Априлски бебета 2026 ❤️ (Тема 3)

• 15 114
  • 676
  •   2
Отговори
# 645
  • Melmak
Дарби, моя приятелка искаше да ми даде този, но в крайна сметка няма да успее.
https://www.ikea.bg/products/koppang-skrin-s-3-chekmedzheta/10385950/
Опитвам се да се абстрахирам от грозните дръжки. Каза, че е много удобен, с две породени е и е използван яко.
Такъв ще имаме и ние, помолих свекъра да прекрои плоскостите за гардероба и да останат някакви парчета за този скрин.

# 646
Вие си говорите за контракции, аз си мисля “ абе защо това бебе вчера не ме рита както обикновено “.
Хаха, и нашият юнак вчера и през нощта нещо се беше кротнал. Или просто се е завъртял с лице към гърба ми, та го усещам съвсем леко и по корема абсолюто никакви ритници не си личат. Чудих се аз как съм спала толкова дълбоко 😀

За мястото за дрешки и бебешки принадлежности зависи колко от тях ще имате. Такъв скрин до първата година ми изглежда напълно достатъчен за текстила на бебето, пък и чекмеджетата са доста по-удобен вариант от съхранението в гардероб. Само за връхните дрехи на зима може да измислите някакъв допълнителен начин за съхранение, защото са обемисти и сигурно ще напълнят половин чекмедже.

# 647
  • София
Нали ги знаете тези легла с трите шкафа от страни и деа отдолу ? Те ще са ви достатъчни за първата година, стига да имате отделно място за якета, както и зимните гащеризони. В момента със син на почти 4 години, имаме скрин и гардероб в неговата стая. Скрина е 120 височина на 80широчина с 4 рафта от юск. Отгоре на него има кутии с играчки. В гардероба са всички якета, суичери и зимните екипи.
Този за бебето е 100см висок, на 70 широк с 5 чекмеджета. Отгоре ще слагам стерилизатор и повивалник. Понеже е по-плитък няма да мога да слагам обемни неща, за това ще ползвам шкафовете на леглото имаме 4 в основата.

Да ви кажа за масажа - беше страхотен. Много по-внимателен, пази се кръста, главно се работи на крака, врат и рамена. Препоръчвам го на всяка !

# 648
https://visvitalis.bg/product/lorelli-bebeshki-skrin-new-byalo-1 … =25587&rlv_rpos=1
Дали ще ми стигне нещо подобно?
Мисля да сложа повивалник отгоре + органайзер с памперси и мокри кърпи и такива неща, едното чекмедже да се използва за подобни консумативи, едно за текстил - чаршафи, хавлии, и две за дрехи.
Пандора, винаги можеш да си смениш дръжките Wink

# 649
  • Melmak
Много ме кефят тия магазини с “бебешки” скрин. Аз имам подобен и си държа козметиката в него. Сигурно е козметичен. 😁😁

О, да, ние няма да сме с тия дръжки, много ми бъркат в здравето.

Иначе и моя план е такъв, слагам отгоре повивалник, мокри кърпи, памперси, козметика.

# 650
Аз точно за квалификацията им  като бебешки исках да попитам. Идеята не е ли да са по- високи за да са удобни за повиване което на моя ръст ми се струва да е поне 100см. височина на скрина, а виждам, че масово са по- ниски. Опитните мами могат ли да кажат височината каква роля  е играла и било ли им е неудобно ако трябва да се превиват за повиването.

# 651
Ние имахме твърд повивалник, предназначен да се поставя върху дървената кошара (тогава бяхме с такава). Честно казано мисля беше доста неудобно - високо, напрягах се, а аз съм 171 см. В крайна сметка си слагах повивалника на спалнята заедно с бебето и там си я повивах седнала.
Ето така бяхме:

# 652
86-90 см. по принцип е стандартна височина за скрин. Толкова са високи скриновете във всеки дом, това само по себе си не е особено ниско, по-голяма височина според мен ще създава затруднение при повиването, ако ще се ползва и за това. Освен, ако не си метър и деветдесет, де, тогава ситуацията е по-различна 😂

# 653
Ние сме решили да си вземем за първата година скрин от Юск. Имала съм и бебешки скрин и кошара с допълнително място за повиване. Ами да ви кажа, не мисля, че си струва да се дават тройно повече пари защото е "бебешки".

Контракции имам и аз. АГ ми увеличи дозата магнезий 3 пъти по 2 таблетки на ден. Малко ми е досадно, защото не мога да ги гълтам и ги чупя на 4 😂

# 654
Аааа, аз не гледам да е бебешки, даже и втора ръка бих взела, честно казано. Не ми се дават толкова пари, за да купя еднакъв с нашия, тъй като ще е в спалнята ни.
Просто като размер го изпратих, тези от Юск ми се сториха по тесни, но може би трябва да се видят и на живо.

# 655
Моят повивалник беше като на Coasterka - в/у кошарата. На мен ми беше удобно , 166см висока съм. Пробвах и на леглото ни - не ми беше удобно.
За скрин за дрехи - не мога да помогна. Зависи колко дрехи ще се купуват. За една скрин с 4 рафта ще е достатъчен, за друга с 6 рафта..
За времето оставащо - за мен има тооолкова много време до Април. Още 2м и нещо.
Аз и с предната бременост бях така..докато не влязах в 8мия месец, за мен си беше мноого далечно Simple Smile
Weleda - не съм ползвала. Чувала съм, че имат попадения.

# 656
Аз вчера влязох в 8мия и като започнах да броя - пак два месеца остават 😂 Вече започна да ми натежава и да ми изчезва търпението 😂
Поне остават 11 работни дни 🤣
Иначе за повиване върху спалнята - много ни е ниска, със сигурност няма да ми е удобно. Диванът също ни е от ниските, заради това при всички случаи трябва да се мисли за повивалник върху скрин.
Гледахме в Слънчице вани с повивалник, но ми се струва по-неудобният вариант, не знам

# 657
Аз съм си зле с мерките попринцип, така че явно стандартен скрин си е ок 😂 Продължавам с търсенето, защото държа да е от същия цвят  плоскости като мебелите в спалнята ни и изборът е ограничен.
Чудох се за комбинираните вана с повивалник в Слънчице и аз, но се притесних дали няма да се мокри и повивалника като започне бебчето да се радва на водата. Взехме сгъваема вана и стойка отделно, а повивалника ще е върху скрина. Аз харесвам много тези повивалниците, които са като силиконова подложка и цената им в Слънчице беше доста добра,сравнено с тези които бях гледала преди това.

# 658
  • Melmak
Аз на бебешкия скрин гледам като на временна мебел. В нашия случай ще е като гардероба, защото ще има материал. Иначе и бял да беше, все едно.
Хора, подувате ли се? Задържате ли вода?

Опитвам да си махна пръстена от ръката едвам успях. Сякаш задържам вода, защото за два дена не съм напълняла, че да не мога да го махна. Пръстите ми са подути. Много тъпо.

При мен остава 1 работен месец, ако не броя дните от януари. Вече почвам да предавам работа и даже ми обясняваха как и кога да си върна лаптопа. Малко като leaver.
На мен малко ми се вижда времето, защото много задачи ме чакат. А иначе корема си тежи. Не знам вече колко е бебето, ще ходя другата седмица на фм. Всяка нощ се будя до тоалетна, голяма мъка, спи ми се, разсънвам се, разбивам си съня, едвам се вдигам от кревата… то по-зле ще става до април.

# 659
Пръстени спрях да нося от рано, защото днес си надут, утре може да не си. Ако не държиш да си нон стоп с пръстен - изчакай до раждането да подносиш пак Simple Smile 

Darbie, блазе ти, вече си в 8ми месец , това е супер. Подготвяй багажа за родилното, 34-35 седмица   Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт