🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"UYKUCU"-"СЪНЛИВЕЦ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-38

• 24 133
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
Гери, благодаря ти за тази снимка от личния архив. Hug
Късметлийка си, защото този музей вече е затворен.

Ето и моя екшън момент- също от İçerde.
Когато Сарп и Мерт се бият върху един покрив, накрая паднаха и двамата, а долу ги чакаше майка им. Grinning

# 496
Нези, за тази снимка платих 25€. Та поне да си избие парите. Затова я споделям. Бях разочарована от музея. Само за тази статуя влязох.

За тези, които не разбраха за кой момент в Кюбра говоря ще дам разяснение за гледалите го. Когато героят на Чаатай почерпи със сок Мерве.

# 497
Гери, предположих, че това е момента, който си избрала, но лично аз не го свързвам с екшън. По- скоро със силно драматичен момент.
Но, ако ти си го възприела така, няма проблем. Hug

# 498
Няма ли да имаме втори фрагман тази вечер?

# 499
Гери, предположих, че това е момента, който си избрала, но лично аз не го свързвам с екшън. По- скоро със силно драматичен момент.
Но, ако ти си го възприела така, няма проблем. Hug

Разбирам, но за мен това е най-бруталния момент. Ще помисля и за екшан сцена.

Хриси, и да има, ще е по-късно.

# 500
О, Хриси, много е рано Grinning
(обикновено ги пускат по нощите)
Проверих при монтажиста- засега не е дал знак, че ще има фраг. Thinking

От Канал D

Беяз шоу се завръща.
Всички се чудят каква ще е изненадата.

Чачо е гостувал два пъти в това шоу.

Ще бъде голяма изненада, ако той или те двамата, с Демет гостуват, няма значение дали са първи или втори. Wink

# 501
Момичета, много интересни новини и разсъждения сте донесли, благодаря!
За екшън ви предлагам "Див мед" - https://www.youtube.com/watch?v=UaQzb3ZK9Ow

# 502
Не намирам сцената, но ще кажа, че като брутална екшън сцена ще посоча битката на братята на покрива с прането и гълъбите.

# 503

Ще завършим деня с фантастичен трейлър.
Чакаме! Sunglasses

# 504
# 505
  • Ямбол
Добър вечер момичета 🥰. Нези и Гери прекрасни са ви разсъжденията за последния епизод много ми харесаха изчетох ви с интерес.Благодаря ! 😍
Напълно съм съгласна с вас.И аз като Нези виждам тяхната любов само,че от  съмнения и лъжи  мостът,който започнаха да строят помежду си се руши от това,че не се научиха да си вярват един на друг.Ешреф иска да предпази Нисан от неговия свят,само че знаем,че който влезе в този свят единствения начин да излезеш е мъртъв. Може би в стремежа си сами да решават проблемите си ще си навличат все повече проблеми и главоболия.Най-лошото в тяхната връзка е недоверието и това,че не се научиха да си споделят и да вървят заедно през всички препятствия,който им се изпречват на пътя.Факт е,че Ешреф хем иска да разбере дали неговата любима е предателя,хем от друга страна го е страх да научи истината понеже много по-лесно е да вярваш в това в което искаш да повярваш пред това да се изправиш лице в лице с истината.Най-големият му страх е именно това да бъде предаден от Нисан,а нейният най-голям страх е ,че ако разкаже всичко на Ешреф той може да не я разбере,да не се постави на нейно място и да не и прости. За нея той е нейната упора и нейното всичко,което и е останало на този свят.Човека,който винаги ще и помогне . Тези техни страхове им пречат истински да бъдат заедно.Понеже и двамата са с много силни характери и живота ги е научил да се справят сами без да разчитат на никой освен на собствената си интуиция им е трудно да бъдат открити един с друг. Надявам се занапред да надградят връзката си .
Цялата тази гоненица като котка и мишка ми дойде на мен в повече.Особенно всеки път,когато Ешреф и слагаше огърлицата. За него то а е сигурност да знае къде е любимата му и дали не го лъже,за нея е плод на недоверие ,а за мен е равно на нашийник.Ей това не ми се понрави особенно,но нейсе...Историята с Ихтияр се задълбочава дано ни разгърнат цялата сюжетна линия.
Това с убийството на приятеля на Хадър беше гадно особенно с детските терлички. Това е бъркане в раната на Хадър от забравен от него враг. Сенките са се надигнали от миналото и тези сенки ще погълнат много човешки животи.Серията определено имаше динамично развитие.Но от цялото това дебне на Ешреф на мен малко ми се уби интереса към епизода. Дано другия да е по-интересен.
За днешното предизвикателство ще кажа сцената,в която Ешреф отряза главата на онзи бандит с маче/брадва.Беше брутално. Рових се, но не можах да намеря от кой епизод беше.

# 506
Кадир- Просто свърши с това. Би било хубаво послание.

Ешреф- Ще премахнем печата на Кадир, ако е необходимо. Ще го свалим от трона.

Нисан- Афра, тук е умряла...
Този негодник ме измами, гледайки ме в очите!

Ешреф- Започваме

Кадир- Започват мъките, за тези, които нe уважават Кадир Баба

Гюрдал- Собственикът на мястото дойде

Ешреф- Хотелът е мой

Кадир- Имам подкрепа

Ешреф- Знам кой е партньорът ти

Динчер- Тя е разбрала кой съм

Последна редакция: вт, 16 дек 2025, 10:06 от NeZ_9

# 507
  • AMS

Привет и благодаря за преводите, анализите и коментарите!!!
Ама как така значи стана и се завъртя това дето Ешреф е казал,
за Чийдем, ... катастрофата и ... , нарушил правата на жените, ...
Момент. А спомняте ли се, че Чийдем  се самокатастрофира?
Значи Чийдем може да казва това, че Нисан може да е накрая на живота си, ... ,
прокурорката може да казва, че Ешреф ще го намери с глава забита на волана ...
А Ешреф не може да каже копче за Чийдем.  
Ешреф следва принципите на сираците - Не се убиват жени и полицаи.
Друго е ако самите те попаднат в капаните. Рисковете на професията.  
Нали знаете, че съм по кримито. Аз гледам криминална драма.
Тези дето гледат романтично криминале са сбъркали дизито.
Между впрочем да отбележа, че единственият представител на властта
в дизито е прокурорката. Другите власт нямат.  
Сила - да, влияние - да, ... ,  но не и власт.
И хайде наистина да не бъркаме героя с актьора.
Тук говорим за Ешреф.  Чаатай не е давал интервю по въпроса.
Винаги съм била защитник на жените, но си признавам,
че с удоволствие защитавам само силните жени.
Нисан на този етап е още много колеблива, променлива.
Така, че проследяващото устройство не го намирам за излишно.
Предстои да видим силата ѝ. Искрено се надявам.
Имам надежда >>>.

Извинете ме за различното мнение!!! Нищо лично.
Не съм гледала криминалната драма Poyraz Karayel на сценаристите,
но на режисьора съм гледала много от дизитата и си е в неговото амплоа.

Колкото до предизвикателството  "Най-бруталният емомент"
в ER има брутални моменти във всеки епизод като започнем от първия
и стигнем до последния фрагман.

# 508
Diva, благодаря ти за това мнение! Припокрива се с моето.
А това, че някои фенове държат Чаатай отговорен за тази реплика, е знак колко им е трудно на някои хора да правят разлика между представяне на тъмна реалност и одобрение на тази реалност. Wink
Чаатай Улусой не „казва“ тази реплика, Ешреф я казва. А Ешреф е персонаж, изграден именно така, че да бъде противоречив, тревожен и морално неудобен. Да искаш от актьора да „поеме отговорност“ за думите на герой е все едно да обвиняваш писател, че е създал злодей, или режисьор, че е показал насилие, за да го осъди.
Още повече, в конкретния случай репликата не е романтизирана, не е поднесена като геройство, нито като нещо желано. Тя е обезпокоителна. И точно това е смисълът и, защото изкуството не е задължително бъде удобно, а честно.
Чаатай, ако гледаме цялостния му път, е актьор, който внимателно избира роли, поставящи въпроси за власт, травма, самота, морална цена. Той не „агитира“, а се опитва да провокира мислене. И това, че част от публиката се чувства разтърсена, дори ядосана, означава, че сцената е изпълнила функцията си. Wink
Проблемът идва, когато репликата се извади от контекста, игнорира се цялата характеристика на героя (че не посяга на жени, че е обсебен от предателството, че самият той е жертва на системата) и се наложи морална присъда върху актьора.
Това вече не е критика, а смесване на реалност и художествен разказ.
И може би най-смешното е това, че
хората, които се възмущават най-силно, всъщност потвърждават колко силно им въздейства ролята на Чаатай. Защото бездушен, повърхностен образ не би предизвикал такава реакция.

# 509
Дива, Нези, благодаря за фрага и превода.

Аз мислех нищо да не казвам, за репликата. Защото никой нищо не каза за Гаддар и убийствата. Там беше герой. Да взимаш ролята на Бог на съдник е такъв грях, за който няма изкупление. Но аз там виждах Даахан, а не Чаатай.
Да не би Чаатай да е жиголо. Или да е бил богаташки наследник. Или полицай под прикритие. Или пък изтъкан от пороци филмов продуцент. Или самозван пророк. Това не е Чаатай, а героите, които играе. Явно тези, които не разбират, че сериалът не е реалния живот много отдавна са се вкарали във филм и не правят разлика, между дизи и реалност.
Репликата не подтиква към насилие към жените. Същите тези сигурно гледат и далечен град, и други такива, където насилието над жени се смята за норма.
За мен много по-неприемливо е това как следи любимата си. Това е направо отровно. Тази връзка няма как да просъществува така. Тя пази тайни, той я дебне и в банята. Тора убива всякаква любов.

А Нисан няма никаква възможност за спасение. Той ясно ѝ каза, че може и нищо да не е направила, но самото съгласие, да доносничи е достатъчно за нейния край. Няма причина, която да я оправдае пред него. Това са негови думи. А под край дори той няма идея какво има предвид. Дали щеще я убие и той не знае. Със сигурност ще си загуби разсъдъка. Той от една снимка изперка, а какво остава ако разбере, че го е лъгала.

Общи условия

Активация на акаунт