Сполучливи имитации на маркови парфюми - 65

• 31 387
  • 631
  •   4
Отговори
# 510
Относно мъжки аромати от Гиза - имам опит само с един такъв, който...не се води мъжки по каталог, но за мен е категорично мъжки, или поне унисекс. Купих го за сина ми, миналата година - узрява все по-красиво и става все по-траен. Ароматна аура се казва. Mass appealing бих го нарекла, не мисля че може да не се хареса на когото и да е. Уникален е сам по себе си, без да има резки, натрапчиви, агресивни нотки.

# 511
  • София
Много малиновото нещо може да е малинов мист за коса на Ив Роше, те са доста реалистични.
Аз имам този мист за коса и тяло на Ив Роше https://subra.bg/files/richeditor/3660005567921.png. Хубави малинки, реалистични, без изкуствена сладост, лек, приятен, на дрехи се задържа повече.

# 512
Хаха, леле мили хора, май 2-3 дни не съм влизала тук и 71 нови коментара 🤣😂. Ще има да си чета.
Относно Гиза и останалите брандове аналози. Не забравяйте, когато сравнявате нещо като трайност, да взимате предвид процента парфюмна есенция на мл и цената спрямо това. Разреден Гиза в 30 мл парфюм се получава към 24% парфюмна есенция, защото маслото е 60% парфюмна есенция и всеки процент отгоре влияе положително на дълготрайността, но и на цената.
На Yusuf Bhai са 30-40 % в зависимост от парфюма, на Заг са 18-20 %. На La perfume май бяха 22...На Рефан и Гардени наливните, както си го направите. Аз съм правила 100 мл рефан с 15 мл есенция и парфюмът празна бутилка вече над 10 години ухае 🤣😂.
Аз обаче отново да ви похваля тези ZENTHEA от Емаг. Вече имам 8 техни аромата и съм хипер доволна. Освен това има нишови, които другите нямат като Queen of Silk Creed и Alexandria II Xerjoff, който отдавна търсех и да са капсуловани. Чудесна трайност имат 4+ часа без отлежаване, но съм ги оставила да се мацерират. Точно тествам Queen of Silk и съм очарована.

Последна редакция: чт, 08 яну 2026, 16:20 от Sansola

# 513
  • Deutschland
Една добра душа ми даде да тествам сутринта парфюма на Лидл в тъмночервено, не помня името. Имитация на Черешата на TF, ако не бъркам. До момента, след стократно миене на ръце, чинии и прочее, китката ми ухае. Евентуално ще търся онлайн, защото в нашия Лидл парфюми извън стандартните за магазина , има веднъж на високосна.
Мъжът ми е открил в жабката на колата Аристеа 132. Кой знае кога съм го купувала и забравила там. Сега се надявам отнякъде да излезе и Нарцизо for her, който не помня къде затрих.

# 514
Моята сестра ми каза, че смърдя отвратително и да се махам от нея 🤣🤣🤣. Бях се пръснала само веднъж с имитацията на Bargello- Good Girl.
Още ме е яд как се набутах 😂.
Още не съм стигнала до Заг да купя Lost Cherry.
Сега покрай вас ще ходя и в Зара да я душа тази ванилия. Кой друг има имитация на vanilla powder?

# 515
  • Sofia
Много благодаря за споделеното, Sansola. Непременно ще ги погледна. Queen of Silk имам от misterscent. Много ми е любим.

# 516
Morkovelka99, леле, вие и вярвате и се водите по нейното мнение?! 🤣😂🤣😂 Познавам Bargelo Good girl, чудесен е, имала съм го, но престанаха в бг да ги продават и достъпа до тях е труден. Good girl е един от най-хубавите аромати като цяло и не само жените, но по-важно и мъжете много го харесват. Сестра ви нищо не разбира 😉.
Monaridis, аз даже мисля от някои да си взема още по 1 бройка от техните и Queen of Silk ще е един от тях. Вече 5ти час китката ми ухае, а парфюмът беше умрял от студ в шкафа на sameday. Определено този нов румънски бранд е в десятка и е в ценовия клас на Мартинез. А Alexandria II го пръснах на блотер и този парфюм е masterpiece.
Ако мога да намеря Mana Nishane в изпълнение на някой, ще съм много доволна. В този парфюм има нещо много първично 🤣😂.

# 517
  • Sofia
Кой е Mana Nishane? Иначе Ani го имам страхотен от Дивайн, на mistescent също е хубав.
Ще им разгледам предложенията на румънците.

# 518
Не, не , сестра ми в случая наистина е права 😂🤧😭.
Мен ме изгъгаха или и аз не знам какво стана, но парфюмите Bargelo, които ми изпратиха от Турция са отврат. Миналата година оревах тука темата и много се оплаквах.
И аз съм ползвала тяхната имитация преди, но сега не се доближава изобщо до оригинала, а преди не се различаваше.

# 519
парфюмите Bargelo, които ми изпратиха от Турция са отврат.
Не знам за тези, купени директно от Турция, но имам купен от тук имитация на Kenzo Amour, вече 3-4 годишен. №128. Това е 1:1 с оригинала /имам остатък от червения оригинал/ и представлява невероятно вкусен десерт "мляко с ориз" /сутляш/. Траен, мек, точно за сега. Благодаря, че ме подсети, ще го извадя да си го нося, сега му е момента.

# 520
  • Deutschland
Амур е истински разкош. Мляко с ориз с много ванилия. Сега си сложих 132 на Аристеа, Lara Мон Герлен. Защо Лара не знам. Ползвала съм на Рефан мисля, преди много години. Ще видим дали е траен.

# 521
Аз обаче отново да ви похваля тези ZENTHEA от Емаг. Вече имам 8 техни аромата и съм хипер доволна. Освен това има нишови, които другите нямат като Queen of Silk Creed и Alexandria II Xerjoff, който отдавна търсех и да са капсуловани. Чудесна трайност имат 4+ часа без отлежаване, но съм ги оставила да се мацерират. Точно тествам Queen of Silk и съм очарована.

Благодаря и аз, сега веднага ще си поръчам два аромата. По-натам пак, че нещо доста се поувлякох в последно време.

Ъпдейт - поръчах три, защото имаше маса отстъпки, и така трите са ми за 21 евро.

Последна редакция: пт, 09 яну 2026, 09:42 от NellyN

# 522
Един бърз въпрос: Някой от вас пробва ли вече Narciso 198 на Aristea? Necha, как намираш Hypnotic Poison 156? Ок ли ти е в сравнение с други марки, и изобщо сам по себе си как се представя според теб?

# 523
А какви отстъпки ползвахте в Емаг,нещо не мога да ги намаля аз?

# 524
Preet Saini 774354, добре се представя парфюмчето за тези пари. Доволна съм.  Не съм ползвала оригиналният  Hypnotic Poison, нито други негови имитации. Много парфюми събрах вече-оригинали, арабски, наливни. Намирам красота във всеки един аромат. Единственият, с който не се спогаждам е Maison Alhambra La Rouge Baroque. Мисля да го разредя и да го ползвам за дифузер в банята.

Последна редакция: пт, 09 яну 2026, 12:39 от necha

Общи условия

Активация на акаунт