✨ Коледна магия с Président: Сподели вкуса на празника и спечели награда!

• 4 532
  • 277
  •   3
Отговори
# 210
  • София
Коледа я свързвам с домашния уют и домашната баница с много масло и сирене.

# 211
Свързвам Коледа с домашния уют и коледните сладки.

# 212
  • На изток от Рая
Свързвам Коледа с домашна трапеза, споделена с близки и приятели. Ухание на вкусна храна, щипка уют и магичност. Обожавам коледните празници и атмосферата на самата трапеза.
Специалното по време на празници е, че всички сме заедно, сплотени сме. Всеки си отчупва от празничната питка.

# 213
Свързвам Коледа с баклава и домашна баница.

# 214
Свързвам Коледа с домашна баница, тиквеник и сладки.

# 215
  • София
Коледа я свързвам с мирис на канела и мандарини. Много вкусни изкушения и домашни трапези и любим чийзкейк Сан Себастиан.

# 216
Празниците свързвам с направата на различни видове коледни сладки. Започвам направата им тази събота, тъй като има някои сладки, които колкото повече престоят, толкова по-вкусни стават. И задъжително правя сладък салам

# 217
Коледа я свързвам с руска салата, традиционна рецепта, но без колбас, салам и т.н., правя пуйка със зеле и питка с паричка.

Пухкава питка

600 гр. бяло брашно;
2 бр. яйца;
1 жълтък;
250 мл. прясно мляко;
100 мл. олио;
11 гр. мая за хляб (или 20 гр. прясна);
захар;
сол;
сусам;
мак;
меко масло.

Стоплете в купа прясното мляко толкова, че като потопите пръст да е приятно топло (не горещо). Прибавете към топлото мляко 2 ч.л. захар, маята и 3 с. л. брашно, разбъркайте, покрийте с кърпа и оставете за 10-15 мин. да се активира маята. След това към нея прибавете солта, олиото яйцата и разбъркайте. Прибавяйте постепенно брашно и омесете меко тесто.
Прехвърлете в намазнена купа тестото, покрийте го с фолио и кърпа и го оставете за около час да втаса (трябва да удвои обема си). Премесете вече втасалото тесто и го разделете на 16 равни части (топки), които разточвате на кръгове.
Намажете всеки кръг обилно с меко масло и разрежете с нож от център към края му. След това го оформете като розичка.
Навийте кръговете, като започнете от дебелия към тънкия край. Подредете навитите парчета в предварително намаслена тавичка за печене. Покрийте с кърпа и оставете да втасва още половин час.
Намажете с жълтък питката и поръсете със сусам и мак. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 35-40 мин.

# 218
Определено с Коледа и коледния дух свързам Коледните сладки.
Историята е, че всяка година вкъщи ги приготвяме аз, мама и сестра ми, а тази година към нас ще се включи и дъжеря ми, която е на 1г.2м. с нейните малки ръчички.
Това е традиция вкъщи!
Добавям снимка от миналогодишните такива, когато тя беше бебче.

# 219
Свързвам Коледа със семейните сбирки , уютът , ароматът на любимите гозби.Коледни сладки , баница ,и погача с мнооого масло!🥰

# 220
Коледа я свързвам с капамата, която традиционно приготвям всяка година, както и с коледните джинджифилови меденки, които правим със сина ми.

# 221
Свързвам празниците с меденки. Като бях малка правехме заедно с майка ми и баба ми. Не помня вкуса, а веселото настоение.

# 222
Коледните празници са най-хубавите семейни празници. Свързваме ги с украсената елха , плодоветв на зимата  , банани, мандарини и портокали. С миризмата на джинджифил и канела от курабийките на баба. А какво са празниците без домашната баница със сирене и масло Президент и новогодишната  баклава с масло Президент.

# 223
Всяка година за Коледа приготвяме разкошна баклава с много масло и пухкава класическа баница с масло  и сирене. Слагаме и забавни късметчета в баницата и при отварянето им настъпва голяма веселба!

# 224
  • Телиш/Плевен
Свързвам баниците с празничния дух. По-конкретно - тиквеник и баница със сирене. За всеки празник покойният ми баща правеше разкошни баници и откакто го няма, се опитваме да спазваме тази традиция, но не успяваме да докараме този вкус.

Общи условия

Активация на акаунт