🎭 Traitors: Игра на предатели - в очакване на сезон 2 🎭

• 13 134
  • 209
  •   1
Отговори
# 90
  • София
За г-н А.Стефанов - какво да кажа? Или добро, или нищо. Няма как да е нещо добро. Но да е жив и здрав - в живота и да не участва в игри, които биха разклатили неизтребимата му увереност в принципите на морала.
(Харесва ми тоя обзор. Даже утре ще си го сваля да го имам в архив. Ако ми е писано да изгледам >10-тина БГ Трейтърса, може да си припомням как тръгна всичко.)

ПП. @Мануна - май да. Според мен поне. Ако още някой липсва ще е от фикусите, за да не съм усетил.

# 91
Този прословут български негативизъм навсякъде и за всичко. Деси Стоянова и тя в ролята на разобличител. Трейтърс е игра и вече ми идва идва в повече това смесване с живота и морални оценки. Британската версия ме кефи и с това, че водещи, коментатори, подкастъри коментират стратегии, комбинации, ходове с една лекота - като за шоу, а не като епизод на Съдебен спор.

# 92
  • Другата България
Те са налични тялом.
Духом отново Даяна е някаква част от пейзажа.
За мен е мистерия отношението към нея, започнало още от формата, видно продължаващо и в момента.
Всички говорят, дава се думата на всички, дори Ана говори, обаче Даяна - цъ.
Наистина като част от интериора.
Съжалявам, че Неделчо и Туджаров не попитаха Цецо за нея.
Определено има нещо там.

А Ева горката, форматът мина и замина, тя задава въпроса на Оля - “А защо не игра с Бачорски тогава?“
И двамата едновременно - Бачо и Оля - “Та ние играхме заедно.....“ Joy
Този кръг на Бачо доста ще да се е разширил с течение на дните, направо с минути се е разширявал....

А, и Мирела не видях.
Но аз правя още сто неща, повече слушам, та може и да е там.

# 93
  • София
Абе, има и играч с личен катарзис - поне като за екрана пред Деси: Вл.Николов. Но ние, зрителите не сме длъжни да прощаваме.

То, това, че "светът такъв финал не е виждал" - не е много за хвалба, май? (Манталитет? Балканското счупване? Или просто особености на националното его?)

И не "победи Играта", а победи популизмът. В случая - популизма на победителя, която отдаде победата за кефа си.

Последна редакция: вт, 02 дек 2025, 21:46 от EmBrother

# 94
Защо всички продължават да хвалят Бачорски, че се бил жертвал?
Той нямаше избор. Те го знаеха, че е предател.

# 95
  • Другата България
За Владо победителят е Бачорски.
Всички са участвали в сезона на Бачорски и на Глория.
Включва се и Антон - Бачорски бил най-гениалния играч, който местел всички пешки, и бил най-най-най-най-евър и форевър!
Като цяло мисля, че финалът на това издание на “Маските“ си беше финалния сегмент в цялостното към играта на Бачорски и представянето му във формата.
Предобриха според мен, не, че Бачо не игра, но нямаше нужда от още аплаузи.
Достатъчно получи.

# 96
  • Stockholm
Само Онцова и Деси плахо се опитваха да неутрализират еуфорията от феноменалната игра на Бачо. Бачо- балканският феномен Joy
Съвет към продукцията- дори и да имате попадение в каста, задължително му намерете конкуренция! Защото Бачо игра сам. Ако имаше още един с подобен психопатичен профил, финалът нямаше да е толкова скучен.

# 97
Аз още ги броя - и Тома не виждам, както и Мирела, както някой спомена

# 98
Ех, да му имам самочувствието на Бачорски - Георги го попита дали си представя, ако се беше съгласил да стане предател и Бачорски вика - не. Аз съм такъв манипулатор, че това нямаше как да стане. Да, да...А всъщност Георги, ако беше станал предател, щеше да спечели играта и съм сигурна, че нямаше да откаже да е предател. Така че Бачорски всъщност прецака своите най-близки хора в играта - ВН и ВВ, защото знаеше, че няма да приемат и за това не започна от Георги. Георги щеше да отнеме славата на Бъч.

# 99
Не ми хареса това финале на Маските. Аз исках Владо К. да разкаже неща от кухнята /както разказа за валидола на Глория/, самите участници да споделят такива моменти. За какво ми беше тази ретроспекция? Исках да говорят повече за самата атмосфера по време на снимките и след това. За епизодите си имаше Маските падат всяка неделя.
Не, не съм доволна от тази вечер!

# 100
  • София
(Тома беше там. ПП. На мен тъй ми се стори. Дяволо казва, че не бил - в неговия пост по-надолу ги има кой е бил и кой не.)
И да завърша с майтап (в моя си стил), който да е пожелание към следващите - какви да НЕ са...
Всеки като бурмичка там (или както го рече) имал своя принос в играта - каза ВВ (неостра цивилка на квадрат). Вярно е. Принципно. Някои с това, че като зелени растения фотосинтезираха, за да е здравословен въздухът в Бонония. Наистина - всеки с ролята си. В играта (не в живота, Антоне!).

Беше удоволствие за мен да съм с всички в темата. С някои - по-голямо, с други - по-малко Simple Smile. Да сме живи и здрави и за БГ Трейтърс 102.

Последна редакция: ср, 03 дек 2025, 10:24 от EmBrother

# 101
  • София
На мен ми харесаха Маските - събраха се всички, разгледаха основните “конфликти” 😉 вече от дистанцията на времето. Е, някои хора все още си бяха във филма. 😂. Антон е неспасяем. Мира го преживява през нейната лична драма. Искра е озлобена на Бачорски по някакви неясни причини - преживява го като лична рана 🤔…
Когато Глория, заклетата феминистка 😉, каза че е показала как не я е било страх да се конфронтира с “двуметров великан” като Владо Николов, ме напуши смях - представих си Мирелка 😂
И нещо важно, което Цецо Матев каза в подкаста - ножът е бил предвиден за края, независимо в каква ситуация са играчите и ножът важи само за едно гласуване / по Библия/. Така че Бачорски определи кои ще спечелят 😉. Гло и Петканов щяха да си поделят двойно повече пари, но щеше да остане горчив привкус. Сега стана сякаш е подарено на Ева и Коджабашев, но - пак по думите на Цецо - Ева си е извоювала победата с непрекъснатото намилане за доброто, праведното върху главата на Бачорски, докато тя, главата му, не изпушила 😂 и той си променил решението 😂

Последна редакция: ср, 03 дек 2025, 00:56 от almadji

# 102
За да завършим сезона, тъй като това се води официален епизод:

Епизод 13

ПП: Изгледах епизода и искам сериозно да знам колко точно Бачорски е платил на Владо Николов за рекламата, която му правеше във всеки удобен момент.
Такива реклами не правят дори и инфлуенсърите из инстаграм...
Ок, Бачорски е един вид пионер за нашето предаване, но мисля, че малко се преекспонират част от ходовете му, които в крайна сметка имаха негативен ефект върху играта му.
А финалния му "ход" да се самоубие е абсолютно излишен и позьорски впредвид, че всички знаеха, че той е предателя и си беше пътник

Последна редакция: ср, 03 дек 2025, 02:56 от outcast

# 103
  • София
Нямаше смисъл от ретроспекциите. 1/3 от Маските падат беше нещо което вече сме гледали.
Ако не ги бяха давали щяхме да видим и чуем много повече разговори между участниците край масата.
Липсваха Мирела, Мира Радева, Тома, Силвия Петкова и Иван Юруков. Нямаше я и Диляна Попова, но тя реално не участва в сезона. Така и не го започна. А и какво да каже...
Странно, но Анна-Мария почти не говори. Жорката Янев също. Даяна едвам каза там нещо за 5 секунди, като бързо беше заглушена. А ако Деси не се беше сетила за Боби, нямаше изобщо да го чуем.
Бачорски, Онцова и Владо Карамазов вдигнаха табелката с Глория (Владо беше написал и Бачорски), всички останали гласуваха за Бачорски. Мисля, че няма нужда от коментар.
Това с валидола Глория си го разказа в Надкаст.
Надявах се да чуя малко повече от Карамазов.
Като цяло биваше. Беше ми приятно да ги чуя като за последно. Средно към добро финално предаване. Но трябваше ако не друго поне да съкратят флашбекове.
Мира Радева добре че я прогониха първа. Тази жена няма никаква връзка с кораба майка. Такива глупости наговори за Бачорски. Още малко щеше да му каже, че е Хитлер.

Изгледах и Цецо в Надкаст.
Това с камата си е било заложено. Както и с щитът за всички, който Глория осигури с решението си.
Камата е щяла да важи само за първото гласуване и още на първото прегласуване е щяла да загуби своята тежест.
Нашите са били в постоянна връзка с лицензодателя и реално абсолютно всеки един ход/решение по играта са били съгласувани с тях и са били допуснати след одобрение.
Никакъв шанс да видим повече от един епизод седмично. Дори са им казали, че или пускат 1 епизод седмично и общо 12 или изобщо няма да получат лиценз. Даже са искали епизодите да са по 54 минути, но нашите едва, едва са склонили да ги направят по 85 минути грубо.

Накратко от мен:
Да не се извиняват с това, че имат само 1 епизод и 80/90 минути време за епизод.
Само да напомня, че американския Сървайвър е около 1 час и е много, много по-добър монтаж от нашия.
Въпрос на майсторлък е. Или го можеш или не го можеш. Няма средно положение.
Имаха огромни дупки в монтажа. Огромни. Съжалявам, но така мисля. И не искам да го спестя.

Цецо обаче като режисьор се е справил много добре. Но не той е правил монтажа.

Надявам се и вярвам, че ще видим сезон 2. За мен е ясно, че ще има, но чакам официалното оповестяване от бТВ. Не с разни подмятания в студийни предавания и пр.
И по-малко популисти.
Хората трябва да разберат, че това е игра.

Последна редакция: ср, 03 дек 2025, 04:44 от Diavolo

# 104
Силвия също я нямаше по клипчетата, които ми се мернаха. Не съм гледала предаването още, така че ако е там, се извинявам.

Иначе изгледах финалния епизод, но не се вредих в темата да напиша мнение. Ще ползвам тази, за да не е спам.
На мен ми хареса като цяло предаването - поплакнах очи с Видинско, поплаках (когато Тино излезе, разчувства ме просто), посмях се, ядосвах се на много постъпки, коментари, не знам колко пъти съм се била по челото, но също и се зарадвах на победата, колкото и предизвестена за зрителя да беше. За тях съм склонна да вярвам, че не е било всичко толкова ясно като бял ден, че няма втори предател. Както и да е, важното е, че си повярваха и въпреки съмненията едни в други, шестото им чувство им каза просто да си имат доверие и не сбъркаха. Коджабашев каза нещо от сорта на огъня, забравила съм вече точните му думи. На Петканов етюда беше хем излишен, хем забавен, защото от разкриването какъв е зависеше всичко, та добро решение да го оставят последен. На Бачорски саможертвата не ме изненада, човекът просто направи страхотна игра през целия цикъл. Имаше грешки, разбира се, но въпреки тях си изигра картите и сам си реши кога и как да си тръгне. Играч е голям.
Искам втори сезон, даже нямам търпение за него. Иска ми се и пак да се снима във Видинско. И така, това бяха моите пет стотинки.

Общи условия

Активация на акаунт