🏋Как тренирам - 32 💪

• 890
  • 38
  •   4
Отговори
# 30
Както Стан казва в едно от последните си видеа /това за А.Шварценегер/, че човек ако не тренира воля и дух, нищо не прави...

Днес хапче, утре жичка, в други ден някое лесно решение, някой шорткът и когато някой черен ден стане трудно - си ЧАО Simple Smile

# 31
Няма такова нещо като шорткът. Само си мислят някои, че е възможно. Краткострочно може и да има някакъв резултат, но в дългосрочен план нито Оземпик, нито електрошок, нито скалпел.
Ако човек не  си промени навиците, в крайна сметка пак ще стигне до първоначалната точка, на която е бил преди интервенциите, само че с по-лош старт от преди.

# 32
Аз не се сещам и какво би имало краткосрочен ефект, може би просто да спре човек да яде? Но и така трябва да увеличи движението, иначе как ще стане?

Или разни там скъпи и болезнени медицински процедури, след които се връща човек вероятно в рамките на месеци до година в изходна позиция…

Няма лесно в тоя живот. То да се докараш до прилична форма, особено ако не си първа младост, не е никак лесно, какво остава за плочки, релефи и така нататък.

# 33
Ми аз не съм първа младост, но факт и релеф имам. Не смятам, че годините са от значение.

И не мисля, че е толкова толкова тежко, или поне аз не го приемам, като тежка работа за влизане във форма, за мен е удоволствие, ноо не за всеки е така факт!

Има хора, които ходят с нежелание, дори и след години практика.

# 34
Може би не съм се изказала прецизно, не съм имала предвид, че е невъзможно да се постигне каквото и да е. Идеята ми беше, че резултатите изискват търпение, упоритост, дисциплина, не за седмица, две или месец, а дългосрочно. Резултатите не падат от небето и кратък път до там няма. Много зависи кой откъде започва - някои имат 3 кг за сваляне, други имат 30, но и в двата случая се иска работа и дисциплина, за да се постигне някакъв резултат, а после и за да се задържи.

Добрата форма, както аз я разбирам, обхваща и повече от визуалното.

Въпрос основно към дамите, които ползват фитнес тракери и подобни устройства. Колко ви варират HRV и RHR, и колко се различават в двете фази на цикъла? Аз се наложи по здравословни причини да направя дълга пауза от всякакъв вид физическа активност, дори крачки. Вече съм добре и се връщам във форма. Двете метрики обаче напоследък са ми напълно полудели.

Мъжете са добре дошли също да се включат, обърнах се към дамите, защото има осезаема разлика спрямо фазите на цикъла…

На почивка съм в момента и съм се излегнала до басейна. Фитнесът е точно до басейна, и се вижда през стъклото. Гледам вътре един господин прави упражнения със свободни тежести с ужасна форма. Не искам да се правя на многознайка, и естествено не ми е работа да му правя забележка. Обаче наистина се питам като гледат упражненията в ютюб не хвърлят ли и един поглед в огледалото във фитнеса дали ги изпълняват правилно? Този ги прави бързо и грешно…

# 35
Сигурно прави пируети с тялото и засилки с ексцентрични движения Simple Smile

Една от причините да следвам жена-треньор е освен, че набляга на краката, а за мъже над 50 това е рискова зона, но и обяснява с много добра прецизност всяко едно упражнение.
Преди всяка тренировка има Intro, което говори много, на кое да обръщаме внимание, къде да си позволим волна програма и кое работи за нас, както и тип-ове по време на тренировката като текстове и жестове.
С нея на тези години постигнах видима промяна и релеф Simple Smile Нещата не са невъзможни Simple Smile
Тракер ползвам Fitbit Charge 6, но не съм засичал тези неща...

# 36
HRV от 30 до 38 balanced ,под стрес падам под 30 ,съответно unbalanced .
RHR -60-66

# 37
Благодаря за новата тема! ❤️ Отново супер оформление.

Като ви гледам снимките от залата с железата и така ме сърбят ръцете. 😂 Ще си завърша годината с тренировките вкъщи, а от януари, февруари ще се мъча някак да структурам режима на децата, така че да имам поне час време да отскачам до залата няколко пъти в седмицата.

По въпроса за телосложението, на мен ми допада най-много може би такъв тип:
Скрит текст:

Мадамата очевидно тренира (вдига тежко), но в същото време не е с нереалистично нисък процент подкожни мазнини. Е, харесвам и доста по-изчистени, но там съм наясно какво коства на тялото, за да изглежда по този начин, а отдавна не ме интересува единствено визията.

В края на миналата тема коментирахте и мерки, та да споделя и моите:

Талия - 74см
Ханш - 94см
Бедра - 53см
161см/54кг

40 дни след раждането вече съм си върнала килограмите от преди бременността, но телесната ми композиция е мнооого далеч от това, което беше. Същите килограми съм, но с доста по-малко мускулна маса, съответно повече мазнини. Конкретно за талията мисля, че допринася и диастазата, която много бавно се коригира. Все още усещам лек дискомфорт в областта на коремното ядро когато си правя дихателните упражнения, та не се напъвам много. 😓 Вакуума и на мен ми е много любимо упражнение, но все още не съм го включила в тренировките, защото в момента повече ще ми навреди.

Последна редакция: чт, 27 ное 2025, 15:30 от zoya.

# 38
  • София
Зойче, как се научи да овладяваш това пусто дишане при упражненията за диастаза? Аз пробвах няколко от чисто любопитство, а и все пак заздравяват цялата коремна стена, не са непременно упражнения, които се правят само след бременност, но честно казано ми беше доста сложно. Колко видеа изгледах/изслушах с това дишане - трудно ми се вижда изобщо за схващане.

Общи условия

Активация на акаунт