Априлски бебета 2026 ❤️ (Тема 3)

• 16 597
  • 748
  •   3
Отговори
# 660
Ние с каката бяхме взели скрин Hemnes от Икеа с нови дръжки и повивалник за него по поръчка. Супер удобен ми е, 96см му е височината, има и много място, но за някого по-нисък ще дойде висок.

Остана ми малко повече от месец работа, но вече ми е много зор да седя, да ходя и всичко. За разлика от първото ми бебе това сега е супер активно постоянно, коремът ми е все едно в него се е вселил пришалецът. И почти постоянно усещам стягане, опъване и какво ли още не. Започна и пак да ми се доспива много, кръвното ми е супер ниско и към 13-14ч искам да си полегна 😁 Поне и колегите и мъжът ми ме разбират и не ме натоварват допълнително.

Има ли някой, който още не е избрал име на бебето? По цял ден това обсъждаме и все още не можем да харесаме нито едно достатъчно 😁

# 661
Да, ние. При нас все още е тема табу Confused

# 662
  • София
Бебешки скрин, няма смисъл. Има много в ИКЕА, юск и Виденов за без пари. Хубаво е да си ги видите на височина. Аз съм 170 и скрин 1м ми е топ, за да не изгърбвам.
Ох 8ми медец, аз по МЦ утре влизам в 7ми. По растеж на бебето преди две седмици бях в 7ми 😂

Име избрахме съвсем случайно. Чухме го, погледнахме се с мъжа и това беше. Но на никого не сме го споделяли.

# 663
Пандора, от месец ходя без пръстен и халка след като една нощ се събудих от ужасяваща болка на пръста с годежния. Така се беше впил, че нямаше мърдане. Ходилата ми също се подуват. АГ каза, че голяма роля за това има спадът на хемоглобина, който се наблюдава в късните месеци, но не е само от това. При мен има дозичка и от кръвното. Краката ми са толкова подути, че в момента мога да обуя само едни апрески, които са много широки, а при обуването горната част на ходилото ме боли. 😖
Име успяхме да изберем след известни размирици. То това име беше едно от първите предложения, което и двамата харесахме, но все пак имаше колебания. Ако бяхме с момиченце, до последно щяхме да спорим. И двамата не сме по кръщаването на някого и поне от тази гледна точка няма пререкания.
MmeBovari, да подготвям, да подготвям, ама в моята болница почти нищо не ми трябва 😂 Ще проверя първо какво ми дават на мен и тогава 😂 За бебето знам, че само комплект за изписване искат, за мен май също само дрехи и сутиени 😂

Последна редакция: чт, 22 яну 2026, 16:25 от darbie9596

# 664
  • Melmak
Значи не съм аз само подута.. до сега имах такива дни, но явно зачестяват. Ходя с едни зимни скечърси, които са си като маратонка, но дебели. Като няма сняг, де. Обувам ги лесно и вървят с дънки, яке. Обаче като има сняг си обувам ботушите и карам мм да ме закопчава.
Ботушките ми са стари, носени, не са купувани сега. Ауу, едвам ги закопча днес! Направо се изплаших, а бях с тънък чорап. После си видях и ръцете..

За името, мислех си, че от двете черти на теста хората започват да мислят име. Може да има и такива, де. Ние уж първо да разберем пола, за да гледаме само женско или само мъжко име. Разбрахме пола от пренаталния в 11 г.с, демек съвсем рано. И пак не мислехме за име. Бях се ориентирала към Велина, заради Великден. Лазара ми харесва, пак там Лазаровден. Мм припадаше особено с последното. Това са някакви проектоимена, разбира се. Още лятото в началото ги бяхме говорили.

В крайна сметка не сме имали някакви сериозни спорове или караници. Ще я кръстим на свекъра, предвид че от мъжко ще вземем женския вариант, само окончанието не сме решили как да е. Все едно Цветелина или Цветина, нещо такова си представете като колебание. Не е това името, давам пример като форма и корен.
Аз ще настоявам за моето си окончание, което харесвам повече. 😁

Възможно е ако съм секцио и няма изненади да се появи на Цветница или ден преди това, но цвете няма да е. Майка ми е цвете, но с травматичните ни отношения, няма шанс. 😁

# 665
Аз имам моменти на подуване, но сякаш е след като забравя да се хидратирам добре през деня, дори и главата започва да ме боли. Но след като пия вода всичко се оправя. Халката от студа ми пада и постоянно и' треперя.
Относно името ние имахме имена още преди да забременея за момче и момиче. След като разбрахме пола започнахме да говорим за бебето по име и така си остана. Питах таткото дали не иска да обсъдим други, но той отказа.

# 666
Имам скрин от Юск. Много съм доволна, ето това е модела https://jysk.bg/skhranenie/skrinove/skrin-s-4-chekmedzheta-limfjorden-byal. Съвсем обикновен, семпъл, но съм много доволна много неща събира и до момента ми беше напълно достатъчен, нооо вече ми трябва нещо за закачалки. Все пак втора мома чакам и ще има рокли, якета и чудесии. Пак съм харесала такъв обикновен бял от Юск , но ще го вземем сигурно след раждането чак, в началото все ще ги наместя. Проблемът е, че каката вече обожава да го отваря и да вади дрехи и да ми ги носи и разпилява. Освен да му сложа предпазители ама мисля,че бързо ще ги оправи.
За повивалник и до ден днешен ползвам икейския дървен. Топ височина и ми спестява много болки в кръста. Ако имате място препоръчвам. Отстрани си има къде да сложиш памперси, козметика и тн.
Вие 8ми месец откога го броите? Аз го смятам от 31+, тоест в събота влизам в 8ми месец.
Този път засега нямам подуване ама нищо не се знае.

# 667
  • Melmak
Поръчах си няколко дребни неща от hm и днес ги взех. Половината за мен ги върнах, че не ми допаднаха, но бях поръчала за бебето дребни неща. Признавам си, за свой кеф го направих.
Чорапки, ръкавички, сет клинчета и едно сетче от боди и ританки. Много са сладки и ще ги запазя. Направо не знам как ще обличам това дете.. всичко е толкова миниатюрно. Страхувам се, че ще ми връчат бебето, а аз ще седя и ще умирам от страх как да сложа едни ританки.
Снощи сме си легнали, аз на едната страна и корема ми опира в ръката на мм. И като почна тренировка по кик бокс бам бам бам, мъжа ми даже беше изненадан как силно рита. В следващия момент това бебе сигурно е 1 кг… а ако се роди около 3 кг дрехите изглеждат такива маломерни.. изпитвам страх, че ще нараня бебето без да искам, докато го обличам…

# 668
LadyGl, и аз гледах този скрин като вариант. От 31 г.с. е 8 м., така си го смятам също.

# 669
Имам скрин от Юск. Много съм доволна, ето това е модела https://jysk.bg/skhranenie/skrinove/skrin-s-4-chekmedzheta-limfjorden-byal. Съвсем обикновен, семпъл, но съм много доволна много неща събира и до момента ми беше напълно достатъчен, нооо вече ми трябва нещо за закачалки. Все пак втора мома чакам и ще има рокли, якета и чудесии. Пак съм харесала такъв обикновен бял от Юск , но ще го вземем сигурно след раждането чак, в началото все ще ги наместя. Проблемът е, че каката вече обожава да го отваря и да вади дрехи и да ми ги носи и разпилява. Освен да му сложа предпазители ама мисля,че бързо ще ги оправи.
За повивалник и до ден днешен ползвам икейския дървен. Топ височина и ми спестява много болки в кръста. Ако имате място препоръчвам. Отстрани си има къде да сложиш памперси, козметика и тн.
Вие 8ми месец откога го броите? Аз го смятам от 31+, тоест в събота влизам в 8ми месец.
Този път засега нямам подуване ама нищо не се знае.

Точно този скрин сме си харесали и ние. Даже го гледахме и на живо. Стабилен е и има достатъчно място в чекмеджетата. Като височина на мен идеален. На мъжа всички му е ниско, той е висок 😀

Иначе и аз все по-трудно спя. Ставам по 2-3 пъти до тоалетна през нощта. После сутрин ставам да изпратя децата като тръгват за училище. И не знам направо къде се намирам. Добре, че си работя home office и съм на смени и мога понякога да си легна пак за още малко.
Но ще приключвам и аз вече с работенето. Февруари ми е последния месец. Стига толкова. Разсеяна съм, не ми се седи на това бюро вече. Само ставам през 20 минути и щъкам.
Пришълец си имам и аз 😂

# 670
Ние понеже се преместихме в нов апартамент и всичките ни мебели са по поръчка ( бащата на мм е мебелист) та си направихме скрин, който да си се ползва и после и поставка за повивалник, която се сваля. За нас нямаше смисъл от бебешки скрин.

# 671
Относно повивалника - понеже първите години бебето ще е с нас в спалнята, а и все още нямаме готова детска, решихме да вземем допълнителен скрин от ИКЕА. В спалнята вече имаме един, но е препълнен 😂, така че ще вземем същия модел за малката.
А за повивалник си взех силиконов – лесен за почистване и при нужда може да се носи от стая в стая. Просто ще го слагам върху скрина и това напълно ще ми е достатъчно
https://aiko-bg.com/product-15865050080

# 672
Ох, това за пришълецът ми хареса 😂😂 и аз го усещам така, почти през целия ден го усещам, вечер е най-активен, направо имам чувството, че ще ми пробие кожата 😃 с баткото не е било така, имало е дни, в които съм се филмирала, понеже не го усещам, тук нямам такива чуденки, а и по-добре де.

Оф, име и ние не сме избрали, даже не го и обсъждаме. Баткото го кръстихме на свекър ми и супер бързо се съгласихме, Сега е оставил всичко на мен. Вариант е да го кръстим отново, но на баща ми. В началото изобщо не исках, понеже е с традиционно и често срещано име, но с времето все едно го приемам все повече. Гледах в интернет най-различни имена, ама нищо не ме грабва, никое не ми харесва, ама никое. Сякаш с момиче щеше да е по-лесно, до някъде. Оф, не  знам, ще го решаваме в последния момент, то се е видяло.

Ние с каката бяхме взели скрин Hemnes от Икеа с нови дръжки и повивалник за него по поръчка. Супер удобен ми е, 96см му е височината, има и много място, но за някого по-нисък ще дойде висок.

Остана ми малко повече от месец работа, но вече ми е много зор да седя, да ходя и всичко. За разлика от първото ми бебе това сега е супер активно постоянно, коремът ми е все едно в него се е вселил пришалецът. И почти постоянно усещам стягане, опъване и какво ли още не. Започна и пак да ми се доспива много, кръвното ми е супер ниско и към 13-14ч искам да си полегна 😁 Поне и колегите и мъжът ми ме разбират и не ме натоварват допълнително.

Има ли някой, който още не е избрал име на бебето? По цял ден това обсъждаме и все още не можем да харесаме нито едно достатъчно 😁

# 673
При мен има затишие, ако съм преживяла някакъв стрес или съм изморена. През останалото време отнасям и ръце, и крака, има си някаква цикличност през деня, която съм хванала, и съм спокойна.
Всички казват да НЕ се пипа корема и че така се увеличавали контракциите, но при мен това е единственото, което успокоява ритниците. В противен случай коремът ми е като морска вълна, голямо пренареждане и разместване пада, а тепърва ще става и по-зле. Така че ръцете ми са редовно на корема, като видя зор, малкият монстър така се успокоява.
Името сме избрали от самото начало, изникват още няколко варианта, но едното си ни е фаворит. Всичките обаче ми звучат странно, даже бях пробвала да наричам бебето по име - ами, още по-странно. Може би защото не го възприемам още като отделен човек, а като придатък. Имаме си някаква връзка, но за момента е част от мен, точно мъничък пришълец, който ми разказва играта.

# 674
С това, че не трябвало да се пипа коремът, не съм съгласна. Почти всички съвременни лекари препоръчват по-често да се гали коремът, защото това засилва връзката с бебето. Дори на татковците им се препоръчва да имат повече контакт и да говорят на коремчето.
Ако за гърдите е ясно, че тяхната стимулация повишава пролактина, който може да предизвика контракции. То какво точно може да се «предизвика» от галене на корема - това изобщо не ми е ясно 😁 Ако има някой по-компетентен по темата, с удоволствие бих чула нова информация

Общи условия

Активация на акаунт