Запознанство с родителите на "само гадже" - да или не?

• 3 697
  • 81
  •   1
Отговори
# 45
Имахме една тема, в която не беше лошо да се видят родителите на момичето като какви хора са, че позволяваха да 16 годишна ученичка да пътува при младеж уикендите в друг град. Най- малкото да се уверят, че не ги лъже нещо.

# 46
При непълнолетни, ситуацията е различна.

# 47
Аа при непълнолетни съм “за”, ако детето ще нощува някъде другаде. Ама аз като непълнолетна не съм имала дългосрочни сериозни връзки и не съм оставала да спя никъде. Майка ми нямаше притеснения от момчета, но нямаше много вяра на непознати пълнолетни хора.

# 48
  • Paris, France
Отговорих с "Да". Обичам да се запознавам с нови хора и нямам нищо против кратка, дори 3 дневна връзка на мое дете да е повод да се запозная с родителите на този/тази, с която излизат, а защо не и да се сприятелим ако се харесаме. Не държа да ме запознават с лежерни, краткотрайни гаджета, нито с родителите им. Ако ще преспиват някъде, искам телефона на познатия, приятеля или гаджето и адреса. Също държа да ми се обадят като пристигнат и да не си изключват телефоните. 

С майката на първата ми любов много си допаднахме и 40г след запознанството сме все още в контакт. Много ме харесваше и искаше тогава, а и аз нея. С родители на други тръпки и гаджета не останах в редовен контакт.

Моите родители не се интересуваха с кого съм гадже, за колко време, къде преспивам и не търсеха да се срещат с гаджетата ми, още по-малко с родителите им, но имаха собствен бурен живот, хиляди познанства и допълнителни познанства не им трябваха. Единствените родители, с които мой родител се е запознал бяха родителите на мъжа ми и то чак като решихме да се женим. Свекърите пък бяха във връзка с всичките бивши гаджета на синовете им, като някои им ходеха на гости с новите си мъже и с децата. Харесват ми такива цивилизовани отношения.

# 49
Е, въпросът беше за студенти и загаджени при това.
За малолетни и непълнолетни не коментираме изобщо.

# 50
На етап гаджета - твърдо НЕ.
При съвместно съжителство - в днешно време е "гадже +", малко по-удобен гаджелък. Запознаването - според обстоятелствата, например ако родителите помагат за битовизми, в работен порядък и без салтанати за сближаване.

Запознанство при неизбежно сродяване - насрочена сватба и/или изписване на общо внуче.

# 51
Ами аз още в студентските години имах приятелка с навъртени 20+ бройки/гаджета/приятели с привилегии. По тази логика горките ѝ родители трябваше да са се изпозапознали с 60+ човека (гаджета-маджета и родители) в рамките на 3-4 години. Не че и имаше как чисто логистично, бяха в различни държави.

Запознанства и сгляда на родите са за сериозни отношения и намерения.

# 52
Е ти си каза - бройки и приятели с привилегии. Тези девойката не е и имала намерение да ги смята за гаджета
В примера говорим за шест месеца заедно и прочее любови.

# 53
  • София
Темата е за неангажиращите връзки.
Аз там точно бройките слагам.

# 54
Аз бройка и връзка в едно изречение не виждам как ще стане, но всеки с речника си

# 55
Доста от тях си бяха точно гаджета от по няколко месеца, не просто бройки. Пак не върви да ги запознаваш по няколко на година.

# 56
  • Paris, France
Тя затова мама ми казваше, че в западна Европа преспиването с някого не е повод за запознанство. 🤣. Може да е имала предвид и с родителите.

# 57
  • Варна
Темата ме замисли. Майка ми не съм я запознавала с ничии родители. Дори с тези на ММ, с когото живеем заедно (без брак) от 7 години.
На една приятелка родителите се запознаха с тези на гаджето ѝ чак на завършването им в университета, просто защото двамата бяха от един випуск и дипломиранията им съвпаднаха.

# 58
Темата ме замисли. Майка ми не съм я запознавала с ничии родители. Дори с тези на ММ, с когото живеем заедно (без брак) от 7 години.
Айде, да се запознават родителите ми с тези на всяко мое гадже през годините ми изглежда доста пресилено.
Но да живея с някого на семейни начела и то повече от три-четири-пет години и да не се познават родителите ни е повече от подозрително. Освен ако много, ама много се срамувам от тях, ако жена ми е отплавала със сал от някой остров около Папуа Нова Гвинея където няма ток и интернет, или ако подобно съжителство със човека до мен не го смятам изобщо за сериозна връзка.
Още малко ще отвори някой тема - "Да запозная ли децата с баща им дето е в другата стая?". Не че няма нуджа и от такива неща понякога.

ПП. Извинявам се, смешно ми стана... Катринката, която е добавена над заглавието ми прилича като за "Да запозная ли жена ми с любовницата ми и нейния мъж?"

Последна редакция: ср, 26 ное 2025, 05:53 от Абуто

# 59
моите родители се запознаха с майката на половинката чак когато детето беше на 1.5 години. преди това сме били с него заедно около 15 години. като двойка сме ходили на гости и на едните родители и на другите (че и на екскурзии заедно даже), но всички заедно не...
трябва да уточня, че живеят в различни държави.
при други обстоятелства, предполагам, щяха да се запознаят по-рано по някой повод.
но при връзка/съжителство въобще не смятам за необходимо да се запознават родителите просто заради запознанството. при сключване на брак, предполагам, би било уместно да се запознаят по време на подготовката или просто преди самата церемония..

имала съм и други по-дългички връзки ( по 2-3 години), родителите ни не са се запознавали.. да оставим , че и не съм сигурна дали моите родители са ми познавали всички гаджета. естествено са чували за тях, случайно може да сме се засичали някъде, но 'официално' запознанство май не е имало (поне не с всичките).

Общи условия

Активация на акаунт