Сполучливи имитации на маркови парфюми - 65

• 27 998
  • 587
  •   2
Отговори
# 540
С новата година и цените в Гиза са  нагоре.
Нещо много си повярва и прекали.
Чудех се за някакви неща, но се отказвам.
Да, така е. Очевидно виси и тя /Милка/тук и чете. Преди време пак така беше си "повЕрвала", но малко след това ги свали обратно цените. За мен Гиза не са кой знае какво. Със съвсем същото качество са на Аристея, на Сан Сиро, на Мартинез, на Сангадо, на Рефан /от оригиналния сайт !/...Да не продължавам. Щях да добавя и Заг Зодиак, но там последно съм купувала от Иво и не знам как са в момента. /Апропо, тези, купени от Иво по нищо не отстъпват на Гиза-та/. Отаналите, които изброих, също по нищо не отстъпват по технически показатели на Гиза-та. Да, Милка купува и разрежда всякакви "ниши", обаче, честно казано, вкусът и не съвпада с моя и напоследък нищо от "ниши"-те и не ми харесва. Та...Може да остане изненадана Милка.

Бях писала тук за препоръка за аромат на канела,исках да направя подарък на една близка.Направих поръчка за 4-5 масла,но ми я отказа. Приятел ми си направи профил поръча и той масло за него,че го обеждавах,че са хубави аромати пак по препоръка от тук,дабави и моите аромати,но пак ги е отказала. Бяз никакво обяснение. Съответно идеята ми за подарък отпадна.
 Аз имах сага с нея преди време,понеже ми беше объркала цената на доставка,макар,че тогава й звънях и питах.Самата Милка ми обясни,че доставката не била редактираната в сайта"ГИЗА" и няма проблем да поръчам до автомат които ми е близо. Е да ама не,цената на доставката нямаше нищо общо с таксите на Спиди. Съотвено чаках да я поправи и така не го направи.Не си взех поръчката- не заради 2-3 лв в повече,а поради факта,че аз и бях звъняла и тя ме увери,че нямало проблем! След отказа ми звъня да се саморазправя и да ми обяснява как била на почивка и не можела да я редактира цената. Беше адски груба и нагла.Обвини ме за нейната грешка и как можело да се поправя и да ми пратила разликата по банков път.
За мен това беше напълно излишно. 3 дена се заминавах с глупостите и нейната грешка! Но вместо да се извини беше супер арогантна и по време на разговора ни,каза,че поема риска да прочете негативи за нея,но била над нещата..Така,че да въпросната Милка чете и определено явно не и е проблем да губи клиентите си. Явно за нея 60-80 лв на поръчка от клиент. Щом не и се занимава с клиенти и доставки да спре тази опция,какво разиграва хората. Винаги има алтернатива,осебено сега с надутите си цени,то няма смисъл да се поръчва от нея. Нали уж точна заради цената търсим имитация на даден аромат? Цената щом е толкова висока,то се губи смисъла от покупка на имитация. Да не забравяме и факта,че трябва да си закупим и спирт и глицерин,тоест цената да си разредим маслото става все по-висока.

Определено сама си губи клиентите и подкрепям мненията на зад,че нещата които предлага не са кой знае какви. Това,че тук сравняваме и пишем кое от кое е по-добро,не и дава права да разиграва клиентите си и да се отнася арогантно спрямо тях.Всъщност се замислям,че прилича на онзи "Боби от парфюми с мисия" той също е арогантен и всички коментари се трият, ако не са супер позитивни и ласкателни...

Последна редакция: сб, 10 яну 2026, 11:33 от Томасита

# 541
Аз също си поръчах някои аромати, но за мен като трайност не са нищо впечатляващо,на D&P поне при мен като трайност са супер и много често ме питат за парфюма ми.

# 542
На D&P любимият ми е Mon Paris и много комплименти съм отнасяла. Последния път, като ходих до магазинчето им на Графа, им беше свършил в момента, та не успях да си взема.

# 543
Не защитавам Гиза и не мисля, че са най-добро качество на пазара, но малко странно ми звучи, че есенциите им са скъпи. Обыкновенно си поръчвам по 3 есенции от 10 мл, значи доставката я деля на 3 (ако не греша, сега е 6 лв). Поръчвам шишенца по 30 мл от Тему, които ми излизат за около 2 лв едно, със сигурност има и по-евтини, ако поръчвате по-голямо количество. Спирта не го броя, излизат някакви стотинки за един парфюм. Глицерин никогда не добавям, устройва ме трайността и без него, но пак доколкото знам, съвсем не е скъп. Ами общо излиза под 20 лв един готов парфюм.

Разбира се, че за хора, които искат да си купят парфюма и веднага да го ползват, не е най-добрия вариант.

# 544
  • София
Момичета,
Имате ли впечатления от парфюмите от ФБ групата Парфюми с мисия? Онзи ден бях в Лили и се разминах с една жена, при което усетих, че е с Bianco Latte. Питах я направо (не съм никак срамежлива Stuck Out Tongue Winking Eye) дали е с него и тя ми отговори, че е с имитация от тази група.. Не я бях чувала преди, но я чекнах - парфюмчетата са по 15/16 € за 100 мл и се твърди, че има на всичко имитация. Човекът, който ги предлага е с някакъв здравословен проблем. Та един вид това е “мисията”.

# 545
Добре че ММ ми подкрепя парфюмната мания 🤣😂. През неговия Емаг апп забърсах още 3 броя ZANTHEA, че и там да хвана 20те лв отстъпка плюс genius отстъпката от 10%. Този път са Olympia Flora, много приятен е в оригинал, дано е добър, Yum Bujee и Dolce Melody. Ще разказвам, като дойдат.
Моята цел е да намирам добри не масови аромати, когато искам нещо различно.
Който има отлежал SHOBI парфюм с добавена есенция, може ли да сподели дали са трайни поне 6+ часа?
Иначе D&P са супер, много трайни, но нещо нямат интересни и нови аромати.

# 546
  • BG-DE
Аз също си поръчах някои аромати, но за мен като трайност не са нищо впечатляващо,на D&P поне при мен като трайност са супер и много често ме питат за парфюма ми.
Можеш ли да ми кажеш кой номер е Mon Paris за да видя дали и при нас го има 🙂

# 547
Можеш ли да ми кажеш кой номер е Mon Paris за да видя дали и при нас го има 🙂

В сайта им е записано Y-1. Иначе не пазя шишенцето с етикет, но сигурно и там така е било записано.

# 548
  • BG-DE
Много благодаря 🍀

# 549
  • Deutschland
Ако капна малко глицерин в Рефански наливен, ще се получи ли с трайността?

# 550
Ако капна малко глицерин в Рефански наливен, ще се получи ли с трайността?

и аз се чудя, че си бях взела от едно магазинче в студентски град, но трайността е едва 2 часа…

Иначе за гиза, да споделя мнение и аз - Да, имат нишови аромати, които преди предпочитах пред мейнстрийма на рефанските, но на моята кожа се развиват с една доста неприятна и специфична миризма - мога да я определя като на нещо старо, застояло. Аз го има този проблем с всички имитации за съжаление, освен с парфен и някои на рефан.

Към момента най-често се спирам на арабски имитации от различби магазини - и малки, и големи. Най-доволна съм от тях като съотношение цена-качество. Бих пробвала отново някакви на гиза след време, но не знам за тая миризма, или аз съм нещо сбъркана, дали някой друг се е сблъсквал с подобен “проблем”?

# 551
  • Sofia
.Аз този проблем със старата миризма имам с перфюмите с лавандула. Имам две Либрета - оригинални, които като престоят няколко часа върху мен и започвам да мириша на стара некъпан жена. Ужасно е. В началото много се чудех, каква е причината и много ме е яд. Мъжът ми даже се обиди, че не ги ползвам, тъй като са ми подарък от него Grinning

# 552
Аз усещам гранясала мазнина...Трудно ми е да свикна, иначе Теменужен ирис е някаква неземна прелест, но това ме трови на бекграунд.
Разносих днес Аристеа (Hypnotic Poison) - изумена съм от трайността, по едно фъс зад всяко ухо, от 8 сутринта, до преди час, когато се изкъпах, усещах осезаемо, като облаче около мен. А колко е нежен, женствен, деликатен - прекрасен, нямам думи.

# 553
  • Sofia
Аристеа има ли ги в София във физически магазин някъде?

# 554
Само да споделя, че аз от тук поръчвам, вече 3 пъти, изпращат от днес за утре, до box now поръчвам за да излезне доставката минимална: https://vmcosmetic.com/bg/aristea-numeros-za-zheni-edp
Забравих да кажа, че ако някой има интерес към hypnotic poison на Аристеа, но не познава оригинала или подобие - нека подуши душ гела на Tesori, червения, драконово нещо си...

Последна редакция: нд, 11 яну 2026, 12:09 от Café del Mar

Общи условия

Активация на акаунт