🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"UYKUCU"-"СЪНЛИВЕЦ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-38

• 23 991
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
Днес получихме много хубави снимки и видеа с Чаатай, ще ги оставя за спомен.

А 21.12.2025 изглеждаше така

И, тъй като вече е почти 22 декември, оставям и новото предизвикателство.

# 661
Здравейте,

Нека седмицата да е пълна с весели срещи с роднини и приятели. Да получите желаните подаръци и нека гледаме един много интересен епизод преди почивката.
За момент, който преповтарям ще помисля още.

Обаче на хейтърите ще кажа. Тези двамата така лошо са се скарали, че вижте как продължават да се карат.

# 662
Добро утро и от мен! Coffee

Предполагам, че всички вече сме в предпразнична еуфория.
Аз съм като летящия холандец тези  дни.Grinning
Обаче съм ви приготвили някои неща
Първо подсказките на Ömer

"Ще стане лошо, казвам ти!"
И тези линейки...
Героят на Садък напуска сериала, значи той ще е единият от убитите.
Шенер Саваш се сбогува с Ешреф Руя

Ветеранът актьор Шенер Саваш, който играе героя Садък в сериала „Ешреф Руя“, напуска екипа. Саваш напуска сериала, чийто сценарий е написан от Етем Йозък и Локман Марал, в епизод 27. В сериала на Kanal D е устроена засада за Садък, за когото се разкрива, че е бил поставен до Кадир от Ешреф. След заснемането на последната сцена на Шенер Саваш е разрязана торта и на ветеранът актьор са благодарили от продукцията за усилията си.

И нещо, което ми направи впечатление в краткия първи фраг

Това там не е ли тяло на човек?

В следващ пост ще ви донеса и седмичния анализ, който следим.
Желая ви прекрасен ден!

# 663
Добро утро!
Мислете си само за хубави неща, ако искате да Ви се случват тази седмица. Ангелите чуват Вашите мисли. Така че, Вие сте авторът!
Мислете красиво!
Гери, и мен слагай в групата на преводачите, с Чачо на английски ще се разберем перфектно и без английски даже. Пък и 100% съм сигурна, че знае нещичко и на български вече, български гражданин е!😉  Руски език проговори в "Eșref Rüya", та няма да каже нещо на български. Знам, че нашето момче е всестранна личност "какво не може"?

За Нисан ще кажа, че тя за втори път ще стане информатор. Веднъж го направи за сестра си, беше и единствена, обичаше я много. Тогава   Ешреф не съществуваше в нейния живот.
Сега ще го направя за Ешреф, единствения  близък и ценен човек, който остана до нея и който тя обича и той също е обича.

За сцената и за днешното предизвикателство да си призная Нези все повече се затруднявам, ще  помисля. Много любими сцени имам.

Слагам отново снимката с бебето, защото много ми хареса - колко грижовен, подлага ръката да не изтърве бебето телефона...това е Чаатай в живота, винаги готов да помогне, всеоотдаен...

Желая ви прекрасен ден!

# 664
Помислете, момичета, за никъде не бързаме. Знам, че е трудно и всички имаме много любими сцени, но да кажем, че има някоя, която много ви вълнува и я гледате с удоволствие всеки път.
А междувременно ви нося анализа за четене.

Нисан и Ешреф се бяха насочили към Еркан независимо един от друг, предоставяйки на Нисан правдоподобно алиби, за да обясни отвличането си. Това не е първият път, когато тя е застрашена заради връзката си с Ешреф, и той е решителен да се отърве от Еркан. Заснемането на екзекуцията на видео поражда нова интрига и ми е интересно да видя как ще бъде разрешена. Вече знаем, че Селма я използва, за да изнудва Нисан да стане информатор - отново.

В това травмиращо преживяване и за двамата, Нисан научава ужасяващата истина, че Афра е била безмилостно убита, най-вероятно от Динчер, а Ешреф решава временно да остави настрана подозренията си, за да се грижи за любимата си. Той я кара да се чувства в безопасност, но не споделя нито една от собствените си дилеми. От документите, които взема от Еркан, той най-накрая успява да свърже точките с името Феридун Корал, което е изписано и на гърба на часовника, който е намерил.  Независимо дали го е свързал с Динчер или не, който използва различна фамилия, той поне знае, че е свързано с миналото му в Бурдур.

Нисан е съкрушена, мислейки си, че амбицията и връзката ѝ с Динчер са ѝ отнели Афра. Тя взема закона в свои ръце и отива да убие Динчер, подигравайки се с всичките му явни начини да я тероризира още повече, като настоява тя да изиграе хотела, където е била убита Афра. Той знае, че тя го подозира, но не знае, че сега е сигурна за съучастието му.

Междувременно напрежението с Кадир е нажежено. Сега, след като Ешреф има представа кой стои зад Кадир, той вече не е нужно да се шегува, за да постави Кадир на мястото му. Той щурмува хотела с пламтящи оръжия, представяйки на екрана епична битка между тези противници. Това отдавна се очакваше и реакцията на публиката говори сама за себе си. Преминаването на двуцифрените рейтинги за първи път е доказателство за темпото и нарастващата интрига на историята.

Чаатай и Демет са отлични в ролите си. От тиха интроспекция до решителни действия, Чаатай не се сдържа като страховития Ешреф Тек, чиято репутация го предшества по всички основателни причини. Той пресъздава етиката на Ешреф по чудесен начин - преминавайки от дълбоко състрадание към паднал сирак до огъня в очите си, за да защити това, което им е поверено - бъдещето на сираците. Той се изправя срещу смъртта отново и отново, защото не се страхува да се бори за своята истина. Сърцераздирателното пресъздаване на мъката на Нисан от Демет ме просълзи. Чувството ѝ на задушаване е осезаемо, когато разбира, че Динчер си играе с нея. Нейните преследвания на истината ѝ не са толкова открити и смели, колкото на Ешреф, и именно взаимодействието между светлината и тъмнината, преплетени в сюжетите, прави разказването на историите примамливо.

Бандата на Ешреф остава интересна. Те са добри хора в един насилствен свят, готови да защитят най-нуждаещите се с живота си.  Гьоркем, Танер, Бюшра се справиха добре с ролите си, макар че от смях загубих броя колко пъти Чийдем крачеше по коридорите, мърморейки си под нос и отправяйки празни заплахи към всички.

Ешреф, която затвори вратата пред лицето на Чийдем, беше задоволително, но недостатъчно. Етем трябва да усили последствията за Чийдем, това, че майка ѝ я изключи от разследванията, едва ли компенсира убийствените ѝ действия. Точно както наказанието на Кадир вдигна рейтингите на нова скорост, така ще го направи и Чигдем. Тя е болезнено напомняне за твърде много хора в обществото, които се измъкват безнаказано за убийство, такава продължителна липса на финал в художествената литература е утежняваща. Това не означава, че нейният герой трябва да изчезне, но не бива да бъде показван като някой, който винаги се приземява на крака. Тя не е достатъчно силен герой, за да си осигури такъв имунитет.

Очакванията са високи за последния епизод на годината.  Носят се слухове, че някой си тръгва и ние чакаме със затаен дъх да видим кой и как. Напускането на главни герои винаги е добра телевизия!

# 665
Днешната загадка много ме затрудни. И затова се замислих какво превъртам постоянно. Няма конкретен момент. Но има произволен момент от конкретен сериал. Никого няма да изненадам, че ако имам нужда от повдигане на духа си пускам Medcezir. То ще кажа, че всеки момент от Приливите ли е любим и си го връщам отново и отново.

Иначе и Гаддар, Кюбра, Шивачът и Ешреф съм ги гледала поне по два пъти. Приятелките още ми се смеят как първо гледам без да знам езика и после с превод, защото нямам търпение.

# 666
Да видим социопола тази седмица - Чаатай е четвърти, веднага след редовните трима Wink
Скрит текст:

Демет

И годишната класация - нашите са във финалната петица

Много сладко видео от "Седа" и "Динчер "

Той я пита" Извинете, какво снимате тук? Филм ли снимате? За кой канал?"
А тя се смее и му отговаря " Ешреф Рюя, харесвате ли го?
А той" О, Ешреф е страхотен мъж, крал е!"
Добре се забавляват на снимачната площадка. GrinningGrinningGrinning

Последна редакция: пн, 22 дек 2025, 17:35 от NeZ_9

# 667
Имам доста любими сцени, но най-много съм гледала финала на епизод 13. Още от апартамента на Джерен, когато Ешреф и Чийдем говориха, когато тя осъзна, че той е влюбен в Нисан и прави най-ужасяващото нещо в живота си - да влезе в затвора, за да я предпази. През посещението на Нисан в затвора, когато Ешреф я излъга за чувствата си към нея, за да може тя да живее пълноценен живот и да сбъдне мечтите си, до сцената, в която той вече рисуваше Нисан и цяло лято се чудих за последния кадър с погледа му, дали е заподозрял, че Нисан и Руя са една и съща жена.

# 668
Мойта любима сцена е от "Medcezir" също, когато  Яман закара Мира в храм пълен с рози, тъй като розите ги обожавам, продължавам да търся сцената, не помня кой епизод. Тънцуваха.
Ако не я намеря ще постнна сцена от "Eșref Rüya" поне са ми още в главата. При мен е още обяд, но при вас е следобяд та трябва да побързам със сцената.

# 669
Страхотни моменти, момичета! Hug
Ето и моя момент, който съм гледала незнайно колко пъти, без това да е любимият ми сериал.
Но тук играта на Чачо ме приковава!
А песента, допълва страхотно сцената.
https://www.instagram.com/reel/C2kkBMhokcT/?igsh=MWJsYXZrZmV3YWtpNw==

# 670
Здравейте, дами!

За днешното предизвикателство, сцената с люлката 😍
https://youtu.be/LHoi9LHac4U?si=BH_1-BhYgbFh9FuT

Аз съм още на вълна İçerde... И там е едно заплетено... 😂

# 671
Lale, сцената на люлката също е една от любимите ми сцени! Hug
Скрит текст:
До къде го докара с İçerde?
От продукцията

Възлите се развързват един след друг... Конфронтацията наближава.

Малката Нисан днес е на снимачната площадка Wink

# 672
Аз нямам не любими сцени, всички сцени с Чаатай ги харесвам, даже когато крещи и вика, но  "Medcezir"  ми е един от любимите серияли.
Сцената е със свещи в мойта глава е с рози😄

Ешреф на пейката и аз я харесвам тая сцена, с шут във вратата, когато учеше Нисан да стреля, когато пееше все любими сцени.

# 673
  • Ямбол
Привет на всички 🥰 .
Коледната магия чука на вратите ни. 🎄✨
Нези благодаря ти за донесения анализ 🤗.
Гери и мен ме бройте към преводачите умея да говоря английски и руски.Уча и турски в момента
Моята работа е свързана със всекидневно говорене на чужди езици.Мога да бъда от полза 😉.
Една от любимите ми сцени,който съм гледала безброй пъти е тази :
Когато за първи път говориха за себе си и това как мислят един за друг .
Много любима сцена. ❤️ И още една сцена с ритника  на вратата 🔝 или сватбата в Шише или пък първият им път заедно офф много са направо много ме затрудни. ☺️

# 674
Момичета, вижте какво се задава!

Оглеждайте се за нов фраг! Wink
Ох...линейните станаха още повече...
Roxy, и ти ли учиш турски?
Bof4eto започна да учи при моята учителка и изчезна. Neutral Face

Общи условия

Активация на акаунт