Отговори
Здравейте, момичета 🌸
Реших да отворя тази тема, защото напоследък много мои познати се оплакват от напукани пети, мазоли или враснали нокти – неща, които често подценяваме, докато не станат болезнени.

Истината е, че с правилна грижа и навременна реакция тези проблеми се решават напълно безболезнено и лесно 💅
Ще се радвам тук да споделяме идеи, какво помага, какво не, и какви домашни грижи дават резултат.

Аз самата от години се интересувам от темата за медицинския педикюр и редовно се срещам с жени, които споделят колко много им е помогнала правилната грижа за стъпалата.
Ще ви разказвам реални случаи (без имена, разбира се) и ще давам съвети, които може да са полезни на всяка от нас 🌷

Ако имате въпрос или искате да споделите свой опит – пишете смело!
Красивите и здрави стъпала наистина ни карат да се чувстваме по-добре всеки ден 💙

# 1
Здравейте! Преди година ползвах едно кремче за напукани пети, подобно на вазелин. Помагаше ми, но нещо не мога да го намеря напоследък. В кръгла, жълта опаковка. Иначе бях доволна. Напоследък нищо не ми помага. Правя си пилинг с електрическа пила за пети и има известен ефект, но искам и да ги мажа с нещо.

Последна редакция: сб, 29 ное 2025, 16:19 от Borqna Sto 771419

# 2
https://remedium.bg/bile-vazstanovyavasht-krem-za-silno-napukani … ti-h40-ml-10625/p

този ли е. На мен много ми помага, нося си го и там, където живея.

# 3
Беше подобен, но мисля че и този може да ми свърши работа. Ще го пробвам.

# 4
Аз се интересувам има ли решение за врастналите нокти? На двата палеца ноктите ми се забиват в ъглите ми причиняват дискомфорт и болка. Режа колкото мога, но като изастнат пак е същото.

# 5
  • Gotham City
Аз се интересувам има ли решение за врастналите нокти? На двата палеца ноктите ми се забиват в ъглите ми причиняват дискомфорт и болка. Режа колкото мога, но като изастнат пак е същото.
Поддръжка при специалист медицински педикюр помага. Те имат съответните инструменти и опит. За коригиране на растежа на врастналия нокът се слагат пластини.
https://www.google.com/search?client=ms-android-samsung-rvo1&sa= … &bih=751&dpr=2.81
Даже и в Тему има стикери за изправяне на врастанал нокът, но не зная доколко са ефективни и лесно ли се поставят.

# 6
Здравей 🌸
Това, което описваш, е много често срещано – враснали нокти на палците.
Най-често причината е комбинация от прекалено дълбоко изрязване и натиск от обувки, които притискат нокътя. Така той започва да расте настрани и „влиза“ в кожата, което причинява болка, зачервяване и понякога дори възпаление.

Аз се занимавам с такива случаи всеки ден и виждам колко много хора се мъчат с този проблем с години, просто защото се опитват сами да си режат ноктите.
Всъщност решението е много по-лесно, когато се направи медицински педикюр – освобождава се внимателно врасналата част, оформя се нокътят така, че да расте правилно и се спира болката още на момента.

Междувременно, докато стигнеш до специалист, можеш да облекчиш натиска, като накисваш краката в хладка вода с малко морска сол и внимателно избягваш тесни обувки.
Ако има леко възпаление, може да се използва и YodaSept, като се нанесе само върху засегнатата зона – не е нужно да се напоява целият пръст. Това ще помогне възпалението да спадне и мястото да се успокои по-бързо.

#врасналнокът #грижазакраката #медицинскипедикюр #здравистъпала

# 7
Откакто купих нокторезачка със завито крайче, не съм имала проблеми с ноктите на палците.
Скрит текст:

# 8
Би ли дала линк къде се продават!

# 9
От Тему, точно от този линк:
https://share.temu.com/FFGGFARN5zB
Купила съм 5-6 броя.
Поръчвах и от друг линк, но не бяха същите и ги върнах.

# 10
...просто защото се опитват сами да си режат ноктите.

Да се чуди човек, как векове са оцелявали хората като са си рязали сами ноктите. Много е смешно.
Нокътят се реже под права линия, не до дъно и съвсем леко се заоблят крайчетата. Носят се обувки, които не приитискат.
При съвсем леко забиване на нокътя в пръста, се вземат веднага мерки - накисване в слаб разтвор на калиев перманганат и след това се подпъхва между нокътя и кожата малко памук (съвет от лекар-хирург). Веднага облекчава и спира да боли. Повтаря се всеки ден, докато поизрастне нокътя. Ако възпалението е по-голямо, може да се използва противовъзпалителен крем. От години, при нужда, по този начин се справям и не ми се е налагало да търся помощ. По същия начин научих и децата си, да се справят сами.
Все пак грижата за стъпала и нокти не е ядрена физика.

# 11
Ходя на педикюр. Не мога да се оправям сама.
Майтапа е, че дори педикюристката ми ходи на педикюр защото (нейни думи):
"Само друг човек може да премахне упорит врастнал нокът защото вижда къде точно трябва да реже".

С тия бабини илачи и мазила само съм стигала до лекарският кабинет.
Това е супер безотговорно. Който иска да си рискува здравето.
Мен ме рязаха няколко пъти така като тийнейджър.
Никога повече.

# 12
Разбира се, че всеки сам и решава, но да се твърди, че човек не може да си режа сам ноктите е много, много смешно. Цялата ми рода и до ден днешен сами си режат ноктите, някои са над 70 годишни, проблеми не са имали нито с нокти, нито с груби пети.
Отделно рискът с лошата хигиена в голяма част от салоните (говоря за България). Всеки ден по групите има поне една изпищяла, че е заразена с гъбички или има друг проблем след посещение в салон.

пп. Това, което съм написала са лекарски съвети и няма нищо общо с бабешки илачи. Противовъзпалителният крем е изписан от лекар.

Последна редакция: пт, 05 дек 2025, 12:43 от alex_jp

# 13
С медицински педикюр - всъщност точно днес посетих такъв специалист.
Имам един травматичен, доста деформиран нокът от години, който просто отказва да расте, а само си се удебелява. Освен препилване и почистване, нищо друго не работи.
Останалите си ги режа и почиствам аз, ама с този не мога да се оправя.

# 14
...просто защото се опитват сами да си режат ноктите.

Да се чуди човек, как векове са оцелявали хората като са си рязали сами ноктите. Много е смешно.
Нокътят се реже под права линия, не до дъно и съвсем леко се заоблят крайчетата. Носят се обувки, които не приитискат.
При съвсем леко забиване на нокътя в пръста, се вземат веднага мерки - накисване в слаб разтвор на калиев перманганат и след това се подпъхва между нокътя и кожата малко памук (съвет от лекар-хирург). Веднага облекчава и спира да боли. Повтаря се всеки ден, докато поизрастне нокътя. Ако възпалението е по-голямо, може да се използва противовъзпалителен крем. От години, при нужда, по този начин се справям и не ми се е налагало да търся помощ. По същия начин научих и децата си, да се справят сами.
Все пак грижата за стъпала и нокти не е ядрена физика.
🙂 Абсолютно сте права — грижата за ноктите не е ядрена физика… докато всичко е наред.
Истината е, че при някои хора ноктите имат особен растеж и дори при най-правото изрязване пак се забиват.
Аз се сблъсквам с такива случаи почти всеки ден – уж „нищо сложно“, а накрая човек идва с подут пръст и болка при всяка стъпка.

Така че – да, грижата не е физика, но изисква малко повече внимание и търпение 🙂💅

#врасналнокът #грижазакраката

Общи условия

Активация на акаунт