Не ми предлага и избягва тема за деца

• 8 653
  • 226
  •   1
Отговори
# 165
Ако постоянно дуднеш, наистина има вариант да го хваща бъз и да се чувства притиснат. Реално 6 месеца не са много. Един мъж, когато сам поиска може всичко да направи. Ти може да го побутваш само уж негова идея.

Бившия ми ме натискаше да живеем в неговия град /село/ ама с майка му. Аз категорично мнение не дадох, исках да обмисля и да завърша, да започна работа и тогава да видим как ще се развият нещата, той не, искам там. И всеки божи ден щом останехме на едно място заедно ми подхващаше тия теми и накрая го зарязах.
Реално не ме бъркаше да живеем там, не е далече от града, в който щях да работя, но не исках да живея с майка му (не беше лоша, просто исках да сме отделна семейна единица). Ама с това притискане освен да искам да не оставам с него изобщо за пет минути дори, друго не постигна. Накрая го отбягвах изцяло, не исках да се прибирам дори. И не че не съм искала съвместен живот, ама на ден поне по веднъж да ти се говори за това.. точно половин година след началото на тия разговори издържах и в момента, в който си взех последния изпит, се прибрах и ме посреща с думите ‘кога ще се местим’ и му казах, че ще се мести сам..

А и не мисли, че с бебе се оправят отношения. Една бременност, раждане и новородено са много трудни и тежки периоди откъм отношения между партньорите и много двойки не стигат и до втората година на бебето заедно.
Ако сега имате проблеми и не е особено деен в семейството, не си го представяй, че ще стане перфектния мъж от деня на раждането на детето и ще станете перфектната двойка.

В такъв случай, не бих позволила да имам дете от такъв мъж. Бебе лесно се прави.

# 166
Позволи си щастието децата ти да са от мъж, който иска деца точно колкото и ти. Позволи си щастието да можеш спокойно да забременееш и да се наслаждаваш на майчинството от мъж, който ще ти каже и покаже "спокойно, ще се справим, можеш да се отпуснеш с мен", не мъж с който да гоните финансови общи квоти за петилетката. Защото ти ще излезеш от строя за известно време. И не е въпросът с колко пари ще разполагате. А да се чувствате спокойни един до друг. Позволи си щастието да си с мъж, който копнее да му кажеш ДА! Който дори свенливо се тревожи "да не вземе да ми откаже ". Позволи си щастието да си с мъж, който пише на други жени само защото са ти приятелки и има нужда от помощ в избора на пръстен. И да, мила, такива мъже съществуват. Трябва само да можеш самата ти да си позволиш нещо повече от този льольо.

До тия заблудени хорица дето много акъл й давате да не го притискала и че така нормално щял да се дърпа. Има нещо, наречено Лични граници. В тези граници влизат и времевите. Времето от нашия живот е ограничено и неприкосновено. И когато някой те кара да чакаш неясно колко неясно какво, се нарича нарушение на личните ти граници.
Значи ако някоя от вас я накарат да чака приятелка в кафе 60 мин след уговорката ви, ще ореве орталъка.

Но тя да чакала 6 месеца при положение че за 2 години друго освен липса на секс не е видяла.

ПС: щом веднъж си го хванала да си пише с друга, пак ще го хванеш, въпрос на принципи в главата.

ПС2: щом не иска дете от теб, дори да стане на сила, това дете ще усеща всичко. Имам доста такива познати.. и горките им деца.

# 167

Уж да, ама в тоя случай е мисия невъзможна.
Тоя не ща де я пипне.
Grinning
Даже вече не се водят и интимни партньори, няма нищо между тях. Нищо.

Според мен той се е съгласил да живеят заедно за да има кой да му готви и чисти.
Вижда, че е леко залюхава, хваща се на празните му обещания и готово.

# 168
В случая мъжът е много по-адекватен, защото явно усеща, че връзката е проблемна и нищо не върви и не бърза да предлага и да прави деца. Иначе можеше да й предложи и пак да си живеят в безсексие, а тя да пита как да го накара да пробват инвитро, понеже не правят секс. Тук имаше и такива теми. Или да й направи дете и да я остави да си го гледа сама и да й казва "нали искаше дете, ето". Мъжът трябва да е луд да предлага в настоящото положение.
Ама защо не я зарязвал тогава? Ми тя що не го зарязва? Все някой друг ни е виновен, а ние се носим по течението и чакаме някой да реши живота ни.

# 169
Хамбургер, не знам нормален мъж да търпи жена 1 г. да не правят секс, да са двойка, да живеят заедно. Значи плеска навън друга/други. Най-малкото ще е да се поговори какво се случва

Въобще не е задължително да плеска друга, може да е на другия бряг, може и да е от ония асексуалните, има други варианти. Тук е най-сериозния проблем, млади хора около 30, от година-две заедно и никакъв секс за цяла година, живеят като другарчета, а тя мисли за брак и дете. Не стават така нещата, но ще го разбере по трудния начин.

# 170
Как така никакъв секс за цяла година? Нито веднъж? Той изследвал ли се е защо е така? Съжалявам обаче в подобни връзки жените са си виновни, че стоят и накрая дете насила, и след 10 г ще пусне друга тема как бракът им е такъв, как я е зарязал с дете, или не прави нищо или пак няма секс .. . А то от ден едно такова, но тя се натиска, само и само да има дете...

# 171
Засега търпи чистачката, но като намери друга по-интересна ще и бие шута.

# 172
Не е готов. Нито за семейство, нито за деца. Не губи повече време с него.

# 173
Аз също не бих губила време с мъж с подобно поведение. Той може и да иска семейство, но вероятно не с авторката, съдя по това, че се е задявал с друга. Не виждам смисъл да бъде притискан и да се вдигат скандали за щяло и нещяло - повярвай на един мъж, когато ти покаже какъв е с действия си.

Към авторката: енергията, която ще я отделите да увещавате този мъж я за семейство, я за ремонти, по-добре я вложете в себе си и евентуално откриване на нов партньор.

# 174
Той на теория не пречи да иска. В необозримо бъдеще. На практика обаче не. Не сега, не с нея. А на нейно място и аз не бих искала точно с него. След като граденето на дом и семейство го товари.
Иначе да, на приказки много хора и пет деца ще изгледат като стой, та гледай.

# 175
Засега търпи чистачката, но като намери друга по-интересна ще и бие шута.

Нищо не търпи. Напротив. В този момент изгодата е изцяло за него.

И продължавам да не разбирам, защо пишете, че щял да я напусне, като намери друга.

Този тип е ИМПОТЕНТЕН/АСЕКСУАЛЕН. Едва ли ще намери втора, която да го търпи, без да правят секс.

И не на последно място, самият той е наясно, че не е читав за създаване на семейство и затова ще остане максимално дълго време с авторката, докато самата тя не си тръгне.

# 176
Е, понякога за да има изгода, трябва да се търпи.
Сега дали е импотент или нещо друго не е сигурно.
Може да топи чушлето другаде.
В началото явно е било друго.
Възможно е и авторката да не го привлича чак така и от немай къде да се е хванал с нея.

# 177
Две години са изключително кратък период за нещо толкова сериозно.
А пък при положение, че и секса куца въобще не разбирам за какво е това бързане.
Да се разведат после след шест месеца както масово правят сега, че и с бебета защото просто не са се опознали.

# 178
Той не е влюбен и не те обича силно, иначе щеше да иска нещата между вас да се развиват. Както спомена е говорил за доход, за развитие, за планове, а сега е просто уморен. Той не те обича вече, а ти явно си вечно нервна, мрънкаща и изискваща. Не диалогична и дипломатична, щом винаги се стига до скандали. Вариантите са: Изчерпана връзка с възможност за случайно забременяване и последващо нефункциониращо семейство. Или пък логична раздяла в скоро време.

Последна редакция: ср, 03 дек 2025, 09:52 от Angel_1985

# 179
  • Out of the Mix
Ариел, на 20, да, да кажем кратък период е.
На 35-40+ е тамън, двойката вече дори да е установена, не просто "решила какво иска заедно".
За 2-3 м. хората се женят, даже и жената е "фанала".
Моите бързо си ги опознавам и ми е бурно.
Вече зависи как картите ще се разиграят, какво ще "покажат" за другото, както и действията й. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт