Сполучливи имитации на маркови парфюми - 65

• 32 091
  • 637
  •   1
Отговори
# 240
Лидл от днес пуснаха Deluxe серия на парфюми. Душнах набързо:
Дамски розовеещ нещо си obscure - мисля, чя я някой от good girl-ите
Дамски жълтеещ limonique - много ми напомня un jardin sur le nil.
Мъжки черен - много хубав Авентус.
Мъжки светло син - грам идея си нямам какво е. Някакъв безличен малко стои.
На Black opium го оприличих този розовеещия.
Goddess имах на D&P, доволна бях от към трайност и от самия аромат. Може би пак ще го подновя.

# 241
  • София
Аз и не бях разбрал, че пак ще има нови аромати в Лидл, случайно ги видях.
Пръснах на китка двата мъжки, но традиционно съм Не. Единият ми изби на освежител за wc с лимон дето бабите ми имаха такива. Другият е .... ненатрапчиво приятен, но пък изчезна много бързо от кожата.

# 242
  • BG-DE
Angham на Lattafa е много приятен парфюм но съвсем не е 1:1 с Бърбъри Годес, много му се чудех като бяхме в България дали да го взема но в него липсва нещо което ме привлича в Годес 🙂

Стана ми любопитно коя е нотката, която липсва в Angham?
Как го оприличавате Burberry Goddess?
Аз не съм голям специалист по ароматните нотки, обикновено дори не им обръщам голямо внимание, а възприемам един парфюм като цялостна композиция 🙂 Конкретно Angham, за мен е по-цветен и по-малко ванилен от Годес, но не това е проблема, а  някак му липсва елегантността и женствеността на оригинала. Поне за мен Бърбъри Годес е невероятно фин и женствен парфюм, сърбят ме страшно ръцете да поръчам един пълнител от Флакони но наскоро намерих в шкафа забравено почти пълно шише от Мон Герлен, а като усещане те са ми доста сходни, и това ме спира, засега 🙂

# 243

Иначе нещо на starcorp отливките на оригинали са малко странни, имам 2 които също не са трайни, като на едната имам и целия парфюм, но купен от друго място и е със супер трайност. А точно от там сега съм заредила 5 отливки и се чудя дали изобщо да поръчвам.

Една клиентка, поради интерес от моя страна, ми пръсна от нейния Van Cleef Bois D'amande... Купен от Дъглас. Това нещо стоя с часове и си го душих от китката. Толкова се очаровах, че си поръчах отливка именно от Starcorp. Eми няма същата трайност. Явно ги разреждат. Замислям се, дали бих поръчала пак от там.

Поръчвала съм отливки на Amore Cafe и Trussardi - Passegiata от Starcorp, миришат доста на спирт в самото начало. Да взимаш по 20 лв за 5 мл отливка, а пък и да я разреждаш... явно нямат нужда от постояни клиенти 😅
Иначе преди седмица си взех Опиум в червено и Италика от Гиза, много са трайни. Опиум в червено на моята кожа е точно тирамису със захаросана череша отгоре😍

# 244
Аз минах набързо през Bargelo в Одрин, нямаха каталог и не ми се занимаваше да душа и да тествам произволно. В Muscent забърсах Virgin Island Water Creed -  много приятно ме изненада. Цитрус с отчетлив кокос, много свежо и приятно. После малко ромче за разкош и леки мускусни нотки. Прекрасен за пролет/лято и прилична трайност около 4-5 часа, на дрехата с дни. От там си взех и ароматна свещ. Имаше и с аромати на парфюми. Каталога ми го показаха на един телефон. В San Siro нищо не ме грабна . Имаше и Айфел и още поне 3-4 марки, почти всичките подредени един до друг.
Virgin Island Water Creed  е един от топ 3 любими аромати за лятото, обожавам го и много настроение ми носи.
Аз тези дни съм на яка вълна с ванилия и се поливам щедро с vanilla powder...

Какво сте приготвили за празниците, че идват и по-стъдени дни ?

# 245
Аз минах набързо през Bargelo в Одрин, нямаха каталог и не ми се занимаваше да душа и да тествам произволно. В Muscent забърсах Virgin Island Water Creed -  много приятно ме изненада. Цитрус с отчетлив кокос, много свежо и приятно. После малко ромче за разкош и леки мускусни нотки. Прекрасен за пролет/лято и прилична трайност около 4-5 часа, на дрехата с дни. От там си взех и ароматна свещ. Имаше и с аромати на парфюми. Каталога ми го показаха на един телефон. В San Siro нищо не ме грабна . Имаше и Айфел и още поне 3-4 марки, почти всичките подредени един до друг.
Virgin Island Water Creed  е един от топ 3 любими аромати за лятото, обожавам го и много настроение ми носи.
Аз тези дни съм на яка вълна с ванилия и се поливам щедро с vanilla powder...

Какво сте приготвили за празниците, че идват и по-стъдени дни ?
Ванилията я уважавам извънредно много и ми е почти задължителна във всеки сезон. За празниците залагам на Angel Muse и Angel Stellar. Имам по 25 мл. и от двата и смятам, че ако имат най-подходящ период от годината, то е именно зимата - празниците. Междувременно, обаче ще си ползвам и моя кандидат-signature Narciso, който ме е запленил, буквално. Khamrah Qahwa засега съм го зарязала да "узрява", но все по-малко го чувствам като "моя" парфюм. А, толкова да мразя да ми застояват парфюмите!

# 246
  • Deutschland
Ванеса, в нашата брошура на Лидл няма Латафа. Четох, че засега само в определени провинции ще има, явно BaWü не е сред тях.

# 247
Monadirs, къде го усещаш този отявлен кокос във Virgin Island Water Creed? Аз съм тествала оригинала, имам и версията на Заг, която много харесвам, но аз избягвам кокосовите аромати и за мен кокос няма, то е кокосова вода, но тя има много деликатен аромат.
Иначе аз съм тествала няколко Muscent аромата и за мен не са добри аналози, трайни, но са встрани от оригиналите като аромати.

# 248
  • Sofia
Ами усещам си го. Даже в един момент надделява над цитрусите. От ревера на палтото ми усещам само кокос. На мен точно нещо кокосово ми липсваше, та много ме зарадва. Оригинала не съм тествала нито имам опит с други аромати на Muscent

# 249
Ванеса, в нашата брошура на Лидл няма Латафа. Четох, че засега само в определени провинции ще има, явно BaWü не е сред тях.
Даа,при нас ги е имало,но всичко разграбено.Обиколих и двата магазина в района,но греда.Във втория на касата се заприказвах с касиера,явно физиономията ми е била много молеща,човека явно ме съжали,изкара един Fakhar Platin изпод касата и вика "Ето,можеш да го вземеш" Grinning Ама как да му кажа че точно тоя пък не го искам,викам "А не, не мога да Ви взема парфюма" Grinning

Докато обикалях в галоп магазините,с периферното си зрение засякох на регала с парфюмите доста голямо количество.Обикновено не се заглеждам там,редовните в асортимента не ме вълнуват.Обаче, тоя път беше препълнено.Оказа се,че там са и тези,които коментирахте наскоро.Черешки и разни такива.
Окото ми веднага се наби в  Bohemian Water ,викам си,това ако не е Джипси Уотър ей на.Оказа се същият.
Пръснах си на китката...разкош.Исках да видя как ще се развие и щях да се върна да си го взема.Уви,след половин час нямаше никой обаче, ароматът беше много як.Нямам навик да си нося парфюм в чантата и да се пръскам през час,няма да ми свърши работа,жалко.

# 250
Бях си взела от ionelli Maison Alhambra Decadent Dream отливка, много близък аналог с Amouage Love Delight и да кажа, че съм много доволна от аромата. Като цяло не е точно мой тип, но вече два часа от китката ми се носи приятно ухание. Първо доста пудрено с бели цветя, леко сладникаво като на скъп крем, както го определи ММ, сега вече усещам и свежа цитрусова нотка, която го прави супер за лятото, но сега се държи и на хладно много добре и с кеф бих го ползвала понякога. Ако издържи още два часа, ще си взема целия парфюм.

# 251
Търсих,  търсих,  не намерих имитация и си взех оригиналната бутилка Obsession, че и 100 МЛ.
Има да се давя...

Последна редакция: ср, 17 дек 2025, 19:29 от Съсел@

# 252
Love Delight взех от Гиза и е невероятен. Усещам ясно джинджифила,  а силажа му  продължава над 8 часа. Страхотен е

# 253
Maison Alhambra Decadent Dream го дават като аналог на amouagе guidance,и аз доста му се чудя дали е ок.

# 254
Така и така ще пускам поръчка към Гиза.
Споделете и някой мъжки хубав аромат,моля.
Нещо изпробвано,приятно за зимните месеци.

Общи условия

Активация на акаунт