Трябва ли жената да е "послушна"?

• 574
  • 33
  •   11
Отговори
# 30
Релакс, безсмислени спорове не ми се водят. Има текст, че мъжът следва да почита жена си, да я обича и да се грижи за нея. Пък който намира, че да е слабият пол го приравнява на предмет, си е негово лично разбиране. Аз претенции да съм силният пол нямам.

# 31
Той е с по-темпераментен характери и си позволява да говори на висок тон с всички около него и смята това за нормално. Не му харесва, ако и аз започна така да му говоря или да го критикувам. Има високо его и не приема чуждо мнение, тоест винаги е прав, но си позволява да критикува другите. Особености на характер общо взето и нищо общо с религията

Ами за моя мъж важи същото горе-долу но без крайности. Не му минава номера. Аз съм по-мълчалива и не му се връзвам в повечето случай. Правя забележки, когато прекалява и ми е важно. В случай на спор си викам и още как. Ако не е прав обикновено се врътва и отива да си ляга. На следващия ден е гузен. Не е отмъстителен, обича ме и после често се извинява. Тези изцепки обаче не са чести, подчертавам.

# 32
NellyN, не споря, тълкувам цитата. Съсъд, доколкото знам е предмет, който служи. Ако бъркам се извинявам.

Да почита, уважава, обича - това е част от всички нормални човешки отношения и предполага взаимност.
Да слуша, да се покорява и бои - едностранно, само за единия, го поставя в отношения, които са плашещи. Поне за мен е страшно да живея с човек, от когото се боя.

# 33
Relax now ,

Буквално значи "съд", но в много случаи означава и тяло, та жената е с по-слабото тяло (и е така).

Идеята е, че именно за взаимност се говори. Още от Битие се говори за жената, като другар на мъжа и плът от плътта му (по мое мнение, много красиво описание на любовта).

Иначе, аз категорично не приемам да се боя и треперя от мъжа си, то това вече си е да се живее с насилник.

Общи условия

Активация на акаунт