Трябва ли жената да е "послушна"?

• 3 884
  • 91
  •   1
Отговори
# 45
Винаги съм си отстоявала мнението и открито казвам какво не ми харесва. Интересно ми беше да разбера  какво мислят по-голямата част от жените. Да, в брак с турчин съм, но с уважение към моята религия и традиции.

Той е с по-темпераментен характери и си позволява да говори на висок тон с всички около него и смята това за нормално.Не му харесва, ако и аз започна така да му говоря или да го критикувам. Има високо его и не приема чуждо мнение, тоест винаги е прав, но си позволява да критикува другите. Особености на характер общо взето и нищо общо с религията

Нормално ли ти се струва той да може да се държи така към другите, а те към него не?
Оттук вероятно е тръгнал да ти обяснява, че жената трябва да е послушна. И няма да се спре..

Човек, който смята, че винаги е прав, няма какво да се коментира с него, няма да ти го позволи. Представям си как сте в компанията на други хора.
И как ще го възпитате това детенце..
Ще го възпитава той, след като смята, че винаги е прав. А ти ще се нагаждаш към него, наричайки това темпераментен характер, особености на характера..
А е нещо съвсем различно.

# 46
Интересно ми е каква е целта на тази тема.
Не мисля че някой трябва да е послушен, освен децата до 18 години Grinning

# 47
  • Out of the Mix
"Ограничена", турчлето ти е селяк.
Мразя високо говорене и повишаване на тон.
Това показва слабост, слаба, лабилна психика и неувереност.
Представих си го - с шкембака, повечето са такива, може би мустака, и гръмогласният, "властен" тон.
По-зле и от наш Ганьо Балкански.
Прислугваш ли всеки ден здраво?

Никъде не прочетох да кажеш, че се обичате, държите един на друг.
Вместо това си се вторачила в парите и "уредеността", но като гледам нищо не е уредено.
Материалното не е щастието, от мен да знаеш.

Иначе при мен е: "Добре, скъпи", "Да, Любими", "Да, Любов".
Аз я нося на ръце, вкл. оня ден през няколко локви, че по софийските улички е така, а красотата изисква грижа, и не да ми казва, а гледам около мен какво е, и действам.

# 48
Аз я нося на ръце, вкл. оня ден през няколко локви, че по софийските улички е така, а красотата изисква грижа, и не да ми казва, а гледам около мен какво е, и действам.
И една кола щеше да свърши работа.

# 49
  • Out of the Mix
Бате, ква кола, в центъра сме по събития, концерти и ресторанти, nevermind.

Колите са ни 2 иначе.

Hands V

# 50
  • Somewhere far away
Такива са ми много "любими"! ОК е той да подвиква, ама когато ти му си озъбиш - не може. Крайно просташко поведение и манталитет на типична балканска мутра.

# 51
А аз смятам, че и децата не трябва да са послушни. Отглеждайки малки послушковци, какво очаквате после да видите като резултат, когато пораснат? Хора със собстевно мнение, които знаят как да го отстояват? Момичета, които са учени и е изисквано да са послушни, как точно навършвайки 18 г. започват да се държат разумно и да не "слушкат" първия срещнат? Как един млад мъж се откъсва от полата на мама и започва да мисли с главата си, ако от малък е учен, само да е послушен? И изобщо как се създава гражданско общество от послушни хора? Никак, нали?

# 52
  • София
В момента наблюдавам един 16 г младеж, който е научен да казва "да, тате" и да изпълнява. Обаче, вече някак натурално му идва да каже "да, тате" и да НЕ изпълни задачката. И бащата все повече се ядосва и все повече се чуди какво става. Ха ха ха.

# 53
В една връзка е добре ПАРТНЬОРЪТ да  е разбран и диалогичен. Забележи - партньорът - без уточнение неговия пол или сексуалност.  Никой не обича безкрайни мрънкалници и кречетала, така че умението да се общува, и да се правят разумни компромиси, наистина е ключово.

Но това НЕ ОЗНАЧАВА послушание, да нямаш мнение, или да позволяващ на някакъв примат да ти вика.

Аз лично съм много скептична към връзката  мюсюлмани. Друго тесто са, колкото и да са "светски" или толерантни. А авторката постоянно уточнява, че то било просто характер, не било от религията. По стила на писане ми се вижда, че се опитва нас да убеди или себе си. За съжаление, аз не познавам нито една успешна връзка на мюсюлманин с християнка. Нито една.
Гадни мъже са, въпреки че в повечето случаи знаят как да се държат културно, поне в началото. И на love bombing нямат равни, после гледаме такива теми.

Хипотезата ми е, че така те е обработил, та ти не смееш да ни кажеш каква е реалната картинка на тези взаимоотношения. Затова и правиш едно постоянно повтаряне, че при него е характер, а не религия, и че бил много толерантен към твоята вяра. А така ли е наистина? Откога е нормално да обработваш една жена, че трябва да е "послушна"? Откога е нормално даа викаш и да си налагаш мнението? Ако нещата са толкова добри, защо изобщо съществува такава тема? Ако религията  и националността нямаха значение, защо изобщо присъстват като уточнение ?

Внимавай и си опичай акъла. Културните бариери не могат даа се преодолеят- между ориент и запад. Освен ако ТИ не се преглъщаш постоянно. И не, никой партньор не трябва да е послушен, докато другия командва и контролира (пък било то и с кафифена ръкавица). Тук реално няма значение какво пише в старите книги. При хората от ориента това е въпрос и на манталитет. Дори цял живот да е живял "по светски".

# 54
Хайде стига глупости.
Баща ми не беше мюсюлманин, но беше много конфликтен и само неговата дума да се чува. Познавам и други такива християни, евреи, азиатци и така нататък.
Мъже тартори има по характер от всички религии и националности.
Този на авторката ми се струва точно такъв – дали ще е християнин или мюсюлманин пак ще дудне и се налага.
На приятелката ми мюсюлманка баща ѝ беше мушица – по-мъдър и тих човек не съм виждала. Майката беше тарторката и мърморицата. Той глас не съм го чула да надига, много добър човек беше, лека му пръст.

# 55
Моите наблюдения от мюсюлманите са точно такива. Доста залъгват жените ни .
Не отричам, че има точно такива мъже и българи, и християни.

# 56
Имам позната, женена за турчин (от българските турци). Успешен брак, две деца, струва ми се, че той е послушният.

# 57
  • София
Зависи.
Подчинение и покорство - не, но уважение, вслушване, съобразяване - трябва да е двустранно, за да върви каруцата.

# 58
Децата са послушни до една възраст. Възрастни хора могат от уважение и любов да слушат от време на време родители си, но до там. Другото е лицемерие, в такива отношения няма истинска любов.

# 59
"Ограничена", турчлето ти е селяк.
Мразя високо говорене и повишаване на тон.
Това показва слабост, слаба, лабилна психика и неувереност.
Представих си го - с шкембака, повечето са такива, може би мустака, и гръмогласният, "властен" тон.
По-зле и от наш Ганьо Балкански.
Прислугваш ли всеки ден здраво?

Никъде не прочетох да кажеш, че се обичате, държите един на друг.
Вместо това си се вторачила в парите и "уредеността", но като гледам нищо не е уредено.
Материалното не е щастието, от мен да знаеш.

Иначе при мен е: "Добре, скъпи", "Да, Любими", "Да, Любов".

Тренира усърдно във фитнеса и е много хубав. Обичаме се и нищо не е свързано с финанси. И двамата сме започнали връзката си от нулата, финансово и преносно. И двамата работим усърдно за всяка една стотинка , която влиза в бюджета ни. Да аз се грижа за домакинството и детето, а той за пазаруването и прането. Не е на всяка цена да сготвя или изчистя на минутата, ако съм уморена от работа. Доста си влизаме в положението. И за двама ни в първи брак и имаме общо дете. Но явно някои гледни точки в разбиранията се различават при нас.
Известно ми е, че във всяко семейство има от време на време проблеми/караници и ако няма,  тогава проблемът е най-голям.
Реших да пиша в тази група, понеже наистина може човек да получи ценни съвети. Интересно ми беше и другите как мислят

Общи условия

Активация на акаунт