Априлски бебета 2026 ❤️ (Тема 3)

• 13 412
  • 572
  •   4
Отговори
# 555
Перилен ползвам на Ариел бебешки и съм доволна.
Дрехи аз изкарах с 3бр ританки.
Аз заложих на малко на брой бодита, за да ги носи,носи и носи. Т.е. да се облекат по повече от 1път.
Според мен, ако купиш 20-30 бодита един размер и един вид (примерно с къс ръкав), шанса да сложиш някое 1-2 пъти е голям.
НО многото бодита, ти осигуряват по-рядко пускане на пералня.
На мен с първото (родено февруари) най-много ползвах ромпъри. Супер удобни ми бяха.
Бодита с къс ръкав купих 7-8бр. Боди с дълъг ръкав 7бр. Ромпъри имах към 10бр май. Ританки 5бр. А имах и боди потник.
И така пусках пералня 2 пъти седмично, и в сушилнята.
Хавлии за баня имах 2бр.

Подаръци - който подаряваше дрехи, подаряваха доста големи размери от 6м нагоре - за мен е суупер! И сега носи още от подаръците си. А и хавлии доста ни подариха (8бр има в момента 🤦🏻‍♀️)

Шапка купих 1бр, тънка памучна шапка.
Купих едно поларено като ромпър за излизанията навън.
Всичко размер 56. По-добре да му е голямо отколкото малко.

Аз не съм навличала детето си, и не съм много мерило.
От ден 1 живее на 20° -21°, с 2 ката дрехи. Лятото, ако може да е по памперс само ще е доволен. Но моето дете не обича топлото.

Второто не знам как ще е. Дано не е топлолюбиво, че не знам как се облича такова дете 😆

# 556
  • София
Това ако може да ви ориентира

Вече на всеки му е удобно различно нещо. Аз взимах бодита + панталон, защото много мразя да разкопчавам по 20 копчета за един памперс 😅

# 557
И на мен ромпърчетата ми бяха най-удобни. От ден 1 излизахме на вън и цяло лято го изкара по памперс (така спеше и през ноща).
Гледах да имам по 5бр. от вид. (Дълъг, къс ръкав, ромпър, ританки)
Хавлии повече от 2бр не ви трябват.
Както се изказа MmeBovari и това ни подаряваха, та вече имаме 5-6бр. ,а си ползваме 2. Шапчица взех една тъничка и я сложихме само на изписването (21 май беше все пак). Бебето в количката е доста защитено, та не му трябва навличане.

# 558
Аз за бебето поръчах само 7бр ромпъри/ гащеризони на некст, две шапки и малко лигавници. Взех и едни малко по-хубави дрешки за изписването. Наистина най-удобни са ми ромпърите, като гледам да имат копчета между краката. за да сменям памперса без да събличам цялото бебе.

От първото дете имам какви ли не чисто нови роклички, ританки, бодита и тн, които не съм ползвала. Даже на некст до размер 62-68 (не помня с точност) са с вградени ръкавички и стъпала и не мисля нито за събути чорапи, нито за изхлузени ръкавички. Взех 50 размер, защото дъщеря ми се роди 51см и не бях купила нищо 50 размер, направо плуваше в 56ти, а беше 3.300кг.

Някой беше споменал Okaidi - аз лично веднъж купувах от тях и спрях. Не знам дали просто уцелих кофти дрехи, но две пранета и цветът заминава и дрехите започват да изглеждат супер износени. Също така ако купувате Sergent Major, Konges Slojd и Mayoral е добре да взимате един номер нагоре, защото съм забелязала, че са умалени спрямо Next, H&M, Zara и тн.

# 559
Благодаря ви! Ще ви питаме още неща сигурно 😂 Значи при всички случаи по-добре 56 р-р, доколкото разбирам. Хавлии мислех две да се купят за начало. По погачи и т.н. винаги някой подарява още
И аз съм от тези, които подаряват дрехи за деца след 6 м.. Знам, че тогава може да облече дрехата повечко пъти и към етапа на подаряване майката не е презатрупана с подобен размер.

# 560
  • Melmak
В okaidi на витошка онзи ден беше празно… имаше някакви намаления на дрехи за по-големи деца. От размери 50-56 почти нищо нямаше.. абсолютно никакъв избор. Не купих нищо.

# 561
Ми размера зависи и от бебето, ако е дребно, примерно 48-49см, 56 размер ще му е огромно, та може би е хубаво да си имате и от 50ти размер. Като бройка никаква идея, но горе долу 5-6 от вид. Ромпърчетата и на мен ми бяха супер удобни, ще си карам пак с тях, докато не стане топло.  Аз от пепко не взимам, макар, че майка ми от време на време намира нещо свястно. Много ми е груба материята, не ми харесва грам. Иначе съм взимала бодита от синсей, пак стават, но най-вече си пазарувам от HM, не са мръднали и са меки. Все пак в началото доста бързо израстват дрехите и няма смисъл от много скъпи такива. Прах и аз ползвам тео бебе и максима.

Благодаря ви! Ще ви питаме още неща сигурно 😂 Значи при всички случаи по-добре 56 р-р, доколкото разбирам. Хавлии мислех две да се купят за начало. По погачи и т.н. винаги някой подарява още
И аз съм от тези, които подаряват дрехи за деца след 6 м.. Знам, че тогава може да облече дрехата повечко пъти и към етапа на подаряване майката не е презатрупана с подобен размер.

# 562
  • Melmak
Май предварително няма как да знаем колко ще е бебето, нали? Колкото и да мерят до последно дава отклонение?
Аз поръчах и 50 р-р един сет, да има.

# 563
Ами на мен ми  казаха, че на ФМ в 33 г.с. ще ми кажат горе - долу колко голям ще се роди, но не знам дали тази информация е меродавна. 🤷‍♀️

# 564
  • София
Дори и да ви кажат, шанса да оцелеят см е малък. На мен ми бяха казали 54см , роди се 49см. Бяха ми казали близо 4кг че бил, излезе 3400. Сега също ми казват че върви едър и дългокрак, но докато не го премерят на раждането няма как  да се знае точно. Масово се раждат между 48см и 52 см. До сега не съм срещнала някоя майка , позната или не да е родил над 52 см. Може би ако се преноси, нямам идея.
Но пак казвам няма смисъл да се презапасявате.
Шапки аз взимах за да ги слагам да прибираме ушите  назад и да не щръкват, при девойките има ленти, но при момчетата само шапките вършат работа. Ръкавици не ползвах защото му изрязах ноктите още веднага в болницата 😂
Вземете си разнообразни дрехи, за да видите кои ще са ви удобни - сетове от две части, с копчета или с цип. Аз винаги държах резервни дрехи (гащеризон най-често) в количката ако изцапаме дрехите да мога бързо да го преоблека.
Муселиновите пелени ми бяха много удобни, ползвах ги за всичко. Лигавници след 4ти месец някъде като тръгнат зъбите. Чорапки взимах доста и панталончета които да не са с крачета, за да не го оставям бос, а са си е с чорапките.

# 565
  • Melmak
Аз взех сет от три шапки. Според бъдещия татко задължително шапка! Усещам как ще ходи да увива бебето, аз ще го събличам. 🤣🤣🤣
Преди се шегувах с майка ми, че се е учила на брат ми (по-голям е от мен) и ей, ме същата.. ще се уча и аз!

# 566
Днес извадих да видя какво имам от каката. Родена е ня 21 март. Ами всичко е супер тънко, едно две по- дебели неща имам.🤣  Обличала съм я все еднослойно така като гледам, а навън завита просто. Но тук ще отбележа,че и докато не смених с летния кош почти не сме излизали
защото тя се съдираше от рев в бебешкия и искаше на ръце да гледа и основно на двора бяхме така. Моя списък е бил хо 5бр от вид- 5ромпъра,5 бодита с дълъг,5 ританки.  Купувала съм допълнително ромпъри, особено с цип. Бяха ми много по-удобни. Хавлиийки 2бр. Лигавници и шапки почти не сме ползвали. Пелени-муселинови, бархетни, нека има, никога не са излишни и са мултифункционални. Аз я повивх такива, също и с антистрес пелени, но в началото дори те и бяха големи и успуваше да се измъкне някоя ръка.
От размерите имам в тези бройки от 50размер, но моята госпожица се роди 49 и дори те (на HM специално са повечето) и бяха големи и отне време да ги изпълни.
Перилен ползвам на Ариел бебешки и съм доволна.
Дрехи аз изкарах с 3бр ританки.
Аз заложих на малко на брой бодита, за да ги носи,носи и носи. Т.е. да се облекат по повече от 1път.
Според мен, ако купиш 20-30 бодита един размер и един вид (примерно с къс ръкав), шанса да сложиш някое 1-2 пъти е голям.
НО многото бодита, ти осигуряват по-рядко пускане на пералня.
На мен с първото (родено февруари) най-много ползвах ромпъри. Супер удобни ми бяха.
Бодита с къс ръкав купих 7-8бр. Боди с дълъг ръкав 7бр. Ромпъри имах към 10бр май. Ританки 5бр. А имах и боди потник.
И така пусках пералня 2 пъти седмично, и в сушилнята.
Хавлии за баня имах 2бр.

Подаръци - който подаряваше дрехи, подаряваха доста големи размери от 6м нагоре - за мен е суупер! И сега носи още от подаръците си. А и хавлии доста ни подариха (8бр има в момента 🤦🏻‍♀️)

Шапка купих 1бр, тънка памучна шапка.
Купих едно поларено като ромпър за излизанията навън.
Всичко размер 56. По-добре да му е голямо отколкото малко.

Аз не съм навличала детето си, и не съм много мерило.
От ден 1 живее на 20° -21°, с 2 ката дрехи. Лятото, ако може да е по памперс само ще е доволен. Но моето дете не обича топлото.

Второто не знам как ще е. Дано не е топлолюбиво, че не знам как се облича такова дете 😆

Последна редакция: пн, 19 яну 2026, 15:11 от LadyGl

# 567
  • Melmak
Ще се ваксинирате ли за коклюш и rsv?

# 568
Да ви похваля на Angel baby, нямат свиване и мърдане, гащеризони и ромпъри. Скъпи са ама си оправдаха цената.
Аз доста сполучливи имам от бг производители, купувани от малки магазинчета.
За навличане или не - бебето ще си покаже. Аз не съм привърженик да виждам, че му е студено ама давай да го държа по-разсъблечено, защото някой така е казал.

Ваксина няма да си слагам докато съм бременна. Но обмислям след това.

# 569
За коклюш - да, през февруари ще се боцнем с таткото по препоръка на докторите от РЗИ-то. За rsv май ще пропусна. Не, че е същото, но се успокоявам някак си, че поне сложихме противогрипни ваксини наскоро. 🤔

За дрешките - много зависи ползва ли се сушилня или не, особено в по-студените месеци. Ако се ползва сушилня, по 3-4 бройки от всяко нещо са напълно достатъчни, като се пуска пералня всеки ден. Ако няма сушилня или човек иска да пази дрешките от щети, бройките в картинката на *babyboo* според мен са точни. На мен до годинката на детето по-удобни за ползване ми бяха ританките, но и клинчета + чорапки пак стават.

С баткото много ползвахме ромпъри с дълъг ръкав с копчета - и за сън, и за дрехи през деня 🫣, но след 74-80 р-р, като започна малкият да се върти много и да сяда, рязко минахме на ромпъри с двупосочни ЦИПОВЕ. По-скъпи са, но удобството да закопчаваш бързо едно постоянно мърдащо човече си струва всяка стотинка. 😉

От перилните препарати преди раждането бях напоръчала и се бях запасила с какви ли не био-мио, ензимни и т.н., но докато разбера кой - какво пере добре и какво - не, ми писна и вече най-често финишираме с Тео Бебе или Frosch Baby от Лили/ДМ.
За жълтите петна покрай инциденти с памперси обаче, пък и по-нататък след захранването за петна от боровинки, червено грозде, чушки, доматен сок и т.н.по-добро от марсилския сапун няма. 😁😉😁 А, и от домашния сапун, ако имате някоя прабаба да ви даде! 😅https://www.zoya.bg/%D0%A2%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D1%86%D0%B8%D … _81_D0_BA_D0_B8-s

Последна редакция: пн, 19 яну 2026, 17:10 от Victorinox77

Общи условия

Активация на акаунт