✨ Коледна магия с Président: Сподели вкуса на празника и спечели награда!

  • 4 408
  • 274
  •   1
Отговори
# 240
  • София
  • Мнения: 161
Откакто дъщеря ми стана достаъчно голяма, не пропускаме празници без да направим любимите ни сладки канелени меденки, линдзери и целувки. Тя се увличаше по приготовленията и особено след това по украсяването им.
Определено мога да кажа, че това време прекарано заедно е незаменимо и спомените за тези предколедни дни ни носят много топли чувства.
Ще споделя снимка от такъв момент.

# 241
  • Мнения: 160
Всъщност аз вече съм голяма, но обичам питката на мама. Мога само това да ям.

# 242
  • София
  • Мнения: 18 542
Традиционна баница с късмети. Рецептата е ясна - със масло и сирене Президент.

# 243
  • Мнения: 342
Коледата свързвам с аромата на канела и джинджифил. На меденки и сладки, на ароматна питка със сирене, на печени лешници и орехи.

# 244
  • Мнения: 55
Кажете ни с кое сладко или солено изкушение свързвате най-много празничния дух? Споделете ни повече за него - снимка, рецепта или кратка история, която го прави толкова специално.
Чаша горещ шоколад със сметана и бонбони маршмелол

# 245
  • Мнения: 5 475
Коледата свързвам с баклавата, цитрусите и бананите ( нищо, че тях сега ядем целогодишно Wink )

# 246
  • Мнения: 1 246
Малка предновогодишна подготовка. Питката е по рецепта от Интернет, правих я за първи път. Получи се много хубава. А ястието в стъкло е традиционно по празници в семейството ни.
Включва свинско месо (пробвано е и с пилешко), гъби, кашкавал, настърган лук, лимон на резенчета, подправки черен, червен пипер, сол, олио. Всичко се реди на редове, оставя се в хладилник да отлежи. Пече се до готовност. Бързо, бързо се изяжда. Определено е едно от най-вкусните неща, които приготвяме вкъщи.

# 247
  • Мнения: 544
Винаги за Коледа правя маслен кекс със сушени плодове, става много вкусен и пъстър. Свекър ми го обожаваше!

# 248
  • Ямбол
  • Мнения: 206
Морковена торта с
 портокалов карамел
Съставки :
Блат -
3 яйца
240 г. захар
240 г. брашно
     6 г. сода бикарбонат
     6 г. бакпулвер
180 г. олио
210 г. моркови
портокалови корички от 1 портокал.
150 г ядки (аз използвах орехи и лешници)
 2 с. л подправки (канела, каранфил, индийско орехче)

Крем чийз-
700 г. крема сирене
300 г. течна сладкарска сметана
80-100 пудра захар

Портокалов карамел -
150 г. захар
  40 г. вода
  50 г. портокалов сок 
портокалови кори от 1бр.портокал.
100 г. течна сладкарска сметана
  70 г. масло President

Начин на приготвяне :
Ядките се смилат на блендер(не едро, не на брашно).
Захарта се разбива  с яйцата докато побелеят, добавя се олиото и отново разбивате.
Смесете сухите съставки, добавете към течните и разбъркайте. Накрая прибавете настърганите на ситно ренде моркови, кората от портокала и ядките.Използвах форма с големина 24 см. Блата се пече на предварително загрята фурна 170°С. до суха клечка.
Крем чийз-
Продуктите се вадят от хладилника и се бъркат с миксера  на средна степен до сгъстяване.
Портокалов карамел-
Захарта и водата на силен огън се разтапят до карамелен цвят. Сваляме от котлона и добавяме маслото, сметаната, сока от портокала и коричките.Бъркаме интензивно. Изстудете.
Сглобяване -
Разрежете блата на три равни части. И както следва-блат, половината от портокалови карамел, крем чийз. Блат, портокалов карамел, крем чийз. Накрая последния блат и измазваме. Украсата пожелание.Поставяме в хладилника за няколко часа, препоръчвам за една нощ.
Да ви е сладко 👩‍🍳. Направих я за днес че моя син е именник😊 Речепта от фб.

# 249
  • Мнения: 132
Обожавам тиквеник. С баба, Бог да я прости, правехме заедно с домашно разточени кори.

# 250
  • Мнения: 876
С баклава. От малка помагам на майка ми в приготвянето и ми е мил спомен.

# 251
  • Мнения: 29
Свързвам Коледа с любов, топлина, семейство, уют и вкусотии на коледната трапеза.
Любими са ни руската салата, питката, аромата на мандарини и любимо крем брюле!
Към традиционната рецепта на брюлето, добавям портокалови стърготини, които слагам в течната сметана и става вълшебно!! 😍😍

# 252
  • Пазарджик
  • Мнения: 1 476
Свързвам Коледа със семейството.Това е най -хубавото време от годината.Обичам традиционно приготвените ястия-баници,тиквеници,питки....

# 253
  • Мнения: 395
В спомените ми от детството Коледа е топлина, суматоха в кухнята и приготовления, които започват от сутринта- печен боб, пълнени чушки, тиквеник, зелник, баклава, сарми със зелеви и лозови листа, питка с късмет.
Менюто след Бъдни вечер задължително включваше баница с късметчета, основно месно ястие, разнообразие от разядки и салати и сладкиш с канела, ябълка и тиква.
С пожелания за светли празнични дни!🎄

# 254
  • Пловдив
  • Мнения: 273
Коледа свързвам с аромата на прясно изпечени сладкиши. Обичам да приготвям много различни видове и ми действа страхотно релаксиращо.

Общи условия

Активация на акаунт