почти винаги греши. Като се има предвид ролята, която Якуп Баба изигра в живота на Ешреф, толкова ли е лесно за него да се отдръпне от отмъщението за смъртта си и вместо това да играе тази мързелива размяна на подигравки с Кадир?  Но точно до това е сведен Ешреф, което бележи рязък спад от енигматичния персонаж, който той доказа в първи сезон.

Създатели на „Дизи“, моля, обърнете внимание: имате много взискателни фенове отвъд 4000-те каси, които ви дават рейтинги. Като правите компромис с качеството на вашия продукт, вие създавате легион от разочаровани фенове (особено в международен план), които систематично се отдалечават от турските сериали. Това е лош дългосрочен залог за вашата индустрия. Отне ми 5 дни да завърша епизода заради разочароващо зрителско изживяване. Когато имате екип с хора като Ешреф Руя, моля, уважавайте тях и вашите лоялни зрители. Имайте по-силен гръбнак за историята, преди да започнете, защото на тази фаза просто изглеждате непрофесионално и сякаш се лутате.

Моля, придвижете нещата напред, по-бързо.

# 20
Рокси, нека бъде здрава и щастлива малката! Heartpulse

Гери, и аз това забелязах от резюмето, разказали са фрагманите. Това ме води към мисълта, че може би ще има нещо неочаквано.

Ели, и аз напоследък клоня към това Кадир да е син на Хъдър. Би бил прекалено лесен и приятен другия вариант. Не, че Ешреф няма да има сблъсък със сирака в себе си, когато знае, че има роднина, и то не какъв, а баща. И този баща го подкрепя безусловно, дори с цената на живота си, без да е бил сигурен, че Ешреф му е роден син. Но с Кадир би имало много интересен сблъсък на ценности. И някак повече отива този развой на събития на сериала.

Дали Чийдем убива Ешреф накрая, тя наистина е биполярна. Мисля, че в миналия сезон също сме коментирали и аз тогава бях писала, че си представям момент, в който тя се жертва за него и така изкупва грешките си умирайки. Вече с разгръщането на образа и си представям, че хем може да го убие, хем да умре за него.

# 21
  • AMS
Благодаря и интересните постове!!!
Благодаря за анализа!!!
Ето че от продукцията има
"Намек, който ще промени хода на всички събития!
🔥" >>>

# 22
"Уликата, която ще промени хода на всички събития"
от канала на Eşref Rüya в Инстаграм

Решението е взето- ще си върнем всичко!

Грижи се добре за себе си

# 23
Привет, момичета!
На бързо в кафе паузата минавам да ви прочета. Резюмето ще ми е четиво за лека нощ.
Винаги ме тръгват такива жестове:ГРИЖИ СЕ ЗА СЕБЕ СИ!

Roxi, да е жива и здрава дъщеричка ти! Щастливо и безгрижно детство и желая!
Скрит текст:
(Надявам се, че са ти от полза рецептите, които ти пратих)

Значи това което коментариме си е точно така...имението си отива при собственика му.
От продукцията качват летвата на интереса.👍

# 24
Ние- пред и зад камера Grinning

# 25
Отново писах, писах и изтрих без да искам Cry

В общи линии исках да кажа, че анализът ми се стори много интересен и не мога да не се съглася, че е крайно време да ни дадат някакво голямо разкритие.
Съгласна съм и с това, че Нисан прекалява с тайните. Това беше и паралелът ми с Приливите. Там всички проблеми бяха от нещо неизказано. Защо Нисан се обади на Джерен, че тя и Ърмак напоследък и е по-близка. Трябваше да сподели с Ешреф всичките си притеснения. Но тя и в началото дори да се опита да говори с него, плашеше се и бягаше по нелеп начин.

Защо папката от задната седалка на Ешреф изчезна. Никой ли не я отвори. Ърмак видя снимката на Нисан с бенката и не се сети, че това момиче е търсеното от Ешреф. Не се и сети, че са живяли на едно  исъщо място. Тя е интелигентна жена. Трябва да се сеща такива работи.

Репликата за нея имам други планове не ми е достатъчно силна, за да си задам въпроса тези планове нещо лошо ли са. Директно бих попитала какви са им плановете.

По мои сметки е минала не повече от година и няколко месеца. Разказвачът уж беше неотлъчно до Ешреф, а се засякоха едва няколко пъти. Според мен се подведоха по високия интерес и решиха да протакат. пробват да вкарат и странични истории. Това с бащинството на Хадър колко още ще го протакат? Внучката беше излишна. Постоянно уж надиграват Кадир, но нищо не му правят. Мюслюм рязко забрави семейството си, а и последните серии дори и за Ърмак не мисли. Гюрдал отново забрави Гюнджа. Само Фарук се сети за бившата. Там още не ми е ясна каква е тази история с битата жена.

Ще видим дали утре ще ни вдигнат адреналина.

# 26
Здравейте! Simple Smile
Честит рожден ден на Надежда! Да расте здраве, щастлива, обичана! Simple Smile Да среща добри хора и да има много късмет! Simple Smile

На мен нещо не ми хареса епизода 🤔 изключвам хубавите моменти на Нисан и Ешреф. Нещо бавно ми се развиваше действието, може би защото го гледах и малко накъсано.
Предвид как ни лъжат с фраговете, нищо чудно да е видял детска снимка на Нисан и да е разбрал, че това е Руя Simple Smile
Представям си каква болка ще е за Ешреф ако първо разбере, че Нисан е Руя и после, че Нисан е работила за полицията...
Ще видим утре...ще се върна да ви допрочета, че не можах всичко Simple Smile

# 27
Честно казано не си спомням дали Ърмак е видяла снимката на момичето с бeнката и дали е направила връзка с Руя.
Но е факт, че развитие с досието нямаше.
Обяснявам си го само с нежеланието на Ешреф да го отвори.
За останалите странчични сюжетни линии си казах мнението- те оформят своеобразна рамка.
Те не са пълнеж, а важна част от света на сериала. Благодарение на тях виждаме средата, в която Ешреф съществува -враговете, съюзниците, миналото и заплахите, които оформят характера и изборите му. Все пак той не живее във вакуум. Wink
Всяка отделна история отразява  нещата около главните герои и прави основния сюжет по-дълбок и смислен.
Не знам дали помните, но в миналия или по- миналия епизод Ешреф имаше разговор с Фарук, с Мюслюм, интересуваше се какво се случва с тях.
Заяви своята подкрепа.
Внучката им създава постоянно някакви грижи, но това показва, че Хафизе анне е там и, че тя също има живот извън тях четиримата.
Страничните герои дават ритъм и напрежение. Без тях отношенията между Ешреф и Нисан биха се изчерпали твърде бързо. Страничните истории поддържат динамиката и  ни държат  в очакване.
Те също така показват последствията от действията на героите. Ешреф не живее изолиран, всяко негово решение оставя следа някъде другаде, и именно тези взаимоотношения придават тежест на действията му.
И не на последно място, много от тези линии са подготвени като бъдещи обрати. Изглеждат недовършени, но може би така трябва -  те са заложени, за да се развият в правилния момент и да променят посоката на основния сюжет.
Спжред мен страничните линии не разсейват историята. Те я правят по-жива, цялостна и многопластова.
А това, че нещо е останало така и не е продължило, то е защото няма да допринесе с нищо за историята, било е само за фон, за атмосфера.
Аз поне така ги виждам нещата.

Чаатай на сета

Колко е внимателен - остана, за да позира на човека, който искаше да го снима.

И още

Не разбрах това Нисан ли беше?

# 28
Нези, аз съм съгласна с теб. Харесва ми да развиват и другите герои. Сериалът не е само Ешреф и Нисан. Аз например исках да се развият отношения между Фарук и Афра, но не стана, но пък вкараха Айтен. Просто последния епизод нещо не ме грабна, не знам защо...вървеше ми малко бавно

# 29
Eдно интересно видео Wink
Нека бъдем честни. Бихте ли могли да кажете „не“ на такъв герой? Някой, който е страшен за всички, но е защитаващ  и състрадателен към вас.
Дистанциран  към другите,  но лоялен и романтичен към вас.
Някой, който е строг към всички, но ви разкрива най-скритите си рани.
Бихте ли могли да кажете „не“ на такъв човек?

И поглед към двама любими партньори на Чаатай Blush
DEHA печели Международните награди „Еми“ за 2025 г.
Турският сериал #Deha, продуциран от Ay Yapım и излъчван от Show TV през миналия сезон, спечели Международната награда „Еми“ в категорията „Най-добра теленовела“.
Продукцията се състезаваше за наградата на 53-тото издание на церемонията, проведена в Ню Йорк, и беше представена от #ArasBulutiynemli, Kerem Catay, Umut Aral и Damla Serim.
С тази победа Deha се присъединява към групата турски продукции, отличени от Международните награди „Еми“.
Забележка на администратора: Поздравления за продуцентската компания за постижението. Лично аз обаче смятам, че миналата година имаше по-добри продукции, които можеха да бъдат в надпреварата. Все пак, заслугата за победата остава, а признанието си е признание.

И Серенай Саръкая, която разглежда свои стари снимки за In style ( между другото са от периода на Medcezir)

"Ти си перфектният пример за радостта и красотата на жена, която обича себе си, Серенай Саръкая💗"

Общи условия

Активация на акаунт