🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"UYKUCU"-"СЪНЛИВЕЦ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-38

• 24 132
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
Така е, Гери- по въпроса с репликата.
Понякога нещо се показва на екран, за да бъде осъдено, а не защото е нечий идеал.
Колкото до Нисан и Ешреф, най-тъжното е, че тя интуитивно усеща, че ако Ешреф разбере нещо „нередно“ за нея, дори и извадено от контекст, той няма да и даде време да се обясни. Не защото е жесток, а защото за него доверието е последната линия на защита. Когато тя падне, всичко рухва.
Затова страхът и е толкова голям. Тя не бяга от него. Тя се страхува да не бъде изоставена от човека, когото е избрала.
И това прави ситуацията им сложна, защото и двамата вече са вложили всичко в тази връзка, но още не са се осмелили да бъдат напълно честни.
А в свят като техния, истината винаги намира начин да излезе, въпросът е на каква цена.
Това със следенето обаче, може и да е с цел, нейната безопасност, поне аз така си мисля.
И, ако Нисан му беше казала с какво се занимава, може би нямаше да и се случат някои неща.( видяхме във фрага)
Но ако погледнем от нейната перспектива, решението и е разбираемо. Нисан знае как реагира Ешреф, когато усети заплаха. Тя е виждала яростта му -импулсивна, решителна, без връщане назад. И тя не иска истината за Динчер да се превърне в искра, която ще подпали война, преди да е разбрала каква точно е заплахата.
Нейният страх тук не е само за себе си, а и за него. Тя знае, че ако каже: „Динчер ме следи“, Ешреф няма да пита „защо“.
Той ще тръгне да решава проблема по своя начин, а тя още не е сигурна какъв е залогът, каква е връзката, кой дърпа конците. Нисан иска първо да разбере, после да говори. Но светът, в който е попаднала, не прощава такива междинни решения...

Последна редакция: вт, 16 дек 2025, 09:05 от NeZ_9

# 511
Добро утро!

Вчерашния флаг ми даде само една нова информация. Нисан знае кой е убил Афра

# 512
Добро утро! Coffee
Да, Гери, права си. И може би последното изречение се отнася за нея- "тя знае кой съм"(в турския няма родове) и сега ще го редактирам.
Другата информация е, че Ешреф си връща хотела. Според мен е достатъчно. Аз и без това не искам да ни разказват всичко.
А ето го и озета:
Ешреф, който преследва убиеца, е шокиран, когато среща Нисан на гарата. След срещата им отвличането на Нисан от убиеца поставя Ешреф в сериозна криза.
Междувременно Кадир, чиито дела се влошават заради Ешреф, предприема рискована стъпка, за да продължи операцията. Въпреки това, ходът на Кадир ще му донесе повече проблеми, отколкото е очаквал.
Изправена пред смъртта, Нисан е принудена да се изправи пред ужасяващата истина за убийството на сестра си. Убиецът, който планира да използва Нисан като разменна монета, не подозира, че ще се изправи пред гнева на Ешреф.

В следващ пост ще сложа днешното предизвикателство. Wink

Последна редакция: вт, 16 дек 2025, 10:12 от NeZ_9

# 513
Това Ешреф да си върне хотела ни го загатват от доста време. Нисан не вярвам да харесва това място. Там умря сестра ѝ.

Последното изречение може да се отнася и за това, че Ешреф знае къй е съдружника или за това, че Нисан е разбрала кой е убиеца. А може Нисан или Ешреф да са разбрали за миналото. До утре вечер това няма да е ясно.

# 514
На мен репликата ми направи впечатление, но я приех като игра на котка и мишка. Все пак в техния контекст, Ешреф има съмнения, че Нисан е предател. С въпросите си, тя не му помага да мисли обратното. За мен беше провокация, той искаше да види как тя ще реагира, ако чуе, че все пак има шанс да изгуби живота си.
Да се осъжда актьор за думи на героя му, е безумно глупаво.

"Тя/ той знае кой съм", ако е в женски род и се отнася за Нисан, сякаш ми е рано да разбере, че Динчер е убил Афра. Нисан може би си мисли, че онзи мъж, който я отвлече е убиецът.
Ако е за Ешреф, и той ми е струва, че е далеч от истината, въпреки че знае, че въпросният мъж с часовника е жив. Всъщност не е далеч, но има някои големи въпросителни там, по-скоро, ако инормацията от вестника все пак му попадне, може да навърже точките.
Абе, да идва сряда/ четвъртък вече!

# 515
Добро утро!☕
Момичета, благодаря за фрага и превода!
От последната реплика ми се струва, че Нисан разбира истината за Динчер и намеренията му.
Време беше хотела да си иде при Ешреф, очаквахме го.

# 516
Хриси, не се знае какво е разбрала Нисан от онзи, защото в първия фраг, той и каза, че е присъствал на убийството на Афра. А Нисан вече знае, че той е човек на Динчер, остава само да събере две и две. Но, така или иначе във всеки фраг има разминаване между реплики и действия и наистина нищо не се знае.
Да обобщя резултатите от вчерашното предизвикателство.
15.12.2025

Разбираемо преобладаваха сцени от „Вътрешен човек“ (İçerde) и "Ешреф Рюя".

За мен най-емблематичната му екшън роля е тази на Сарп.
Там имаше перфектен баланс между ръкопашен бой, престрелки и силна емоция.
Личните сблъсъци между Сарп и Мерт вдигнаха екшъна на  едно друго ниво.
„Ешреф Рюя“, с ролята на Ешреф пък е
най-психологическия екшън.
Малко сцени, но тежки.Един поглед = заплаха.
По-зрял и мрачен Чаатай. Мрачен, интелигентен екшън. Роля за  „взискателни“ фенове.
„Delibal“- повече драма, почти без екшън, но с един зрелищен уличен бой.
Учудващо не се спомена "Gaddar" и ролята му на Dağhan. За мен най-бруталният и физически екшън.
С много и дълги бойни сцени,сурова, улична атмосфера.
Минимум романтика, максимум ярост.
Също така Защитникът“ (The Protector),с Hakan. Малко по-зрелищен, но по-нереалистичен екшън.
Фентъзи боеве, масови сцени.
Ще спомена и "Uykucu", въпреки че още не сте го гледали, но и там има добри екшън сцени и много добра партньорка в тях.
Ако мога да обобщя за Чаатай като екшън актьор, бих казала, че той изглежда по-скоро като истински човек в опасна ситуация, не като каскадьор. И на мен това много ми допада.

Предизвикателство за днес

Последна редакция: вт, 16 дек 2025, 11:33 от NeZ_9

# 517
За предизвикателството днес:

Начинът, по който е насочила нож към него, а той я гледа с възхищение и любов.

Нези, може би е успяла за изкопчи нещо от него. А и сега се замислих, че имаме този и следващия епизод до края на годината, време е да разкрият нещо вече.

# 518
Ох. Ще дам тази снимка, защото другата иначе ще я дам за трети път.

Другата ще я сложа, за да ми е още по-широка усмивката.

# 519
Според един от популярните турски анализатори и критици

"Но най-важният момент от този сериал не е нещо като купуването на хотел или къща. Ще кажа само това: епизоди 26 и 27 са невероятно добри. Епизод 27 на практика ще бъде финалът на сезона. Тези два епизода определено ще надминат 10 рейтинг."
Дано!!! Sunglasses
Пак според него ще има  кратка почивка след 27-ми епизод. Вероятно до 7 януари. Christmas Tree

Ето я и снимката, която мен ме усмихва Grinning

# 520
За днешното предизвикателство мойта снимка е тази:

Иначе тази снимка ми е любима на усмивки, много са сладки и двамата, на Аталай ципа на дънките е отворен и батко Чаатай не се сеща да го подсети.
Винаги се усмихвам на тази снимка, незнам защо🤔. Интересно ми е Чачи какъв батко е бил  предполагам гриживен(моя брат ме заключваше и той отиваше топка да рита на улицата и аз от прозореца зяпах😀)

# 521
Много са сладки, Ели! Чачо е споделял, че много е искал брат и е бил като малък баща за него. Wink
Ще бъде и прекрасен баща един ден, сигурна съм!
А в това Инстаграм стори, което Аслъхан е споделила има много мили и хубави думи.

"Докато плачех неудържимо, трябваше да успокоя лелята до мен, която плачеше още по-силно от мен.
Пиесата, която ми донесе катарзис, изпращайки ме у дома с ум, свободен от въпроси, и сърце, изпълнено с чувства. Асли, стоейки на сцената с твоята енергия, оставяйки тялото си свободно, слушайки внимателно другия човек, и това е същността на нещата.
Толкова е трудно да бъдеш толкова нежна, а ти го правиш всичко толкова красиво, приятелко. Гордея се с теб.
Ти блестиш на сцената. Ти си човек. Нека пътят ти винаги бъде толкова светъл. Той вече е такъв."

Погледнете я- сияе! Нежна и красива!

Ако един ден, дай Боже с Чачо имат деца, ще бъдат много красиви.

# 522
Абсолютно съм съгласна с теб Нези, ще имат много красиви и талантливи деца. Чачо ще е страхотен баща! Много ги харесвам и двамата с Аслъхан дано по-скоро чуем новини от тях.
Колко е щастлив сред деца, забелязала съм.

# 523
Ще успее ли Чийдем да привлече вниманието на прокурор Селма с хода, който ще направи?

И още

От снимачната площадка- Ешреф в действие

# 524
Имам чувството, че Чийдем много се напъва и винаги е губеща, когато майка ѝ е там. Най-близкият ти човек да е най-големия ти враг.

Общи условия

Активация на акаунт