🏋Как тренирам - 32 💪

• 12 480
  • 324
  •   2
Отговори
# 300
За съжаление, всеки път като почна протеин на прах ми се появяват големи болезнени подкожни пъпки. Уж взимам възможно най-чисти, даже и без никакви вкусове и добавки(отвратителен вкус), веган, но не и не - след 3-4 дни - пъпка. И затова колкото протеин добавя от храната, толкова, пък мъжът ми допива протеините.

# 301
  • София
Да, има го този момент при хора по-чувствителни към лактоза или подсладители.

Разписвам се с трета тренировка за седмицата - рамо, ръце, корем и кардио. Утре съм на дупе, а ако ми стигнат силите в петък гръб и събота спининг. Че трябва тия дни да ми идва и да видим коя тренировка ще си избере да провали.

Днешната тренировка:
1. Военна преса 4х10-12
2. Разтваряне странично рамо с дъмбел 5х12-15
3. Повдигане на дъмбел за предно рамо чуково 4х12
4. Обратна пек-дек машина задно рамо 4х15
6+7+8 са ми без почивка: трицепсово разгъване на скрипец за трицепс, френско с дъмбел и пак разгъване, но с обратен хват 3х15-20
9+10+11 също: бицепсово сгъване с дъмбели, чуково сгъване с дъмбели и сгъване под наклон на пейка
12+13 повдигане на крака за долна част корем от вис в суперсерия с молитва 4х15-20
30мин. пътека 😊 Общо час и половина всичко.

Намерих си някаква рецепта за баунти здравословни бонбони, та май ще творя днес 😆

Скрит текст:

# 302
Ей, много готина тренировка, Петенце - добре си натренирала рамената, аз твоите много ги харесвам и си личи, че им отделяш толкова време.

Днес отчитам само 45мин кардио, вчера правих горна част с акцент гърди и днеска си усещам пекторалиса по много приятен начин Simple Smile

# 303
Hoaxy, с яйчен или телешки пробвала ли си?

# 304
С такъв телешки май не съм пробвала. Загледах го в снимките, но трябва да потърся някоя малка разфасовка, че на мъжа ми му писна да ми ги допива.

# 305
Пете, да споделиш после за бонбоните като ги тестваш. 😄

Аз от много време не си бях правила "здравословни" вариации на десерти и преди няколко дни правих брауни със сладък картоф.. е, ужасно стана, изобщо не ми хареса. 😆 Вчера пък като правих на сина ми бананови мъфини, си отделих половината смес и сложих една доза протеин на прах.. сполучливи станаха, но калорични, защото са с 80гр кокосово масло.

Днес тренирах гръб и рамо + малко корем. Във всяка тренировка включвам по 2 - 3 упражнения за коремната стена. Скоро не съм си взимала мерки, за да видя мръднали ли са сантиметрите, но утре на гладно ще го направя.

# 306
Аз от много време не си бях правила "здравословни" вариации на десерти и преди няколко дни правих брауни със сладък картоф.. е, ужасно стана, изобщо не ми хареса. 😆

Първият ми опит с такова брауни също не бе особено сполучлив - стана прекалено меко и леко безвкусно.
Коригирах някои неща в рецептата и вторият опит бе великолепен. Дори напълно неизкушени от здравословните протеинови десерти хора си облизаха пръстчетата. Много е важно какъв сладък картоф се ползва, как е обработен предварително и какво е количеството, разбира се.

Моите десерти от години са все някакви протеинови здравословни вариации. Само за тортите на любимите хора правя изключения.

По темата за протеините искам да споделя, че откакто открих бистрите варианти на суроватъчните протеини, съм много щастлива. Много по-леки и приятни са, не ме подуват и са вкусни. С телешкия така и не можах да свикна.
Сега ползвам ISO Clear на ESN. Скъпички са, затова с дъщерите следим промоциите.

# 307
  • София
Оо, аз съм го правила браунито със сладък картоф преди години и беше доста добре. Не мога да кажа същото обаче за браунито с червен боб Grinning Grinning Grinning

# 308
Ха, на мен пък точно браунито с червен боб ми се получава идеално. Проблема с него е, че трябва да си го крия от домашните Joy

# 309
Дайте ги тези рецепти, де Simple Smile

# 310
Ето тази рецепта ползвах аз:
Скрит текст:
Сладкия картоф го варих под налягане в мултикукъра. Сега ме карате пак да тествам, но с друга рецепта. Чакам и аз да споделите. 😄

# 311
Дайте ги тези рецепти, де Simple Smile
Разбира се Blush
Моята рецепта за брауни със сладък картоф е следната:
Скрит текст:
Брауни със сладък картоф

За тази рецепта предпочитам лилав сладък картоф, защото е с по-високо сухо съдържание.
Ако е оранжев, задължително го пека, не го варя. Така избягвам прекаленото оводняване на сладкиша.
Продукти:
Сладък картоф  - в сурово състояние 600-700 г. Режем на парчета, сваряме или изпичаме и намачкваме, докато е горещ. Оставяме да изстине.
3 яйца L
60-80 г кокосова захар (в зависимост от сладостта на картофа и личните предпочитания) или подсладител
щипка сол
20 мл масло от гроздови семки
70 г пълнозърнесто брашно от спелта или лимец
40 г бадемово брашно
30 г премиум какао (необезмаслено)
30 г суроватъчен протеин с вкус на шоколад
5 г бакпулвер
80 г сурови орехи, накълцани
Необходима е правоъгълна или квадратна форма (около 22 х 22 см). Застиламе с хартия за печене, а стените може да намажем много леко с мазнина по желание. Фурната се загрява на 160 с вентилатор.
Сухите съставки (без орехите и захарта) се смесват в купа и се разбъркват добре.
Яйцата се разбиват със захарта. Добавят се маслото от гроздови семки и намачкания сладък картоф.
След това постепенно се добавя сухата смес и половината орехи и всичко се разбърква с шпатула.
Изсипва се в тавичката, заравнява се, поръсва се с останалите орехи. Пече се 35-40 мин.
Изстиналото брауни режем на 12 еднакви парчета.
Ако сме ползвали 80 г кокосова захар, хранителните данни на едно парче са следните:
224 kCal, Протеин: 7.3 г; Въглехидрати: 24.7 г; Мазнини: 11 г.

Zoya, чета твоята рецепта и съм много озадачена! На толкова много мазнина и сладък сироп въобще няма никакво брашно, така ли? Нищо, което да обере малко влагата от сиропа, да поеме част от мазнината... Или пропускам нещо?

Последна редакция: ср, 28 яну 2026, 16:35 от Vetrena

# 312
  • София
На мен май само снимката ми е останала. Търсих дали не съм публикувала някъде рецептата, ама за какво ми е пък и да я споделям. Правилно Laughing

# 313
Това е моята рецепта. Бадемовото брашно го купувам от Лидл.
Скрит текст:

# 314
Vetrena, да, без брашно е. Намерих я в някакъв чуждестранен сайт. Само накарах ЧатДжПТ да ми преизчисли в грамове продуктите. Твоята рецепта изглежда доста по-добре, определено ще й дам шанс тези дни.

Общи условия

Активация на акаунт