Сполучливи имитации на маркови парфюми - 65

• 27 967
  • 587
  •   1
Отговори
# 570
Аз си го купувам от тук. Без опаковка, 100мл
https://share.google/X9qvN3fxQnjkLMHDn

# 571
Вчера ми пристигна Oud Tobacco  на Montale. Както винаги покупка на сляпо, но има голяма тръпка и вълнение за това, което ще получа, дали ще ми хареса и до каква степен. Взех го заради мнения във Фрагрантика, че е сходен с Blonde Amber на Clive Christian. Не познавам оригинала, но за цена над 1000 лв за 50 мл не бих си и мечтала даже да го пробвам. Доволна съм от Блонди Амбър на Гиза и от там  ми тръгна любовта и желанието да намеря алтернатива на  този парфюм. Наистина двата аромата си приличат доста, ако харесвате единия със сигурност ще харесате и другия. И двата са унисекс, но Oud Tobacco клони повече към мъжки, по-тежък е, тютюнев.  Блонди Амбър на Гиза е по-свеж, сладък, може би заради ванилията, по-универсален за всички сезони. Отлежал е почти месец и съвсем леко отстъпва на Монтала по трайност на този етап. Със сигурност ще си взема резерви, но ще изчакам да видя дали Монтала ще се промени. Досега си мислех, че само арабските и някои от наливните  преминават през мацерация, но това ми се случи и с Ред Табак на Мансера. Взех един и много ми хареса, избързах да купя резерва. След време и двата аромата се промениха и са с доста по-мъжествен характер. Пак си ги харесвам, но трябва да се съобразявам с броя пръскания и къде ще ходя.

Скрит текст:

Досега не бях ползвала нищо на Riiffs, но дъщерята ми подари за Коледа Noor- парфюмен екстракт. Това ми е едно от най-добрите попадения за 2025 г. Не съм предполагала, че такъв тип аромат ще стои толкова елегантно и изискано. Лукс отвсякъде. Супер траен, умерено излъчващ, но постоянно присъстващ. Много добре смесени съставки- ванилия, мляко, карамел, но не прегорял и прекалено сладък. Имах вечерно излизане и си сложих от него, получих поне 5-6 комплимента и всички ме питаха какъв е този парфюм. Бутилката е тежка, масивна, луксозна, много добре направена, но с остро дъно и се слага в специална стойка. Трябва да се внимава като се ползва, да не падне от поставката си. Кутията също е впечатляваща. Отваря се като капака се върти около оста си. Супер доволна съм, ще се купува резерва. Сравняват го  с Бианко Лате. Сега чакам и други парфюмни екстракти на Riiffs, дано да са добри колкото този.

Скрит текст:

Fire On Ice на Lattafa- Взех го преди месец и в началото беше много слаб и нетраен, но сега е много променен, траен и със средно, по-меко, топло и уютно излъчване. Има най-хубавата канела, която съм помирисвала някога от парфюм. Не е груба  и прекалена, както при други арабчета. Бутилчето също е много впечатляващо, но за кутията е можело да се постараят повече. Подарих такъв и на дъщерята. Тя също е много доволна.

Скрит текст:

Layaan на Lattafa - когато го взех, преди около месец се продаваше само в Нотино и цената му беше много висока, после се появи  в Парфимо с намаление, на половината от цената в Нотино, но не посмях да взема резерва. Исках да изчакам да отлежи и тогава да преценя, а и покупката ми беше ръководена първо от красивата бутилка, която задължително трябваше да имам. Ами, месец по-късно, доволна съм. Прекрасен, ежедневен, нежен, белоцветен аромат с изненадваща трайност като за този сезон. Носи ми подобно настроение като  Lattafa Dynasty. Пролетта и лятото ще му е силата на Layaan.

Скрит текст:

Tharwah Gold на  Lattafa - имам го от миналата зима, но като видях, че се продава в комплекти реших да взема един за дъщерята и една резерва за мен. Цената  беше по-ниска от единичните парфюми, а комплекта съдържа 100 мл + 20 мл парфюм, дезодорант и пълнител. Всичко това в луксозна, красива, релефна кутия. Много траен и излъчващ, за универсално носене за всякакъв повод и сезони, стига да харесвате комбинацията от бели цветя, лавандула и ванилия.

Скрит текст:

# 572
Страхотни са! Дано излязат след заплата Simple Smile
Цитат на: Hsgrgs1
link=topic=1834434.msg50701597#msg50701597 date=1768375566
Това се очаква да са новите на Гиза в близко, или не толкова близко бъдеще Simple Smile

# 573
Страхотни са! Дано излязат след заплата Simple Smile
Цитат на: Hsgrgs1
link=topic=1834434.msg50701597#msg50701597 date=1768375566
Това се очаква да са новите на Гиза в близко, или не толкова близко бъдеще Simple Smile

Дай ако можеш малко инфо за тези, които познаваш.
На мен са ми напълно непознати,  според мен няма да излязат скоро.

# 574
Онзи ден успях най-накрая да мина през Зара и да пробвам тяхната имитация на  vanilla powder    Бях решила да си я взема, за да си имам резерва 😁😁😁, обаче се отказах… много слаба проекция даже два пъти минах да си пръсна да не би да има грешка. Чудя се дали не ме съм привикнала към силата на оригинала…Като сходство са я докарали,  но оригинала е някак по-присъствен, на Aw копието е 1:1 но и те вдигнаха цените . Сега поръчах и от Том и се надявам да не ме разочарова неговото копие…Ще чакам на Милка да видим тя как се е справила…

# 575
Ето това са четирите неща, които бих взела от новите на Гиза.
За Valaya Exclusif само съм чела. Водят го много елегантен,  балансиран в пудрените нотки.
Vanilla powder съм пробвала на Зара и ми харесва, но не си го взех. Тук искам да го пробвам. Пудрен и сладък, фриволен и силен.
Libre vanille couture е прелестна ванилия с малко от линията на Либре
Gissah за първи път чувам и още нищо не съм чела.

# 576
Наскоро си взех реплика на Van Cleef  Bois Doré от Шоби. Имам отливка както и реплика от Mistercent която за мен е напълно идентична с оригинала. След като тествах и тази от Шоби, мога спокойно да кажа, че тя също  е 1:1 с оригинала- поне според мия нос. Не улавям разлики в отварянето и развитието . Ароматът е плътен и балансиран. При мен трайността е около 5 часа. Проекцията е умерена, в първите часове  е повече отчетлива. Като цяло обожавам този аромат, а Шоби определено оправдаха очакванията ми. Ще се радвам да споделите и други техни толкова добри попадения.

# 577
  • Варна
Ко прайте бе, ора? Тъгувате ли по изминалите празнични дни, по успиването до късно, по липсата на график и търчането по задачки, по светлинките и коледните песни.......аз много.
И от толкова мъка та мъка, си сефтосах четири ZANTHEA, да не остана по-назад. От ЕМАГ с някакви кодове, промоции и прочие, доставка до ония метални контейнери, дето никнат на всеки ъгъл, та ми излезе цена около 18лв на парфюм.
Ето и кои са(предимно за мъже):
Скрит текст:
1.   Creed Aventus Absolu – големи хвалби по ревюта, викам си, не е за изпускане. Отварям капачката, фъс-фъс на хартийката за тест, издишам, приближавам я до носа и бавно вдишвам. И първоначално малко разочарование – поредния авентус, но по-плодово сладникав. Нищо ново и тъкмо си мислех, че ще ми е излишен, ще го подаря на някого или ще го завра в кашона с резервите. „Да ама Не“ (Петко Бочаров). Превърна се в нещо страхотно. Пак си има авентуския гръбнак, но много по-плътен, подправъчен, сладникав аромат. Някои го сравняват като микс между Авентус и Саваж Еликсир, но за мен е по скоро микс със Sauvage EDP. Авентусът е за топло време, този Absolu e по-скоро за хладно и дори студено време. Оценявам го на мах 10/10. Хартийката мирише вече над 24 часа силно. Доста изискано стои, ако си „офис-тарикатче“, този е за теб. Или да метнеш една светла риза без възел, сакото, прилепналите дънки и да се настаниш на бар-плота в някое снобско заведение и да бройкаш мацките. То че няма да ти вържат само заради аромата и жадния поглед ясно, докато не видят какво ще паркираш пред заведението, ама поне да си начешеш любопитството. Любимата – БИВА!
2.   Creed Centaurus – пак Крийд, миналата година изсипаха доста интересни аромати. Чакам отнякъде да изкочи Делфина и Уд Зариан. Уж Зантея имали май Делфина, но в Румъния. Много приятен, подправъчно-кехлибарен с конячени нотки. Пак доста силно мирише от хартийката след 24 часа. Прилича ми на Grand Soir, но с понижен кехлибар, малко по-сладък и има някаква опушеност. Има и любимата ми тютюнева нотка, ванилия. Не е откриването на топлата вода, но си има собствен характер и определено много ми харесва. Оценка 9/10 и за хладно време към студено дори. Любимата го одобри. Вече е за по-зрели мъже, малко уморени от излишни келешлъци. Но пак изисква по-стилно поведение и облекло. Може и по джапанки, но вкъщи.
3.   Xerjoff Alexandria II – туй то е Ерба Пура ама за мъже. По-малко плодов, повече мускусно-дървесен.  10/10. Някак не го виждам за жени, макар и да се води унисекс. Но се „чифтосва“ страхотно с Ерба пура, както MFK Gentle Fluidity Silver с Gold и да си ги носите по двойка с половинката. Пак за хладно към студено време. Любимата не е особен фен на Ерба Пура, така че и този не я вдъхнови и впечатли особено. По-игрив аромат, от одрински анцунг Баленсиага с фалшив златен синджир на разходка до близкия МОЛ до спортно-елегантно облекло и часовник Tag Heuer, докато си чакаш метрото към досадната, но високо платена работа в скучния офис.
4.   Armani Stronger with You Sandawood – Имам OG, Absolutely, Intensely, Only, Leather…….този Sandawood абсолютно се откроява и избягва от това, което всички усещаме в другите версии. Дори ако не знаех, че е от тази линия, никога не бих се досетил, че е някакъв SWY. Това е най-оригиналният аромат от четирите Zanthea, най-индивидуален. Доста време го усещах сандалово-кожен, леко остър. След 24 часа вече се усили сладникавостта му, много лека препратка към Gris Charnel. Любимата малко смръщи нос на началната му анималистичност, но сега повече го харесва. Страхотен 10/10 аромат, за хладно към студено време, който вече може да се носи и от дами, които обичат по-сериозни и стилни аромати, по-делови. Този ми е най-аристократичен от цялата покупка.
Изпратиха ми благодарствено писмо и списък с всичките им аромати. Набелязах още доста, над 10, но не се предлагат в ЕМАГ засега, ще следя. Флаконите са доста готини, добри пулверизатори, атрактивни етикети. За парите си са супер попадение.
Хайде да си сипя сега едно виски и да пуснем втора серия на онзи мистичен български сериал по Канал 1.

# 578
  • София
Любимата не е особен фен на Ерба Пура, така че и този не я вдъхнови..
И аз. Буквално физически ме дразни - от носа някъде надълбоко в трахеята.
Но преди време някой тук си нема работи и похвали това парфюмче

Нито Ла рив харесвам, нито Ерба пура, още нямам обяснение как се озова при останалите парфюми.
Много хубаво! Меко, сладко, гальовно нещо. Нищо дразнещо, нищо нескопосано. Че даже половинът го одобри, а той под оригинален Герлен не пада Grinning
Доколкото се познавам, и тази връзка ще е мимолетна, но е приятна и го препоръчвам с чисто сърце.

# 579
Аз имам този в чантата. Не знам чия имитация е, но е много силен и траен
Скрит текст:

[/spoiler]

Вчера разхождайки се в аптека Ремедиум го мернах и веднага го взех. Мирише на силен омекотител, много ми хареса.Хем сладко и силно,хем кремаво и меко,ммммммм. Детето като се прибра го пръснах да се похваля с новата придобивка и тя каза- аа,взимам го, купи си ново за теб Laughing

# 580
Alexandria II Xerjoff няма нищо общо с идеята за Erba Pura, колкото Erba Pura е сладък закачлив даже аромат, толкова Alexandria II е дървесен, тъмен, топъл, с лека пиперлива нотка и сладост. И не е мъжката версия на Erba Pura. ММ смята EP за дамски направо, но този му хареса и е интересно, че много различно се усеща на мъжка и женска кожа. Парфюмът е masterpiece за мен.

# 581
Гиза ще заредят и Oud cadenza на Maison Crivelli. Имам аромата от Misterscent и е единственият удов аромат, който харесвам.

# 582
Здравейте,

Съпругата ми много харесва парфюма Beyoncé Heat Wild Orchid EDP, но от доста време е изчерпан и не успявам да го намеря по сайтовете. Знам, че е малко вероятно някой да прави реплика на парфюм от този ценови клас (около 40 лв.), но реших да опитам тук като последна опция.

Ако някой знае откъде може да се намери – наличен, остатъчни бройки или много близък аромат – ще съм благодарен за съдействие.

# 583
  • Варна
Alexandria II Xerjoff няма нищо общо с идеята за Erba Pura.......
Има, има, поне за моя нос и на Любимата.
Stuck Out Tongue Winking Eye
Засега сме 2 срещу 2 гласа. Я и другите съфорумци да се изкажат, да се заформи дискусия Grinning
Ама сме мирисали само хартийките, още не съм тествал на кожа.

# 584
Здравейте, има ли добра, или изобщо някаква имитация на този парфюм?

Общи условия

Активация на акаунт