Априлски бебета 2026 ❤️ (Тема 3)

• 15 721
  • 709
  •   4
Отговори
# 585
darbie, с по-точни дати ще говорите, като наближава времето, ако е планово. Защото те гледат и бебето, и плацентата, и шийката.
По принцип е хубаво, да е максимално близо до термин, но според мен до последно не се знае.

Една приятелка с планирано секцио за 10.01, отиде на рутинен преглед на 27.12, и я качиха за спешно секцио - бебето се беше увило и тоновете бяха слаби. Роди се живо и здраво след 36г.с., но общо взето нищо сигурно няма до края - според мен.

# 586
  • Melmak
Аз това се чудя, като го сложат това секцио 10 дена по-рано, ако ти тръгне раждане.. какво правим?
Спешно секцио…

# 587
Аз съм бебеносила с първото и имам намерение да го правя и сега, но тогава периодът беше основно зимен, а за лятото още не знам как ще ми е 🙂
+1 и от мен за това да се пробват модели преди покупка, ако има възможност. Много често излизах и с количка, и със слинг, като количката я бутах празна или я ползвах като пазарска 🤣
Относно датите за секцио - водещо е развитието на белите дробове на бебето. Ориентир е изчисленият термин по първа ФМ, а оптимално секциото се планира около 39 г.с.
Разбира се, при по-стриктно проследяване след 36 г.с. или при започващо раждане, тази дата може да бъде коригирана.

Пандора, ако раждането започне преди планираната дата за секцио, има различни варианти според конкретната ситуация. Най-често просто се извършва секцио по-рано, особено при изтичане на околоплодни води. В някои случаи може да се изчака кратко, ако всичко е спокойно и няма напредване. По-рядко, ако раждането е много напреднало и условията са подходящи, може да се стигне и до нормално раждане, но това се случва не особено често при жени с предишно вагинално раждане, отколкото при първо дете.

Последна редакция: вт, 20 яну 2026, 12:27 от ilieva_i

# 588
Ей, няма сигурни неща от самото начало, та чак до края 😂

# 589
Здравейте, мами! ❤ От както разбрах, че съм бременна следя форума и най-накрая и аз се решавам да пиша. Предстои ни избор за бебешка количка и тъй като ни е първа бременност и аз, и таткото, не сме много наясно към какво да се ориентираме, пък пазарът е огромен - 2 в 1, 3 в 1, всякакви аксесоари. Може ли да споделите кое наистина си заслужава, за какво да гледаме или да споделите вие какво сте взели сега или сте били доволни с първо дете. Знам, че има много деца, които не обичат да стоят в колички и не ми се иска да купувам нещо прекалено скъпо, особено ако знам, че няма да се използва, та бюджетът ни е 1000-1200 лв макс.
Стигнахме до тук, като знам, че остават още 2-3 месеца, хем се ентусиазирам, че нямам търпение да гушна бебо, хем ме е малко шубе, лека бременност на всички ❤

# 590
  • Melmak
Илиева, аз изпитвам ужас от липсата на всякакъв планинг! Много по-съгласна съм за секцио с идеята, че има възможност за планиране. Самата мисъл да хуквам с болки по нощите е много плашеща. Аз сигурно заради очите ще съм секцио, но и да не бях така..
Но е ясно, че до последно план за нищо не може да има на 100%. Ще видим как върви с времето, какво ще каже лекаря. Аз още в края на март бих родила, ама не ми дават! 😄

# 591
Здравейте, мами! ❤ От както разбрах, че съм бременна следя форума и най-накрая и аз се решавам да пиша. Предстои ни избор за бебешка количка и тъй като ни е първа бременност и аз, и таткото, не сме много наясно към какво да се ориентираме, пък пазарът е огромен - 2 в 1, 3 в 1, всякакви аксесоари. Може ли да споделите кое наистина си заслужава, за какво да гледаме или да споделите вие какво сте взели сега или сте били доволни с първо дете. Знам, че има много деца, които не обичат да стоят в колички и не ми се иска да купувам нещо прекалено скъпо, особено ако знам, че няма да се използва, та бюджетът ни е 1000-1200 лв макс.
Стигнахме до тук, като знам, че остават още 2-3 месеца, хем се ентусиазирам, че нямам търпение да гушна бебо, хем ме е малко шубе, лека бременност на всички ❤
Здравей и добре дошла!
Аз съм нова майка 😂 Не мога да дам съвет от опит, но мога да споделя какво гледах аз - големи гуми, ненадуваеми, възможно най-много сектори за проветрение - аз се спрях на такава с 3 сектора на т.нар. "зимен кош", големи сенници и оттам насетне да я усещам лека, удобна и маневрена. Взехме 2 в 1, защото не искам кошница. Момичетата оттук ми казаха, че не се използва дълго, а и не е препоръчителна.
От марките на пазара се спрях на Еспиро, които между другото имат количка в твоя бюджет - Онли. Аз я погледнах и се усещаше удобно, доколкото помня. https://moebebe.com/catalogsearch/result/?q=only
Най-важно от всичко е ти да се чувстваш комфортно с количката. Аз пробвах няколко други модела, ами единият - уж по-луксозен и с повече екстри, хич не ми беше удобен.
Ние се спряхме на Йога, която е около 1400 лв.

# 592
Значи ще е с пробване за бебеносенето. Да видя как ще се получи. Моят господин на 4м отказваше раницата - макс 10-15мин. На 6месеца чак я преоткри, че не било чак толкова зле, но пак не повече от 30мин издържаше вътре.

Pandora, аз се бях уговорила с лекарката ми, след 32г.с. да ходя буквално на 10дни на преглед. Това беше мое желание, естествено си и плащах всеки преглед. Аз също изпитвам ужас от липсата на планинг. А с тези чести прегледи, поне си подсигурих да има "някакъв". Не е гаранция пак, но аз бях спокойна поне.

За количка- аз гледах лека и маневрена да е. Летния кош, за мен беше важно да има изцяло легнала позиция, така детето може да се премести в него кош, още преди да е навършило 6м.
Моята, с първото е на Анекс IQ, тя е с 3 коша. С 3тия кош се трансформира като т.нар. Бъгита. Още по-олекотена от летния кош.

Ако знаех, че децата ми ще са с малка разлика (под 2г) ,щях да си купя Easywalker - маневрени, удобни, и ДОЖИВОТНА гаранция. Което е едно успокоение,.че ще отгледа 2 деца - за мен поне Simple Smile)

# 593
Аз също гледах да е с големи гуми, да не тежи 5 тона, голям багажник, мястото за бутане да е цяла дръжка, не разделени 2 ръкохватки (вече не са толкова често срещани, но все пак), коша за новородено да е дълъг, другия да има пълно легнало положение, плюс е поставката за крачетата също да има позиции. Това се сещам сега. И лично предпочитание беше да е неутрален цвят.
Аз понеже съм болничен от няколко месеца и само се чудя какво да сътворя, днес подредих детската Joy  Като наближи само трябва да изпера всичко.
Много се развълнувах, едно топло чувство ме обля Blush

# 594
  • Melmak
Аз много исках easywalker, много ми допадна. Обаче за сега ще вземем от близки. Като знам какво още имаме да купуваме за ремонта, количката остава по-назад. В началото ще опитам с тази, ако крайно не ни хареса, ще купим нова лятото.

Вчера окончателно си оправих нещата в работа, в биг корпорейшън си имаме правила преди да излезем в майчинство си пускаме едни рикуести в системите. Зададох си 45 дневния като естимейшън и първата година майчинство. От началото на март вече няма да работя. Ще ми вземат и лаптоп, и всичко, направо все едно ще ме уволняват! 😅😅😅

# 595
За количка и аз не исках да давам излишни пари, но по-евтините варианти изобщо не ми бяха удобни. Или са не маневрени, или са ми тежки или са с гуми с помпане, които са рискови да спукаш гума навън с нашите тротоари. Спряхме се в крайна сметка на Cybex Balios S lux 3 в 1 като стола за кола е за бебе до 2 години или поне така го дават. Хванахме промоция от айко за 1500 лв., като пак ми беше множко, но в крайна сметка ни я подариха на мм техните. Мислехме да вземем изофикс база, но май засега ще я пропуснем.

Днес минах трета фетална и бебчо е все още седалищно, но поне всичко останало е наред. Излиза малко по-голям, и ми дават дата края на март. Ако не се обърне до 36 г.с. ще говоря с лекаря, който ще ми води раждането за опция секцио, тъй като не бих рискувала седалищно раждане.

Последна редакция: вт, 20 яну 2026, 15:25 от Wall3000

# 596
  • София
За дата говорихме от втората фетална, защото доктора е много зает и трябва от рано да ме вкара в графика му. Иначе е 10 дни преди термин, вече ако имаш скъсена шийка и т.н и има шанс за по-ранно си имате контакти с доктора и го информирате. За това като наближи се ходи по-често на преглед/тонове.
Относно слинговете, аз не харесвам и не съм и пробвалата мисълта в жегите както сега ми е жега .. да го потя това бебе гърди в гърди ми се вижда нечовешко. Ако няма да има кой да ви помага и магазините около вас са тясно разбирам. Също ако трудно ще влизате сами в асансьор или вход. При нас всичко е с широки входове и не виждам наистина смисъл.
Ние първия път бяхме със cybex balios a lux, супер стабилна количка ! Сега сме с Easywalker zoey , просто защото исках да не съм с количката на всеки в квартала и не само. Също така този път исках по-висока количка, сайбекса ми беше малко нисък. Изи-то има и опция за рефлукс, което също би ми помогнало.

# 597
...Предстои ни избор за бебешка количка и тъй като ни е първа бременност и аз, и таткото, не сме много наясно към какво да се ориентираме, пък пазарът е огромен - 2 в 1, 3 в 1, всякакви аксесоари. Може ли да споделите кое наистина си заслужава, за какво да гледаме или да споделите вие какво сте взели сега или сте били доволни с първо дете. Знам, че има много деца, които не обичат да стоят в колички и не ми се иска да купувам нещо прекалено скъпо, особено ако знам, че няма да се използва, та бюджетът ни е 1000-1200 лв макс.
За мен освен голям сенник, пълно легнало положение на лятната седалка, цяла регулируема дръжка без имитации на кожа по нея и просторна кошница за багаж, важно беше хем да е здрава, проходима и лесна за бутане по разбити тротоари, хем и максимално лека и компактна. Много пътуваме и щеше да се налага често да я разгъвам/сгъвам и прибирам в кола сама.

А, важно ми беше и да не струва повече от една средна заплата 😁 Няколко познати майки бяха разказали как се оказало, че децата им не понасят да се возят в прекрасните си нови колички, а само на ръце, в слинг или в раница навън не са ревяли. 🫣 Та от голяма инвестиция в количка не виждах смисъл.

В крайна сметка се спряхме на Cybex Balios S Lux 3в1 (двойникът на Easywalker Zoey), но втора употреба. За 650 лв намерихме малко ползван комплект 3в1 с кошница за кола, дъждобран, комарник, адаптери за кошницата и вълнено зимно чувалче DoRechi (!), всичките без никакви забележки. Много сме доволни от количката и въпреки безмилостната експлоатация с първото, сигурно няма да имаме проблем да я ползваме и за второто дете.

По магазините почти всичко, което пробвах да бутам, се усещаше добре. То как ли да се усеща на гранитогрес 😄 Истината се вижда в паркове и по милите ни родни тротоари.

За проходимостта и стабилността си Балиосът е сравнително лек (11,2 кг с лятната седалка) и e суууууупер маневрен, но като се сгъне, компактен изобщо не е. Пътувахме надалеч само веднъж с тази количка в колата и не повторихме. Сгънати, този клас  колички заемат 3/4 от багажника на средностатистически автомобил... Ако не сте с огромно комби или миниван, не остава почти никакво място за багаж в колата.
Ако основно ще си джиткате с нея в града и после ще я държите в коридора пред вратата или в помещение до входа, е супер. Лятната седалка е с огромен сенник с мрежеста вентилация и като заспи детето, може напълно да се затвори. На пътувания в градски транспорт (метро, автобуси, трамваи от новите) също носи добре. 😉

За пътувания вече с бебе над 6 м. e готино да има човек под ръка някоя от по-компактните - напр. Orfeo, Libelle, Ergobaby Metro, Beezy/Eezy, Nubi, Pliko Mini, Kinderkaft също имаха разни... Лесно да се сгъва, да не тежи и да заема място колкото малко по-голяма дамска чанта. Като си взехме Орфеото (6 кила), се родихме в товаренето на багаж в колата. ✌️ Ясно е, че комфортът на бебето и на бутащия не могат да се сравняват с тези при големите колички, но за няколко дни ваканция или кратък престой в чужбина са напълно ок.

Последна редакция: вт, 20 яну 2026, 15:50 от Victorinox77

# 598
  • Melmak
Мой колега казва, че неговото дете е пищяло в количката все едно го колят. Беше едро бебе, жена му слабичка и дребна, така и не се научи в количка. Явно има такива деца, аз нямам опит, първо бебе ми е, но се моля на всички богове да желае да бъде возена в количка! 😄😄😄

# 599
Количка си взех абсолютно нормална като цена, доста далеч от 1000лв. и така нашумелите Anex и Cybex, издебнах да има и промоция. В магазина ми беше удобна и лека, 3в1 е, мястото за съхранение долу е голямо, което ми беше важно, зимният кош си има матраче, цялата количка има голям хубав сенник и допълнително джобче за проветрение лятото, пространството за крачетата в летния изглежда достатъчно дълго, дръжката може да се върти и в двете посоки, гумите гледах едните да са малки, а другите големи, за да я качвам по-лесно върху големи бордюри и не на последно място - изглежда добре, стегната и прибрана е. Божа работа е дали ще е удобна и колко ще тежи, при нас няма опция за изпробване върху различни настилки, а и аз съм изключително кльощава и едва водата си отварям. Каквато и количка да взема все ще ми е терсене. Предвиждам, че ще я ползваме макс година, а второ няма да имаме, така че разумно пазарувахме без излишни изхвърляния.
Слингове и раници мислех да ползвам доскоро, но с напредването на бременността виждам колко ми тежи корема и ме боли гърба, а е само 1кг, не си представям като стане 3кг какъв кошмар ще е, камо ли и повече. Така че ще стои в количката, няма избор. Joy
За раждането смятам, че е абсолютно безумие родилката да избира, особено ако е първескиня... Нито има познанията, нито уменията да прецени правилно и е много подло хора с двуцифрен медицински стаж да прехвърлят топката в полето на пациента. Не е торта, в крайна сметка, че да избираш. Прокрадват се някакви реплики за секцио при мен, които към момента категорично отхвърлям и ще направя още една консултация, като наближи време. Бебето засега се е завъртяло в главично предлежание, така че не виждам смисъл да се мъча с игли и разрези. Ще го следим до последно, надявам се да не се завърта пак седалищно и да не наддава прекалено.

Общи условия

Активация на акаунт