🎭 Traitors: Игра на предатели - в очакване на сезон 2 🎭

• 13 009
  • 209
  •   1
Отговори
# 45
но мога да ви гарантирам, че сезон с нормални хора ще бъде тотален провал и не бива да се рискува толкова рано

Такова нещо не съм казвал и не съм съгласен, но бих искал да чуя аргументите ти защо мислиш така.

# 46
  • София
За мен Ева, Мирела, Глория, Дани П., фокустникка, Даяна ми бяха непознати; за Мая, Коджабашев и Венци-Венц бях чувала, но ги виждах за първи път 😂. Така че… Не е важно толкова известността, а мотивацията.
Сигурна съм, че втори сезон кастът ще бъде по-добър - ще има избор от повече желаещи, ще прецизират по-добре психологически / ще избягват явните популисти, които могат да счупят играта/. Поне се надявам да са си взели поука 😉.  От това, което казваха всички за мерките, изолацията и това, че не излезе спойлер, продукцията си е на ниво, въпреки, че ги плюем, но винаги ще има хора, които ще търсят конспирации, машинации…

# 47
И за мен имаше непознати и това беше ок. Не гледам Игри на волята, а Къщата на инфлуенсърите само 1 и 2 сезон. Едва ли има човек, който успява да гледа всичко, което излиза на бг екран. Та, ако включват риалити звезди, все ще има по някой неизвестен.
Коджабашев, Жоро Янев, Мирела, Мая, Даяна, аз виждах и чувах за първи път.

# 48
Благодаря за поредната тема, Дяволче😊Сезона го оценявам като много добър, тъй като постави едни солидни основи за следващи сезони, било то с известни или не. Бачо наистина изнесе предаването, а Владо Карамазов мога да го гледам, дори и да рецитира наказателното право, толкова е магнетичен😄Радвам се, че Жорката беше част от победителите.

# 49
  • София
Да не забравите, че днес/вторник ще има два часа Маските падат с Деси.
От 20:00 до 22:00 ч.
С всички участници + Владо Карамазов.

Чакаме и Цецо (режисьорът на сезона) в Надкаст.
Дано да го попитат защо беше толкова ужасен монтажът на сезона...

# 50
и това, че не излезе спойлер

Не е вярно това.

# 51
Абсолютно съм съгласна.
Знам, че доста хора тук пишат за "нормален" сезон с идеята, че самите те искат да участват, на други им е писнало от едни и същи муцуни, но мога да ви гарантирам, че сезон с нормални хора ще бъде тотален провал и не бива да се рискува толкова рано - не и докато правят само по един сезон на година.
Аз не съм много съгласен.
Особено като имаме предвид, че в световен мащаб едно от най-гледаните риалити предавания — Survivor — е с обикновени хора, и именно те направиха формата толкова велик.
Освен това имаме база за сравнение от чуждестранните сезони, където предаването се получава отлично и с напълно непознати лица — стига кастингът да е адекватен (а точно там е нашият проблем).

И за капак, най-гледаното риалити в България — Игри на волята — също не е с известни личности, но въпреки това е изключително успешно.
Още помня абсурдното твърдение на Онцова, че „непопулярните“ едва ли не не могат да се справят с камери, синхрони и т.н. Миналият опит показва точно обратното.

Аз лично трудно си представям толкова много популярни личности в България, които биха могли да изиграят интересна и непопулистка игра. Просто такава ни е народопсихологията, в комбинация с влиянието на инфлуенсърството — уви.

# 52
  • Другата България
И кое точно не е вярно?
Какъв спойлер излезе, и къде?
Категоричен, сигурен, достоверен?
Не свободни съчинения по изпуснато тук-там от участници в някои техни участия някъде, някога, при някого?
И личните интерпретации на друг по снимки в ИГ?

# 53
но мога да ви гарантирам, че сезон с нормални хора ще бъде тотален провал и не бива да се рискува толкова рано

Такова нещо не съм казвал и не съм съгласен, но бих искал да чуя аргументите ти защо мислиш така.
Знам, че не си го казвал, аз го казвам.
Каст с нормални хора е изключително трудно да се направи. Вижте какво се случва с последните предавания, които не са ИВ - скаутват ги под дърво и камък и накрая едва-едва избутват сезона с тях. Масово участниците не умеят да дават синхрони, а камо ли да направят нещо интересно, за да раздвижат играта. В Островът имаме 2-3 запомнящи се лица и то май всичките бяха скаутнати.
Игри на волята е изключение - там манията започна след трети сезон и таргетира друг тип участници.
Та дори Биг Брадър, което е в друга категория, защото камерите са скрити и не даваш синхрони, нито правиш риалити сцени, среща затруднения с каста и в последните 2 години взимат лица, които са работили с продуцентската компания по други проекти.
Идеята за огромният басейн от хора, от които можеш да избираш, е огромна илюзия. Те няма да вземат 20 човека от форума, които сме със сходно мислене, на сходни години, сходни интереси и т.н. Трябват им двама такива, двама бунтари, двама забавни, двама драматични и т.н. Нека има поне още 2 нормални сезона и после да отворят кастинги - ще е много по-лесно за създаване, иначе пак ще се стигне до неизбежното "скаутване", вкарване на познати, представяне на известни за неизвестни и т.н.

Абсолютно съм съгласна.
Знам, че доста хора тук пишат за "нормален" сезон с идеята, че самите те искат да участват, на други им е писнало от едни и същи муцуни, но мога да ви гарантирам, че сезон с нормални хора ще бъде тотален провал и не бива да се рискува толкова рано - не и докато правят само по един сезон на година.
Аз не съм много съгласен.
Особено като имаме предвид, че в световен мащаб едно от най-гледаните риалити предавания — Survivor — е с обикновени хора, и именно те направиха формата толкова велик.
Освен това имаме база за сравнение от чуждестранните сезони, където предаването се получава отлично и с напълно непознати лица — стига кастингът да е адекватен (а точно там е нашият проблем).

И за капак, най-гледаното риалити в България — Игри на волята — също не е с известни личности, но въпреки това е изключително успешно.
Още помня абсурдното твърдение на Онцова, че „непопулярните“ едва ли не не могат да се справят с камери, синхрони и т.н. Миналият опит показва точно обратното.

Аз лично трудно си представям толкова много популярни личности в България, които биха могли да изиграят интересна и непопулистка игра. Просто такава ни е народопсихологията, в комбинация с влиянието на инфлуенсърството — уви.
В Сървайвър наградата е 1 милион долара, мотивацията е коренно различна.
В британския Трейтърс е драстично по-малка, но във Великобритания имат многогодишна риалити история и всеки е гледал такива предавания, лесни са в отпускането на участници и т.н.
А Игри на волята е свръхрежисирано и основно спортно.
Има доста хора, които ще направят интересна игра - особено като се вижда как се приема играта на Глория/Коджабашев/Бачорски срещу тази на Владо и Венци. Под известни не казвам да вкарват Христо Стоичков, а дори някоя бивша ергенка или по-нишов инфлуенсър като теб например. Толкова популярният каст в сезон 1 беше за привличане на вниманието, сега могат да заложат на по-непопулярни.

# 54
Аз искам да видя в следващия сезон Миро от Островът 100 гривни и Любо Жечев!

# 55
Clouded, не обиждай Ванката на "инфлуенсър".   Wink

За разлика от една камара такива безделници, той си има хубава професия и прави тези хубави анализи като хоби.  И не всеки ютубър е инфлуенсър колкото и да е велик. Примерно Veritasium е велик, но не бих го нарекла инфлуенсър. Какво да ми инфлуенсва? Прави чудесни неща за гледане. Това не е влияние, това е страхотен продукт.

# 56
Дани Петканов гостува в БТВ в момента, нищят Трейтърс.

# 57
Лисички потвърди че ще има втори сезон по време на интервюто

# 58
Нещо, което не важи обаче за "Островът на стоте гривни" или поне за Сано като водещ,  че в същото време в "На кафе" имаше интервю с него, ще води някакво ново риалити по Нова.

Лисички явно чете темата и гледа анкетата горе. Каза, че имало залози дали в новия сезон хората искат нови непознати участници или популярни Grinning

# 59
Clouded, разбирам, ти смяташ, че обикновените хора от кастингите не са достатъчно телевизионно атрактивни или нямат умения да се изразяват добре. Не съм гледал другите риалита освен Биг Брадър, но ако това, което казваш е така (все пак го поставям под съмнение, защото в началото на риалитата и първите Биг Брадъри и Сървайвъри нямаше никакъв проблем да намериш всякакви образи, защо с времето да е станало по-трудно?), то проблемът няма да се реши не с поне още 2 ВИП сезона, ами и след още 20. Освен това откривам известно противоречие, защото интересните според теб играчи идват точно от тези други риалита, така че не може кастингите да са чак такъв провал.
Предателите е с много по-различен профил от спортно-гладно-потно-селските риалита и ще привлече друг тип аудитория на кастингите. От ТВ игрите като Последният Печели и Стани Богат виждаме, че на обикновените хора не им липсва дар слово пред камера, просто такива хора не се записват за плажно-островните приключения, но много такива биха се пробвали за Предатели.
Иначе към идеята да се заложи на по-малко известни (т.е. пак инфлуенсъри и риалити герои) съм върло против. Мисля, че Diavolo добре описа няколко типажи от обикновени хора, които могат да намерят място в играта. Тази игра е с много лесни правила, няма стратегии и е съвършено лесно да влезеш във филма, а това е всичко, което се иска. Така че стига да не влизаш с предразсъдъци като Владо Николов или Антон Стефанов, няма как да си не на място. Хич не е нужно да си хитър геймър - ако си простоват и наивен, даже още по-добре, идеална партия за предателите.

Мери_Ан, това вече го говорихме. По същество няма какво да бистрим фактите, явно спорът е кое се приема за "достоверен и категоричен". Може би имаме различни дефиниции за това; от спойлерната тема разбрах, че за някои минали риалита ти си била надежден източник на информация (прощавай, ако бъркам), но фактите са такива, че спойлери и информация имаше. Ако искаш по разбивка:
- още Мира Радева издаде, че "доброто накрая побеждава", тоест праведните печелят
- в спойлерната тема в началото на октомври се написа за Ева и Коджабашев като победители, при това от различни хора.
- Ева специално в интервю за някакъв сайт още преди старта си каза че "добри пари е взела от предаването".
- Бачорски също се беше издал, че е стоял до края (ако не и че не е спечелил)
- Анна-Мария също намекна, че е напуснала преди края и дори даде относителна бройка на предателите.
Доколко всичко това е достоверно и дали са просто интерпретации, честно казано е без значение, когато всичко излезе вярно.

Общи условия

Активация на акаунт