Семейни отношения и готвене

• 5 939
  • 173
  •   1
Отговори
# 75
От малък град сме и двамата, преди него имах друга също доста дълга връзка още от тинейджърските ми години, в която съм била мачкана и унижавана.
Значи, от трън, та та глог. Пак си мачкана и унижавана.

# 76
От малък град сме и двамата, преди него имах друга също доста дълга връзка още от тинейджърските ми години, в която съм била мачкана и унижавана.
Значи, от трън, та та глог. Пак си мачкана и унижавана.

Хм, ако има повтарящ се модел, то авторката трябва да се замисли какво е нейното участие.

# 77
Оправданието е като задника, всеки си го носи със себе си.
И аз съм била тормозена.
Знаеш ли колко точно бих търпяла да ме тормозят. Въобще не бих. Скачам като подпалена.
Бързо разпознавам идиотите и ги режа.
Мне, не си пораснала и нямаш грам себеуважение.
Границите си ги поставяме ние. Кой как ще се държи с нас също зависи от нас.

# 78
  • София
Ти подсъзнателно вече си я прекратила тази връзка, щом си решила, че в нея няма място за деца. Сега трябва само съзнанието ти да настигне подсъзнанието:) Ти много добре знаеш какво трябва да направиш, но те е страх и ти липсва последната искра да те запали. Не си готова, но ще станеш и ще усетиш толкова силно какво трябва да направиш, че няма да се колебаеш и минута повече. Пожелавам ти това да се случи скоро и да не е свързано с насилие, че е малко страшно с такъв човек.

# 79
Обяснението за избора на същия тип партньор е, че тя се надява при следващия да си поправи грешките от първия път и да действа по различен начин. Но това рядко се случва. Затова някои попадат все на насилници, пияници, ревнивци. Трябва да осъзнае, че тя не може да промени поведението му. Все за нещо ще има да я тормози - готвене, чистене, излизания.... Единственият съвет е да бяга с 300,  200 е малко....

# 80
  • На планетата земя
Божееее, намерил, че премерил. Ами да се хване той да сготви като е толкоз претенциозен за храна. Авторке, явно ти куца самочувствието щом попадаш на такива типове все. Я да е някоя по-отракана още при първите по-сериозни чупки и го няма. Махай го докато е време и се научи да уважаваш себе си най-напред.

# 81
Ти подсъзнателно вече си я прекратила тази връзка, щом си решила, че в нея няма място за деца. Сега трябва само съзнанието ти да настигне подсъзнанието:)
Потвърждавам.
Бившия ми беше много добро момче, просто не бе семеен материал, и подсъзнателно знаех, че нямаме бъдеще, защото не исках деца и семейство с него. Смятам, че всяка жена знае на едно друго ниво кое, как и защо.

# 82
Обяснението за избора на същия тип партньор е, че тя се надява при следващия да си поправи грешките от първия път и да действа по различен начин. Но това рядко се случва. Затова някои попадат все на насилници, пияници, ревнивци. Трябва да осъзнае, че тя не може да промени поведението му. Все за нещо ще има да я тормози - готвене, чистене, излизания.... Единственият съвет е да бяга с 300,  200 е малко....

Предполагам, че не е очаквала същите неща. То никой като започне нова връзка не си казва: "Ех този сигурно и той ще ме тормози!"
Да не говорим, че насилниците никога не се държат като такива в началото.
Обикновено си показват истинското лице като заживеете заедно.

А описаният от авторката дори не съм сигурна дали е насилник или просто мързел, който е свикнал някой да върви подире му. Ако не е авторката ще е майка му или някоя друга.
Ако обаче тя не иска целия й живот да минава зад печката е хубаво да го напусне, защото той няма да се промени.

Бившият ми беше същият с изключително крайно мнение къде трябва да стои жената (боса до печката) но пък и неспособен да изкарва пари (аз също трябваше да работя 40 часа седмично защото не вадеше достатъчно пари и винаги настояваше разходите да се делят 50 на 50).
Когато бях "подменена" за по-нов "модел" пича се сдоби и с дете и вярваше, че вече й е стъпил на врата и тя няма къде да избяга. Да, ама не - на мацката й писнало да се държат с нея като с парцал и избягала с детето.
Оня ако го питате пак всички жени са меркантилни кучки и никоя не го оценявала да му готви, пере насраните гащи и да дели разходите 50 на 50. Мъж-мечта, ама кучките нищо не разбирали...

# 83
Авторката грешно преценява мъжете. Не излизал с никого, нямал приятели, значи не бил боклучар… Аз такива ги мисля за серийни убийци, тя си мисли, че са свестни. Трябва й коренна промяна на мисленето  .

Само не разбрах как така майка ти ти е казала докога ще ги сменяш, като ти си от 8 години с този и преди това с някакъв в гимназията?

# 84
  • Бургас
Мамин златен мухльо!
Хем да му готвят и да му чистят, хем и да го поиздържат.
Има нещо много сбъркано с голяма част от мъжете. Така и не вдяват, че са партньори във всичко. Ако сте имали уговорка ти да си домакиня, а той да носи дохода в дома и сте били съгласни, ОК. Но очевидно нещата далеч не са такива.
Той и децата си няма да гледа и ще “помага”, но само ако е на кеф.
Не ти трябва това нещо. Тежи много и с годините и поява на деца, още повече.
Още ясно помня забележка да се прибирам и да се опрятам да готвя, че му писнало да яде бъркани яйца и мляко. (Работеща студентка, в сесия и с бебе бях тогава).

От години тези проблеми не са ми на дневен ред и се чудя защо изобщо съм си ги причинила.

Да си ходи при майка си да го отглежда! Последното го казвам като майка на две мъжки.

# 85
Абе жени..вие като цяло друго освен раздяла знаете ли? Моя готвеше ,пазаруваше ,детето го взима от детска, на вън с него.Събота и неделя малкия става в 6.30 тои с него, почивка нямаше.Аз му се нервирах че не мие чинии,ако готви всичко измива но задължително една лъжица оставяше и това ме изнервяше много но като се замисля върши доста други неща.Та авторката да седне и да му обясни като не може да готви то да върши други задължения, на дали е дебил и само спи и ходи на работа..Аз не прочетох някъде да се оплаква за нещо друго освен че вечерта е гладен и щом не може да готви очаква нещо да хапне.

# 86
Авторката грешно преценява мъжете. Не излизал с никого, нямал приятели, значи не бил боклучар… Аз такива ги мисля за серийни убийци, тя си мисли, че са свестни. Трябва й коренна промяна на мисленето  .

Аз пък баш такива със "силен приятелски кръг" ги заобикалям като дявол тамян защото точно там попадаш в битка, която няма как да спечелиш. "Момчетата" винаги ще са на първо място, а ако са и коч компания, в която всички са необвързани шанса нарочно да ви провалят връзката е почти сто процента.
На която й е скучно да се бори с вятърни мелници.

# 87
Не съм чела коментарите. Към авторката - още докато тръшне врата трябва да ти светне лампата, че е агресивен този. Защо си го причиняваш? На всеки се случва да е изморен от работа, да не му се готви, да е болен и т.н.т, но за това са двама в една връзка, за да се заменят. Толкова ли не може да опече една готова пица или като се прибира да купи нещо. Има заведения, които готвят всеки ден прясна храна и дори след 17ч. готвеното е намалено. Винаги има начини като той не може да готви да осигури храната. Защо младо момиче като теб търпи това толкова време? Разберете, че мъжа е равностоен възрастен, а не дете за което да се грижите момичета.

# 88
Ми като не може да готви, толкова ли не може да вземе или поръча нещо готово, не може ли да вземе замразени пици или някъв друг полуфабрикат, едни картофи не може ли да опържи, баси. Тук много пъти са ме обвинявали за същите неща, но на моята и съм се изнервял само като ме постави пред свършен факт- прибирам се късно вечерта и греда, няма нищо за ядене без да ми каже предварително, след което трябва да излизам пак и т.н. Гладът е много изнервящ принципно, особено вечер, но решение винаги има, след като тя работи и е под голямо натоварване, да очаква манджа винаги при всякакви обстоятелства не е ок. Скандалите също когато няма. Решение винаги се намира както написах, в случая май решението е друго както пишат всички. Предполагам многократно са водили разговори, да му обясни пак когато вече не е гладен, че подобни изисквания не са ок, особено при положение, че тя се старае за разлика от много съвременни жени, дето не можеш да ги хванеш един сандвич да ти направят, от там ако няма промяна, багажчето и навън.

# 89
И двамата с ММ сме израстнали в такъв модел семейства, в които се яде готвено от жената вкъщи.
Честно, срам не срам, ама на ресторант съм ходила много късно.
Майката на ММ е от онези перфектните домакини, сещате се, дали са яли навън.
Тоест, ние модела сме го имали, но като отделна семейна единица ние решаваме какво ще правим и кога, какви ‘традиции’, навици и задължения ще имаме.
И при нас не всичко е на всяка цена. ММ преди мен, като е живял сам, все ми е на акъла, че всеки ден си е готвил.
Той може да готви, но след тежък работен ден не му се занимава. За това и не би ми мрънкал на мен ако знае, че съм уморена.

Както казаха вече, тя попада на един и същи типаж. Като не си е осъзнала и обработила травмите, ще се връща все там.
Какъв е семейния модел ? Ако е свикнала в такава среда би го намирала за нормално. Но и аз бях в такава среда. Баба ми от малка - който избереш, с него да си, лош,добър- избрала си го. Ахаааа, ама като разбраха какви неща са ми се случвали с този, бившия, накрая вика браво, че се отърва.
Тоест, моята съдба е в моите ръце. Видяла съм, че нещо не е ок, търпяла съм, говорила съм, давала съм шансове. И нашите в един момент ме гледаха накриво, сменяла съм ги. Ама аз им показах, че с човек, който не ме уважава НЯМА да стоя.
Ако ще и да съм черната овца на семейството. Сега пък се гордеят с мен.
Тормозът има много лица и не е само побой.
Още в момента, в който се усетиш, че стъпваш на пръсти около някого е червен и алармиращ флаг.
С близкия човек трябва да си спокоен.
- Не съм сготвила.
- Ок. Няма да ядем готвено, мила, искаш ли да поръчам?
Искаш ли да ти взема нещо от някъде, докато се прибирам?

Обикновено следобед го питам дали иска нещо специфично. Рядко отправя молба за ястие, тогава го правя задължително, но не по задължение от него, а просто, защото го обичам и обичам да оценява какво правя. В останалото време се разбираме, да готвя ли, да не готвя ли, откъде ще ядем.
Че аз преди да забременея готвех веднъж в седмицата-събота или неделя. Оцелели сме, гледам, не се е стопил.

Бившия ми беше свикнал маминка да прави всичко. Гладеше му всяка дреха даже и тия за вкъщи, боксерките също🤣 готвене,чистене,миене,пране, простиране.
Той висеше вкъщи, защото работеше последните месеци от отношенията ни на 24ки, следователно имаше време вкъщи бол.
Ама седеше на компютъра и цъкаше игра. Аз ходех на лекции и от лекции директно на работа до 22ч. Накрая се прибирам и ми вдига скандал, че няма измити вилици, хвърля ги, пеняви се. Викам ми измий си. Имаш две ръце, ето ти гъба, ето ти препарат. 
Бях му казала, че няма да му гладя всичко. Мога да изгладя нещо, но аз моите не гладя, нямам такива дрехи в ежедневието си, които да имат тая нужда. Обяснявам му да си оглади една две тениски за следващите дни и това е. Той ми трупаше цели кошове с дрехи - ОГЛАДИ ГИ. Като му скръцнах със зъби започна да глади, ама му звънна негов приятел, пита го какво прави, вика ми седя в хола. Питам го защо не е казал, че глади?
- било женска работа.
Ха ха. Накрая нито гладех, нито му готвех, нито му перях дрехите, всеки отделно си правеше.
Че имаше и смелостта да ми се кара за някакви неща ако не ми се получат - било елементарно, как можело да съм такава. Еми, такава съм, като е елементарно ти защо не го свършиш?

Две години от съвместния живот ми бяха много. Бързо се ориентирах накъде ще ходят нещата и той нямаше изгледи да прогледне като истински мъж как да се държи и в каква насока да се промени. Промених се аз и изчезнах, изобщо не го очакваше. За съжаление майка му почина известно време след това (Бог да я прости, жената беше много добра!), та много пъти съм го мислила дали тоя човек се е оправял и как. Че той едни яйца не можеше да си опържи.
После се сетих, че мъж, наближаващ 30-те би трябвало да може ако не се е научил досега, то да се научи тепърва. Лошото е, че в живота му така се случи - от раз да трябва да се учи на елементарни неща и то след като му се срути света.
Иначе да, беше добър човек. За мен можеше много други неща да направи, лоялен, честен. Обаче свикнал да тропа и да му се изпълнява всичко.. а аз такива най-ги обичам.
Дядо ми (Бог да го прости и него), заради това не ме ‘харесваше’. Обичаше ме, ама той беше голям тартор, баба само се въртеше на пета около него. Каквото каже тя изпълнява. Ама няма може ли, моля те, абе грубо отношение. И с мен се пробваше, ама аз от малка му играех контра. За това и много сме се карали, с мен не можеше да излезе на глава. Единствена в семейството бях, която му се противопоставяше, докато другите бяха тип ‘мълчи си, не си създавай ядове, възрастните трябва .. ‘ . Не. Възрастните се уважават, но младите - също. Мъжът се уважава, но жената - също.
Дори и да не ти посяга, би трябвало сигналите за самозащита да ти се включат - днес ми крещи и се държи така, ами след време? Ами ако имаме деца?

Точно този бивш беше и много агресивен, когато нещо не се получи. Представете си как ще сглобява някакво елементарно бюро. Схеми, всичко. В един момент нещо обърква, изнервя се и замахва да хвърли каквото му е в ръката, еми да кажем, че ако бях малко по-встрани не знам коя част от главата щеше да ми е ранена.
Цъка на лаптопа, той умира и изгасва, той започва да псува и хваща лаптопа, отваря прозореца да го хвърли. Ние сме на 15 етаж. Ако не бях влязла в тоя момент можеше да убие някой.
Ето - не е насочена към мен агресията, но без да иска може много щети да нанесе. Тогава си представих как имаме дете, детенцето иска тати да му помогне с играчката, нещо не се получава иии… да.
Нямаше как да допусна с такъв човек да създам семейство и да чакам накъде ще избие агресията.
А в секса как е?
Че там също има обикновено една къде скрита, къде не - агресия. Ако днес не искаш да правиш секс, мхм.

Както каза Злодеида - мъжът е голям и зрял човек. Ти се грижиш за семейството, но и той. Когато ти не можеш - нека той. Ако той не може - варианти има. Прекалено дълго си в този кръг и ако сама не излезеш, няма кой да ти помогне.
Аз нямам против жената само тя да готви, но ако й се отдава, ако го прави с желание, ако има време и сили и ако е по-добра в това. Защо не? Но да се тропа по масата, не, не. Ако пък тя готви, той ще оправя съдовете, ще пусне пералнята. А, сетих се, бившия ми трябваше да го уча как се пуска пералня.
Веднъж ми изцепи ‘метлата е на терасата’. Ми като знаеш къде е-хвани я и изчисти.
Като не искаш, ще чакаш, когато мога аз.

Общи условия

Активация на акаунт