Не ми предлага и избягва тема за деца

• 8 664
  • 226
  •   1
Отговори
# 135
От Авторката:
Аз лично нямах някакви амбиции за дизайн, човека до мен ми беше казал че има нужда от по-голям апартамент за семейство. От финансова гледа точка няма как да се случи. За това ремонт, за който той държеше да има дизайнер.
Опитвам се да намеря път, но мисля че се различаваме в ценностите ни.
За две години го помолих 3-4 неща да свърши в домакинството и направи 2. Просто не вижда, че връзката е партньорство. По-скоро като сделка - ти домакинските неща, аз плащам. Но за сериозен и отговорен живот трябва да си разчитаме един на друг
Тия неща се разбират за много малко време.
Въпросът е ти защо още седиш там?
Сериозно ли с такъв мързелив човек искаш да градиш семейство?
Как виждаш семейния си живот с дете?
Представи си го.
Мързела седи, а ти търчиш да гледаш и дете и да въртиш къща и да отглеждаш не само бебе, но и мунчо.
И това ти харесва ли? И напъваш за брак и бебе от този?
Какво ти има на теб?

# 136
  • София
Във форума преди някакво време прочетох едно фантастично мнение, май беше на кака Сийка:
Ще я перефразирам, защото мисля, че е точно по темата.
Та, авторке, вървиш си и виждаш л..но. Голямо, кашаво и миризливо. И ти го настъпваш с идеята да видиш дали случайно няма да замирише на теменужки.
Виждаш, че не става, обаче продължаваш да го настъпваш с идеята то да спре да мирише на л..но и да започне да мирише на теменужки.
Сега, въпросът е колко пъти смяташ да го настъпваш?
Докато замирише на теменужки?
Да те светна - няма да стане.
Та, тъй.

# 137
Оф, то има жени май свикват с тая миризма явно Joy

# 138
Със сигурност трябва да разчитате един на друг, но не виждам как ти на него можеш да разчиташ. Имаш ли идея защо не правите секс (за себе си, не е нужно да споделяш, все пак е лично). Защото и това е проблем. Все пак сте млади хора.

# 139
Как ще се жениш за някого, с когото не правите секс?! Тръгнала на сватба без .....
Децата също стават със секс..

# 140
  • София
За мене мъж на 30 - 32 г. ако не прави секс в къщи го практикува другаде.
Не бих клечала в драгоценния апартамент на майка му да чакам да му дойде кефа за брак и дете. Но пък и дете без секс - може, но няма да е негово. Ако е съгласен - ОК, ще действам.
Според мене авторката се е наместила в апартамента, помислила е, че е хванала Господ за шлифера и седи там с романтични мисли и съвсем практична задача - да върже заможния ерген с брак и дете. Пък после - каквото стане. Нали тя ще е с щастливо семейство пред съседките на село,  с другото ще се оправи някак.

# 141
Добре де, никой ли не прочете, че те са заживели заедно с идеята за брак и деца?
Пише си го в началото на текста.

Не бих се чувствала ДЛЪЖНА да се оженя и родя деца с който и да е, защото видиш ли в началото на нашите отношения сме се събрали да живеем заедно с идея за брак и деца /СПОРЕД НЕГО/! Опознали са се, случило се е нещо - променило се е решението.

Не е приятно, но това са важни неща от живота, а не договорни отношения с А1 и договор, от който не можеш да се измъкнеш!

Дорис, коментарът ми не беше по отношение на авторката, а в нейна защита срещу грубите обвинения от страна на някои съфорумци, че тя се натискала, а той - горкият, хал- хабер си нямал.
Нека бъдем справедливи, моля - тя може да е тъпа, натраплива и невъздържана, той обаче е непочтен.
И, понеже ТЯ поставя въпроса тук, ние се опитваме да помогнем на НЕЯ. Или поне така е редно.
Ти какво искаш - да ѝ пишем "шъ седиш да му слугуваш и ако докажеш, че си достойна, шъ тъ земи, ако не - върви да умираш някъде и не ни занимавай".
Тя има своите дефекти, но той очевидно я използва, а това изобщо не е почтено. Да, може да си е променил мнението след като я е опознал, но в такъв случай може просто да скъса с нея, а не да ѝ губи времето.
Всички тези теми във форума крещят за вопиюща нужда в горните класове да се въведе обучение по Приложна философия и психология. В минали времена коректив е била религията и съобразените с нея порядки. В наши дни обаче, очевидно болшинството хора нямат представа какво да правят с абсолютната свобода, с която разполагат, и животът им често е поредица от грешни решения.
Авторке - не е твоят човек.
Изнеси се възможно най-скоро, без ултиматуми, без упреци, без скандали. Просто не е твоят човек. Точка.

# 142
  • Out of the Mix
От Авторката:
Аз лично нямах някакви амбиции за дизайн, човека до мен ми беше казал че има нужда от по-голям апартамент за семейство. От финансова гледа точка няма как да се случи. За това ремонт, за който той държеше да има дизайнер.
За две години го помолих 3-4 неща да свърши в домакинството и направи 2. Просто не вижда, че връзката е партньорство. По-скоро като сделка - ти домакинските неща, аз плащам. Но за сериозен и отговорен живот трябва да си разчитаме един на друг

Oт Потребител:

1. Колко по-голям апартамент, в какъв сте сега?

В кой град се развива идилията?

Какви са тези 3-4 неща, които си го помолила, и кои 2 (две) е направил?

Бракът мислиш, че не е договор и задължения ли, едното от които е редовен, ежедневен секс?
Като при липса и неудовлетвореност всеки може да пусне молба за развод, без "предизвестие".

Няма лошо в "сделката", но да се знае кой какво ще върши, каква ще му е "ролята".

За "сделка" се говори при липса на любов и чувства.

Според мене авторката се е наместила в апартамента, помислила е, че е хванала Господ за шлифера и седи там с романтични мисли и съвсем практична задача - да върже заможния ерген с брак и дете. Пък после - каквото стане. Нали тя ще е с щастливо семейство пред съседките на село,  с другото ще се оправи някак.

И според мен.

# 143
От Авторката:

Oт Потребител:

1. Колко по-голям апартамент, в какъв сте сега?

В кой град се развива идилията?

Какви са тези 3-4 неща, които си го помолила, и кои 2 (две) е направил?

Бракът мислиш, че не е договор и задължения ли, едното от които е редовен, ежедневен секс?

Няма лошо в "сделката", но да се знае кой какво ще върши, каква ще му е "ролята".

За "сделка" се говори при липса на любов и чувства.

Според мене авторката се е наместила в апартамента, помислила е, че е хванала Господ за шлифера и седи там с романтични мисли и съвсем практична задача - да върже заможния ерген с брак и дете. Пък после - каквото стане. Нали тя ще е с щастливо семейство пред съседките на село,  с другото ще се оправи някак.

И според мен.

И аз си го помислих, но не исках да го пиша.
Аз доста рано в младостта си наследих жилище и реших че ще е непочтено да упреквам момиче без свое жилище в тънки сметки.
Дори и да е така, това него пак не го поставя в благоприятна светлина. Не го е изработил той.....то, с наследство и......аз знам.
Авторке, отново - събери си багажа, тръгни си и каквото сабя покаже. Животът ти или ще се подреди, или няма - поне го изживей с финес 🙂

# 144
Леле, още в началото разговори за семейство. Хубаво е, че знаеш какво искаш, ама от всеки ли и на всяка цена? От поста останах с впечатление, че ти това искаш и го търсиш. Обаче 2 години в днешно време са нищо. Има хора с по 10+ години връзки и пак не правят семейства. Вероятно вече си разбрала, че няма да е той май човекът. Все си мисля, че ако сте един за друг още в началото ще се напаснете. Не знам, аз с ММ като излизах, не съм си мислила веднага за семейство. Имам познати, които за 2 месеца ходене направиха дете и след година вече не бяха заедно..

# 145
Това не е истинска връзка. Не бих се занимавала с такъв мъж. Изгубено време и трупане на лоши емоции. Всичко това на една прекрасна възраст, когато следващият мъж чака на ъгъла.

# 146
Според мен авторката е поизгубила общата картина на връзката си и май след коментарите почна да се отдалечава, за да види как изглежда всичко. Ще го поогледа, попомъчи, ще пробва да го поправя и ще се умори и дано не изгуби много време преди да поеме напред.
Авторке, не си направила нищо лошо. Не си лоша или не ставаща за майка и съпруга. Не искаш някакви нечувани неща. Просто не си улучила твоя човек.
Преживей си края на връзката и напред! Всичко ще се нареди!

# 147
За мен цялата история приключи още като прочетох, че сексът е спрял на 9-10 месец, което е абсурдно. Първите няколко години хормоналният бум на влюбването те побутва и дори по начало да си с много хилаво либидо, се чувстваш като понадрусан с феромони. Връзки, в които сексът намалява стремглаво първите 2-3 г рядко изкарват, освен ако в крайна сметка и двамата се окажат с особено ниско либидо или направо асексуални. А да секне всичко от раз още преди края на първата година значи влюбване не е имало въобще.

По другата тема, по-интересна за мен от чисто човешка гледна точка, не знам защо твърдите, че настояването за крачки към семейство с деца на 29-32 г хора е намилане и досаждане. Много е лесно човек да се пусне по течението и годините си минават. Хвърчат направо. За мъжа иди дойди (за този не е точно иди дойди, защото той явно си има проблеми). Ама за жената това може да са златните години. То и бебето не винаги става от раз на първия секс без предпазване. На средностатистическата жена преди 30 г й отнема средно 6 месеца да забременее. Ясно, че при някои ще стане буквално от първия път, за други от 3тия месец (на нас ни отне 3 месеца точно), някои баш на 6тия месец, ама други не става и след година. Ако се открие проблем, се започва лечение. После пак наново. И да, годините си минават. Няма проблем, ако човек не бърза особено или не му е приоритет. Авторката, обаче, явно иска да има деца и тогава това Е проблем. И е мотаене от негова страна дори да нямаха проблеми в интимно отношение. 2 години за връзка около 30 г възраст въобще не е малко. Тя, ако чака да поживяват и да се опознават още 2-3 години, ще започне евентуално да прави опити за дете на 32-33 г. Това за много жени е директно финито на идеята за повече от едно дете. А, ако след това поживяване и проявяване на търпение все пак се окаже, че с него не са подходящи и остане сама, тепърва ще търси нов, с когото пак ще поживява и преценява още 2-3 г. Та добре се е ориентирала да се чуди и да понатиска по темата само дето е подбрала такъв, който не е влюбен в нея, като цяло не се вълнува особено от нея и видимо не е подходящ партньор по минимум 3 големи признака. На нейно място късам и активно търся нова връзка. Този утре ще срещне любовта си (може да е мъж даже) и ще е женен и с деца за нула време (ако е жена де Grinning ).

# 148
Пресилвате тва с апартамента, никоя мацка не се жени за апартамент. Особено пък за такъв импотент. Дали е влюбена не мога да преценя, но просто иска много да има дете и нормално семейство, от там и се замъглява реалността и си затваря очите. Иначе липсата на секс след две години и аз не мога да си го обясня коя жена би стояла в такава връзка толкова рано, може би и тя самата не е особено сексуална или е подведена по схващането, че тва не било толкова важно.

# 149
Не си прав rf22. Има си и такива жени. И то много.

Общи условия

Активация на акаунт