Априлски бебета 2026 ❤️ (Тема 3)

• 15 596
  • 707
  •   2
Отговори
# 675
При мен като не се е обърнал движенията се усещат доста слабо и предимно към пикочния мехур и слабините🥲. Още повече че съм и с предна плацента и съвсем се омекотяват ударите. Усещам го най-вече като се намества, но такива ритници, които да ми разтрисат целия корем имам само като съм в легнало положение и то не всеки път. Важното е че на прегледите всичко е наред и гледам да не се вталясвам дали рита достатъчно или не.

# 676
  • София
За имената да ви кажа, аз много исках хем да не е някакво изчанчено модерно име, хем да може да се произнася лесно в други страни 😂
Бях решила още преди да забременея, че ако имам втори син, ще го кръстя на свекъра. Много добър човек. Много ни помага. Въпросът е там, че мисълта да му казват “ Ици, Ицо “ или като бебе “ ици бици “ направо ме побърква. С цялото ми уважение казах на мъжа, че не мога. За това избрахме отново да не е кръстено на никого.

Така ме разрита тази сутрин в 5:30, че тичах към тоалетната. Размести ми всичките вътрешности. Много ми е приятно да го усещам, но ми се искаше оооще малко да поспя 😂

# 677
И мен много често ме будят ритничетата. Понякога си мисля, че това бебе изобщо не спи нощем, защото ми се струва, че дори през съня си усещам как ме рита цяла нощ. Надявам се, че като се роди, нощният сън ще е по-стабилен 😁
Иначе бебока по принцип е много активно. Има дни, в които движенията са малко по-слаби, но все пак досега не е имало момент, който да ме изплаши. Абе дано и при никоя от нас да не се случва

# 678
Ние няма да купуваме допълнителен скрин, освободих 3 по-големи чекмеджета от нашия скрин и засега ще е там, тъй като след половин годинка ни предстои местене и не искам да се изхвърлям с много неща. Повивалник ще вземем от моя брат и жена му, тя ми каза обаче, че нямало много смисъл от него и в един момент ще започна преобувам навсякъде - по леглата, по дивана. Много удобна покупка ми се струва преносимата подложка за повиване, която мисля да сложа в количката. Иначе започнах да гледам видеа с покупки за бебето - засега най-много ми хареса видеото на МагиСан, защото го снима няколко месеца след като е родила и си казва от кое има реално нужда и кое не + нищо не е спонсорирано.
Моето бебе като усетя, че не мърдало наскоро, почвам да го ръчкам и то милото, какво да прави, почва да рита, не иска пак да ходи на лекар 😂

# 679
Момичета, какви медикаменти взимате за рефлукс? Аз ползвам шуслерови соли 6 и бионацид, но и те не помагат вече. Лекаря ми предписа Еманера, която не ми понесе и повърнах.
Много е тежко положението и не ми се мисли колко по-зле ще стане в оставащите ми над 10 седмици.

# 680
Ние сега ще купуваме скрин, на стандартен икейски се спрях. С първото - просто изпразних 1 шкаф за него и там му държа всичко.
За необходими неща е субективно. Ще дам пример със себе си: всички се кълняха около мен как без гнездо, няма да се справя. Аз не си купих. И не съжалявам! Първите 2 седмици бебето спеше или на дивана ни или в леглото си - през деня. После почнах да го слагам в шезлонга-люлка. Дори в леглото си да спи, ми беше най-удобно - хем е в другата стая на спокойствие, хем и ние не се притесняваме да не го стреснем и т.н.
Друг пример: повивалника. Това нещо ме убеждаваха как нямало смисъл. Аз го ползвам още - ще стане на 11м. Супер удобно ми е за смяна на памперс вкъщи. А дори и след банята, на него го слагаме.
Кошара Next to me - аз бях споменала, че за мен беше.мноого неудобно нещо. Много повече се напрягах да взема бебето при мен и да го върна, отколкото да стана от леглото.  А вярвах, че това ще е много удобно и бях разочарована, че при мен не сработи.

Аз също гледах много видеа и на бг и на чуждестранни блогъри - и накрая като се сблъсках с реалността, се убедих, че всичко е до детето.

Не ме разбирайте с лошо, моля ви, момичета. Споделям своя опит, с надежда, ако на някои с нещо помогне (и 0.00001% да е) ще съм доволна.

# 681
  • Melmak
Момичета, какви медикаменти взимате за рефлукс? Аз ползвам шуслерови соли 6 и бионацид, но и те не помагат вече. Лекаря ми предписа Еманера, която не ми понесе и повърнах.
Много е тежко положението и не ми се мисли колко по-зле ще стане в оставащите ми над 10 седмици.

Гавискон ми изпис АГто и помага.

# 682
Момичета, покрай всички неразположения с влизането в седми месец се замислих, че освен при кървене и силна болка (което е доста събективно) нямам идея при какви други оплаквания трябва да ми светне червената лампичка и да се свържа с АГ. Хем не ми се иска да се притеснявам излишно, хем ме е страх да не неглижирам нещо. Предишната ми бременност се водеше рискова и ходех на 10 дни на преглед, но сега с по-редките прегледи и напредването на бременността се притеснявам повече от усложнения.

Ванила, за киселините сега не съм взимала нищо, но с предишната бременност нищо от изпробването не ми помогна (може би Гавискон единствено облекчаваше малко), буквално усещах как ми изгаря хранопроводът, имах и рефлукс. Тогава установих кои храни го предизвикват и сега просто ги избягвам. Има дни, в които от лакомия си хапвам нещо и после си страдам 😁

# 683
Ами и ние поръчахме скрин - в същата стилистика на апартамента ни, но от ОЛХ на много добри пари. Хубавото е, че най-отгоре има две чекмеджета вместо едно, което ще ми е по-удобно за подредба на разни принадлежности в едното, а в другото - малко бодита, за да са ми и двете под ръка докато оправяме пакостите 😂
Иначе аз го усещам, много е шавлив, но вече не рита, явно няма място, а коремът ми постоянно се движи 😂 Много е странно, а за мм още повече - постоянно прави забавни физиономии 😂 По-смешното е, че понякога го напипвам - и все си мислех пак, че е нещо друго, а на ултразвука се видя какво е - пак дупето 😂😂😂
От началото на седми месец си се е завъртял и според АГ няма да се върти повече. Обаче понеже шава, едвам го мерят всеки път. 😂

# 684
Момичета, покрай всички неразположения с влизането в седми месец се замислих, че освен при кървене и силна болка (което е доста събективно) нямам идея при какви други оплаквания трябва да ми светне червената лампичка и да се свържа с АГ. Хем не ми се иска да се притеснявам излишно, хем ме е страх да не неглижирам нещо. Предишната ми бременност се водеше рискова и ходех на 10 дни на преглед, но сега с по-редките прегледи и напредването на бременността се притеснявам повече от усложнения.

Ванила, за киселините сега не съм взимала нищо, но с предишната бременност нищо от изпробването не ми помогна (може би Гавискон единствено облекчаваше малко), буквално усещах как ми изгаря хранопроводът, имах и рефлукс. Тогава установих кои храни го предизвикват и сега просто ги избягвам. Има дни, в които от лакомия си хапвам нещо и после си страдам 😁

Аз освен за по-редки движения на бебето не се сещам за нещо по-специфично, за което да пишете на АГ. Силни контракции също, аз получавах такива в началото на 6 месец, но спряха с магнезий и малко но шпа. Сега съм средата на 7-ми и се следя най-вече за движенията на бебето, контракции и евентуално изтичане на води. Най-добре е да си намерите занимания, за да не ги мислите толкова нещата. Аз имам един изпит да взема и така съм се побъркала с него, че целия 7-ми месец ще го проспя откъм бебешки неща и така честно казано ми е по-добре, че иначе почвам да мисля някакви глупости.😆

# 685
Дори и това с движенията е супер субективно - при мен има дни, в които го усещам твърде рядко (а не се филмирам), има и дни, в които иска буквално да избяга 😂

# 686
  • Melmak
С времето намаляват ли движенията, защото е тясно?
Аз сега съм в седмия месец и яко си усещам ритниците, въртене, обръщане. Много силно даже. И не е като да предизвиквам, то само си мърда. Корема си го пипам като си мажа сутрин и вечер мазилата против стрии.
И се чудя дали така силно рита, защото още има място, а в 9 месец сигурно няма така свободно да шава…

# 687
Ами при мен тези отявлени ритници спряха преди около седмица, две. Не знам дали при всички е така. Сега са едни странни движения, които буквално ми местят корема. Детенцето е с 5 дни напред, което не е много.
За честота - както написах по-горе, ами има разлика от ден на ден. Има дни, в които го тормозя, буквално, за да мръдне, защото ме обхваща паниката.🤣

# 688
Чела съм, че движенията не трябва да намаляват, но просто усещанията стават по-различни. Високата активност на бебето обикновено означава, че е здраво. Ако обаче движенията осезаемо намалеят вече за дълго време (а не само за ден-два), това може да е знак за някакъв проблем

При всяко бебе «нормалната» активност е различна, разбира се, там вече всяка мама преценява според собствените си усещания 😊

# 689
  • Melmak
Според вас има ли значение предна или задна плацента във връзка с усещанията? Аз почнах в 18 г.с да усещам движения, със задна плацента съм.
Понеже коментирахме, че при момичета коремът седи по-висок, аз усещам краката на бебето направо в стомаха! Там рита яко. Ако е разположено с краката надолу сигурно рита повече в пикочния мехур.
Чудех се дали ако плацентата е задна и в третия триместър е от значение за усещането.

Общи условия

Активация на акаунт