Априлски бебета 2026 ❤️ (Тема 3)

• 12 523
  • 521
  •   1
Отговори
# 510
Блазе ви! Ние имаме място бол и от сега сульо и пульо си правят устата да идвали. Единия щял да помага, другия щял еди какво си, третите пък ще идвали да празнуват (те живеят в чужбина, тоест идването ще е няколко дневно с преспиване), следващата пък щяла да напуска работа и да се пренася да живее тук. Абеее, направо искам да извикам ПОМОЩЩ Joy
Описа живота ми в последно време🤣🤣🤣🤣 8 човека един през друг... 🤣 Предвид благия ми нрав, бързо ще разберат, че идват, когато кажа😆

# 511
То точно в това се изразява помощта - някой да пусне пране/прахосмукачка и да сготви една манджа. Но тъй като си имам мой порядък в нас като всяка жена, и да дойде някой, няма как да помогне особено. Като ме пита пет пъти кое къде е, накрая ще стана и ще си го свърша сама, което обезсмисля цялото упражнение. А свекървата специално много обича и да пренарежда, така че, мерси. Ако цената на спокойствието ми е къщата да не блести от чистота и временно да ядем яйца или нещо отвън - готова съм да я платя, само да не ми се моткат.
А за изписването как мислите да процедирате? Само с мъжа и/или другото ви дете или ще викате и най-близките роднини в болницата? Или пък ще ги събирате после вкъщи?

# 512
При нас съм сигурна, че изписването ще е с много хора – имаме голямо семейство и компания от най-близки приятели, на чиито изписвания сме ходили ние сами. И сега знам, че и те ще искат да дойдат при нас. Така че ще преживеем няколко часа в компанията им, във всеки случай разбирам, че за всички тях тази среща с болницата е начин да покажат подкрепа

# 513
Дали ще имате нужда от помощ.зависи много и от детето. Ако е спящо и спокойно през деня,.ще можете и сами да си вършите нещата.
За изписването и предния път и сега ще сме само с ММ. Родителите ни дойдоха на гости няколко дни след като ни бяха изписали, да видят внучето.
Приятелите ни видяха бебето поетапно. Кой на 2рата седмица, кой след месец. Но на мен не ми беше до големи събирания. И предпочитах поетапно Simple Smile))

Вода предлагах от лятото. Не е пиел винаги, но предлагах. Това да не се дава вода особено в топлите месеци, за мен е грешно.

# 514
На изписването да идва който иска, предния път бяха само бабите и дядовците на бебето. Обаче този път съм решила да не идва никой вкъщи, поне първите седмици. Предния път на следващия ден от изписването дойдоха нашите, на следващия на ММ роднините, после кумовете, после леля ми, еее цяла седмица имаше някой у дома да ми се мазни и да дава пари за детето. Този път ще предупредя мъжа да не вика никой, прясно родила ще искам да си почивам, а и с баткото да си се напаснем, не ми трябва никой да ми виси на главата. Като иска, да си ги събира, ама без мен.

# 515
Със сина в болницата дойдоха нашите и баща му и брат му на ММ. Разделихме се на паркинга и после се прибрахме само ние 3мата у дома. Сега ще процедирам по същия начин. Първите 1-2седмици не ми трябва никой да ми се влачи вкъщи и вместо да обръщам внимание на бебето ( и на баткото) да обръщам на роднини.

# 516
  • Melmak
Ох, за мен идеалното изписване ще е аз, мм и бебето. Без много джангър. Обаче няма как да не викнем бабите и дядо, няма да ги лишавам от тоя момент. Може би и леля ми, защото много сме близки с нейното семейство. В Надежда има зала за изписване и правят снимки с фотограф по желание. Мисля да се възползваме. Като кумове бяхме на изписването на кръщелника преди няколко години. После ни каниха на гости в тях, те имат и друго дете. Беше много голяма лудница, накрая се втурнах да готвя аз, защото нямаше кой. Купили продукти, майката след тежко раждане, бабата много стара, едвам ходи. А мислехме, че ни канят на гости тип да пием по 1 кафе и да разчупим погачата за 30 мин и да ги оставяме. Вуйчото и чичото се запиха там, аз готвя, юли месец в апартамент без климатик на последния етаж. Молим се на каката да яде, тя не иска.. беше ужас. Не бих си го причинила, не искам после да идват в нас. Свекърите сигурно ще искат, но мисля да им кажа, че съм скапана и изтощена и искам да лежа.

# 517
  • София
Ние също ще викнем близките роднини (баби дядовци ) както и имаме 3ма близки приятели. Ще ги поканим вкъщи, няма да се врат при бебето знаят си вече. Хапваме нещо за 1 час заедно и това е. От там нататък вече си говорим с мъжа как ще водим детето на градина (голямото) в началото и т.н. Не знам в Токуда каква им е практиката за изписванията, имат ли зала и т.н, но има време и това ще го измисля. Предния път пред шейново ни хвана техен фотограф и ни направи снимки и албум, сега мисля да си се снимаме ние си щ, все ще има някой да направи една обща снимка.

Не знам вие как сте ама аз мега бързо се изморявам. Не мога да се разходя за повече от 15 минути, тежи ми, краката отказват направо. Будя се вечер и следобед ако дремна от глад, вечер от жажда. Искам само да лежа и да спя 😂
Замислих се, че със сина накупих всичко за няколко дни, като влязох в 8мия месец, сега по-големите неща са взети, но остават дрешки, дреболии, които като знам как си изпатих с доставки последните няколко дни не ми се мисли колко време по-рано трябва да ги поръчам 😂

# 518
  • Melmak
Аз също усещам повече умора. Сутрин съм добре, отпочинала, ставам, работя, готвя, излизам ако има как до някъде из квартала поне да понапазарувам нещо. Вечер съм друг човек. Схваната съм отвсякъде, жадна съм предимно вечер и ставам нощем до вц. Не знам каква е тая жажда, обяснявам си я с повишената бъбречна функция. Седми месец съм така, в девети.. не знам какво ще е.

# 519
Аз още от самото начало на бременността имам силна жажда и пия много вода. Други напитки изобщо не ми се пият, в началото дори гледах любимата си безалкохолна бира без никакъв интерес. Умора засега нямам, даже имам голямо желание да се разхождам и да се движа - усещам, че тялото ми има нужда от движение

# 520
Аз вчера бях на преглед. Госпожицата е 1500гр в 30 г.с. Започваме тонове през 2 седмици, а от средата на февруари и прегледите ще станат на 2седмици. Изведнъж ми се видя адски близо и в същото време много далеч,защото вече много ми тежи.
Предния път на изписването бяха моите родители и родителите на ММ. После се прибрахме и не сме правили събиране. Сега се чудя дали ММ просто да не ни вземе с бебето, ще видим.

# 521
Не знам в Токуда каква им е практиката за изписванията, имат ли зала и т.н, но има време и това ще го измисля.

В токуда 2021 г. имаха зала за снимки на етажа където е АГ, нищо особено, просто да застанеш отпред и да се снимате семейно. Там като цяло е пълна лудница и като излезеш през вратата те забравят и те оставят да си правиш каквото си искаш. Сигурно и в другите болници е така, винаги е претъпкано с хора и лекарите са много заети и така.
За изписването при нас се бяха събрали 30 човека и после всичките се натресоха вкъщи. Беше по време на ковида и исках да ги смета всичките и да ни оставят на тишина и спокойствие. Последното което една току що родила жена е да й се натресат една кофа народ вкъщи и да говорят викат и да разхвърлят.

Общи условия

Активация на акаунт