Априлски бебета 2026 ❤️ (Тема 3)

• 15 533
  • 706
  •   2
Отговори
# 690
Със задна плацента най-вероятно повече ще те млати 😂 Аз имам щит все пак 😂😂😂 Иначе и мен в стомаха и ребрата - десните са му любими - ползва ги като мишена и подпирачка.

# 691
И на мен ми се струва, че със задна плацента усещанията са по-осезаеми. Аз съм с предна и засега още не съм усещала удари по ребрата даже. Понякога дори мъжът ми, като си сложи ръката на корема, не усеща ритниците.

Спомням си и че на последния ни преглед АГ каза, че предната плацента пречи дори да се направят по-ясни снимки на бебето, защото действа като допълнителен слой и замъглява образа

# 692
Вие мислите ли да си правите фотосесия с коремчетата. Аз с предната бременност си направих, но ни беше подарък. Аз като цяло не съм много по снимките, всеки път се чудя как да застана, но пък станаха много готини снимките и си ни остават за спомен. Мъжа и той не обича да се снима, само като чуе за снимки и го удря тока 😃 ще е готино и с баткото да си имаме, но пък той дали ще седи, дали ще е в настроение не се знае.

# 693
Аз изобщо не исках да правя фотосесия, но ММ ме нави. Каза ‘как така няма да си оставиш нито една снимка от бременността за спомен?’ 😄 Замислих се и осъзнах, че наистина нямам нито една снимка с коремче, и реших, че няма да е зле да направя поне една нормална фотосесия.

Уговорих се с една позната за февруари, тогава ще съм в началото на третия триместър. Единствената ми надежда е дотогава да не се подуя 😂

# 694
  • Melmak
Значи за това с тая задна плацента усещам все едно има тренировки по кик бокс!
Бременна фотосесия, не мисля. Нямам снимка с корем дори с телефона. Не се кефя на тялото си в момента изобщо. Не съм била слаба никога, но съм с оформено тяло с тънка талия, която сега я няма! Направо съм каро дефектна в своите очи. Грам хубост и привлекателност в себе си не виждам, за да увековеча тоя момент с фотосесия. И подуване вече имам, усещам крака, ръце, пълни с вода. А това съвсем ме потиска.
Поне в лицето нямам проблем, не са ми избили пъпки или нещо, косата ми спря да пада, буквално 5 косъма седмично падат и ми е още по-гъста от преди. Записах си час март месец за фризьор преди да родя, поне да не мисля след това 2-3 месеца за подстригване.

# 695
Аз се колебая за фотосесия, но може би по-скоро ще направим, наистина да имаме за спомен.
Не че нямаме снимка с корем, когато подписахме... То и за това ми е колебанието. Аз и на подписа бях с коремче, оформено, хубаво.
Понеже чичото и лелята се занимават с дрехи и имат оборудване за снимки, накрая просто ще отида да ме щракнат.
Нещо не съм сигурна с всички текущи и предстоящи разходи дали ми се дават 400 лв. за фотосесия 😂😂😂

# 696
Моята кунг-фу панда всяка сутрин събужда баща си с един здрав ритник 😁 Но наистина от бебе до бебе има голяма разлика. Сестра й ме риташе много в ребрата и ме ръчкаше с ръце в пикочния мехур, но не се виждаха толкова движенията през корема. Докато сега тази госпожица изглежда все едно всеки момент ще излиза, но не усещам прекалено груби ритници. Това е съвсем обратното на твърденията с плацентата, защото предният път бях с предна, сега съм със задна.

# 697
  • Melmak
Ама точно, аз съм със задна, а през корема се виждат ритници. Подскача ми целия корем като ритне по-силно. Представям си опит за смяна на памперс и дрехи, докато маха всички ръце и крака!😁😁😁

Дарби, честито! Дълъг и щастлив семеен живот!

# 698
Предишната бременност бях със задна и виждах ритниците и външно, а сега основно ги усещам, но както някой по - нагоре се изрази- като през щит. 🤣 Определено със задна плацента са по- ясни движенията. И преди и сега нямам много шавливи бебета, за сметка на това каката откакто се е родила няма спирка, сигурно и сестра ѝ ще е така.
Бременна фотосесия няма да правя. Имам си някоя друга снимка за мен си за спомен, но определено и аз не се чувствам красива в момента. Засега н крака и ръце нямам кой знае каква водна задръжка, мисля че по това време си бях махнала халката и годежния пръстен предишния път, но пък лицето ми отново е като питка.

# 699
Честито, Дарби! Здраве и щастлив семеен живот!
До нас има студио за фотсесии на бременни, но даже през ум не ми е минавало да се снимам 😂 Нещо "не се чувствам" в този си период. Близките ми обясняват колко ми отива бременна, но знам, че го казват от любезност.

Днес обсъждахме плана за раждане с акушерките и осъзнах, че не остана много. Припомних си предното раждане и леко се шашнах 😂 Затова гледам фокуса да е върху събитията след раждане на бебето. Но пък преговорихме и причините да потърся помощ веднага и ги споделям с вас:
- кървене (за кафеникаво зацапване може и първо да се обадя по телефона)
- регулярни и болезнени контракции
- изтичане на течност (може да са водите) или интимен дискомфорт
- главоболие, сърцебиене, зрителни нарушения и рязко, силно подуване и високо кръвно
- силно обезводняване и гадене
- рязко липсващи движения на плода
- температура над 38 градуса
Сигурно пропускам нещо, но тези бяха основните. Дано на никоя от нас не се случват!

# 700
Честито, Дарби! Дълъг и щастлив семеен живот!

ilieva_i, благодаря много за допълненията! Някой беше препоръчал човек да е достатъчно зает, за да няма време да се вглежда. Аз съм си напълнила програмата и пак се притеснявам, ако предишните месеци си казвам, че каквото е писано, това ще стане, с напредване на бременността вече доста ме е страх от проблеми.

А за плацентата - имах предвид точно, че предният път с предната плацента не усещах никакъв щит, направо ми се завиваше свят от болка от ритниците 😁 Иначе сега със задна плацента определено са по-видими през корема, но не мога да кажа дали се усещат по-отчетливо.

# 701
Благодаря ви, момичета! ❤

# 702
Честито, Дарби! 🔔💍💒 Много щастие и дълги години!

Аз не съм си правила фотосесии предишните два пъти, имам си аматьорски снимки. Но този път искам, защото знам че ми е последна бременност и искам готин спомен. За март месец ще е. 🥰

# 703
  • Dublin
Момичета, какви медикаменти взимате за рефлукс? Аз ползвам шуслерови соли 6 и бионацид, но и те не помагат вече. Лекаря ми предписа Еманера, която не ми понесе и повърнах.
Много е тежко положението и не ми се мисли колко по-зле ще стане в оставащите ми над 10 седмици.

Аз ползвам тези, за сега ми помагат-

https://apteka.framar.bg/30018204/%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B … B5%D0%BD%D0%B5-24

# 704
Дарби, честито и от мен! Все такива щастливи събития да споделяте заедно! Heart
При мен бебчето все още намира място да се обръща. Последните 2-3 дни беше седалищно. Изобщо не ми харесва тази позиция, първо защото ме рита ниско долу на белега от секциото, второ, колкото и тъпо да звучи, защото мм и каката само искат да пипат, пък то не се усеща нищичко Grinning И ми е доста некомфортно когато застава така.
Вие как усещате обръщането? Имам чувство, че получавам сърцебиене като се върти вътре. Сякаш ми мести чакрите направо, усещам някакво вълнение и напрежение Rolling Eyes
Също като при вас, от няколко дни ми се появи рефлукс. А мислех че този път ще се размина с това "удоволствие". Поне се забави до средата на 7-ми месец. С първото започна още в 5-ти.

Общи условия

Активация на акаунт