Априлски бебета 2026 ❤️ (Тема 3)

• 14 049
  • 608
  •   5
Отговори
# 600
Ние ползвахме количка buddy joy. Изключително лека и маневрена. Аз съм 145см. и това беше единствената количка, която ми беше удобна на ръста. За нисоки жени няма да е удобна. Има зимен, летен кош и кошница, която почти не сме ползвали. Грабна ме с това, че сенника е огромен (може да покрие целия летен кош, както и има пълно легнало положение. Багажника е голям. Като минус отчитам това, че няма прожиниращи амортисьори. Синът ми обожаваше да се вози в количката. Сгъва се лесно и заема супер малко място в колата. Мисля, че я взехме за около 700лв. Тоест доста бюджетна е.
За раждането би трябвало да бъде както в много други страни, тоест към секцио да се прибягва само ако има медицински причини за това. То природата го е измислила. Имам позната, която в хода на раждането и бяха казали да избира вакуум или секцио и тя в паниката си избра секция. Наложи се да отстранят матката. Все още не може да си прости, че не е избрала другото. ( тя няма медицински познания, за да избере в случая кое е по-добро за нея и бебето).
Аз родих първото си дете за 2 часа, без епизиотомии, без окситоцин, без никаква намеса. Бързо и напълно естествено. След 30мин. все едно не бях раждала.
Силно се надявам и сега бебо да се обърне и да родя нормално. Моите спомени от раждането са прекрасни.

# 601
Аз разчитам да ползвам количката на голямото дете и се моля да няма нещо повредено, че мина бая време. Подсещате ме да си я искам вече, че не е при мен.

Относно датата за секцио - рядко се случва на е извън планираното. Да си призная имам само една позната родила по спешност по-рано. Пък и лекарите имат опит и прогнозират доста добре. Според мен при вас всичко ще е наред и няма да има изненади. 🌹

Аз пък имам друг страх. Казват, че второ нормално раждане се развива доста бързичко. Аз и с първото не хукнах веднага (приеха ме със седем см разкритие), защото не ми се виси по болници и съм притеснена да не го родя в нас или по пътя 😅😅😅 Знам, че няма много логика, но вече не мога да спра да го мисля.

Последна редакция: вт, 20 яну 2026, 18:16 от ilieva_i

# 602
ilieva_i Ами основателни са ви мислите според мен. На мен наблюдаващите също ми казаха, че живот и здраве, този път изобщо не трябва да се бавя, щом контракциите станат по- на често и болезнени - с второ нещата често ескалират в рамките на час, два. 🤭 Зълва ми разправя с второто как заради някакъв боклукчийски камион пред колата им, докато били в тясна уличка, вече била почнала да се оглежда за място къде да отбие мъжът й. В болницата едва ли не на вратата се появил племенникът, акушерките едвам смогнали да си сложат ръкавици.😉
Така че, ако не е първо раждане, по-експедитивно трябва да се отива 🙂

Последна редакция: вт, 20 яну 2026, 18:18 от Victorinox77

# 603
Моят страх е същия. С първото ми раждане се мотах вкъщи убедена, че имам време. Отидох в болницата и установиха 4см. разкритие. 10минути по-късно обаче, след изтичането на водите бях с 10см. Незнам на какво се дължеше това бързо разкритие, особено че ми беше първо раждане и сега ме е страх, че наистина ако второто е по-бързо няма да реагирам на време и да стигна до болницата. Реално от влизането във входа на болницата до самото раждане на детето има няма 30мин.

# 604
На мен притесненията и с първото и с второто са ми да не родя вкъщи или по път Grinning С първото не усетих никаква, абсолютно никаква болка и контракции, чак събрах отделението да ми се чудят. През цялото време на получаване на разкритие, после изтичане на водите та чак до напъните аз спях Grinning И ме събудиха, за да родя. Сега не искам да ходя толкова рано в болницата като първия път, искам да си чакам до последно за чести контракции и да отида само да родя, за да мога да си се движа повече вкъщи, но много ме е страх да не родя по пътя. Със сигурност и този път това ще са основните ми кошмари в деветия месец.

# 605
Много благодаря за отговорите, момичета, определено помогнаха! Ще пиша на каква сме се спрели. С таткото се разбрахме, аз да избера количката, той да се занимава със столчетата на кола и сглобяването на нещата, че не ми е сила на мен 😁
Аз също съм привърженик на естественото раждане, тъй като живот и здраве, искаме поне още едно дете, пък първото секцио малко или много те абонира за следващо, а ресекциото, никога не е като първото.
ММ е доста висок, аз също не съм ниска, бебето върви голямо с 1-2 седмици напред по ФМ, силно се надявам тазът ми да е достатъчно широк и да се случат по естествен път нещата.

# 606
ilquor, ти си направо за изучаване, да не усетиш нищо. Хайде и сега да е така! Simple Smile

bobka339, ако се изчака достатъчно време, второто раждане може да е естествено, ако първото е било секцио - информативно да знаеш.

# 607
Имам една съседка с две деца, и с двете са я вкарали да ражда когато е отишла на тонове. И двата пъти една и съща история - отива на рутинни тонове, виждат че има силни контракции, мерят разкритие - първия път 4 см, втория път 5 см. А тя милата не усеща нищо. С второто дете каза че са я забавили докато успеят да я вкарат в родилна зала и тя е почнала да вика по коридорите защото усетила как бебето излиза вече, а реално нямала никаква болка. И така си е родила и двете деца неусетно 😀 Лекарите й обяснили, че при 5% от жените контракциите просто не се усещат и не изпитват никаква болка. Но при останалите 95% всичко си се усеща за съжаление 😅😅

# 608
Леле, какви истории. Аз бях предизвикано естествено раждане, от 0 разкритие, никакво скъсяване и омекване на шийката. Контракции почнах да усещам още към 1 през нощта, а в 8ч сутринта имах едва 1,5 разкритие😁 Много ме болеше, направо докато не ми сложиха упойка проклинах света. Родих чак в 16ч. Единствено се надявам сега раждането да тръгне само,че според мен от предизвикването са по-болезнени контракциите. И да имам време да си стигна до болницата нормално,че все пак си имам кажи речи час път.
Пожелавам на всички ни леко раждане, по който и да е начин и бързо възстановяване след това.

Общи условия

Активация на акаунт