Априлски бебета 2026 ❤️ (Тема 3)

• 16 125
  • 722
  •   4
Отговори
# 525
Аз списък бая голям съм направила, но ще се забавляват бащата, лелите, чичото и бабите и дядовците докато ние сме в родилното🤣 Естествено - всичко предварително посочено, за да не правим експерименти. Искам всички едри неща - количка, легло, люлка и т.н. да са бежови, за да си ги ползвам и с второто, дай Боже.

# 526
Честито!
Много удобно, че може да си ги вземете като стане време и да не ги прескачате вкъщи.

# 527
  • Melmak
Въобщеее не мога да разчитам да се занимава друг с покупките. Свекърва ми е разучила що е то вис виталис, но тя онлайн не пазарува и не умее. Ако нещо искат да подарят, ще им дам тази възможност, но предполагам, че по-скоро ще искат да платят, а не да купуват или поръчват от магазина.
Аз поръчах най-после ваната, след като рових цял ден за ванички и писах в другата тема. Взех розова, противно на повечето мнения, аз за второ не искам и да чуя. Напълно разбирам неутралните цветове и на мен ми харесва бежова количка. Обаче аз ще се придържам към момичешките работи, докато все още малката не може да изразява мнение относно облеклото си. 😄😄😄😄😄😄😄

# 528
Maeve, благодаря!🥰
Аз със сигурност няма да съм beige mom откъм дрехи. Харесват си ми синичките неща много, даже гледам комплекти за изписване в синьо и бяло, просто гледам да съм по-практична, а не импулсивна с големите покупки.
При нас така се получи, че всички неща, особено едрите, ще са подарък от някого от двете семейства - направо се "избиват" кой какво да вземе. Така сме се разбрали, или казваме колко пари и ни дават, или, ако желаят, идват с нас в магазин/изпращаме линкове с конкретните неща. 
Доста голяма фамилия сме и е първо внуче и в двете семейства😀 Сами си представете колко са превъзбудени - в пъти повече от нас🤣

# 529
  • Melmak
Да ви призная, до сега поръчвах дреболии. Хубаво ми даде списъка кумичката, водя се по него, дори да харесам нещо друго като модел или марка, поне ориентировъчно да имам представа. Поръчах няколко дрешки, шапки. Комплект за изписване не мисля да взимам, защото ми се вижда излишен, ще създам сет по мой вкус.
При нас свекър ми е хванат в ремонта, направо не знам как ни се върза на акъла. Свекърва ми сигурно ще иска да даде пари и да купим нещо голямо.
Майка ми интерес нулев, а след катастрофата положението с нея е сложно. И за нас е първо внуче на двете семейства, но едните ги ангажираме изключително. Една приятелка ме пита дали мога да й пратя свекър ми да й прави нещо по къщи! Казвам, сакън, не, със свекърва ми сме му се качили на главата, всяка иска нещо! 😄😄😄😄

# 530
Доста голяма фамилия сме и е първо внуче и в двете семейства😀 Сами си представете колко са превъзбудени - в пъти повече от нас🤣
При нас ситуацията е същата, а от страна на мъжа ми е направо дългоочаквано внуче, защото първият им син все още няма деца. Много хора ни питат какво да подарят за бебето, а аз с удоволствие им давам избор от моя списък за покупки. Това наистина много помага за бюджета, защото през март ни предстои голям ремонт на детската стая. Радва ме, че поне за това не бързаме прекалено, тъй като така или иначе през първата една–две години бебето ще бъде при нас в стаята.

Вчера тъкмо приятелки ме питаха какво да подарят и предложиха да се съберат и да вземат помпа за кърма. Ами аз изобщо нямам нищо против, че цените на това чудо никак не ме радваха 😁

# 531
Аз също приемам подаръци с отворени обятия. 🤣 Не сме разчитали на това с ММ, но и двамата сме с разсъждението: "дават ли ти - взимай". 🤣🤣🤣 Толкова нищят въпроса, че и мокри кърпи искат да вземат🤣 Казала съм обаче, че всичко, което се купува, се съгласува, за да не се хвърлят много или излишни пари.
Вчера имахме лек спор защо не искам скъпата, а евтината количка🤣 Не се гледа коя е по-удобна🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Иначе и при нас е дългоочакваното, защото и в двете семейства сме по-малките деца.

# 532
Едни от най-практичните за нас подаръци бяха: ваучери от магазини - било то Хиполенд, Комсед и т.н. , или за детски дрехи.
Защото с времето купувахме каквото ни трябва и не сме се заривали с ненужни неща. Всичко се купува, когато потрябва и на момента.
Имаше и финансови. Но ако някой не иска да е точно пари, пак във вид на ваучер е супер.
Ние ,макар и първо внуче, казахме че всичко сами ще си купим. Трудно приеха родителите, ноо го преживяха 😆
За второто дори и не питат 🤭

Единствено кошарата ще купим предварително и ще я сглоби ММ, преди да вляза да раждам. А преди това ще я разопаковаме да се отмирисва, че си миришат доооста.
Количка не бързам. Набелязах за породени деца..но тайно се надявам да не ми се налага. Като ги чета..по 15кг тежат - кошмар!

# 533
За дрехи изобщо не мисля първоначално, защото чичото има магазин. Когато се роди детето, мм ще избере каквото е необходимо за начало и ще го изперат и т.н. докато съм в родилното... Абе в общи линии съм им ангажирала на всички ежедневието, да не скучаят 🤣

# 534
  • София
При нас е второ на бабите, но мерака е като за първо. Доста дрешки 50/56 имам от сина к ще вземем много малко нови, тъй като са доста запазени. Ще бутам каквото има за бебето в скрина и като дойде времето ще организирам, пера и подреждам. Не оставям на никой да избира неща вместо мен, защото им нямам доверие. Единствено мъжа ми знае вкуса, а аз съм такава че не мога да облека нещо просто ей така. На принципа съм - ако не бих го облякла или ползвала аз, не бих го купила за децата.

# 535
Охх, аз по повод кой какво да купи и тн, вече нямам доверие даже на мъжа ми да купува нещо докато съм в родилното. Предпочитам да съм готова с всичко предварително и да ми е спокойно. С първото ми липсваха само мокри кърпи, памперси и крем. Пращам му снимки и от къде точно да отиде да ги купи, но той по принцип не обича да пазарува и гледа максимално бързо да се изнесе от който и да е магазин. Прибирам се след раждането вкъщи и гледам моят човек купил някакви кърпички по 15лв пакета, като заминаваше по пакет на ден. За памперсите ми казва - "Ти знаеш ли, че 6 памперса струват 36лв" Grinning Аз се ококорих, защото знаех, че по около 10 памперса на ден се използват. Като поглеждам памперсите, той купил 6 размер Grinning По подобен начин се бяха справили и майка ми и свекървата с необходимите ми лекарства и почерпката за изписването. Бях ги помолила да ми вземат обезболяващи свещички, прибирам се и какво да видя - Аулин. Решили, че ще ми е по-приятно да е на прах Grinning

# 536
Моят съм го научила да показва снимката на служител, да няма гафове 😆 че и той така един път да купи грешния размер. Не знаел, че били на размери 🤣
Свещички аз не си купих първия път и така съжалих! Този път съм решила още от Март да купя.

# 537
  • Melmak
Моят не го занимавам в момента с нищо, защото е потънал в нашия ремонт и малко проблеми в работата. Понякога ме ядосва, защото спорихме как да е кухнята, но се разбрах със свекъра.
Знам, че ако го пратя в дм или аптеката с конкретно уточнено искам това в тоя размер, ще го купи. Ама искам да се подготвя добре и сама, защото обичам така.
На майка ми и свекърва ми - доверие нулево. Имам проблем с тях, че са много стиснати. Не искам да звуча груба, на 33 г. съм, мм е на 41. Не разчитаме на никого финансово от много дълги години и разходите можем сами да си ги поемем. Проблемът е, че се започва едно философстване “сега това за какво ти е”, “ние едно време сме успявали и без еди си какво”. Това най-вече от майка ми, която финансово цял живот е разчитала на баща ми. Аз съм бебе гледано с памперс, защото баща ми е имал и е купувал. А тогава майка ми не е мислела за това. Сега ако трябва да купи нещо тя, започва с циганиите.
Тоест ако й пратя линк към количка за 1500 лв ще припадне. Количка за сега няма да взимаме, говоря за нещо примерно.
Свеки много иска да се включва, тя самата не е с големи финансови възможности, но хем иска да даде, хем всичко е много скъпо.
Аз искам машина за АМ. Видях колко струва тая на babyberezza,но за сега не я споменавам. Моето некърмене ще бъде изненада за всички. Сега си мълча, за да не ме тормозят. Като дойде бебето всички ще са в еуфория и просто ще спомена между другото, че не ми се е получило без да се обяснявам. Включително и на мм, който припада от мисълта, че детето няма да е на кърма.

# 538
Мъжа ти знае ли,че не искаш да кърмиш?Аз първото дете кърмих и дохранвах и беше една голяма каша цялото хранене заради изказвания от типа,че не се е наяла(свеки), но въпреки това изкарах към 7/8 месеца. Сега честно казано хем искам да кърмя, хем не. Като споделих на мм,че този път нещо изобщо не съм ентусиазирана да кърмя и реагира много зле. Ама как така няма да кърмиш, няма да искаш да дадеш най-доброто на детето и тн. А за мен това е личен избор и казах,че ще пробвам, ще видим как ще потръгнат нещата, но няма да е на всяка цена, особено ако психически не ми е ок.

# 539
  • София
ММ ако ми каже такова нещо за кърмата ще му дам неговите зърна да дъвче пък може и да тръгне нещо 😂 На мнение съм, че тялото си е наше и ние решаваме какво да правим с него, дали ще раждаш секцио, дали естествено, дали ще се цедиш, кърмиш или ще сте изцяло на АМ. Като се сетя колко храна трябваше да спра защото отивала в кърмата и нищо не можех да ям. Ами съжалявам, но след 9 месеца мъка исках да си хапна поне това което ми се яде. Нека съм грешна. Иначе свекървата не е имала кърма и не сме говорили аз какво искам, но и те са много стиснати. Праща мъжа списъка с нещата които съм харесала “ ама не може лк да вземем от борсата за дрехи нз си какво “ , казах не. Или списъка или пари. Не съм харесала неща за по 300 лв, но според мен не им се обикаля или поръчва. Обичат да отидат до най-близкия детски магазин и каквото има това.
Аз също съм на 33 години, от 16 годишна си изкарвам парите сама, имам си спестени, знам реално за какво ги давам и не се увличам в харчове. Просто мразя някой да ми прави сметка аз за какво давам пари.
Количката ни беше много намалена покрай коледните празници и я поръчахме, сега като казах че искам чанта за нея ( около 100 лв е чантата ) се почна “ ама защо не видиш в тему “ ми сигурно защото не искам след 1 месец да търся нова ?! 😂😂

Общи условия

Активация на акаунт