Сладки меденки с канела
Яйце – 1 бр.
Олио – ½ чаена чаша
Захар – ½ чаена чаша
Мед – 3 супени лъжици
Хлебна сода – ½ чаена лъжичка
Канела – ½ чаена лъжичка
Брашно – 2 ½ чаена чаша
Яйцата и захарта се разбъркват. Прибавя се олиото и медът и хубаво се разбъркват. Добавя се содата и канелата и отново се разбърква. Добавя се едната чаша с брашно и се разбърква. Добавя се втората чаша с брашно и се разбърква. С последната половин чаша брашно трябва да се внимава. Добавя се постепенно и се бърка докато се получи меко тесто и не много лепкаво. Оставя се в хладилника за 30 минути, за да може меденките да не са толкова лепкави при оформянето. Тестото се разточва с около 1 см. дебелина. Меденките се оформят в различни фигурки и се нареждат в подходящ съд за печене. Пекат се на 180 градусова предварително затоплена фурна (без вентилатор) за около 10-12 минути.
По-късно ще кача и снимка. Една от тайните , разбира се е изполването на масло Президент.